נגישות
נגישות

פורום רפואה דחופה (מיון)

4867 הודעות
3556 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)

06/04/2018 | 18:35 | מאת: כוכי אביטל

זו לא מגרנה כאבים ששלא ניתן לתאר כמו עצב תפוס כדורים מרגיעים מעט לא עלו על הבעיה

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לבדוק מספר אפשרויות: כאבים ממקור דנטלי כאבים ממקור של סינוסים נוירלגיה טריגימנלית ועוד על סמך התיאור שלך לא ניתן לדעת בוודאות דרך האינטרנט.

06/04/2018 | 02:21 | מאת: אלוני

אני סובל מעייפות קשה מה ניתן לעשות? איש לא מוצא לי פתרון

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי זה פורום לרפואה דחופה ומה שאתה מתאר זה בעיה כרונית. צריך לעבור בדיקה גופנית, בדיקות דם מקיפות ומשם להתחיל.

03/04/2018 | 18:39 | מאת: ניקול

שלום רב... לפני חודש בערך אכלתי יותר מדי ואני סובלת מבולימיה לפעמים לא תמיד... בכל אופן הכנסתי אצבעות בשביל להקיא ובסוף כשהרגשתי שמשהו תקוע התאמצתי יותר מדי ויצאה לי קצת דם מהול ברוק או ליחה... מאז מפחדת להקיא מצד אחד זה יצא לטובה שיצא דם ונבהלתי...אבל מצד שני התחלתי לחשוב על הגרוע ביותר שאולי חלילה יש לי סרטן..אני מפחדת ללכת להיבדק... אין לי כאבי בטן..התאבון שלי בריא מאוד..אוכלת הכל..אין צרבות ואין ירידה במשקל אני בת 33.... אשמח לייעוץ

לקריאה נוספת והעמקה

היי ניקול, לפעמים כאשר מתאמצים בהקאה או אחרי הקאות תכופות נקרעות נימיות ורידיות קטנות בוושט וגורמות למעט דם בהקאות. בדרך כלל ממצא זה לא מדאיג. יש להתייעץ עם הרופא/ה שלך לגבי הצורך בביצוע גסטרוסקופיה, אך באופן כללי אין לך מה לחשוש.

03/04/2018 | 11:54 | מאת: יפית

לפני כשבוע קבלתי זרם חשמלי ממתג רטוב. ומאז אני מרגישה תחושות נימול באזורים מתחלפים . וכן שרירים מתכווצים,קור, וזרמים מטרידים בדם. מה נתן לעשות? ואיך להתייחס לכך??

לקריאה נוספת והעמקה

ההתחשמלות הקלה לא מסבירה את הסימפטומים שאת מתארת, ייתכן ואת סובלת מחרדה מסוימת מאז. תני לזה קצת זמן וזה יעבור מעצמו קרוב לוודאי.

30/03/2018 | 18:08 | מאת: אלון

יש לי כבר כמה ימים כאבי ראש לחץ עיניים כואבות אני מזיז את העיניים וכואב לי רצח אולי זה מיגרנה אבל בעהר לא סבללי ממיגרנב מה לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לגשת לרופא שלך לצורך בדיקה יסודית.

בשבת האחרונה ב- 9 בערב מול הטלוויזיה הרגשתי קור קיצוני והגוף התחיל לרעוד, הלכתי למיטה ושם רעדתי בערך במשך שעה כאשר אני מכוסה בכמה שמיכות. הרעידות פסקו וישנתי שינה טרופה, למחרת הרגשתי חולשה גדולה ולא קמתי. לקחתי אקמול והרגשתי השתפרה לאט לאטץ אני בן 73 ושאת פעם ראשונה שזה קורה לי, אני במעקב של בלוטת התריס תוכלו לכוון אותי?

לקריאה נוספת והעמקה

סימנים של חום ומחלה זיהומית, קרוב לוודאי מחלה וירלית במידה והרגשתך השתפרה מאז והצמרמורות לא נשנו.

17/03/2018 | 19:49 | מאת: איריס

שלום רב, הבת שלי בת 10 בלעה בטעות כדור אורביז ( כדור ג'ל שגדל במים) האם רעיל? מה לעשות? לתשובתכם אודה

האמת שאני לא יודע מה זה הכדורים הללו. יש תמונה?

לפני חודשיים וחצי שתיתי וויסקי עם קולה ואס אחרי כמה זמן באותו לילה הקאתי ואז הקאתי גם דם או שזה היה ריבה נראה לי היה לי טעם של דם אבל אחותי אמרה שזאתי רביה כי אגלתי סופגניות אחרי זה שתיתי עוד כמה לילות והקאתי רגיל בלי אדום או דם רציתי לדעת מה לעשות ? אני לא מרגיש שונה או משהו כמו חולה

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי אם אתה עדיין מקיא או שזה עבר.

לא . מתי שאני לפעמים מקיא משתייה הקיא רגיל

תפנה לרופא המטפל שלך שיפנה אותך לגסטרוסקופיה.

בזמן האחרון שאני שותה אלכוהול אני לא מקיא בכלל ....

15/03/2018 | 20:08 | מאת: התפוצצות כלי דם

אמי בת 86 נוטלת קודמדין לפני כמה חודשים התחילו להופיע כתמים אדומים על החזה הידיים בעיקר על הרגליים ... כל מכה הכי קטנה יוצרת כתם דם גדול ושורף אשמח לדעת למה זה קורה והאם זה מסוכן תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

זה קורה בגלל הקומדין עם כלי דם "פריכים" עקב הגיל. זה לא מסוכן, אבל כמובן שטיפול בקומדין מעלה גם כן סיכון לדימום מג'וריים כגון דימומים מוחיים או דימומים ממערכת העיכול.

שנים סבלתי מתת פעילות בלוטת התריס, לא משהו דרסטי אבל התסמינים התחילו להפריע והרופא החליט שחייבים לטפל.. הוא רשם לי כדורי אלטרוקסין 50 ואמר לקחת כדור פעם ביומיים כי לא מדובר בירידה רצינית.. אחרי בדיקות דם חוזרת היה רק שיפור קל במצב והרופא אמר לקחת את הכדור על בסיס יומי . לצערי החלו להופיע תופעות לוואי בגלל תדירות לקיחת התרופה ביניהם לחץ בחזה וקשיי נשימה. אני חייב עזרה האם לחזור לכדור פעם ביומיים? בסופו של דבר הבלוטה תחזור לפעילות פשוט זה יקח יותר זמן או שחייב מינון גבוה יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

ניב שלום, לא נראה לי שהתופעות של לחץ החזה וקשיי נשימה קשורים לנטילה היומיומית של אלתרוקסין. בכל מקרה תעשה בדיקה חוזרת של התפקודים, במידה ותקינים יש לברר מקור אחר לתסמינים שציינת.

12/03/2018 | 11:27 | מאת: אנונימי

שאלה כללית, חולה בטיפול נמרץ שנדבק בחיידק זה, מתוך הנחה שהזן הוא עמיד לאנטיביוטיקה ולא ניתן לטיפול - מה מהירות הפעולה של החיידק בממוצע? זה תהליך ארוך או איטי. ועד כמה חולה שמורדם ומונשם סובל?

לגבי השאלה הראשונה, זה אינדבדואלי, אין תשובה נכונה לשאלה. לגבי השאלה השניה, אם המטופל מורדם טוב אז הוא לא סובל.

11/03/2018 | 18:20 | מאת: עמרי

ד"ר שלום רב. מאז שאני זוכר את עצמי סבלתי מתופעה של ״ הרגשת פעימות הלב״ ( פלפיטציות) אבל זה מעולם לא הפריע לי ולמדתי לחיות עם זה. הייתי כדורגלן מקצועי בעברי, עברתי בדיקות רבות במהלך הקריירה, כולל אולטרסאונד לב ואקו לב. הכל היה תקין לשמחתי. בשנים האחרונות החלו להופיע גם פעימות מוקדמות שכן אובחנו אצל קרדיולוג אך שלל סיבה לדאגה ואפילו הורה לי לחזור לשחק באופן מקצועי. אני מרגיש בזמן האחרון שהתופעה מחמירה וזה קורה לעיתים קרובות במהלך היום.. רציתי לשאול מה ניתן לעשות האם יש מקום לבדיקות חוזרות ומה יכול להחמיר את התופעה? למשל צריכת קפאין מוגברת?

לקריאה נוספת והעמקה

עמרי שלום, פעימות מוקדמות בעיקר לא טומנות בחובן סכנה, יש מצבים של פעימות מוקדמות בתדירות גבוהה מאוד אז זה מצריך טיפול בחלק מהמקרים. במידה ואתה סובל מזה בתדירות גבוהה במהלך היום הייתי ממליץ לחזור על בדיקת הולטר לב. כמו כן בדיקה של תפקוד בלוטת התריס והפחתה בצריכת קפאין במידה ואתה צורך הרבה ושינה טובה. ניתן גם כן לנסות טיפול תרופתי שעוזר בחלק מהמקרים. כל טוב.

09/03/2018 | 16:42 | מאת: יוסי

בזמן שאישתי משתעלת יש לה כאבים חזקים בצד שמאל של החזה .היא מקבלת אנטיביוטיקה זינה 500 .וכדורים רקוד טבליות 20mg כבר יומיים סובלת

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום, הכי סביר שהכאבים משניים להתכווצות של השרירים הבין צלעיים. הייתי ממליץ על ביצוע צילום חזה כדי לוודא את הצורך במתן אנטיביוטיקה. כמו כן יש צורך בטיפול נגד כאבים כמו איבופן, אופטלגין... כל טוב

שתיתי כדור של צפוויט פורטה 500 בטעות, האם יכול להיגרם נזק, מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ואין רגישות לפנצילין אין מה לדאוג.

ד"ר שלום. קיבלתי מרופאת המשפחה ציפרלקס 10 מיליגרם ביום עקב החרדות מהן אני סובל תקופה ארוכה.. התחלתי במינון מלא אבל הופיעו מעט תופעות לוואי של חוסר תיאבון קל, כובד ראש והחמרה ממש מעטה של החרדה.. האם כדאי לרדת ל5 מיליגרם עד שהתופעות יעברו או להמשיך עם 10 בתקווה שזה יעבור לאחר שבועיים כמו שכולם אומרים? האם זה תקין בתחילת הטיפול? יש לציין כי נטלתי רמוטיב 500 במשך חודשיים עד לקבלת הציפרלקס תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ערן שלום, אני כן הייתי מציע לרדת למינון 5 מג למשך שבוע שבועיים ואז לעלות. כן, זה עלול לקרות בתיחלת טיפול. כל טוב

04/03/2018 | 22:39 | מאת: נ

ערב טוב, בת 27. יש לי סינוס טכיקרדיה שלפעמים לא מפריע בכלל ולפעמים גורם לחולשה וסחרחורת... תמיד הדופק אצלי מעל 100.. כשאני מרגישה חולשה אז בכלל נמדד יותר מ 130 עד 165. זה בא ביחד עם לחץ דם גבולי עד גבוה.. בזמן האחרון אני מרגישה שבנוסף לדברים הרגילים קשה לי לנשום... אני מרגישה שאני נלחמת על אוויר ואני נחנקת. מאוד מלחיץ אותי. עשיתי אקו לב לפני שנתיים (בגלל הדופק המהיר)והיה תקין חוץ מהדופק המהיר. מה אפשר לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נ שלום, הייתי מציע בשלב הזה לעבור בירור הורמונלי שיכלול בדיקות דם לרבות בדיקות לתפקוד בלוטת התריס, כמו כן בדיקות דם ושתן לצורך בדיקות הורמונליות של בלוטת האדרנל או בשמה העברי יותרת הכליה. כל טוב

05/03/2018 | 12:31 | מאת: נ

תודה. יש לי בעיות הורמונליות... אני במעקב אנדוקרינולוג בגלל ממקרואדנומה בהיפופיזה שמפרישה הורמונים. בלוטת התריס והכליה תקינים (אני עושה כל 3 חודשים בדיקת דם). גם היום היה לי התקף של קוצר נשימה... זה מלחיץ מאוד... האם זה נובע מהורמונים ועליי ללמוד לחיות עם זה? פשוט אני מרגישה מחנק ומצוקה נשימתית...

הכוונה היא לא תפקוד כלייתי אלא הורמונים של יותרת הכליה לשלילת אבחנות כגון פאוכרומוציטומה. בינתיים ניתן לשקול לאחר התייעצות עם רופא המשפחה להתחיל טיפול בחוסמי ביתא או טיפול הרגעתי לפחות בשעות הערב. ניכר שבכל זאת יש מרכיב של חרדה בתלונות.

04/03/2018 | 20:24 | מאת: מאור

שלום רב אני בן 56 עם כיליה ימנית מוגדלת מפצה 84% תפקוד ,ושמאלית קטנה ירודת תפקוד 16% לפי מיפוי ב-2003 . (לא ידוע מדוע הכיליה השמאלית קטנה-יתכן מולד או בעיה בעורק הכיליה בגיל ההתבגרות שאז סבלתי מלחץ דם גבוה). בדיקות הדם לתפקודי כליות תקינים ושמורים . קריטינין אחרון 0.56 שאר הבדיקות גם כן תקינות. בשנתיים האחרונות ביצעתי מספר בדיקות אולטראסאונד כליות ודרכי שתן ללא ממצא חריג. בחודש האחרון אני חש מיחושים מוזרים באזורי הכליות כמו תזוזות דיגדוגים כמו פסיקולציות עברתי אולטרסאונד לפני שבועיים ללא מצצא חריג. מה יכולים להיות הסיבות לתופעות אלה? האם כדאי לבצע גם דופלר עורקי הכליות? לחץ הדם שלי נמוך תמיד לפני שנתיים היה לי בבדיקת מתכות ארסן 45 כאשר הטווח 0-35 מאז אין ארסן בשתן. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מאור שלום, לא נראה שמקור ההרגשה הוא מהכליות. הכי סביר בעיניי שזה פסיקולציות של שרירי הבטן האלכסוניים. בכל מקרה גש לבדיקה גופנית של הרופא שלך, לאור בדיקות תקינות לרבות US כליות נראה בתחושות שיחלפו מעצמן.

27/02/2018 | 18:03 | מאת: שיראל

היי , ביום שני עשיתי אולטרסאונד בטן והתשובה היא : הכל תקין חוץ מהכליה השמאלית . הכליה השמאלית-מעט לובולרית , ציר אורך:10.0 ס"מ , בעלת פרנכימה שמורה . הקורטקס מעט בלתי סדיר , יתכן מצולק. רציתי לדעת מה זה אומר .

לקריאה נוספת והעמקה

שיראל שלום, זה בפני עצמו אומר שייתכן ובעבר סבלת מאירועים של דלקות בדרכי השתן עם מעורבות של הכליה השמאלית. חשוב לדעת מה התפקוד של הכליה, אותו בודקים בצורה הבסיסית דרך בדיקת דם. כל טוב

27/02/2018 | 00:51 | מאת: נורית

הנני חוששת שביתי בת שנה וחצי בלעה חתיכה קטנה מהעטיפה של סוכרית מקל, האם צריך לעשות משהו?

נורית שלום, לא. אין מה לעשות. אם זה חתיכה קטנה ולא מפריעה לה בנשימה היא תצא בסופו של דבר.

24/02/2018 | 17:47 | מאת: כאב

יש לי צמרמורת ופה יבש ופצעונים בפה וכאב ראש בצד שמאל כאילו כל הגוף נוטה שמאלה ועייפות לא מבינה האם זה וירוס

לקריאה נוספת והעמקה

ייתכן ומדובר בוירוס. יש לגשת לבדיקת רופא מלאה. כל טוב

24/02/2018 | 17:42 | מאת: בדיקות

היכן עושים בדיקות לאלרגיה???

יש לשאול בסניף קופ"ח שלך.

20/02/2018 | 17:59 | מאת: פז

השארתי בטעות מרענן צבע עם פגמנטי צבע על שורשי הפוני שלי במשך שלושה ימים ללא שטיפה. ועל המוצר רשום לשטוף לאחר 10 דקות התחלתי להרגיש עייפות קיצונית וכבר משך יום שלם שלא עוברת לי העייפות ואני בתחושה שהמוח לא מרוכז ובסאטלה. איך מתאוששים מהמצב הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ולא עבר לך עדיין יש להתקשר למרכז מידע בהרעלות בטלפון מספר: 04-7771900 ולהתייעץ איתם. כל טוב.

האם סטורציה נמוכה יכולה לגרום לסחרחורת? או להרגשת סגירות? או ל קוצר נשימה? האם נשימות יכולות להקל על המצב?

לקריאה נוספת והעמקה

סטורציה נמוכה מחייבת בירור רפואי דחוף. קוצר נשימה זה סימפטום נלווה ולא סיבה. סטורציה נמוכה יכולה לגרום לסחרחורת ואף אי שקט ובלבול.

16/02/2018 | 15:38 | מאת: דפנה

בן 20 , נפגע מאוטובוס שהגיע עם דלתות פתוחות לתחנה. בזמן שעמד על המדרכה. לפני 3.5 ימים. ct במיון היה ללא דימום וללא שברים. לא הקיא, היה מבולבל, כאבי ראש וסחרחורות. עדיין עם סחרחורת כאשר יוצא החוצה. לא נבדק עי נרולוג במיון. האם סחרחורות הם בעיתיות ?

לקריאה נוספת והעמקה

דפנה שלום, בחבלת ראש אין צורך בבדיקה נוירולוג במיון. במידה וה- CT היה תקין, הסחרחורת יכולה להמשך זמן מה וחולפת מעצמה. כל טוב

10/02/2018 | 11:34 | מאת: שאיפת חומר סנו לניקוי אסלות וכעת אני מרגיש גירוי של שיעול ושורף לי בגרון מה אני צריך לקחת או לבלוע כדי להרגיע את זה

ניקיתי בחומר של סנו את האסלה והקרמיקה ועקב השאיפה של החומר נוצר לי גירוי של שיעול כזה ששורף לי בגרון ולא מפסיק להשתעל מהגירוי.מהו הטיפול הראשוני שעלי לעשות כדי להרגיע את גירוי השיעול

לקריאה נוספת והעמקה

מקווה שהכל כבר חלף. בדרך כלל החומרים הללו לא מסוכנים בשאיפה של כמות קטנה מעבר לגירוי ואי הנוחות אצל אנשים בריאים. חשוב לדעת איזה חומר בדיוק היה שם.

09/02/2018 | 18:01 | מאת: דיאנה

שלום ד"ר אני לאחר מספר ניתוחים של קיצור קיבה מועניינת לתרום כליה האם אני יכולה לתרום כליה ?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דיאנה שלום, בעיקרון זה לא תחום שאני מתעסק איתו אבל בגדול אי אפשר לתרום כליה אם ה- BMI מעל 35, ובמידה מעל 30 אז כל מקרה לגופו. למען האמת לא יודע איך ההתייחסות בפועל במידה ו- BMI מתחת ל- 30 בעקבות ניתוחים בריאטריים. כל טוב

07/02/2018 | 18:09 | מאת: יורי

התעוררתי היום לעבודה עם כאבי בטן חזקים דוקרים , ויצאתי לעבודה איך שהגעתי לעבודה פתאום לא הצלחתי לעמוד על הרגליים והתחלתי לקבל סחרחורת וזיעה כאילו עוד שנייה מתעלף ,אז ישבתי שתיתי מים וזה עבר קצת , ממה זה נגרם ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לדעת במדויק מה גרם לכאבים. הכי סביר בעיה חולפת בקיבה.

06/02/2018 | 10:34 | מאת: נועה

בת 48. במסגרת בירור בפנימית מייעצת, ללא משהו אקוטי, בבדיקת גזים בדם, היו הרבה חריגות. Ph- 7.403 Pco2- 47.9 Po2- 29.8 Hco3-29.2 tCO2- 30.7 base excess/deficit- 4.5 saturation %- 56.3 על איזה כיוון זה יכול להעיד ?

06/02/2018 | 10:36 | מאת: נועה

מצ"ב צילום התוצאות

06/02/2018 | 10:43 | מאת: נועה

שתי נקודות נוספות שרציתי לשאול 1. את הדם לקחו מכלי דם, כמו שלוקחים בדיקות דם רגילות בקופ"ח- מהצד הפנימי של מרפק הזרוע. האם זה דם ורידי או עורקי ? 2. מה ערכי הייחוס לדם ורידי ? כי בדף תוצאות יש רק טווחים לדם עורקי.

שלום, הדם הוא ורידי. אין ערכי ייחוס לדם ורידי. בסך הכל בהתחשב בכך שהבדיקה היא ורידית בסך הכל הממצאים בסדר. במידה והיה עורקי אז יש חמצת נשימתית קלה מפוצה, מעיד על בעיה ריאתית חסימתית ברוב המקרים. כל טוב

07/02/2018 | 22:19 | מאת: נועה

תודה רבה. אז שתי שאלות 1. איך אוכל לדעת בוודאות שזה ורידי ולא עורקי ? 2. באם זה ורידי , איזה ממצא הכי חורג לרעה ? (כי בגלל שאין לי ערכי ייחוס, אני לא יכולה לדעת, מה בסדר, ומה לא בסדר).

בקופ"ח חולים לוקחים דם ורידי. הערך ה- 2,4,5,,6

זה נלקח בבי"ח איכילוב ( במסגרת פנימית מייעצת, שבאתי לייעוץ), ולא במסגרת קופ"ח. אז האם יתכן שזה בכל זאת דם עורקי, ולא דם ורידי ? ושנית, לגבי ערך 4.5, אני מבינה שהתכוונת ל base excess/deficit ? אבל לגבי הערך של 6.2, אני לא מוצאת תוצאה כזו. אז למה התכוונת ?

זה נלקח בבי"ח איכילוב ( במסגרת פנימית מייעצת, שבאתי לייעוץ), ולא במסגרת קופ"ח. אז האם יתכן שזה בכל זאת דם עורקי, ולא דם ורידי ? ושנית, לגבי ערך 4.5, אני מבינה שהתכוונת ל base excess/deficit ? אבל לגבי הערך של 6.2, אני לא מוצאת תוצאה כזו. אז למה התכוונת ?

הכוונה הייתה לשורה הששית בתוצאות שצירפת. וזה ה- base excess

05/02/2018 | 16:53 | מאת: אנטון

שלום בזמן האחרון , בעיקר בזמן עמידה במקום נרדמת לי רגל שמל ( החלק העליון מעל הברך). בזמן ישיבה זה עובר. מה זה יכול להיות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

זה יכול להעי על לחץ מקומי על עצב מסוים אם כי לא אופייני בזמן עמידה.

01/02/2018 | 23:03 | מאת: איציק

מה הסיבה ?מגרדים פצעון וניה כמו גולה ולא נוגעים יום ועובר

השאלה אינה בתחום הספציפי של הפורום. איתך הסליחה

30/01/2018 | 09:25 | מאת: אי בוזגלו

ממה נובע הדימום מכלי הדם במעי הגס, ניתנו סוגים רבים של תרופות. כגון סטרואידים וגם את התרופה סנדוסטטין. למרות זאת הה

לקריאה נוספת והעמקה

הדימום יכול לנבוע ממספר סיבות, יש צורך בבירור ע"י קולונוסקופיה ובמידה ואין סיבה נראית לעין ביצוע בדיקה למעי הדק שגם שם יש מספר אפשרויות. השאלה היא בתחום של גסטרואנטרולוגיה ופחות בתחום של רפואה דחופה. כל טוב.

29/01/2018 | 13:17 | מאת: שרית

אחיין שלי נולד בשבוע 24 במשקל של 600 גרם.כיום הוא בן 31 שבועות ויש לו חור בריאה ונכנס לניתוח .האם אפשר לצאת מזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שרית שלום, אני מאחל לו רפואה שלמה והמשך חיים בריאים. מקווה שהוא כבר אחרי הניתוח. הנושא מעבר לתחום התמחותי ברפואה. איתך הסליחה.

שלום, האם השאיבות שעושים לאחר פיום קנה משפרות לטווח הארוך את הריאות?, האם הם למעשה מנקות את הריאות של אדם שעישן? האם יש קשר בין עישון לבין דלקת ריאות? אבי חלה בבית החולים, בעבר סבל מבעיות נשימה, האם יתכן שזה מוירוס או שבכל מקרה היה יכול לחלות, הוא עישן בעבר ועדיין עישן בשנתיים האחרונות אם כי פחות.מחכה לתשובתכם, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מיקי שלום, אנסה לענות על חלק מהשאלות למרות שאינן בתחום הפורום. השאיבות לא משפרות לטווח הרחוק את הראות ולא מנקות ריאות של אדם מעשן או עישן. בוודאי שיש קשר בין עישון לדלקת ראות, עישון מעלה סיכון לדלקות ריאה ומגביר את חומרתן. החלמה מהירה לאבא.

24/01/2018 | 18:50 | מאת: טל

היי, צד ימין, בעקב של כף הרגל השמאלית, רדום כבר שעתיים. זה ממש בצד של העקב, יש תחושה של דקירות קצת, נימולים. ייתכן וישבתי על הרגל, הגיוני שחלק מהרגל נרדם להרבה זמן בגלל זה? אם זה משנה, לקחתי שני כדורים של אטנט 10 מ"ג ודקסמול (אחרי 9 שעות בערך)

לקריאה נוספת והעמקה
24/01/2018 | 18:57 | מאת: טל

לאחר שקראתי באינטרנט על זה, ראיתי שזה יכול לקרות בגלל חוסר או עודף של ויטמינים... בגלל מחסור בבי 12 וברזל, אני לוקחת כבר חודשיים. בנוסף, כדור כל לילה של "רוטס", בגלל נשימה, שהוא גם מכיל ויטמינים. רק בשבוע האחרון התחלתי לקחת אטנט.

טל שלום, בדרך כלל זה משני ללחץ על עצב מסוים ולא מחשיד לאירוע מרכזי. מקווה שכבר עבר לך.

22/01/2018 | 02:08 | מאת: עומר

ד"ר שלום אני סובל לצערי מחרדה חברתית שאובחנה אצל פסיכולוג לפני זמן מה..התעקשתי על טיפול תרופתי היות והבעיה פוגעת לי בתפקוד ובפעולות יום יומיות פשוטות.. קיבלתי מירשם לרמוטיב 500 והשאלה שלי עד כמה התרופה יעילה ותעזור לפתור / להקל על המצב.. הבנתי שהיא מתאימה יותר לסובלים מדיכאון ולא מחרדה.. כבר מבולבל לגמרי ועדיין לא שקט אשמח לתשובה בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

עומר שלום, לצערי התחום הזה הוא לא תחום ההתמחות שלי. עדיף להפנות את השאלה הזאת לפסיכיאטר. כל טוב.

שלום, קיבלתי מכה באיזור הרקה השמאלית מפינה של שולחן, מכה חזקה. הרגשתי באותו רגע כאילו סכין חודרת לתוך הראש. היו כאבים חזקין באיזור הראש והפנים, הלכתי לישון, בוקר למחרת הכאבין לא פסקו, אחריי עוד יון, קמתי בבוקר ואני מגלה שעיו שמאל נפולה, וקצצ התנפחה, הכאבין עדיין קיימים,במיוחד במגע. וחשוב לציין שגם בזמן הזזת הלסת,במיוחד אם אני לועסת על צד ימין אני מרגישה כאבים. ללכת לרופא? או לחכות שיעבור? תודה מראש על התשובה.

אנה שלום, לגבי הכאבים אין מה לדאוג, זה נורמלי וזה יעבור עם הזמן. אני כן ממליץ ללכת לרופא כדי שיראה את העין ויחליט האם יש צורך בהמשך בירור. זה גם תלוי בגילך והאם את נוטלת תרופות מדללות דם כלשהן. לסיכום, כן הייתי ממליץ על בדיקת רופא במיוחד לאור מה שתיארת בעין. כל טוב

תודה! והמשך יוב נעים

20/01/2018 | 20:47 | מאת: יעל

בת 41 לפני שבוע וחצי סבלתי מברונכיטיס (טופלתי ברוקסו) במקביל סבלתי גם מדלקת גרון (קיבלתי אוגמנטין ) את 2 האנטיביוטיקות לקחתי במקביל בהוראת הרופא לקראת סיום נטילת האנטיביוטיקה התחלתי לסבול מקוצר נשימה קל ושיעול עם ליחה הרופא רשם לי אינהלציות מוקוליט וסינופד השאלה שלי מתייחסת לכאבים שיש לי מאז התחיל השיעול ... כל הרצועה מתחת לחזה עד לקו המותניים כואבת לי מאוד (הכאב הוא כאילו קיבלתי מכות באזור הזה ) ... אני לא יכולה לצחוק כל שיעול מלווה בכאבים איום ... מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, לפי התיאור הכאבים שאת סובלת מהם מקורם הוא בשרירים, ככל הנראה עקב השיעול במקום הראשון. הטיפול הוא מנוחה ונוגדי כאבים: אופטלגין, איבופרופן (נורופן, אדביל...), רוקסט פלוס.. כל עוד אין לך רגישות למרכיבי התרופות הנ"ל. כל טוב.

16/01/2018 | 21:02 | מאת: רעידות ושיקשוק שינים

פתאום מרגישה הרגשה של קור למרות שאני תחת שמיכה מתחילה לרעוד והשינים נוקשות עובר הכרחי חימום עם סדין חשמלי פעם דניה זזה קורה לי

לקריאה נוספת והעמקה

זה נשמע צמרמורת משני לחום גבוה. מעבר לזה אינני רואה שאלה ספציפית.

התעלפתי ויש לי שפעת.. צריך לדאוג?

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, אין מספיק נתונים לגבי נסיבות ההתעלפות, וגם לגבי הגיל שלך ומחלות הרקע במידה וקיימות.

11/01/2018 | 13:11 | מאת: אודליה

בעקבות כאבים חזקים בכף היד בני בן 15 נשלח לבדיקות דם. הכל תקין למעט בילירובין טוטאל 1.9 בילירובין ישיר 0.3 השאר תקין. רופאה ביקשה לחכות 3 חודשים וחזרנו על הבדיקות בילירובין טוטאל עלה ל 2 בילירובין ישיר עלה ל 0.35 נשלחנו לבצע אולטראסאונד בטן ואני ממש חוששת. מה זה יכול להיות?? הרופאה שללה ת.גילברט כי 2 הפרמטרים עלו. מה דעתך? מה זה יכול להיות בגיל כזה? האם יש חשש למחלה מסוכנת לא עלינו?? האם לא מסוכן לחכות חודשיים לבדיקת אולטראסאונד הילד מרגיש נפלא...מה זה יכול להיות לדעתך?? כמובן שהכאבים ביד חלפו כלא היו תפקודי הכבד תקינים בכל הבדיקות

לקריאה נוספת והעמקה

אודליה שלום, במידה וספירת הדם תקינה ללא אנמיה מדובר בתסמונת גילברט שהיא נפוצה אצל 5-10% מהאוכלוסיה ואינה מסוכנת. בגליברט ערכי הבילירובין יכולים להשתנות ואף לעלות עד 4, זה תלוי במספר גורמים כגון מצב משק המים בגוף, עייפות ודברים נוספים. אין לכם מה לחשוש. כל טוב.

11/01/2018 | 16:11 | מאת: אודליה

הרופאה אמרה שבת.גילברט רק הבילירובין טוטאל עולה ואילו אצל בני גם הבילירובין הישיר במגמת עליה מחוץ לנורמה

מה שחשוב זה היחס ביניהם, היחס עדיין מכוון לגילברט.

11/01/2018 | 22:56 | מאת: אודליה

האם הגיוני שזה יבוא לידי ביטוי כך פתאום בגיל 15? במשך כל השנים וכל הבדיקות תמיד הערכים היו תקינים...למה זה פתאום התפרץ?

יכול להיות בגלל סטרס, עייפות או כל דבר אחר. הערכים בתסמונת גילברט הם דינמיים, יכול לרדת ולעלות.

08/01/2018 | 18:49 | מאת: שלי

שלום, לבני נפתח הראש לפני כשלושה שבועות. החתך היה עמוק ושמו לו בחדר המיון דבק רב גם מסביב לחתך.הדבק והגלד לא יורדים.האם גם במקום הדבק תיוותר צלקת ולא יצמח שיער, או רק במקום של החתך עצמו, האם זה הגיוני שהגלד והדבק לא ירדו ?ובמידה ולא מה עליי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלי שלום, הדבק ירד והוא לא מפריע לשיער לצמוח. לא נראה שיש סיבה לדאגה. כל טוב.

07/01/2018 | 08:30 | מאת: מנחם

עברתי ניתוח למעקף קיבה. היום בבוקר לקחתי כדורים כבכל בוקר אלא שבטעות בלעתי גם חתיכת מתכת קטנה המשמשת כעטיפה של כדור (תמונה מצורפת). האם יש בזה סכנה?

07/01/2018 | 09:43 | מאת: מנחם

הכוונה - כדור= טבליה.

מנחם שלום, לא הצלחתי לראות את התמונה אבל החתיכה הקטנה לא אמורה לגרום לבעיות או סכנה. כל טוב.

שלום האם רמת נתרן בדם ברמה של 120 (הגבול התחתון של הנורמה הוא 135) יכול לגרום/להסביר איבוד ראיה פתאומי או טשטוש עד כדי חוסר יכולת לזהות מה קורה מסביב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דור שלום, תאורטית יכול להסביר במידה ואיבוד הראיה הוא זמני ולא קבוע. זה גם תלוי באיזה מהירות ירד הנתרן. אבל הייתי מחפש עוד סיבות.

05/01/2018 | 01:41 | מאת: ערן

שלום אדם שמגיע למיון עם חשד לאירוע מוחי (חולשת פלג גוף, או איבוד ראיה פתאומי). האם תמיד (ובכל מקום) עובר 2 הדמיות CT? כלומר סיטי רגיל ללא חומר ניגוד בכדי לשלול דימומים, וסיטי אנגיו כדי לנסות לזהות חסימות בכלי דם? ומה עושים אם בסיטי אנגיו לא רואים חסימות? והאם טיפול בTPA נותנים רק כאשר ראו בסיטי חסימה או גם אם לא ראו (וכמובן בתנאי שאין דימום) אבל יש סימנים קליניים שמעידים על אירוע מוחי? מה עושים אם בסיטי לא רואים (הבנתי שגם לא תמיד רואים עדות בסיטי בשעות הראשונות לאחר האירוע)? בעצם אדם יכול לקבל אירוע מוחי שבתיאוריה אילו היתה מבוצעת הדמיית MRI היו יכולים לזהות את החסימה? ובעצם ישנם אנשים שעברו אירוע מוחי ויכלו להציל את התפקוד שלהם, אלא שבגלל שMRI לא זמין במסגרת מיון, הם לא קיבלו את הטיפול TPA או צנתור מוחי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערן שלום, לא כל מטופל עם חשד לאירוע מוחי עובר 2 הדמיות CT, זה תלוי בתזמון ההגעה לבית החולים לאחר האירוע ותלוי בחומרת האירוע המוחי והדירוג לפי NIHSS. במידה וב- CT אנגיו לא רואים חסימות מה שמקובל בדרך כלל הוא לא להתחיל TPA. יש גם בדיקה נוספת שמבוצעת והיא CT פרפוזיה והיא נותנת עוד אינדקציה לצורך בטיפול ב- TPA. לגבי השאלה של MRI, התשובה לשאלה האחרונה היא לא ברוב המוחלט של המקרים, כי בחולה הנכון (שאמור לקבל טיפול ב- TPA או צנתור מוחי) שלושת הבדיקות של ה- CT: מח ללא ח.נ., CT אנגיו ו- CT פרפוזיה הינו בעלות רגישות גבוהה מאוד לאבחנה של אוטם מוחי שמצריך התערבות.

שלום, אני בת 16 ולאחרונה אני שומעת בעיקר בלילה בחושך קולות מדמיינת דברים מפחידים כמו נוכחות נוספת לידי וחולמת על מוות בעיקר של האנשים שחשובים לי ושמתו כבר. בעקבות זאת אני לא נרדמת בלילה וגם כשאני נרדמת השינה שלי לא רציפה. הדבר הזה מפריע לי בחיי היום-יום ואני לא מתפקדת מספיק טוב. יש לי תחושה שאלו התקפי חרדה ואני גם מרגישה עצובה ומדוכאת.. אני לא מוכנה לשתף את משפחתי. אפשר הערכה למצב בבקשה? מה עלי לעשות..

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום, קשה לתת הערכה מדויקת למצב אבל אין ספק שזה נע בציר של החרדה-דכאון. הייתי כן ממליץ לך לשתף את המשפחה או לפחות חלקם שאתה מרגישה קרובה יותר אליהם, בנוסף יש צורך לפנות לטיפול מקצועי של פסיכולוג/פסיכיאטר. כל טוב

אבא שלי אדם בן 71 אכל זיתים שהוכנו בבית אשק הושרו בסודה קאוסטית לכבישה מהירה.כבר 5 ימים הוא משלשל ללא הפסקה.היינו במיון כל התקינות תקינות. האם יש מקום לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

סודה קאוסטית הנא חומר בסיסי קורוזיבי מסוכן, משמש בעיקר בתעשיות ניקיון וייצור. משתמשים בו גם בתעשית המזון, בשימור זיתים משמש לצורך ריכוך הזיתים. במינונים נמוכים כפי שזה נמצא במזון הוא איננו מסוכן. לגבי המצב הספציפי אצלכם, לא ברור מה הריכוז של החומר, אבל נראה שהשלשול לא קשור, במיוחד אם אחרים אכלו ולא סבלו מבעיה בדרכי העיכול. בכל מקרה, במידה ומדובר בשלשול בלבד, ניתן להמתין. באם יופיעו כאבי בטן עזים או דברים חריגים יש לפנות לבדיקה חוזרת של רופא. כל טוב

15/12/2017 | 17:50 | מאת: א

שלום רב, אני בחורה בת 23, בגילאים 12-18נהגתי לקחת ריטלין באופן קבוע, ואחרי שנות בית הספר הפסקתי , בנוסף בגיל 14אובחנתי כבעלת תסמונת אפילפטית כתוצאה מהתקף אחד שחוויתי ולאחר מכן התחלתי ליטול דפלפט כרונו 500מג לאחר 8 שנים הפסקתי ליטול את הדפלט משום שלא הופיעו אצלי התקפים נוספים ובדיקות היו תקינות לחלוטין לאורך השנים והרופא איבחן שהתסמונת האפילפטית עברה ושהדבר נורמלי ויכול לקרות אצל ילדים. כיום בגיל 23 אני מתחילה את שנותי האקדמיות ומעוניינת לחזור ליטול את הריטלין, האם הדבר יכול להחזיר לי באיזשהו אופן את התסמונת האפילפטית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי השאלה שהועלתה מעבר לתחום של רפואה דחופה. מומלת להתייעץ עם נוירולוג בשאלה הזאת, ובכלל האם הטיפול ברטלין הוא הכרחי או שאפשר בלעדיו. כל טוב

שלום עקב קושי רב לבלוע כדורים ומערכת חיסוני חלשה הנני מעוניין בלחזק אותה. אני רוצה לקנות פרביוטיקה ולשפוך את התכולה ליוגורט האם יש מניעה לכך האם זה יגרום לי לנזק ?? אנא תענה בהקדם כי אני רוצה לקנות בהקדם פרביוטיקה גופי חלש ומערכת חיסוני ירודה

אין מניעה. בהצלחה.

13/12/2017 | 06:54 | מאת: קובי

הרכבתי על שיניי העליונות סד לילה למניעת חריקת שיניים בבוקר שהתעוררתי לא מצאתי אותו על שיניי חיפשתי מתחת למיטה על המיטה עצמה אך ללא הועיל החשד שלי הוא שבלעתי את הסד האם זה מסוכן ?האם זה דורש התערבות רפאית כלשהי?

לקריאה נוספת והעמקה

קובי שלום, קשה לי להאמין שניתן לבלוע את הסד הזה ולא להרגיש כלום, בטח לא בזמן שינה. אם אתה מרגיש רגיל, בלי קוצר נשימה, בלי שיעול או הרגשת גוף זר בצוואר אין לך מה לדאוג. אם אתה מרגיש אחד ממה שאמרתי יש לפנות למיון. כל טוב

01/12/2017 | 10:22 | מאת: אליאנה

שאלה האם שימוש באנשור מזון ייעודי בשתייה .. האם מזיק? האם גם עלי לאכול רגיל ? האם לא אאבד לגמרי את היכולת לאכילה

שלום אליאנה, לא מאבדים את היכולת לאכילה בגלל אינשור. קשה מאוד לענות על השאלות בשורה הראשונה בלי לדעת מה הרקע הרפואי ומה הסיבה לשימוש באינשור.