פורום רפואה דחופה (מיון)

4878 הודעות
3568 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)

31/08/2017 | 01:32 | מאת: ברק

שלום בן 25 , מעשן. בחצי השמה הריונה היו לי שתי אירועים של סטרידור עם שיעול נבחני בעקבות מחלה וירלית. היה שיעול נבחני חזקשלרעש של שריקה שנשמתי פנימה ותחושת גוש בגרון. רופאת המשפחה רשמה לי פרדניזון שעזר. חייב לציין שהאירוע ממש הפחיד אותי ומאז אני מוטרד (ואולי זה נשמע מצחיק) אבל ממש פוחד להיות חולה. האם סטרידור בגילי הוא מסוכן? האם מדובר בדבר חמור או שפשוט מפחיד יותר מסוכן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל סטרידור מסוכן יותר בילדים. השאלה האם זה נגרם בגלל מחלה וירלית או תגובה אלרגית. האם היה נפיחות שפתיים בנוסף? האם נלקחו בדיקות לשעלת?

01/09/2017 | 23:59 | מאת: ברק

תודה על תשובתך לא היה שום דבר שמצביעה על אלרגיה לא היה נפיחות בשפתיים וזה היה במהלך צינון/שפעת (בשתי הפעמים) לא נלקחו בדיקות שעלת אך היה מדובר במחלת חורף רגילה עד מה שהרגשתי בין המקרים היה רווח של כ3 חודשים הייתי בבדיקת רופא אאג שאבחן את זה כלרינגיטיס האם ישנה סכנה? תודה רבה

בעיקרון לרנגיטיס לרוב אינה מחלה מסוכנת במיוחד אצל מבוגרים ומצריכה טיפול שמרני בלבד. האם בבדיקת רופא האא"ג הוזכר בצקת במיתרי קול?

תודה רבה על נכונותך הרבה לענות ועל מהירות התגובה לא הוזכר למיטב זיכרוני בצקת האם אינהלציית בודיקורט יעילה כמו טיפול בכדור פרדניזון? האם בגדול המצב לא צריך להפחיד אותי? שוב תודה רבה

ברק שלום, קודם כל המצב לא אמור להפחיד, הסר דאגה מליבך. שנית, בודיקורט הוא חומר בעל מולקולה קטנה שממשיך עד הריאה, אפשר לנסות אינהלציה של DEXACORT, מאמין שזה יעזור.

דר חוסאם רק רוצה להודות לך על המענה והיחס המצויין דרך הפורום. תודה מכל הלב

בכיף . תודה לך.

30/08/2017 | 22:02 | מאת: זהבית

שלום רב, לפנות בוקר התעוררתי בשלולית שתן. לאחר כמה דקות היה לי כבדות בידיים ובעורף והירדמות ביד שמאל שעברה. הופניתי למיון לשלול התקף אפילפטי. במיון לקחו לי גזים בדם כנראה ורידי (לא מבינה בזה) והקאתי פעמיים. אציין כי במהלך הימים האחרונים צד שמאל של הגוף "מציק" אך לא ברמה גבוהה ותחושת מחנק שבאה והולכת בגרון כולל לחץ בחזה לפני כמה ימים. שוחררתי הביתה עם הפניה לגניקולוג ואורולוג.....אשר חושב כי זה לא הכיוון. בדיקת בגזים בדם יצאו ערכים לא תקינים אשר בית החולים לא התייחס אליהם. אשמח לחוות דעת נוספת. מצרפת תשובות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי מפאת חוסר זמן אענה בקצרה. 1. במידה והסימפטומים נמשכים הייתי הולך בכיוון של סי טי צוואר כולל עמוד שדרה צווארי. 2. לגבי הגזים הורידיים, ברוב המקרים מופיעה הפרעה מסוימת שאין לה משמעות. בכלל לא חושב שהבדיקה רלוונטית לסימפטומים שלך. במידה ויש עוד שאלות את מוזמנת.

01/09/2017 | 14:02 | מאת: זהבית

תודה על המענה! האם ניתן להתייעץ איתך בפרטי?

אני מעדיף שזה יהיה בפורום אלא אם יש איזשהי בעיה מבחינתך.

01/09/2017 | 22:28 | מאת: זהבית

אין מניעה. עברתי mri גב וצוואר ויצא תקין אך התחושה בצד שמאל אינה עוברת. לא ברור לי הכיוון של הרופאים. קצת מבולבלת

בת כמה את? האם יש סוכרת? יל"ד? האם עברה הדמיה של המח?

02/09/2017 | 21:00 | מאת: זהבית

בת 42 ללא סכרת. עברתי לפני חודשיים גב פלוס צוואר ומח ויצא תקין

זה מעניין חייב להגיד. מה שהייתי עושה בשלב הזה: - בדיקות מעבדה כולל רמת ויטמין B12, B1, חומצה פולית. - בדיקת EMG - התייעצות עם נוירולוג.

תודה רבה לך על המענה. אתמול לאחר ביקור אצל נוירולוג הוא נתן לי בדיקת EEG לא ראיתי את התגובה שלך לפני לצערי

30/08/2017 | 03:47 | מאת: שי

אדם שעשו לו החייאה עקב דום לב. האם קיים איזה שהוא תיעוד שמוכיח שהדבר נעשה (הבנתי שאמורים להקליט על סרט רישום מה שנעשה בין שוק לשוק)? תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שי שלום, במד"א בד"כ יש רישום, לא חייב שיכלול את כל מהלך ההחיאה. בבתי החולים לא נוהגים להדפיס את הרישום של מהלך ההחיאה כולה, יש החיאות שאורכות הרבה מאוד זמן, גם הקצרות זה ממוצע של חצי שעה. אני לא רואה שום סיבה שצוות רפואי לא יגיד את האמת. השאלה קצת מוזרה חייב לציין.

אם כך, במקרה ואדם בזמן אשפוזו בבית החולים נכנס למצב של אסיסטולה, וההחייאה לא נמשכה יותר מ-10 דקות וקבעו את מותו (אתה ציינת שלרוב ממוצע של חצי שעה), האם זה מסתדר? והאם במקרה כזה על הצוות הרפואי כן לשמור תיעוד כלשהוא ממהלך ההחייאה (בכל זאת זה זמן הרבה יותר קצר מהממוצע)? ואגב החייאה במקרה כנ"ל מה מהלכה? שוב תודה

זה כן מסתדר. בעניין החיאות כל מקרה לגופו, אי אפשר לדבר באופן כללי. משך ההחיאה תלויה בהרבה גורמים. לגבי התיעוד, זה גם תלוי אם החולה היה מחובר למוניטור שרושם ומתעד או לא. מהלך החיאה כזה באופן כללי כולל עיסויי חזה ומתן אדרנלין, ללא שוק חשמלי.

27/08/2017 | 18:24 | מאת: אלון

כבר כמה ימים יש לי כאב גרון חזקק חוסר יכולת לנשום תקין עקב הגירוי בגרון האף סתום הרופא רשם לי אנבטיוטיקה אולם אין שיפור . מה עלי לעשות? אני מרגיש אמבלנטיות קשה מצבי קשה יש לי ליחה ירוקה צהובה ועכשיו אני מרגיש יובש בגרון עזרה בבקשה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

אלון שלום, נשמע שאתה סובל ממחלה וירלית של דרכי נשימה עליונות, על כן האנטיביוטיקה לא עזרה. אין הרבה מה לעשות מלבד להמתין עד יעבור זעם. ניתן להשתמש בכדורי מציצה להקלה על הגרון למיניהם, לשתות משקאות חמימים. כל טוב.

20/08/2017 | 17:57 | מאת: דניאל

יש לי כאבים ברגל קצת מתחת למותניים ברגל ימין וזה מלווה עם כאב בברך בכאב חד יש לי בנוסף סחרחורות כאב ראש ומידי פעם בחילות לדקה בערך ואז זה עובר אני לא יודעת אם זה קשור אני בת 13 והיה לי לפני שבועיים שלשולים למשך שבוע 4 פעמים ביום ויש לי לחץ דם גבוה קצת כשאני עומדת סליחה שאני שואלת את אותה שאלה פשוט היה לי להוסיף עוד פרט קטן אני ירדתי גם במשקל במשך חודשיים וחצי בערך 3-4 קילו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את מציגה מכלול בעיות שקשה לתת אליו מענה במסגרת פורום אינטרנטי. יש לגשת לרופא המטפל לצורך ראיון רפואי מקיף, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה.

יש לי כאבים ברגל קצת מתחת למותניים ברגל ימין וזה מלווה עם כאב בברך בכאב חד יש לי בנוסף סחרחורות כאב ראש ומידי פעם בחילות לדקה בערך ואז זה עובר אני לא יודעת אם זה קשור אני בת 13 והיה לי לפני שבועיים שלשולים למשך שבוע 4 פעמים ביום ויש לי לחץ דם גבוה קצת כשאני עומדת

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובה למעלה.

16/08/2017 | 17:40 | מאת: Adva

היי, נפלתי מהחלון בחדר של אמא שלי הגובה אמנם לא היה גבוהה אבל בנפילה עצמה קפצתי ומבלי שהספקתי לקבל יציבות לעמידה החלקתי אחורה, הראש כמובן קיבל מכה חזקה יש נפיחות והיה קצת לחץ מאחורי הראש אבל אני מאמינה שזה בגלל המכה.. מה שכן למחרת התעוררתי והחלק של הצוואר מקדימה מאוד כואב לי בייחוד באזור הגורגרת וגם החלק של הצלעות מהמכה בגב.. אין איזשהם סימנים חיצוניים שהופיעו בעקבות הנפילה אלא כאבים פנימיים מה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

אדוה שלום, במידה ולא הופיעו הקאות, בחילות או סימנים נוירולוגים אחרים יש לעקוב בלבד. לגבי הכאבים בצלעות, כל עוד אין קוצר נשימה או מגבלת כאב בנשימה יש לקחת משככי כאבים ואין צורך בהמשך בירור.

14/08/2017 | 10:35 | מאת: עדי

אני ילדה בת חמש עשרה הלכתי למכונת שיזוף ויום למחרת ממש התנפחו לי הפנים והעיניים במיוחד האם אני צריכה להיבדק?

לקריאה נוספת והעמקה

כן. מומלץ שיראה אותך רופא ויעריך את המצב.

13/08/2017 | 23:52 | מאת: ישי

שלום אני בן 32 בריא ובשבת האחרונה התעוררתי מהשינה בלילה מתוך חנק .ממש חנק שאי אפשר לנשום ולאחר כ15 שניות חזרתי לנשום רגיל ואני דואג שזה יקרה שוב.מה עלי לעשות ובכלל ממה זה נגרם.ממתין בקשה בדחיפות לתשובה .תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ישי, נשמע שמדובר בהרגשה על רקע חרדה, ייתכן מחלום. במידה ואתה בריא ללא מחלות רקע והאירוע חלף אין צורך בהמשך בירור.

10/08/2017 | 23:37 | מאת: מיכל

שלום רב, אודה מאוד מאוד על כל תשובה שאקבל. לפני כשנה בערך התגלתה לי דלקת בברך שמאל (מאחורי הברך, לא בברך עצמה) בבדיקה אצל אורטופד, נאמר לי שגם יש דלקת וגם פיקות שתי הברכיים בשתי הרגליים הן לא במצב מזהיר ואין מה לעשות חוץ מפיזיוטרפיה. בספטמבר האחרון ילדתי ובעקבות כל נושא ההריון, הזנחתי את עניין טיפול הרגליים, ובעיקר רגל שמאל נושא הבעיה. לפני כיומיים לערך אני מרגישה שהרגל ממש רדומה רק ( לא כף הרגל ולא הברך והשוק) מקדימה. מעל כף הרגל עד לברך. שאלתי היא ממה הרדמות הרגל נובעת ולמה זה קורה, זה גם לא משתחרר ?? ומה ניתן לעשות ??? כמו כן- אם אני הולכת ברגל אני סובלת לאחר מכן מכאבי רגליים חזקים אשר מקשים עליי בתפקוד היומיומי. תודה רבה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, מספר שאלות: בת כמה את? מה הגבוה והמשקל שלך? את זוכרת איזה סוג דלקת היה בברך? יש מחלות ברקע? הפלות בעבר? מחלות ראומטיות במשפחה?

13/08/2017 | 00:32 | מאת: מיכל

שלום רב ד"ר חוסאם, אני בת 34, לא חוויתי מעולם הפלות .זוהי לידתי הראשונה ילדתי לידה רגילה ללא שום סיבוכים. שוקלת בערך כ-48/50 ק"ג ( אציין שלא נשקלתי מזמן) גובהי 1.65. איני זוכרת את סוג הדלקת, אך נאמר לי ע"י האורטופד, שהדלקת נמצאת מאחורי הברך וישנו נוזל צהוב שהוא לפי הבנתי ע"י הסבר האורטופד, הדלקת וניתן לשפר זאת רק ע"י פיזיוטרפיה. אציין עוד מקרה שקרה לי ביום שישי בערב, לפתע התנפח לי איזור הקרסול ברגל שמאל היכן שהרגל רדומה לי ובבוקר הנפיחות ירדה כלא היתה בכלל. אשמח לדעת ממה כל זה נובע... תודה רבה רבה מקרב לב.

13/08/2017 | 00:34 | מאת: מיכל

סליחה ד"ר חוסאם, שכחתי לציין שאין לי או למישהו מבני משפחתי שום מחלות רקע.

חייב לציין שהסיפור מעניין במיוחד הנפיחות שהופיעה וחלפה, אין לי הסבר מה זה היה. במידה והנפיחות תופיע שוב מומלץ לצלם ולשמור. האזור שאת מתארת יכול להתאים (במידה מסוימת) לבעיות בשורשי חוט השדרה בחוליות L4-L5, כל שייתכן וזה משני לבעיות דיסק בעמוד השדרה. ייתכן גם קשור לחסרים בויטמינים כגון ויטמין B12. מה שהייתי ממליץ: להבדק ע"י רופא כדי לנסות להבין בדיוק את הפיזור של הרדימות וכמה זה תואם או מוצא שורשי העצבים מעמוד השדרה. בדיקות דם כולל בדיקה לויטמין B12 בדיקת EMG לרגליים.

שלום(: יש לי דלקת גרון, ואני אמור לקחת אנטיביוטיקה כדור אחד פעמיים ביום, והבוקר לקחתי בטעות 2 כדורים. מה עליי לעשות? לא לקחת בערב או להמשיך כרגיל ולהפסיק כשיגמרו הכדורים?

לקריאה נוספת והעמקה

לקחת רגיל.

03/08/2017 | 20:39 | מאת: אני

יש לי תינוק בן חודש ומצאתי בתוך הפה שלו כדור של הכדורים האלה שנמצאים בנעליים (אומרים שזה רעל..) ואני פוחד שהוא בלע כמה הוא קצת ישנוני מאז יש צורך לגשת לרופא או לתת לו משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי כנראה אני עונה לך באיחור. מקווה שהכל כבר מאחוריכם.

חבר שלי בטעות בלע טיפות של הניקוטים הנוזלי שקונים עם הסיגריה האלקטרונית. מה עושים במקרה כזה? הבנתי שאפשר למות מזה

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לפנות טלפונית למרכז הארצי למידע ברעלים ולשאול אותם בטלפון: 047771900

28/07/2017 | 16:20 | מאת: גלית

שלום ד״ר. אני נוטלת ויאפקסxr 150 mg עקב חיידק בקיבה אני נוטלת קארין500mg פעמיים ביום ומוקסיפן500mg פעמיים ביום בשילוב אומפרדקס כבר שבוע. לפני יומיים התחלתי להרגיש מן אי שקט פנימי. האם יש קשר?

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום, הטיפול ב VIEPAX )VENLAFAXINE יכול לגרום אצל אחוז מסוים מהחולים לתחושה של אי שקט פנימי, הטיפול ב- KARIN (CLARITHROMYCIN( מעלה את האפקט הטיפולי של וויפאקס. הייתי ממליץ לך להתייעץ עם הרופא שהמליץ על הטיפול לצורך הפחתת מינון והעלאה הדרגתית לאחר סיום הטיפול בקארין. כל טוב

26/07/2017 | 06:20 | מאת: אורי

שלום. אנחנו בטיול בתאילנד והבוקר מצאתי קרציה קטנה בזוית העין של בתי בת ה4. הוצאתי אותה מיד. אין כל סימן או אדמומיות. גם לא מצאתי ביתר חלקי הדוף. היינו עד עכשיו רק בבנגקוק. האם יש משהו שצריך לעשות? האם כדאי לקחת אנטיביוטיקה ליתר בטחון? אודה לתשובה בהקדם. קצת לחוצה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי יש צורך בלשאול את השאלה לרופאים שמכירים את סוגי הקרציות שם והאם ממליצים על טיפול מונע. אין ביכולתי כעת לעזור לצערי.

שלום. עקב הליקובקטר אני נוטלת מוקסיפן קארין ואומפרדקס בוקר וערב. ביום השני התחילו לי הקאות צהובות מיימיות מדי פעם לרוב בחילות וחולשה. האם אלה תופעות לוואי של הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום, התופעות שאת מציינת בהחלט יכולות להיות משניות לטיפולים שקיבלת, סביר יותר ממוקסיפן או קארין. ניתן לתת צ'אנס עוד יום ואז לעתים התופעות דועכות או לבקש מהרופא לתת טיפול חלופי.

תודה על תשובתך המהירה. האם אמורות להיות תופעות אלו עם טעם מר בפה ואמורות לחלוף?

בבקשה. לגבי הטעם המר בפה זה יכול להיות משני ל"קארין" (Clarithromycin בשם הגנרי), בשימוש בתרופה הזאת מתוארים שינויי טעם זמניים אצל 10-15% מהאנשים. במידה והתופעה מאוד מפריעה ניתן להחליף את הטיפול בקארין בטיפול ב- Levofloxacin.

הבן שלי בן כ10 חודשים קיבל מכה מחפץ בפעוטון על המצח התגלו 3 סימנים כחולים ללא נפיחות מגוברת הגננת טוענת שהילד לא הקיא או בכה אחרי זה... ותיפקד כרגיל אכל ושחק האם שווה בדיקה צילום או רופא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה והילד ממשיך לתפקד כרגיל ללא שינוי ממצבו הבסיסי, אין כעת צורך בפניה לבדיקה רפואית. כל טוב.

21/07/2017 | 19:34 | מאת: אלון

אני סטודנט לא לקחתי ריטלין מכיתה ה לקחתי מכיתה א עד ה והסתדרתי עד היום כל העניין של החזרה ללימודים אקדמיים הוביל אותי ללחץ נפשי חזק וחוסר התרכזות בלימודים ואני סובל מ HDHD מאובחן מגיל 5. אתמול לקחתי לראשונה את הכדור מאז שלא לקחתי מכיתה ה וגופי מצד אחד היה מאוד צלול מחשבתית אבל מצד אחר היו רעידות קוצר נשימה זיעה סחרחורת קלה האם אלה תופעות בגלל הריטלין שהגוף צריך זמן או שאלו תופעות לוואי וכדאי לקחת מינון פחות אני כרגע נוטל 30 מג

לקריאה נוספת והעמקה

אלון שלום, ההמלצה שלי היא להתייעץ עם נוירולוג טרם חזרה לטיפול בריטלין. לשאלתך, הדברים שציינת יכולים להיות תופעות לוואי של ריטלין. בד"כ רוב התופעות חולפות עם הזמן והסתגלות הגוף לתרופה, אבל בכל זאת הייתי ממליץ להוריד במינון עד שהגוף מסתגל ולנסות להעלות בהמשך במידת הצורך ובהתאם לתופעות הלוואי. כל טוב

20/07/2017 | 17:15 | מאת: דמיטרי

שלום רב. בחודש אחרון עברתי תקופה של בטקסים ומתח נפשי יומיומי. מזה 3 ימים התפתחו אצלי כאבים בבטן עליונה בין הפופיק ל למעלה. באיזור הקיבה. לפעמים אחרי אוכל אני מרגיש תחושת מלאות כבדה שמאפשרת לצדדים. היו לי גם תרבות וגראפסים.יש גם תופעה של התעוררות בלילה מערבים בקיבה. אין בעיית לב מאחר ועשיתי בדיקת אקח לב. רופא משפחה וגסטרו סבורים שהכל על רקע עצבים . היה לי בעבר הליקובקטר ועבר. אני חייב התיעצות דחופה מה עושים מאחר וחייב לטוס לחול בגלל עסקים עוד יומיים. עזרו לי ותסבירו באיזה עצמאים אני יכול להקל על הבעיה? במה מדובר?

לקריאה נוספת והעמקה

היי דימיטרי, בהחלט ייתכן שזה על רקע נפשי אך אם אתה מעל גיל 40 ולא עברת גסטרוסקופיה אז כן מומלץ לעבור את הבדיקה. מלבד זאת ניתן לנסות טיפול ב- LOSEC או תורופת דומות ולראות אם משפיע כמו כן ניתן להעזר ב-VABEN בלילה טרם השינה בתור תרופה מרגיעה למשך מספר ימים. כל טוב

22/07/2017 | 12:25 | מאת: דמיטרי

תודה רבה על תשובתך. עברתי קסטרו וקולונוסקופיה לפני שנה וחצי ובדיקת פסולה לפני שנה. הכל היה תקין ובמשך חצי שנה אחרונה בטן הייתה מאוד שקטה. אני נוטל מקוון אומפרדקס 40

ייתכן מאוד שבאמת מדובר בתסמינים משניים לסטרס בו אתה שרוי לאחרונה.

07/07/2017 | 11:50 | מאת: אנונימוס

היי אני אחרי ביוץ , בניסיונות להיקלט להריון , יש לי תחושות בבטן של נפיחות+ גזים +צרבות+ דקירות מעט ברחבי הבטן כאילו משהו אוכל אותי מבפנים . לא הגיוני שמיד אחרי יחסי מין ביום הביוץ זה יקרה נכון ? על מה זה מצביע ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התחושות שאת חווה ומרגישה לא נראה שקשורות לביוץ ויחסי המין. ייתכן בהחלט שקשורות למצב של סטרס דווקא. בכל מקרה אלו תחושות שמתרחשות כמעט אצל כולם בנקודת זמן זו או אחרת ויש להמתין מעט ולנסות לתת לזה לעבור לבד. בכל מקרה, לא נראה שיש סכנה כלשהי או בעיה דחופה שמצריכה פניה דחופה לקבלת עזרה רפואית. כל טוב ובהצלחה.

03/07/2017 | 15:33 | מאת: איציק

נחתחתי בעבודה מפח נרוסטה באגודל וירד מלא דם והאצבע הייתה חצי לא הרגשתי כאבים לא סחרורת מה עושים צריך ניתוח

לצערי עקב שהותי בחו"ל המענה הוא מאוחר אך כן נראה שהזדקקת לניתוח לפי התיאור.

29/06/2017 | 16:28 | מאת: חי

מזה מספר חודשים חש כאילו הראש שלי תחת משקל של קסדה וסוג של אטימות מוחית או עירפול מוחי הדבר מייסר מאוד ומונע תיפקוד שנה שעברה ביצעתי mri בגלל תופעה זו ותופעה נוספת של תזוזות או פעימות(פסקולציות) במרכז המצח לכאורה הבדיקה בגדר הנורמה "מעט מוקדים בהירים לא ספציפים בחומר הלבן.פרט לכך מבני המוח בגדר הנורמה" חוץ מ "עיבוי רירית היקפית בסינוס הפרונטלי השמאלי" האם הדבר יכול לנבוע מליקוי בזרימת הדם במוח ? נבדקתי אצל נוירולוגית בקופה לטענתה הבדיקה הנוירולוגית תקינה. מה עושים הלאה . ברור שאי אפשר לחיות באיכות חיים ירודה כזו. האם תא לחץ יכול לסייע בבעיה זו? תודה רבה על ההתיחסות

לקריאה נוספת והעמקה

חי שלום, לצערי השאלה אינה בתחום שלי, רפואה דחופה, אלא יותר בתחום הנוירולוגיה כך שלצערי אין לי הרבה מה לייעץ לך מלבד זה שתחפש נוירולוג טוב שמתעסק יותר בתחום כאבי הראש ולפנות אליו. כל טוב ושיהיה בהצלחה

25/06/2017 | 16:57 | מאת: אייל

אחרי אימון אירובי, הגעתי למיון בגלל קוצר נשימה חריף. בבדיקת גזים בדם ורידי נמצאו הערכים הבאים - pCO2 - 45.5 pO2 - 28.8 HCO3 - 27.3 SO2 - 56.1 כל הערכים מחוץ לתחום. אושפזתי בגלל חשש לאירוע לבבי, ואת התוצאות הנ"ל לא ראיתי בזמן אמת - אלא רק במכתב השחרור שקיבלתי. ביומיים שהייתי מאושפז, קיבלתי אספירין, עברתי בדיקות שקשורות ללב (בדיקות דם ומבחן מאמץ), והכל היה תקין, ולכן שוחררתי. (קוצר הנשימה 'נרגע' אחרי מספר שעות) בדיעבד - לא נכון היה לבדוק ממה נובע קוצר הנשימה? - הרי התוצאות האלה של בדיקת הגזים בדם מאד חד-משמעיות. אם הייתי רואה את התוצאות האלה בזמן אמת הייתי דורש בדיקה נוספת, אבל הבדיקות שעשו לי היו קשורות ללב. לא לריאות. ארצה לשמוע מה דעתך, ואם יש בדיקות נוספות שרצוי לעשות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אייל שלום, בנוגע לערכי הבדיקה באופן מבודד- הנורמה שאתה רואה מתייחסת לבדיקות של דם עורקי, בהנתן שהבדיקה הייתה ורידית אזי הערכים בסדר ולא מצריכים בירור מיוחד. הערכים הללו די נפוצים בבדיקות דם ורידיות ולא מצריכות שום בירור נוסף כשלעצמן. בן כמה אתה? באיזה תדירות ועוצמה אתה מתאמן? האם אתה מרגיש ירידה בכושר לאחרונה? האם מדובר באירוע אחד ויחיד של קוצר נשימה או שזה חוזר על עצמו לאחרונה? האם סבלת מכאבים בחזה באותו זמן?

26/06/2017 | 07:25 | מאת: אייל

תודה על התשובה, אני בן 47, מתאמן מאז שאני ילד. כיום אני מתאמן בעיקר אימוני אירובי, אינטרוולים וקצת אימוני כוח, פעמיים/שלוש בשבוע. הכושר הגופני שלי יורד באופן טבעי (קשה לי להתאמן לאורך זמן, אני מתעייף מהר), ואני מייחס את זה לגיל ולחיים העמוסים. עם זאת, אני דואג פעם בשנה לעשות מבחן מאמץ ואקו-לב. הפעם קרה לי מצב שונה של קוצר נשימה שהיה מלווה בלחץ בחזה. בבית החולים התייחסו לזה כאל אירוע לבבי לכל דבר. ומה שלי הפריע זה חוסר באויר. כל הבדיקות שנעשו לי (אקג ובדיקות דם כל שש שעות) יצאו תקינות. לאחר 24 שעות עשיתי מבחן מאמץ ואז שוחררתי.

אכן זו ההתייחסות המתאימה וזו האבחנה שהיה עליהם לדאוג ממנה במיוחד שסבלת מלחץ בחזה. במידה והתסמינים לא חוזרים על עצמם ובשנה האחרונה עברת אקו לב ומבחן מאמץ שהיו תקינים, לא הייתי ממליץ על הרחבת בירור. במידה וקוצר הנשימה חוזר על עצמו אז כן צריך לחשוב על כיוונים נוספים. כל טוב

24/06/2017 | 21:11 | מאת: שירה

ערב טוב , הבן שלי נפל מקורקינט וקיבל מכה חזקה בראש. לא ברור אם הוא איבד את ההכרה , אך הוא לא זוכר את פרטי האירוע. הוא הקיא מספר פעמים אחר כך . במיון הוא הושאר להשגחה ושוחרר לאחר כמה שעות. לאחר 4 ימים עשו לו סיטי בעקבות כאבי ראש נמשכים והכל יצא תקין. עכשיו שבועיים לאחר הנפילה ממשיכים לו כאבי הראש שעוברים רק עם אופטלגין. ושמנו לב שיש לו בלוטה ענקית בראש. (הוא הסתפר אז פתאום זה בולט - לא ברור מתי זה התפתח. כי זכור לי שבמיון מיששו את זה וזה לא היה כל כך גדול. ) מה אפשר עוד לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום, במידה והוא עבר את ה-CT ולא היה שום דבר אז אפשר להיות רגועים. הבן שלך סובל ממה שנקרא - Post Concussion Syndrome שזה המשך כאבי ראש ואף סחרחורת לא סיבובית לעתים שיכולה להמשך עד מספר שבועות, בדרך כללי עד 3 חודשים. הטיפול הוא נגד כאבים בעיקר, לעתים משלבים טיפולים נוספים במידה ואנלגטיקה פשוטה לא עוזרת. לצערי בשנתיים האחרונות אנו עדים למספר הולך ועולה של חבלות ראש בילדים ובני נוער, בעיקר נפילות מאופניים בלי חבישת קסדה. החלמה מהירה ורכיבה בטוחה. כל טוב.

23/06/2017 | 16:48 | מאת: אור

שלום, הטרמדקס פלאשטאב 50 מ"ג הוחלף לטרמדקס 300 מ"ג OD. אתמול בערב לקחתי כדור 1 ואחרי כ- 4 שעות הקאתי הכל כולל האוכל. התעוררתי בצהרים ולא הספקתי לראות רופא. יש לי כאבים בקיבה ובחילות וחולשה כללית. ועדיין התכווצויות שרירים לא רצוניים בכל צד שמאל של הגוף. (כנראה תופעת לוואי של הטרמדקס) השאלה שלי היא: מה לדעתך יכול להקל עליי כרגע? (מאתמול בערב אחרי שהקאתי לא לקחתי שום כדור נוסף) תודה מראש אור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור, בשלב הזה אפשר לחזור לטרמדקס פלאשטבס מתחת ללשון, עד שיעבור זעם לחלוטין. הייתי מוסיף ארקוקסיה או אטופן אבל כעת בגלל הכאבים באזור הקיבה הייתי מחכה עם זה קצת, מתחיל טיפול באומפרדקס/לוסק למשך מספר ימים ואז מתחיל את הארקוקסיה/אטופן.

24/06/2017 | 12:44 | מאת: אור

כך עשיתי היום בבוקר. "חזרתי" לטרמדקס פלאשטאב 50 מ"ג. הבעיות שלי בקיבה התחילו מנוגדי דלקת שאינן סטרואידים. קיבלתי בעבר ארקוקסיה -הקאתי ואיבדתי את ההכרה. ואטופן 600 מ"ג - לא עזר. (אח"כ קיבלתי 2 זריקות דיספרוספאן) יש לי חומציות יתר בקיבה וריפלוקס וכל כדור "בשחרור מושהה" לא נשאר ואני מקיאה אותו. זאת הסיבה שציינתי שהטיפול בעירוי היה הכי יעיל ומהיר ותוך 20 דקות חשתי שיפור ניכר והיתה הפוגה בדלקת כמעט שנה שלימה. לצערי, מלבד חדר מיון אין לי דרך לקבל טיפול אישי ויעיל ואני נאלצת לסבול כשהתוצאה ידועה מראש. חשבתי לעצמי שהחומר הפעיל בטרמדקס לא יעשה בעיה כמו החומר הפעיל בארקוקסיה, ולכן לקחתי את הטרמדקס OD, אבל, כאמור הקיבה שלי חושבת אחרת... אני צריכה לפתור גם את הבעיה של הקיבה ולגשת לגסטרולוג. בכל מקרה, תודה לך על המידע המקצועי. תודה אור

שלום סובל מנחירות, שינה לא משהו בכלל, ודום נשימה בשינה. לא מטופל בסיפאפ (כנ"ל לגבי סד לפה), גם כי לא אצליח לישון עם משהו זר אלי, וגם ככל הנראה זה לא יתאים לי מאחר ויש לי הפרעה בנשימה מהאף. אני כן עובד על ירידה במשקל, כי לפני כמה שנים (בטרם עליתי בצורה משמעותית יותר) עשיתי בדיקת שינה ולא היה דום נשימה. אני לא לוקח כדורי שינה, גם בכדי שלא להתרגל, וגם (ובעיקר) כי הבנתי שזה עלול להחמיר את ריפיון השרירים ואת דום הנשימה בשינה. שאלתי היא, האם אני יכול לקחת תוסף לשינה שמכיל את החומרים הטבעיים הללו: ויטמין C - ולריאן - כשותית - פסיפלורה - גאבא תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום, למיטב ידיעתי החומרים הטבעיים שהזכרת אין להם אפקט מרפה שריר משמעותי בכל מקרה, לדעתי לא אמורים להרע את המצב של הנחירות ודום הנשימה בשינה. בכל מקרה מומלץ אולי להתייעץ עם נטרופת שמבין יותר בצמחים.

17/06/2017 | 12:36 | מאת: or

שלום רב, אני סובלת מכאבי גב ודלקות בשרירים ובמפרקים ב- 3 שנים האחרונות ולכן אני לוקחת כשנה ברצף משכך כאבים מסוג טרמדקס במינון ממוצע של 400 מ"ג ביום. בגלל כאבי הדלקת וגילי המתקדם 45 נשלחתי לעשות בדיקות דם מסוג: גלוקוז,ויטמין בי12, ספירת דם כללית, אלקטרוליד NA + K , אנדו הורמון TSH , LIPID PROFILE UREA CREATININE (GOT (AST השאלה שלי: כמה זמן נשארת בגוף המנה האחרונה של הכדור-טרמדקס במינון 400 מ"ג? והאם זה משפיע על תוצאות הבדיקות הנ"ל גם אם אני בצום של 12 שעות וגם ללא הכדור? ב- 12 שעות הללו? תודה מראש אור

לקריאה נוספת והעמקה

אור שלום, ללא קשר לכמה זמן נשארת המנה האחרונה של טרמדקס, התרופה לא משפיעה על תוצאות הבדיקות שעברת או אמורה לעבור. מבחינת כמה זמן המנה האחרונה נשארת בגוף זה תלוי באיזה תרכיב של טרמדול את משתמשת, האם מדובר בטרמדקס פלאשטאבס 50 מג, או טרמל OD או תרכיבים אחרים, לכל תרכיב יש "התנהגות" אחרת מבחינת זמן מחצית חיים ושאר המאפיינים הפרמקולוגיים. חוץ מזה, הרושם שקיבלתי הוא שלא עברת בירור מספק לסיבה של הכאבים והדלקת, האם את במעקב של ראומטולוג?

18/06/2017 | 18:01 | מאת: אור

אתה צודק. אני צריכה ללכת לראומטולוג לאחר בדיקות הדם. הייתי אצל אורטופד שעשה לי 2 זריקות דיפרוספאן 10 מ"ג שהשנייה לא עזרה ועכשיו הדלקת חזרה בחצי גוף צד שמאל. במיון קיבלתי לתוך עירוי וזה היה הכי יעיל ונספג הכי טוב.(יש לי בעיותספיגה בקיבה) לאחר העירוי היה לי שקט מדלקות כמעט שנה שלמה. אבל האורטופד וגם רופאת המשפחה לא יכולים לתת לי בעירוי ואני נאלצת לספוג תופעות לוואי חמורות גם בקיבה ואי ספיגה טובה של החומר הפעיל. בקיצור, אני סובלת מאוד והכאב הדלקתי חמור יותר במנוחה-סוג של בעירה בלתי נסבלת. אני כמעט במינון המקסימלי היומי של טרמדקס פלאשטב 50 מ"ג שזה 8 כדורים ביום (לקחתי 7 ביום). ובגלל שהגוף שלי התרגל לחומר זה לא משפיע מהר כמו בהתחלה ואני לא יודעת לאיזה משכך כאבים להחליף, לפחות לצורך הפסקה. האם אתה יודע לאיזה משכך כאבים ניתן להחליף? ומה עוזר לכאב הדלקתי? תודה מראש אור

הנושא של טיפול בכאבים הינו נושא רחב מאוד, אבל לנסות לשלב לפחות זמנית תרופה ממשפחת ה- NSAIDS במידה ואין לך בעיה לבבית או כלייתית, קיימות תרופות רבות מהמשפחה הזאת, לכן יש צורך להתייעץ עם הרופא המטפל שיבחר עבורך את התרופה הכי מתאימה. כמובן אפשר "לשדרג" לאופיאטים/אופיואידים אבל לא הייתי ממהר לעשות כך. הכי חשוב לעבור בירור מקיף ולנסות להגיע לאבחנה הספציפית ואז להתוות את הטיפול בהתאם בצורה מקצועית ונכונה יותר.

23/06/2017 | 16:39 | מאת: אור

שלום, הוחלף לטרמדקס 300 מ"ג OD. אתמול בערב לקחתי כדור 1 ואחרי כ- 4 שעות הקאתי הכל כולל האוכל. התעוררתי בצהרים ולא הספקתי לראות רופא. יש לי כאבים בקיבה וחולשה כללית. ועדיין התכווצויות שרירים לא רצוניים בכל צד שמאל של הגוף. (כנראה תופעת לוואי של הטרמדקס) השאלה שלי: מה לדעתך יכול להקל עליי כרגע? (מאתמול בערב אחרי שהקאתי לא לקחתי שום כדור נוסף) תודה מראש אור

שלום אור, בשלב הזה אפשר לחזור לטרמדקס פלאשטבס מתחת ללשון, עד שיעבור זעם לחלוטין. הייתי מוסיף ארקוקסיה או אטופן אבל כעת בגלל הכאבים באזור הקיבה הייתי מחכה עם זה קצת, מתחיל טיפול באומפרדקס/לוסק למשך מספר ימים ואז מתחיל את הארקוקסיה/אטופן.

15/06/2017 | 12:25 | מאת: דיאנה

שלום ד"ר חוסאם בבדיקת מעבדה שעברתי אשלגן 1.8 אני יכולה לקחת סירופ אשלגן?

לקריאה נוספת והעמקה

דיאנה שלום, את חייבת לפנות לחדר המיון בדחיפות, אשלגן 1.8 הינו מקרה חירום רפואי מיידי ועלול לסכן חיים באופן מיידי.

11/06/2017 | 08:44 | מאת: Laura

שלום רב אני חולת סרקואידוסיס ומטופלת במטרוטקסט ופרדניזון לדיכוי מערכת החיסונית . בגלל סוג השיעול שלחו אותי לעשות בדיקת נוגדני שעלת . יצא תקין . השאלה שלי היא : אני באה ממדינה שלא מחסנת לשעלת ,אם מערכת החיסונית שלי מדוכאת איך יהיו נוגדני שעלת ? האם יכול ליהיות שאני חולה בשעלת ולא מופיע בבדיקת הדם ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאורה, אומנם זאת לא שאלה של רפואה דחופה אבל בגדול קיימות רמות שונות של דיכוי חיסוני, נדיר שיש דיכוי חיסוני עד כדי כך שהגוף ללא ייצר נוגדנים כלל. במקרה שלך זה לא אמור להיות עד כדי כך קשה לכן אם הבדיקה הייתה שלילית הסבירות שאת סובלת משעלת נמוכה מאוד. יש צורך בתשאול רפואי ממצה לגבי משך השיעול, אופי השיעול, האם אנשים אחרים בסביבה משתעלים, האם היה חום גבוה..... כמו כן צילום חזה.

לא בטוח שנעקצתי..זו רק השערה היות ועבדתי בצהריים בגינה. בשעות הערב הופיעו בפתאומיות שתי "גולות" בשכמות לכיוון בית השחי. גדלו בשעות האחרונות.כאב עמום..כאילו תפוס..אין חום אבל חולשה בכללית..בקוטר 1 סמ כל אחת.דורש מיון? תחושה כאילו יש "כדורים" מתחת לעור..עקיצה עם ביצים? זחל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת, נשמע שמדובר בתגובה אלרגית מקומית ולא מעבר, ייתכן עקיצה ייתכן לחומר אחר בגינה. אין צורך לפנות למיון. במידה וללא שיפור תפני לרופא המטפל שלך וזה אמור להספיק.

10/06/2017 | 07:27 | מאת: סיגלית

ביומיים האחרונים אני חשה כאב בצד ימין של החזה. מדובר במין דקירה, לעיתים מקרין גם ליד ימין וטיפה גם לגב. עוצמת הכאב די עולה בהדרגה. אני בת 50, בריאה בסך הכל, מעולם לא עישנתי, עושה הליכות כל יום. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סיגלית שלום, יש לפנות לעזרה רפואית לצורך תשאול רח, בדיקה גופנית והמשך בדיקות בהתאם לשיקול של הרופא. קיימות הרבה אפשרויות כמקורות לכאבים, חלקם בעלי משמעות שיש לשלול ע"י בדיקות שונות.

06/06/2017 | 13:53 | מאת: רוני

שלום, אני שלושה שבועות אחרי ניתוח תיקון פזילה בשתי העיניים. לפני שבוע ויום התחילה לי דלקת בעיניים (התבטאה בעיניים סגורות, דקירות והפרשות). חמישי שעבר הייתי אצל רופא עיניים שאמר שהכל סביר כי אני רק שבועיים אחרי ניתוח. התעקשתי שיבדוק- בדק לי עין אחת בלבד ואמר לי לשים טיפות ומשחה. הרגשתי קצת זלזול בבדיקה שלו ושהוא לא מאמין לי. הוא רק אמר שיש לי טיקים לא רצוניים בעין שמאל וזה מוזר (שבוע אחרי הניתוח גם היתה לי חוסר תחושה בחצי מהפנים). הטיפות והמשחה שהוא הביא עוזרות לרכך את העין אבל הדקירות וההפרשות נמשכות.. יש לי שטף דם מהניתוח שעד שבוע שעבר הלך וקטן.. ובימים האחרונים הוא הולך וגדל ועכשיו כמעט מגיע לאישון. חצי מהעין כבר עם שטף דם (וזה מחמיר עוד ועוד). לא הצלחתי לדבר עם המנתח ולשאול אותו האם זה תקין. אני מרגישה שמאחרי הניתוח אין לי אדם מקצועי להתייעץ איתו וזה מתסכל... האם לפנות למיון עיניים? אני מודאגת ומפחדת מנזק ! תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אומנם מענה מאוחר, אבל כן הייתי ממליץ על פניה למיון עם עדיפות לפניה למיון של בית החולים בו נותחת. כל טוב

05/06/2017 | 08:59 | מאת: מא

שלום, אני חייל והייתי 3 פעמים בחודש האחרון באשפוז בגלל זיהום ברגל שלא עובר (צלוליטיס).הרגל עוד נפוחה ואדומה. אני מקבל צפורל 4 פעמים ביום ומשככי כאבים. שמתי לב היום שיש לי סימנים על היד . האם זה קשור לבעיה ? תופעת לוואי של האנטיביוטיקה? אתה ממליץ לחזור למיון ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי עקב נסיות לא יכולתי לענות יותר מוקדם. מה הכוונה בסימנים על היד? איזה סימנים? האם התפתח משהו מאז השאלה?

02/06/2017 | 21:27 | מאת: יפית

קניתי דג מושט אחרי נקיון הבאתי הביתה והקפאי אותו היום החצאית לבישול וראיתי שלא כלכך נקי ניקיתי אותו לתוך כדי נשרטי או מהסכין או מהגג. יש לי אודם קל ושמתי בצל זה שורף אבל לא יותר מזה. חתך קטן ולא עמוק. האם יש צורך למיון? אין לי חום . ואין נפיחות. לפחות עד לרגע זה 9 דיו אחרי

לקריאה נוספת והעמקה

יפית שלום, דגים מושט עלולים להכיל בקשקשיהם את החיידק ויבריו וולניפיקוס, שעלול לגרום למחלה קשה ביותר במיוחד באנשים מחלות רקע מסוימות ומדוכאי חיסון אך גם בכלל האוכלוסיה. לציין שהחיידק רגיש לקור וסביר להניח שאם הדג הוקפא למשך יממה אז החיידק הומת. למרות זאת, יש לשים לב למצב האצבע ובכל סימן שלא נראה תקין, לפנות מיידית לחדר המיון ולהגיד שהיית במגע עם קשקשים של דג מושט. סימנים שיש לשים לב אליהם: המשכות כאבים עזים, נפיחות של האצבע, הופעת סימנים שחורים או שלפוחיות מקומיות, הופעת חום סיסטמי, בחילה או הקאות.

04/06/2017 | 19:20 | מאת: יפית

תודה על תשובתך המהירה. אכן עקבתי אחר האצבע. אין שינוי מיוחד פרט לאודם קטן במקום השריטה. יש כאבים אבל לא עזים. אבל כל היד כואבת לי. האם יש קשר? הכאב לא חזק במיוחד ולא ממוקד. אלא לאורך היד עד הכתף. תודה

לצערי לאחרונה היה לי עומס רב ולא יכולתי לענות בזמן. מקווה שהכל כבר מאחורייך והכל בסדר.

02/06/2017 | 18:56 | מאת: חגית

אחרי שהיה של במזרח של כשבועיים סובל מכאבים בבמעטפת של בית החזה. גב והצלעות. מרגיש כאילו לובש אפוד דוקר שלוחץ על החזה. היה במיון נעשה אקג- תקין. נעשה ct עם הזרקה של חומר - גם תקין. ועדיין סובל מכאבים שינוי תנועה כואב. מגע של רוח על העור כואב. סובל מאותו כאב כבר 10 ימים. איך להמשיך את הברור? לאיזה רופא לפנות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

חגית שלום, האם היה סיפור של חום במהלך הטיול או אחריו? האם נלקחו מדדי דלקת בבדיקות המעבדה? CRP? שקיעת דם? האם ה-CT היה תקין לחלוטין? האם יש מחלות רקע?

03/06/2017 | 07:31 | מאת: חגית

ללא חום. יש היטוריה רפואית של בעיות ללביות. אמא ואח. עשו שקיעת דם -תקין. crp מתאריך 28/5/17 0.6. creat מתאריך 1/6/17 ( לא בטוחה אם זה אותו דבר כמו crp) 1.03

03/06/2017 | 07:49 | מאת: חגית

בתאריך 28/5/17 כשפנינו לט. ר. ם בוצע D-Dimer שהיה מוגבר לכן הפנו אותו למיון שם עשו cta שיצא תקין. כל אותם ימים מאז שחזר מחול עם אותו כאב כל הזמן וללא הקלה. טיפול במשככי כאבים כמעט ולא עוזר. השפעה מועטה.

האמת כרגע אין לי איזשהו רעיון חדש. אדון במקרה עם עמיתים בימים הקרובים בתקווה לבשורות טובות.

תודה🙏🏻

ד"ר לוין שלום, אתנצל מראש על ריבוי המידע אך המקרה של בני מעט סבוך. בני בן 3.3 ברקע רגישות ריאתית שכרגע בבירור וכמו כן בבירור אימונולוגי עקב תחלואה חוזרת שאינה מגיבה שבכל תחלואה נדרשים טיפולים חוזרים באנטיביוטיקה. בחודש פברואר בעת מחלה ככל הנראה על רקע ויראלי בבדיקת רופא נמצאה בלוטת לימפה מוגדלת מעט בצוואר בצד שמאל שלדעת הרופא היתה ככל הנראה על רגע אותה המחלה, הילד טופל בפברואר ב 2 מחזורי מוקסיפן ובעוד מחזור של אזניל. בחודש מרץ הבלוטה גדלה וכבר ניתן היה לראותה כלפי חוץ בבירור מול רופא ילדים נאמר להמתין עוד קצת ולראות מה יקרה. בסוף החודש צצה בלוטה מימין הרבה יותר גדולה שוב נעניתי כי צריך לחכות ולראות מה קורה איתה ויתכן כי שתיהן יעלמו. בחודש אפריל לבני היתה דלקת גרון עם משטח STREP A חיובי שטופלה במוקסיפן במשך 10 ימים. שוב עלה לבני החום שוב משטח חיובי טיפול באזניל ל 5 ימים. לאחר שבוע מתום הטיפול נלקח שוב משטח ששוב יצא חיובי. הפעם בהתייעצות מול זיהומולוג נמצא שככל הנראה הילד נשא של STREP A ולא חולה במחלה פעילה אך בשל עברו הרפואי ולמשנה זהירות ניתן אוגמנטיו למשך 10 ימים. התייעצתי עימו גם לגבי הבלוטות שהמשיכו לגדול שוב נעניתי שיש להמתין. עוד לפני שהסכמתי לתת את האוגמנטין פניתי לאימונולוג של בני לשאול את דעתו והוא אמר שלדעתו בני נשא ואין בכלל צורך לתת לו את האוגמנטין אך גם אין לו התנגדות נחרצת לכך. לגבי הבלוטות אותן הוא בעצמו בדק בסוף אפריל הוא טען כי יש לבצע US היות והילד לא היה חולה בפועל ובלוטות שלא מוקטנות לנוכח כל מחזורי האנטיביוטיקה וממשיכות לגדול כבר 3 חוד יש צורך בבירור. ביצענו השבוע US צוואר ואלו תוצאותיו: צוואר ימין - בלוטת לימפה ציר אורך 1.25, בזוית לסת ימין בלוטת לימפה ציר אורך 3.34 ציר רוחב 1.24. צוואר שמאל - בלוטת לימפה בציר אורך 1.06. בלוטת לימפה זוית לסת שמאל אורך 2.67 ציר רוחב 0.69. צוואר תחתון משמאל - בלוטת לימפה ציר אורך 0.97. יש לציין שמאפריל ספירת דם תקינה, רמות נוגדנים תקינות, ESR תקין. משבוע שעבר בני מתעורר בלילות מכאב ראש בקודקוד לכיוון צוואר, מתלונן ביום על כאב בטן באזור שבין הבטן לריאות. בימים האחרונים בני מתלונן על שמציק לו בבית שחי שמאל אין גירוי, אודם או חום אך לא הצלחתי לחוש בלוטה. אני מתנצלת על עומס המידע אך אני אובדת עצות ולא יודעת כיצד לעזור לבני

לקריאה נוספת והעמקה

נחמה שלום, השאלה מופנית לדר' לוין כך שייתכן והייתה טעות ב"כתובת" אליה הפנית את השאלה. בכל מקרה, השאלה לצערי מעבר ליכולת של פורום רפואה דחופה לענות עליה.

29/05/2017 | 01:46 | מאת: יאיר

שלום בן 42 אתמול (מוצ"ש) במסגרת הליכה שאני עושה מספר פעמים בשבוע. די על ההתחלה התעסקתי בסלולרי, ונכנסתי למהמורה שהיתה במדרכה, כתוצאה מכך התקפלה לי כף הרגל כלפי פנים, וחשתי מתיחה חזקה בחלק החיצוני של הקרסול. זה כאב מאוד, אבל לאחר כמה פסיעות זה נרגע יחסית, ולאור זאת המשכתי בהליכה 45 דקות. אלא שבלילה לקראת השינה התחילו כאבים חזקים, ולא הצלחתי כמעט לישון בלילה. אין נפיחות משמעותית (אולי משהו קל), אין שטפי דם, יש אולי קצת אודם על הקרסול. יש רגישות למגע, בפרט בנקודה מסויימת תחת הגולה של הקרסול. אין הגבלה מבחינת טווחי תנועה, אלא שקיים כאב שקצת מגביל, ואני הולך קצת צולע. הלכתי בבוקר לרופא משפחה, הוא לא בדק פיזית, המליץ על חבישה אלסטית ונתן לי מרשם ל - "בטרן". ובאם לא יהיה שיפור תוך שבוע, ללכת לאורטופד. א. האם זה נקע? אין סיבה לחשוש מפגיעה כלשהי בעצם? ב. איך יכול להיות שלאחר חצי דקה מהאירוע הכאב כמעט חלף, והצלחתי ללכת 45 דקות, ורק לקראת השינה התחילו כאבים חזקים? ג. לא נאמר לי כמה זמן לקחת את הכדורים, כמה זמן מומלץ? מצד אחד אני מעדיף כמה שפחות כי הבנתי שזה ממש לא בריא. ד. לפי מה אדע מתי אוכל לחזור להליכה מלאה (4 פעמים בשבוע למשך שעה) ומבלי להזיק לעצמי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יאיר שלום, מהתיאור של אופן הפציעה ומה שהתרחש לאחר מכן קרוב לוודאי מדובר בנקע של הקרסול בדרגה קלה-בינונית.הסיכוי לשבר בעצמות הוא נמוך במנגנון המתואר, בדרך כלל בבדיקה הגופנית חשוב לבדוק רגישות בשני אזורים חשובים שזה העצם הנביקולרית והמסרק החמישי של עצמות כף הרגל. במידה והרגישות המקומית נמשכת מומלץ לעבור צילום רנטגן לאזור על מנת לשלול פגיעה גרמית בכל זאת. לגבי השאלה השניה, לעתים בפגיעות במהלך פעילות גופנית הכאבים מופיעים מעט מאוחר יותר עקב חומרים שמופרשים בזמן פעילות. מבחינת הכדורים הייתי ממליץ ל-3 ימים לשיפור הכאבים ולהפחתת הדלקת המקומית. הטיפול בעיקר זה הרמת הרגל בזמן שכיבת במיוחד במידה וקיימת נפיחות באזור, אגד אלסטי וטיפולי פיזיותרפיה בהמשך. חזרה לפעילות בנקע קל-בינונית מומלץ לאחר חלוף הכאבים והנפיחות ובד"כ בין שבוע לשבועיים מהפציעה. החלמה מהירה וחזרה לפעילות.

27/05/2017 | 23:18 | מאת: איציק

יש לי נפיחות ברכה בצדימין פתאומית מדוע?

מהתיאור קשה לדעת או לנחש מה זה. אם אתה יכול לצרף תמונה זה יעזור. כל טוב

26/05/2017 | 10:15 | מאת: לחץ דם נמוך אצל ילדים

היי אני בת 13 אני סובלת כבר המון זמן מסחרחורות, ראיה מטושטשת, עייפות, חולשה ומכאיבי ראש במיוחד שאני יושבת ואז קמה. לאבא שלי היה התקף לב לפני שנתיים ועכשיו הוא גם סובל מזה והוא מודד לחץ דם עם מכשיר מיוחד. אני מידי פעם כשאני חא מרגישה טוב מודדת ויוצא לי תוצאות נמוכות 90/60

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אתחיל לגבי מדידות לחץ הדם, אצל נערות ונשים צעירות לחץ דם סביב 90/60 איננו לחץ דם חריג במיוחד, הרבה נשים בגילאים צעירים אלה לחצי הדם הרגילים שלהן. דבר שני שיש למדוד לחץ דם עם מנג'טה (רצועה) מתאימה להיקף הזרוע שלך. בכל מקרה תנסי לבצע מדידות בזמן שאת מרגישה טוב דווקא ותבדקי אם יש הבדלים משמעותיים. לגבי התלונות שציינת, התלונות הינן לא ספציפיות ויכולות ללות מספר רב של מצבים רפואיים גופניים ואף נפשיים לעתים. הייתי מציע להתחיל בירור הדרגתי תחת הכוונת רופא המשפחה/ילדים שלך שיכלול: בדיקה גופנית מלאה כולל בדיקת לחץ דם אורתוסטטי (בשכיבה ולאחר 3 דקות של עמידה) בדיקות מעבדה מקיפות כולל ספירת דם, כימיה, תפקודי בלוטת התריס, ויטמין B12 וחומצה פולית. בדיקת ראייה ובדיקת שדות ראיה. בהתאם לממצאים לבדוק הפניה לבדיקת נוירלוג. אחרי הבדיקות הנ"ל להתקדם לפי הממצאים. שיהיה בהצלחה וכל טוב.

22/05/2017 | 21:31 | מאת: בר

שלום , נחתכתי לפני כמה שעות מתחת לאצבע בכרית ירד המון דם אבל הפסיק דיי מהר כאשר לחצתי עם המקום. כואב מאוד לקפל את האצבע ולהפעיל כוח (אפשרי אבל כואב ממש).. רציתי לדעת אם יש צורך להגיע לרופא או שזה יעבור ככה ? ממש רואים בשר חתוך .. תודה רבה ..

שלום רב, הכי חשוב לשלול פגיעה בגידים של אותו אצבע. חשוב לבדוק את התפקוד של 2 גידים שעוברים שם: השטחי והעמוק.

13/05/2017 | 21:14 | מאת: שושי

שבוע טוב... הידיים והגב שלי נצבעו כחול.. אין לי כאב או משהו.. רק כחלחל.. ממה זה נובע? זה מלחיץ אותי כי שלישי יש לי ניתוח בעיניים בהרדמה מלאה ואני מפחדת שידחו אותו בגלל זה. אני לא מרגישה את הצבע הזה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי התיאור קשה לחשוב על אבחנה ספציפית. יש צורך בהסתכלות ובדיקת הממצא, חשוב גם הגיל שלך ומחלות הרקע והאם את מקבלת טיפול תרופתי קבוע במיוחד מדללי דם למיניהם.

14/05/2017 | 22:58 | מאת: ש.

אני בת 27. אין לי מחלות ברקע. אני לוקחת דוסטינקס 50 מ"ג פעם בשבוע בגלל מיקרואדנומה בהיפופיזה. ויש לי לפעמים סינוס טכיקרדיה (ולא יודעים סיבה) אז אני לוקחת פרולול כשאני מרגישה שצריך. האם לדעתך ידחו לי את הניתוח עד שזה ייעלם או עד שיבינו מה זה? למרות שזה רק צבע.. הניתוח בשלישי

אני מקווה שכבר עברת את הניתוח בשלום ויש אבחנה של הצבע הכחול. במידה ויש אבחנה נא לעדכן, במידה ולא אשמח להוסיף צילום בלי פרטים מזהים כמובן.

18/05/2017 | 09:14 | מאת: שושי

אני אחרי הניתוח.. אין לי מושג מה זה הצבע הכחול.. אני רק יודעת שהרופאים לא ייחסו לזה חשיבות.. כשקמתי מהניתוח היה לי חום גבוה לחץ דם גבוה ודופק ממש מהיר אז נשארתי לאשפוז ואין לי מושג אם זה קשור לצבע הכחול. היום אני צפויה להשתחרר. תודה רבה על העזרה.

06/05/2017 | 22:21 | מאת: נבהלתי

אם יש הורה abאב והם סוג b .ולי יש סוג דם o- אוו פלוס. כתבת שלא יתכן מצב כזה. מזה אומר שאחד ההורים הוא אינו הורה ביולוגי? או שלא הבנתי מה שהשבת לה.

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה שניתנה מפרטת את האפשרויות כולל האפשרות הנדירה של בומביי. במידה ואחד ההורים AB וההורה השני הוא B אז הבן/בת יכול להיות או B או AB או A. במצב הזה האפשרות היחידה לצאצא להיות עם סוג דם O במידה וההורים אכן ההורים הביולוגיים היא תופעת בומביי.

06/05/2017 | 20:14 | מאת: אנונימית

שלום, הבוקר נשרטתי בצורה מאוד שטחית (לא ירד דם) מחוט ברזל חלוד. לאחר 3 שעות מהשריטה שטפתי את המקום עם תרחיץ פולידין. הפעם האחרונה שקיבלתי חיסון טטנוס היה באוגוסט 2009 (לפני כ 8 שנים). במקומות מסויימים קראתי שמספיק חיסון ב 10 שנים האחרונות ובמקומות אחרים קראתי שצריך אחרי יותר מ 5 שנים. האם יש צורך להתחסן שוב? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אנונימית שלום, זה תקין שקראת בחלק מהמקומות שחיסון מספיק ל- 10 שנים ובמקומות אחרים ל- 5 שנים, כי זה תלוי בסוג הפציעה, האם היא נחשבת קלה או פציעה "אחרת". בפציעה קלה, שהפציעה שלך נכללת בה (פצע שטחי בעומק פחות מ 1 -ס"מ, "נקי" ללא סימני זיהום וללא הרס רקמות, שקיבל טיפול מקומי תוך 6 שעות לאחר הפציעה. החיסון הקודם מספיק ל- 10 שנים במידה ובעבר קיבלת את החיסון המלא נגד טטנוס בתשלובות השונות של החיסונים, חלקם כולל חיסון נגד דיפטריה ואחרים. במידה ולא קיבלת בעבר את החיסון המלא נגד טטנוס (3 חיסונים בהפרשי זמן שונים) יש צורך בקבלת חיסון טטנוס בהקדם האפשרי ובהמשך להשלים את 2 המנות הבאות. ועוד הערה- במקרים של פציעה עורית יש לשאוב לשטיפה וחיטוי של הפצע בהקדם האפשרי. כל טוב

07/05/2017 | 09:09 | מאת: אנונימית

תודה רבה על התשובה המפורטת. אכן הפציעה קלה אך האם הדבר נכון (חיסון קודם מספיק ל 10 שנים) גם כאשר השריטה נגרמה מחוט ברזל מלא חלודה?

כן, החיסון נגד טטנוס תקף בכל מקרה ללא קשר לסוג החומר שבאים איתו במגע. במידה ויתפתחו סימני זיהום מקומי במקום הפציעה יש לתת טיפול אנטיביוטי שנותן כיסוי רחב.

06/05/2017 | 11:22 | מאת: לחוצה

לפני 4 ימים הייתי בבסיס, עשיתי לעצמי שעווה בידיים באמצעות רצועות שעווה מוכנות, היו כמה אזורים שלאחר השעווה היו מאוד אדומים וכואבים כולל ביום שלמחרת ואז פשוט התחילו להשחים, העור נראה חום וצלקתי. מה ניתן לעשות? זה מאוד מאוד מפריע לי אסטטית! תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מה שאת מתארת יכול להיות תגובה אלרגית או עורית לתכשיר עצמו ותחלוף עצמונית תוך מספר ימים,אך עלולה להיות גם כוויה כימית. במקרה המתואר יש צורך בהסתכלות על הידיים לצורך אבחנה בין האפשרויות ומתן טיפול מתאים, במקרים פשוטים אפשר להשתמש במשחה על בסיס אלווורה להקלה. כל טוב.

29/04/2017 | 23:33 | מאת: עומרי

אני כל היום מרגיש כאבי ראש חזקים צמרמורות וקור אך בלי חום זה התחיל בנתקע לי משהו ברגל ושהוצאתי את זה התחיל לי קור וצמרמורות והתלווה לזה כאבי ראש חזקים. מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

עומרי שלום, יש מספר אפשרויות שהכיוון הכללי שלהם זה מחלה זיהומית. לפי הדברים שציינת אתה צריך להבדק על ידי רופא בהקדם האפשרי לשלול אפשרות של זיהום לרבות זיהומי מערכת העצבים. יש צורך בבדיקה גופנית מקיפה ובדיקות דם.

24/04/2017 | 07:20 | מאת: שושי

ממה יכולה לנבוע ירידה מהירה במשקל ומבלי להתכוון? ירדתי 11 קילו בשבועיים בשבועיים האלה הרגשתי יותר רעבה ולדעתי גם אכלתי יותר בגלל הרעב ובכל זאת ירדתי. עכשיו אני שוקלת 72 (רחוק מלהיות רזה)

לקריאה נוספת והעמקה

שושי שלום, קיימות סיבות רבות לירידה לא רצונית במשקל בין אם זה סיבות הקשורות במערכת ויסות ההורמונים בגוף, במערכת העיכול, בסיבות נפשיות ועוד סיבות רבות אחרות. הגיל של המטופל הוא גורם חשוב במידת הבירור שיש לבצע. יש צורך בלפנות לרופא המטפל לצורך לקיחת היסטוריה רפואית ותשאול יסודי ולאחר מכן בדיקות דם ןהמשך בירור בהתאם. כל טוב

האם להמשיך לקחת את התרופה למאות ההקאות

לקריאה נוספת והעמקה

אם זו הקאה בודדת ואין לך תגובה אלרגית לתרופה יש להמשיך. במידה ותמשיכי להקיא יש להתייעץ עם הרופא שהמליץ על הטיפול לצורך טיפול חלופי.

19/04/2017 | 06:51 | מאת: דנה

נחתכתי אתמול מסכין ארקוס גדול בזרת (בחלק התחתון) ירד הרבה דם אבל הצלחתי לעצור את זה בזכות לחיצה ממושכת של שעה כי פחדתי להסתכל על זה. הרגיש לי מאוד עמוק וגאבה לי העצם. כשהלכתי לרופא הוא טען שיש חתך קטן וזה יעבור וכששאל אם אני יכולה להזיז את האצבע לא יכולתי להזיז אוצה. מאז הפציעה הזאת לא מתכופפת בכלל. מה זה יכול להיות? האם הגיוני שקרה משהו גם אם החתך קטן או נסגר?

דנה שלום, ייתכן שיש חתך של הגיד האחראי על כיפוף האצבע. צריך להבדק בהקדם על ידי אורתופד לצורך רושם קליני והחלטה על אקספלורציה של החתך לבדיקת שלמות הגיד המכופף. כל טוב

21/04/2017 | 13:02 | מאת: דנה

אכן יש קרע בגיד ואני עוברת ניתוח.. מה שלבי ההחלמה של הניתוח?

זו כבר שאלה שיש להפנות לאורתופד המנתח. כל טוב ושיהיה בהצלחה

11/04/2017 | 13:58 | מאת: רותם

לפני כיומיים בננו בן 20 ציחצח את שיניו בשגגה במברשת שינים שהיתה מלאה בטלק נגד פיטריות ברגלים. זמן קצר לאחר מכן התחיל להקיא ולשלשל באופן חריף. מאז ההקאות פסקו אבל השילשול החריף עדיין ממשיך. שאלות: האם ניתן לייחס את מצבו לעניין הטלק. ואם כן כיצד צריך לטפל במצבו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רותם שלום, בליעה של טאלק יכולה לגרום לבחילות והקאות שבד"כ חולפות ספונטנית ללא בעיה משנית. חשוב לדעת גם האם האבקה הכילה טאלק בלבד או שבנוסף לכך יש גם תכשיר אנטי-פטרייתי. מה שאני מציע זה להתקשר למרכז הארצי למידע ברעלים בטלפון- 04-7771900 ולבקש את ייעוצם אך חשוב שהתכשיר הספציפי יהיה בידיים שלכם לצורך מענה על השאלות. הקו פתוח בכל שעות היממה. כל טוב.

09/04/2017 | 23:03 | מאת: מדלן

שלום נפלתי על יד שמאל לפני שבועיים, עשיתי צילום יום אחרי ואמרו לי חבלה, הכינו לי מתלה למשך 5 ימים עם טיפול של משככי כאבים. הכאב השתפר אך הוא תמיד קיים, אני לא מסוגלת לאמץ את היד או להרים בקבוק מים אפילו, הכאב מתחזק לעיתים, קשה לי לעבוד במצב הזה. קבעתי תור לאורטופד אך עוד שבועיים. האם זה נורמלי שהורי לי מאוד שבועיים אחרי? האם זה יכול להיות משהו שמצריך טיפול מיידי? מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

מדלן שלום, קודם כל פגיעות אורתופדיות עלולות לצערנו להזדקק לתקופת החלמה ארוכה יחסית עד חזרה למצב הבסיסי הן מבחינת כאבים והן מבחינה תפקודית. לצורך מענה יותר מדויק לשאלה חשוב לציין גיל, מחלות רקע במידה וקיימות, כמו כן מיקום החבלה (כתף, מרפק, זרוע, אמה, שורש כף יד...) ומה נראה בצילום הרנטגן שבוצע. כל טוב