צניחה חדה ברמת הברזל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

07/01/2024 | 15:03 | מאת: אורי

שלום רב. אני בן 42 בריא פרט לכולסטרול גבוה שאינו מטופל תרופתית. מזה שבועיים שכפות הרגליים שלי ממש קרות(הידיים חמות ונעימות). בבדיקות דם- נראתה צניחה ברמת הברזל מ-167 (בבדיקה לפני 3 חודשים) ל- 44. המוגלובין,פריטין,טרנספרין, B12- תקין. האם הדבר מחייב פינוי דחוף לבית חולים? לא סביר שתוך חודשיים וחצי ברזל במעבדה יורד מ-167 ל- 44 ... אשמח מאוד לתשובה

אין שום סיבה לפנות לבית החולים. במידה והמוגלובין ופריטין יציבים, אין משמעותי לירידה ברמת הברזל כעת.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)