בעיות שינה במהלך הצבא

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

18/06/2013 | 19:09 | מאת: yael

שלום, אני בת 20, חיילת. כבר 3-4 חודשים אני מתעוררת מספר רב של פעמים בלילה ולוקח לי המון זמן להרדם לאחר שהתעוררתי. מעבר לכך, אני תמיד מתעוררת חצי שעה-שעה לפני השעון המעורר. ההתעוררויות שלי מאופיינות בכך שאני מתעוררת בבת אחת, אין שלבי עירנות. ממצב של שינה מוחלטת לעירנות מוחלטת וממצב זה קשה לי לחזור לישון. מעבר לכך, כל רעש מזערי מעיר אותי. אשמח לקבל עצות כיצד אפשר להתחיל להתמודד עם הבעיה שמתסכלת מאוד ומפריעה לי לתפקד במהלך היום, והאם עליי להיבדק ע"י גורם כלשהו. תודה!

18/06/2013 | 19:11 | מאת: yael

אני ישנה לרוב בשעות קבועות ויש לי פרק זמן של כ-7 שעות שינה אך בפועל אני לא ישנה מעל ל-4 בערך.

על פי תאורך מדובר קרוב לוודאי במצב של דריכות וחוסר יכול להגיע להרפיה בתהליך ההרדמות ובמהלך השינה. תרגילי הרפיה דוגמת יוגה נשימתית , דמיון מודרך ואחרים יכולים בהחלט להועיל. בנוסף יש להקפיד על היגיינת שינה תקינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות