שאלה...

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

24/12/2011 | 09:01 | מאת: אני

שבת שלום פרופסור. אני בת 30, הפסקתי ליטול גלולות לפני כשבעה חודשים לערך, אני ובעלי מנסים להרות זה החודש השני. במהלך התקופה בה לא נטלתי גלולות השתדלנו להיזהר ולא נעשה כל ניסיון להרות. בביקור אתמול אצל רופא הנשים זוהו שחלות פוליציסטיות ללא ביוץ (אני ביום ה-19 של המחזור, על פניו אמור היה להיות ביוץ במועד זה). יש לציין כי המחזורים שלי סדירים (כל 30-33 ימים מלבד האחרון שהגיע אחרי שבוע איחור) אך ללא דימום רב רופא הנשים שלי נתן לי איקקלומין ובמקביל לבצע בדיקות דם הורמונליות. שאלתי היא האם אכן זהו הטיפול הנכון ביותר? האם על בן זוגי לבצע כבר בשלב זה בדיקת זרע? אני מאוד סומכת על רופא הנשים שלי, אני מקווה שהטיפול אכן יעזור ונצליח להרות אך עדיין חוששת שאולי לא מיצנו את הניסיונות הטבעיים עד תום. אשמח לחוות דעתך בהקדם.

24/12/2011 | 21:45 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאני שלומות, ללא צל של ספק לפני תחילת הטיפול בך מומלץ לבעלך לעבור בדיקת זרע. כמו כן רצוי שתבצעי את הפרופיל ההורמונלי ביום 3 של המחזור ללא שום טיפול באיקקלומין, כי אז התוצאות לא תהינה אמינות. אשמח להתייחס עם תוצאות הבדיקות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

24/12/2011 | 22:16 | מאת: אני

בהחלט מקבלת את עצתך וכך אעשה... השאלה היא האם הטיפול באיקקלומין לא ניתן בשלב מוקדם מידי? אודה להתייחסותך

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות