שינה לא איכותית, תשישות שלא עוזבת

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

25/05/2013 | 01:43 | מאת: מתן

שלום ד"ר. אני בן 17, ומזה חודש סובל מתשישות שלא עוברת אחרי שינה. חודש לפני כן, התחילו לי עיטושים ונזלת, שהופחתו בתדירותם, אך עדיין יוצא לי להתעטש כמה פעמים ביום והאף רוב הזמן סתום. עם תחילת תסמינים אלה, התחלתי להרגיש לראשונה את העייפות הזו, שעם הזמן החליטה להדבק ולא לעזוב אותי. בוצעו בדיקות אקג, ובדיקות דם (שכללו בדיקת הורמונים) שיצאו תקינות. התשישות הזו גם גורמת לי לחולשה בשרירים מידי פעם, אך לא דבר המפריע לי לישון. לדעתך יש קשר בין הדברים? יש לך איזשהו רעיון מה כדאי לעשות או לבדוק? אני די עובד עצות.

התופעות אותן אתה מתאר מתאימות לאלרגיה. האלרגיה יכולה להשפיע על השינה בדרכים אחדות. ראשית הגירוי האלרגי אם האפי - הגורם לעיטות ואם העורי הגורם לגרד , יכול לגרום להתעוררויות שאת רובן לא ניתן להרגיש. בנוסף , התגובה האלרגית גורמת לשחרור חומרים הגורמים לעוררות יתר ומפריעים לתהליכים הביוכימיים המתרחשים במוח בזמן השינה . כך נוצר שילוב של עוררות עם לאות. גוקרם נוסף שעלול להשפיע הוא הגורם הריאתי. תופעות אלרגעיות עלולות לגרום גם לקוצר נשימה בשינה והדבר גורם לעלייה במאמץ הנשימתי בשינה ולעייפות. ברור אם כן שעליך לברר ולטפל בעניין האלרגיה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות