חוסר שעות בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

18/05/2013 | 12:16 | מאת: נטע

שלום דר אני בת 21 שסובלת מחוסר שינה אני ישנה כמעט כל יום ארבע או שלוש שעות במקרה בטוב זה שש אבל לרוב אני יושנת בחמש בבוקר וקמה מוקדם ואני לא יכולה לחזור לישון לא יכולה לישון ביום בכלל חשוב לי לציין שאני לא בלחץ או בתקופה קשה שמשאירה אותי מודאגת והלכתי כבר לרופא נתן לי ואבן אך זה לא עזר לקחתי עוד סוג של כדור יותר חזק גם לא עזר זה מאוד מפריע לי לתפקד אני שוכחת המון עצבנית כל הזמן יותר מדי שאני מדברת אני מתבלבלת הרבה אני לא מרוכזת בכלל וזה לא אופייני לי בנוסף מרגישה רעד בידיים אפילו הפסקתי לנהוג ולא יודעת אם זה קשור אבל אני מרגישה שלב שלי דופק במהירות לא רגילה אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי זה משפיע מאוד עלי על החיים שלי והעבודה תודה מראש

20/05/2013 | 09:07 | מאת: ד"ר אייל רוזנצוויג

לחוסר מתמשך בשעות השינה השכות נרחבות הן מבחינת יכולת התפקוד והן מבחינה בריאותית. התפקוד נפגע בעיקר בגלל ירידה במהירות התגובה וירידה ביכולת לבצע פעולות מוטוריות מדויקות. העייפות פוגעת כמובן בקושר הריכוז אבל בנוסף עלולים להיווצר מצבים נפשיים של עצבנות יתר, דיכאון וחרדה. קצרה היריעה מלפרט את כל ההשלכות הבריאותיות ודאי שאציין את הגברת הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם , הגברת הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות והגברת ועוד אחרות. חוסר מתמשך בשעות שינה הנה תופעה נפוצה מאוד. הסיבה העיקרית הנה התנהגותית. רבים האנשים המעדיפים להקריב שעת שינה על מנת להשלים את מסימות היום שלהם אם לצורכי עבודה ואם לצורכי בילוי או כל צורך אחר. סיבות נפוצות אחרות הינן הפרעות בתזמון השינה , מחלות הנובעות מליקוי במנגנון השינה ומחלות אחרות הגורמות לפגיעה ברצף השינה. מאחר ובמקרה שלך כדורי שינה אינם מועילים, רצוי לפנות לייעוץ אינדיווידואלי מסודר ע"י רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות