נטילת פרוגינובה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

02/11/2011 | 13:39 | מאת: נירה

שלום, אני בשבוע תשיעי (תרומת ביציות) ולוקחת עדיין 3 פעמים ביום פרוגינובה. שאלותיי: 1) מה מטרת הפרוגינובה בשלב זה? אני יודעת שבהתחלה לוקחים אותה לעיבוי הרירית, אבל מה מטרתה בהמשך? 2) מתי לערך מפסיקים לקחת את הפרוגינובה? (באיזה שבוע לערך?) תודה רבה.

04/11/2011 | 19:27 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לנירה שלומות, פרוגינובה הינו תכשיר של אסטרוגן והינו חשוב להתבססות והתפתחות של הריון צעיר לאחר תרומת ביצית. בדר"כ מקובל להמשיך עם תכשיר זה עד לשבוע 12 להריון. לאחר תקופה זו השליה לוקחת את הפיקוד ואין צורך בנטילת פרוגינובה כלל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות