כמה ימים אחרי החזרת עוברים מומלץ לנוח וכיצד?

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

08/02/2012 | 20:38 | מאת: חני

שלום, אני בת 38 , ללא ילדים, ביום השני אחרי טיפול (ראשון) של הפרייה חוץ גופית (לאחר יותר משנה של ניסיונות ביחסי מין פלוס הורמונים) סובלת מ-FSH של 12.20. כעת שאבו לי 4 ביציות מתוכן שתיים הופרו. יש לי שתי שאלות: 1. כמה ימים מומלץ לנוח ולמה הכוונה במנוחה? אנא ממך אשמח למידע מומלץ, כי אני אובדת עצות ובכל רגע נתון אני שומעת דברים שונים, החל מהנחייה לשכב במיטה ועד הנחייה להתנהג כרגיל. מה בכל זאת ההנחיות כדי להיות "און דה סייף סייד" ולא לקחת סיכונים מיותרים? מה לגבי הרמת דברים (במשקל קילו או שניים), רכיבה על אופניים, ירידה במדרגות, וכו? הכוונה לימים הראשונים. 2 .קראתי כאן שכתבת שלחוסר איזון בבלטת התריס יש השפעה על אי קליטת עוברים. אצלי במדדי הtsh בפרופיל ההורמונאלי נמצא שאני בתוך טווח הנורמה (3.84) ביום השלישי למחזור. יחד עם זאת יש לי גנטיקה לא טובה בבלוטת התריס ובעבר אמרו לי שנראה שיש לי נפיחות באזור וכדאי לי לבדוק זאת. האם ייתכן שאני סובלת מחוסר איזון כלשהו בבלוטת התריס, שמשום מה אינו מתבטא בבדיקת ה-tsh או שה-tsh לא מכסה אותו, ולכן מומלץ לבצע בדיקה אחרת? או שאני יכולה להרגע לפחות במישור הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

לחני שלום רב, לא זכית למענה עד עתה מפאת היותי בחו"ל. לגבי שאלותייך: 1. מומלץ לנוח 3 ימים לאחר החזרת העוברים, דהיינו יום ההחזרה ועוד יומיים נוספים. בימים אלו רצוי להיות במנוחה מירבית דהיינו אפשר להסתובב בבית ולבצע עבודות קלות של יומיום מבלי לסחוב או להרים דברים. מומלץ לא לצאת מהבית אלא פעם ביום, במידה ואין ברירה. פרוטוקול זה איננו אחיד ואיננו מקובל ע"י כל הרופאים וטווח ההגבלות הינו רחב ביותר בין מנוחה מוחלטת, דהיינו שכיבה, לבין חוסר מנוחה בכלל. ככלל מנוחה בלבד היא לא זו הפותרת את בעית ההצלחה או אי ההצלחה של הטיפול. 2. במידה וה-TSH שלך תקין לא קיימת פתולוגיה בבלוטת מגן שאיננה באה לידי ביטוי ע"י רמות לא תקינות של הורמון זה. אי לכך את בריאה לחלוטין מבחינת בלוטת המגן. 3. ביחידה בה את עוברת טיפולי הפריה חוץ גופית חייבים להבהיר לך את כל הנקודות ששאלת. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות