הפרעה מוזרה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

13/05/2013 | 06:50 | מאת: אלירן

קוראים לי אלירן אני בן 18 כרגע חייל בצה"ל, יש לי בעיה שהיא הרבה לפני הגיוס פשוט אף פעם לא חששתי ממנה עד היום. אתמול בלילה זה קרה לי שוב, התעוררתי מהשינה סביבות 5 בבוקר ואז כשניסיתי לחזור לישון הרגשתי מוזר כאילו הלב/הגוף שלי מפסיק לעבוד. בכל פעם שרציתי להתעורר פקחתי עיניים וניסיתי להוזיז את כל הגוף בכוח! אני מרגיש שאם אני לא אנסה להזיז את הגוף אני אמות! בהתחלה ללא הצלחה אך לאחר שהוזזתי את הידיים והרגליים הרגשתי שאני לעיתים מצליח להזיז ולעתים ממש לא! הרגשתי שאני ממש מתאמץ. לאחר מכן פשוט הרגשתי שאני מתעורר וניסיתי להרדם שוב ושוב אחרי כמה דקות אותה הרגשה מוזרה שאני פוקח עיניים ולא יכול להזיז שום חלק בגוף! זה קרה איזה 3-4 פעמים כאלו וכשפקחתי עיניים והתעוררתי לגמרי גיליתי שזה היה בערך בזמן של 30 דקות! אני לא יודע להגדיר את התכיפות של זה(אם זה קורה לי פעם או פעמיים בשבוע אני לא עקבתי אחרי זה) אבל זה די הלחיץ אותי ובמיוחד שאני בצבא עכשיו ויחשבו שאולי אני משקר או משהו אבל יש לי את זה כבר זמן רב מלפני הצבא פשוט מעולם לא בדקתי את זה. אשמח לתשובה שאדע לאן להמשיך. אני די מודאג מזה. תודה.

התופעה אותה אתה מתאר נקראת שיתוק שינה . כמובן שלא מדובר בשיתוק אמיתי אלא בתופעה הנגרמת עקב התעוררות לא מסונכרנת של איזורים שונים במוח . נוצר מצב שההכרה חוזרת לפעולה אך מערכת השרירים ממשיכה לתפקד במצב שינה ופקודות לתנועת האיברים באופן רצוני אינן מועברות מקליפת המוח אל חוט השדרה. מצב זה נמשך בד"כ מספר שניות וחולף מעצמו. התופעה מוכרת . היא איננה מסוכנת ואיננה מהווה גורם מנבא למחלה או הפרעה כל שהיא ולכן אין צורך בטיפול. תקופות של חוסר בשינה עלולות להחמיר התופעה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות