האם מומלץ לחכות חודש בין שאיבה לשאיבה?ומה הסיבה?

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

17/02/2012 | 18:20 | מאת: חני

שלום. אני בת 38 ללא ילדים ,מנסה כבר שנתיים להרות, התחלתי טיפול הפרייה חוץ גופית לראשונה לפני חודש, ולא נקלט. סובלת מ-fsh גבוה (13). בשאיבה הוציאו 4 ביציות והפרו 2 כך שאין עוברים להחזרה וצריכה לעבור שאיבה שוב. כעת אני עומדת לפני מחזור שני. שמעתי שיש רופאים הממליצים לחכות חודש בין טיפול לטיפול. האם כדאי לחכות? האם זה משפר את הסיכויים בטווח הארוך או פוגע פחות בגוף? אציין כי לא ידוע לי מדוע עושים זאת, אולי כדי לתת לגוף לנוח מההורמונים, ואולי בגלל שהשאיבה היא הליך קשה וחודרני וצריך לתת לגוף לנוח? אני תוהה ואשמח לדעת מה השיקולים לכאן ולכאן ואשמח לשמוע עוד דעה מקצועית. המון תודה ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

לחני שלומות, הסיבה שמומלץ להמתין לפחות חודש בין טיפול לטיפול נעוצה בעובדה שהשראת הביוץ לצורך ביצוע ה-IVF מהווה עומס גדול על השחלות, ואילו השאיבה עצמה הינה תהליך חודרני ופולשני שגורם לטראומה מסויימת לשחלה. אי לכך בייחוד לנשים בגילך, עם רזרבה שחלתית נמוכה יחסית, רצויה המתנה של חודש לפחות בין טיפול לטיפול. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

18/02/2012 | 17:48 | מאת: חני

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות