פורום רפואה דחופה (מיון)

4878 הודעות
3568 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)

03/12/2016 | 06:24 | מאת: לירן

שלום, כל הלילה האחרון, אחת לשעה שעה וחצי התעוררתי עם צורך לשתות בגלל צרבת ובנוסף כעת כשהתעוררתי שמתי לב שהבטן נפוחה מאוד (לא משהו שאני רגיל אליו). האם להיות רגוע שמדובר רק בגזים? או שיש משהו אחר שכדאי לבדוק / לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירן יתכן ומדובר בגזים, אך עדיין, במידה וזה לא יחלוף, כדאי לפנות אל רופא המשפחה לצורך הפנייה לבדיקות כגון בדיקות דם כלליות כולל תפקודי תריס, תבחין נשיפה או גסטרוסקופיה כדי לשלול נוכחות חיידק בשם פיילורי או מחלות אחרות של מערכת העיכול. במידה ואין יציאות וישנן בחילות או הקאות, יש צורך גם בביצוע צילום בטן. כל טוב

30/11/2016 | 08:56 | מאת: שחף

שכחתי להוציא טמפון אתמול ועכשיו אני לא מוצאת אותו מה לעשות? אני בת 14 אני ממש מתביישת ואני לא רוצה ללכת לרופא שיוציא אין מצב!! הוא יכול להתפורר לבד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שחף אני מבינה שאת מתביישת, אבל רופא חייב להוציא את הטמפון החוצה מכיוון שהטמפון אינו יכול להתפורר ואף לגרום לזיהום קשה אם הוא לא יוצא החוצה. תוכלי לבקש להיבדק על ידי רופאת נשים, לכן, אנא גשי מידית אל רופא הנשים. כל טוב

30/11/2016 | 17:21 | מאת: שחף

מה אני יעשה

29/11/2016 | 18:58 | מאת: אלון

כואב לי הגרון מספר ימים והרופא רשם לי אנטיבוטיקה חשוב לציין שאני לקחתי בעברי אנטיובטיקה הכל היה תקין היום אחרי שלקחתי אנטיובטיקה התנפחה לי השפה והגרון יותר כואב אני מרגיש הרגשה רעה כללית ורצון לישון מה קורה לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון יתכן שפיתחת תגובה אלרגית לאנטיביוטיקה לכן כדאי שתפנה אל חדר המיון לבדיקת רופא. בהצלחה

בזמן פתיחת סתימה בכיור בעזרת סודה קאוסטתית, נכוותי בידי (כפות הידיים והאמות). שטפתי במים, ועברו כבר יומיים מאז. שאלותי: האם יש מה לעשות כעת בנוסף ? (למנוע כאב, ובכלל) האם יהיו לי סימני כוויה תמידים ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר כדאי שתפנה אל חדר המיון לצורך בדיקת פלסטיקאי והערכת הכוויה. כל טוב

29/11/2016 | 06:29 | מאת: רחלי

בוקר טוב, מקווה שתוכלי לעזור לי.. בשבוע וחצי האחרונים עשיתי ארבע בדיקות דם.. ראשון וחמישי שעבר בין ימין, ראשון האחרון ואתמול ביד שמאל. כל בדיקת דם דקרו מספר פעמים עד שמצאו וריד..הדקירחת היו במקום הנפוץ, בחיבור איפה שמקפלים את היד. אתמול עשתה לי את בדיקת הדם אחות חדשה, עשתה לי בדיוק באיתו מקום שלקחו ממני דם שלשום, תוך כדי הבדיקה היא הזיזה את המחט בתוך הוריד שלי בלי הפסקה, כשהיא שאבה את הדם הרגשתי זרם מוזר בכל היד שאף פעם לא הרגשתי כך. כמה דקות אחרי הבדיקה המקום התחיל להתנפח ונהיה כחול וכואב. התעלמתי מזה כי תמיד יש לי שטף דם שנוצר אחרי בדיקות דם והוא עובר אחרי יום-יומיים. המקום המשיך להתנפח לי, כל הלילה עד עכשיו אני מרגישה זרמים במקום ועדיין המקום כחול (לא אדום כמו תמיד).. זה מלחיץ אותי... במיוחד שהאחות היתה חדשה... מה אני יכולה לעשות? סליחה שעשיתי ממשהו שולי פיל.. זה אף פעם לא קרה לי..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחלי יתכן כי המחט חדרה עמוק אל תוך היד "ונגעה בעצב" ומכאן תחושת הזרמים שאת מתארת. במידה ותמשיכי לחוש בכך והנפיחות תחמיר כדאי שרופא יבדוק זאת על מנת לוודא שלא קרתה פגיעה עצבית. בהצלחה

29/11/2016 | 01:05 | מאת: מיכל

מזה כשבועיים סובלת מכבי ראש + צואר+ לחץ ברכות+ כאבים בלסת+לחץ באזנים. הכל התחיל מסחרחורות [סובלת ורטיגו בעברי] בדיקות דם : ESR - 22 0.65 C-REACTIVE PROTEIN אני אדם לחוץ מאוד. מה פשר התוצאות. . האם יש קשר?? הודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל. לפי בדיקות המעבדה, מדדי הדלקת אינם מוגברים כך שהסבירות כי מדובר במחלה דלקתית כלשהי היא נמוכה, אך עדיין הייתי ממליצה להרחיב את בדיקות הדם כגון בדיקת תפקודי תריס, כבד, ובדיקות אוטואימוניות, להיבדק על ידי רופא נוירולוג (לבירור כאבי ראש וצוואר) וכן על ידי רופא ראומטולוג. בהצלחה

שלום בן 40 לא סובל מסכרת, ללא מחלת כליות. איך שאני שותה, לא עובר זמן רב ואני צריך לשירותים. האם זה תקין? האם השתיה שלי בכלל אפקטיבית או שפשוט הרוב יוצא וכאילו לא שתיתי? אני שואל זאת בין השאר, כי התחלתי להשתמש באבקת קונסיל (מרכך יציאות) בגלל טחורים ויציאות קשות, וההנחיה היא לקחת כף בתוך כוס מים, ומיד לאחר מכן לשתות עוד כוס מים. זמן מועט אחרי שאני שותה את 2 הכוסות אני רץ לשירותים, אף יותר מפעם אחת. נראה שהאבקה לא משיגה את התוצאות, כך שאולי זה קשור לכך שאני מהר מאוד מאבד את הנוזלים ששתיתי? האם כל זה תקין? זה מצביע על משהו? דורש בדיקה, או שפשוט אחיה עם זה? אני מרגיש כאילו אני שותה, ופשוט מוציא מה שאני שותה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוני. אינני יודעת האם יש קשר בין התסמינים לבין האבקה שאתה נוטל (תבדוק את תופעות הלוואי). מלבד כך, מומלץ שתפנה אל רופא אורולוג על מנת שיבדוק האם ישנה בעיה בשלפוחית השתן והאם יש צורך גם בבדיקת ערמונית. כל טוב

24/11/2016 | 21:50 | מאת: מוטי

שלום אם אדם יישן 4 שעות בלילה, בין אם באופן חד פעמי או אם זה במשך כמה ימים. האם זה כשלעצמו מעלה את ערכי לחץ הדם? א"כ, מה הסיבה לכך? כ"כ גם לגבי חוסר שינה מצטבר (ושאלתי היא בלי קשר לנושא של דום נשימה בשינה, שהוא גורם בעצמו לעליה בלחץ הדם) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטי חוסר שינה אכן יכול לגרום לעליה בלחץ הדם בשל הפרשה של הורמוני סטרס שגורמים לעליה בלחץ הדם, מה שגם דום נשימה בשינה גורם לעלית לחץ דם. לא רק כמות שעות השינה משפיעה על הבריאות, אלא גם איכות השינה חשובה. במידה ואתה סובל מדום נשימה בשינה כדאי לטפל בזה מכיוון שזה עשוי להוריד את לחץ הדם ואתה בוודאי יודע כי ליתר לחץ דם לא מטופל ישנן השלכות בריאותיות מרובות כגון פגיעה במוח, לב, עיניים וכליות, לכן חשוב לטפל בזה. כל טוב

21/11/2016 | 17:39 | מאת: miki

שלום, רציתי לברר האם ניתן לעשות בדיקת MRI שכוללת חומר ניגוד - 5 ימים לאחר קבלת זריקת טטנוס עקב פציעה קלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיקי ניתן לבצע את הבדיקה

16/11/2016 | 21:13 | מאת: מאור

מכיוון שלא אצלחתי לעלות תמונה של בדיקה דם אצרף כאן בהקלדה את תוצאות: GLUCOSE-103 UREA-29 CRETININE-0.89 SODIUM-143. POTSSIUM-4. CLCIUM-9. ALK. PHOSPHATASE -134 GOT (AT)-15 GPT (ALT) -15 RIGLYCRIDES-86 CHOLESTEOL-166 - CHOLESTEROL- HDL -43 CHOLESTEROL-LDL calc -106 NON-HDL_CHOLESTEROL -123 שלום. נער בן 17 וחצי לא פעיל ברוב היום עקב הרקע של הנער שמגביל אותו גופנית ברקע: GOUT חומצה אורית אחרונה עם טיפול מונע (8.8) ספונדליטיס בשילוב של אטריטיס בנוסף גסטריטיס חריפה עם קיום של חיידק HP טיפול משולב ללא שינוי בתוצאות. מטופל קבוע ב:כולכצין 0.5*3 אלוריל 300*2 נקסיום 40*2. פנה לרופאה מטפלת בשל הרגשת יובש חורג בפה לאחר שתייה שוב ושוב מצה התרבות שתן ירוק זוהר בבדיקת סוכר: 160 בצום ,קיים ימים שסוכר יורד ל106 עד 50. בוצע מעבדה בדיקה גלוקוז במוגלבין וחזר גבולי 5.2 אצרף תוצאות מעבדה בשאלה עם קיים משהו נוסף המחשיד ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאור לפי תשובות בדיקות המעבדה הנוכחיות והתסמינים שתיארת לא נראית תוצאה חריגה במיוחד אך כדאי אולי להרחיב את הבירור על ידי בדיקת תפקוד בלוטת התריס, בדיקת מלחים ואוסמולריות בשתן ובדיקות אוטואימוניות. במידה ולא תימצא סיבה, אולי כדאי שתפנה אל מומחה ראומטולוג ואנדוקרינולוג בשאלה של המשך בירור רלבנטי. כל טוב

15/11/2016 | 19:58 | מאת: איבונה

בבדיקת שתן התגלה חיידק ציטרובקטור בצמיחה של 40,000 מושבות. רופאת המשפחה רשמה לי אנטיביוטיקה ששמה ציפרודקס 500 מ"ג, פעמיים ביום למשך 10 ימים. חוששת לקחת הטיפול במשך זמן כל כך ארוך (לצערי קראתי את העלון לצרכן והוא ארוך מהרגיל ומלא בתופעות לוואי). האם הכרחי טיפול כל כך ארוך? אם בכלל? יש לציין כי איני מרגישה תסמינים של דלקת מלבד כאבים באגן תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איבונה הטיפול בדלקת בדרכי השתן (דלקת בשלפוחית השתן והשופכה) הוא בין 3-5 ימים, כל עוד אין מחלות רקע, בעיות אנטומיות בדרכי השתן או אבנים. מאחר ואין לך תסמינים, אני ממליצה לך לחכות עם הטיפול האנטיביוטי, לחזור על תרבית שתן וגם להיבדק על ידי רופא נשים כדי לבדוק מדוע את סובלת מכאבים באגן. לאחר מכן יש צורך בהערכה חוזרת. כל טוב

14/11/2016 | 03:16 | מאת: יעל

זה קרה לפני כרבע שעה. היה לי כיווץ חזק בשריר השוק באמצע הדינה ולכן נעמדתי מהר (בעבר זה עזר לכיווץ). אלא שאז חטפתי סחרחורת מפחידה ובו בזמן בחילה מטורפת. ניסיתי להוביל את עצמי לשירותים (למקרה שאצטרך להקיא) כשכל הדרך אני לא רואה כלום ואני מתנדנדת. כשהגעתי לשירותים התעלפתי וקיבלתי מכה לא רצינית כל כך בראש אבל היא מורגשת כרגע (אחי שמע את הנפילה מתוך שינה קם והביא לי מים ונכון לעכשיו הכל בסדר) יש לציין שבימים האחרונים לא ממש הצלחתי לשתות מספיק. העניין הדחוף הוא במכה בראש. מה הסימנים המצריכים בדיקה של המכה. שחס וחלילי אין איזשהו דימום מוחי קטן ככל שיהיה. הייתם ממליצים עכשיו ללכת למיון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל הסימנים המדאיגים לאחר חבלת ראש הינם כאבי ראש עזים, הקאות בלתי פוסקות, פירכוסים, איבוד הכרה לאחר החבלה וסימן החבלה עצמו. כל עוד אינך נוטלת תרופות לדילול הדם לא נשמע כי ישנה סיבה לדאגה. כן כדאי לבדוק מדוע התעלפת, לכן כדאי שתפני אל רופא המשפחה לביצוע בדיקות כלליות, מדידת לחץ דם, דופק וביצוע א.ק.ג כל טוב

13/11/2016 | 23:07 | מאת: ערן

שלום מה מנגנון ההשפעה של פעילות גופנית (כמו הליכה וכדו') על לחץ הדם? האם זה מוריד נקודתית בשעות שסמוך לפעילות, או שיש לזה השפעה יותר ארוכת טווח? כלומר, האם זה כמו תרופה שמשפיעה לכמה שעות, ולאחר מכן לחץ הדם חוזר להיות גבוה או שההשפעה נרחבת יותר. ובשביל לקבל את ההשפעות החיוביות של הליכה על ירידת לחץ הדם, האם זה תלוי ברמת הדופק בפעילות? במשך הפעילות? בתדירות הפעילות? מה מומלץ? תודה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ערן לחץ הדם מוגדר ככח של זרם הדם שפועל כנגד דופנות כלי הדם והוא מושפע ממס' גורמים כגון תפוקת הלב, התנגדותו כנגד זרימת הדם, אורך כלי הדם וצמיגותו. לחץ דם גבוה שאינו מטופל או מאוזן יגרום עם הזמן להגדלת הלב ומכאן יכולה להתפתח אי ספיקת לב מאחר והלב צריך לעבוד קשה יותר כנגד הלחץ. פעילות גופנית אכן גורמת לירידה בלחץ הדם דרך מס' מנגנונים פיזיולוגים שמערבים את מערכת העצבים והכליות. מומלץ לעבור בדיקת מאמץ לפני ביצוע פעילות גופנית ולקבל על כך אישור רפואי. מצאתי עבורך מאמר יפה ומאד מפורט עם כל ההנחיות המומלצות לביצוע פעילות גופנית בהתאם לערכי לחצי הדם. המאמר נכתב על ידי ד"ר עמוס גרודזינובסקי (חפש את המאמר בגוגל) כל טוב

11/11/2016 | 15:26 | מאת: אורח

שלום הופניתי ע"י המטולוגית להקזת דם, וזאת עקב המוגלובין 18.5, והמטוקריט 55%. JAK2 שלילי. בהפניה הרופאה רשמה: נראה תוצאה של OSA וזריקות טסטוסטרוןץ ממליצה על אספירין וכן הקזת אחת לשבוע לשמור המטוקריט סביב 50% לא ידוע לי על דום נשימה חסימתי, אך אני כן סובל מעודף משקל. האם דום נשימה חסימתי יכול לגרום להמוגלובין והמטוקריט ברמות כאלו? אני כן מטופל בנבידו (בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון) ומאז החלה העליה בכדוריות האדומות. האם להקזת דם מדי שבוע יש גם השלכות בריאותיות שליליות? ואיך מבצעים מעקב בכדי לשמור על ערכים של המטוקריט 50%? מדי שבוע לבצע ספירת דם? לפני ההקזה? איך מקבלים השתקפות של הערכים תוך כדי תהליך ההקזות? האמת שאני כבר לא יודע מה עדיף, האם לסבול מטסטוסטרון נמוך או מההשלכות והסיכונים שבטיפול שבעצם מעלים לי את ההמוגלובין והמטוקריט. איך נוהגים במקרה כזה? והאם הסימפטומים שיש בפוליצטמיה ורה (כאבי ראש, סחרחורות, עייפות, קוצר נשימה בעיקר בשכיבה) קיימים גם בפוליצטמיה משנית? כי אני סובל מהדברים הללו, השאלה אם זה קשור לערכים המוגברים שקיימים אצלי. תודה רבה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך היות ואינך סובל מפוליציתמיה ורה או מ OSA, הסיבה לעליה בכדוריות דם האדומות וההמטוקריט הינה קרוב לוודאי משנית לטיפול בנבידו. במקרה של OSA יכולה לקרות היפוקסיה (רמת ריווי חמצן נמוכה בדם) כשתגובתית לכך חלה עליה בכדוריות הדם האדומות). לרוב, לא מומלץ לבצע הקזת דם לחולים עם בעיות לב ברקע, אך לרוב,תופעות הלוואי הן לא קשות. לאחר הפעולה תיתכנה בחילות, סחרחורות וחשוב לוודא לפני הפעולה שלחץ הדם תקין. בעקבות הקזת דם יכולה לקרות עליה תגובתית ברמת הטסיות בדם וכן ירידה ברמת הברזל (לרוב זה תלוי בכמות הדם שיוקז). מוודאים כי חלה ירידה ברמת ההמטוקריט לאחר הקזת הדם. אני ממליצה לך להיוועץ עם הרופאה ההמטולוגית לגבי החלטה על המשך הטיפול בנבידו מאחר ותזדקק להקזות דם וכן לגבי זמני ביצוע בדיקות דם. בהצלחה

09/11/2016 | 10:57 | מאת: בתיה

שלום רב. בעלי סבל בלילה מחום של 38.2 דופק מהיר. ניבדק במיון שם לויקוציטים בדם 15000, ובשתן אריטרוציטים:250 הופיע שילשול בבוקר, כל שאר הסימנים תקינים. דופק 120 ויש גם התכווצויות בשרירי הרגליים. מה לעשות? מה זה ניראה??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בתיה יתכן כי בעלך סובל מזיהום ויראלי לפי מה שאת מתארת, עדיין, אני חושבת שכדאי לבדוק רמת מלחים, CPK (אנזים שרירי), תפקודי כליות ותפקודי תריס בדם. במידה והחום לא ירד, מומלץ שיחזור על בדיקת השתן ובמידה ועדיין תהיה חיובית כדאי להתחיל טיפול אנטיביוטי לכן כדאי להמשיך מעקב רפואי אצל רופא המשפחה לצורך החלטה על המשך טיפול ובירור כל טוב

09/11/2016 | 07:13 | מאת: לני

שלום, יום שבת נסגר עליי שער על הציפורן באצבע. ירד לי מלא דם ונהיה לי חתך גדול. שמתי פלסטרים עד יום ראשון והלכתי לרופא ביום ראשון כי זה הכחיל והתנפח. הוא אמר לי לעשות זריקת טטנוס כי לא עשיתי כמה שנים (אני בת 20 והחיסון האחרון שלי היה בכיתה ח). מכיוון שהשער לא היה חלוד- אני בדקתי את זה- לא הלכתי לעשות את החיסון (זריקות זה לא חוויה בשבילי..). כי לפי מה שהבנתי השער היה צריך להיות חלוד.. וגם עשיתי לפני 6 שנים זריקה כזו (שזה קרוב ל5).. העניין הוא שמאתמול תפוס לי הצוואר ברמות קשות. אני רוצה הרגעה שזה לא מזה. בהדגשה שעשיתי חיסון לפני 6 שנים, השער לא היה חלוד והחתך באצבע נראה כמחלים. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לני כן מומלץ שתבצעי חיסון נגד טטאנוס וגם חשוב לשלול שבר כל טוב

08/11/2016 | 20:17 | מאת: יאיר

שלום IGF-1 גבוה באדם בן 40+ בבדיקות דם בשנה האחרונה. בדיקות הדם נעשו לצורך מדידת טוסטוסטרון במסגרת ממעקב אחר טוסטוסטרון תוך טיפול בטוסטוסרון תחליפי.(GH נבדק פעם אחת והיה נמוך מהנורמה) פרולקטין וקורטיזול תקין. IGF-1 255.70 NG/ML ( 76.00- 237.00) (.........)* מה הסיבה לזה? ומה המשמעות של זה, אם בכלל? והאם רמות גבוהות של IGF קשורות בסיכון גבוה למחלות כלשהן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר רמות גבוהות של IGF-1 לרוב מצביעות על יצירה מוגברת של הורמון גדילה, אך מאחר ורמות הורמון גדילה משתנות במהלך היום, רמות IGF-1 משקפות את הערך הממוצע של הורמון הגדילה ולא הערך האמיתי שלו בזמן שבוצעה בדיקת הדם כדי לבדוק את רמת IGF-1 (בהנחה ואין מחלת כבד ברקע). רמה מוגברת שלו עשויה להחשיד בממצא שפיר בבלוטת יתרת המוח (היפופיזה), אך גם רמת הורמון גדילה צריכה להיות מוגברת. אינני אנדוקרינולוגית לכן אינני מתמצאת בערכים המדוייקים של תוצאות המעבדה, לכן מומלץ שתפנה אל רופא אנדוקרינולוג על מנת לוודא האם אכן יש צורך בהמשך בירור כל טוב

08/11/2016 | 11:30 | מאת: מושון

שלום ד"ר אני בן 67 חולה סכרת לא כל כך מאוזן בזמן האחרון שאני מטיל שתן הריח מאוד חריף כאילו ריח של גופרית ממש חריף מה יכולה להיות הבעיה.בבוקר יש לי תופעה של נזלת ואני לא מקורר הנזלת כמעט כל היום לא נעים לצאת בחוץ וכל הזמן נוזל האף ממה יכול לנבוע הדבר הזה תודה על התשובות ממתין בקוצר רוח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מושון מומלץ שתבצע בדיקת שתן בסטיק על מנת לוודא שאין זיהום בעיקר מאחר ואתה סכרתי ולא מאוזן. מלבד נזלת, האם אתה גם משתעל? מתעטש? יתכן כי מדובר באלרגיה נזלית, לכן כדאי שתפנה אל רופא המשפחה כדי לבצע בדיקות והמשך בירור כל טוב

29/10/2016 | 20:24 | מאת: רחל

הבן שלי בן ארבע עבר בדיוק במקום שהו ילדים שיחקו כדורגל והכדור פגע לו בראש באזור הרכה הוא בכה מעט וזהו אחר כך תפקד רגיל לא הראה כל סימנים מדאיגים דיבר לעניין הלך קפץ שיחק אכל לא התלונן על כאב באיזור הראש אמר שעבר לו האם עלי לדאוג בכל זאת ולהפנותו לבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל במידה ואין סימן חבלה באזור הפגיעה ובנך מרגיש בטוב ומתנהג כרגיל לא נראה כי ישנה סיבה לדאגה, מה שגם זה אירוע לפני מס' ימים ומאז לא חל שינוי התנהגותי, אך במידה וכן יופיעו סימנים כלשהם כגון כאבי ראש, הקאות, פירכוסים או איבוד הכרה יש לגשת ישירות אל חדר המיון כל טוב

האם עלי לפנות מיד לחדר מיון?או לחכות לבוקר?

שלום שמעון אכן כדאי שתפנה אל חדר המיון על מנת שיבדוק אותך רופא עיניים ויתכן אף רופא נוירולוג. כל טוב

22/10/2016 | 16:38 | מאת: מאור

במכתב שחרור מאשפוז כתוב לי משהו שלא ברור אשמח לפרוש והסבר. ''נער בן 17 ברקע סובל מדלקת פרקים לא מאוזנת וכמו כן גם גסטריטיס חריפה +HP-חיובי. כעט פנה אלינו בשל כאבים בטן עיומים+שילשולים ימיים וחום גבוהה במהלך אשפוז טיפל טיפול סימפטומטי ונוזלים בתוכנית של כל 8שעות ל8 שעות ניראה שיפור בהתרשמותנו AGE חריף'' מה זה AGE החריף הזה??

לקריאה נוספת והעמקה

AGE הינם ראשי תיבות של גסטרואנטריטיס חריפה (אקוטית/חדה) שזה אומר דלקת של מערכת העיכול שהינה לרוב משנית לזיהום ויראלי (וירוסים)

שלום לאחרונה שמתי לב שיש לי גוש תת עורי באזור הצלעות התחתונות, בצד הגב (מצד שמאל) כשאני נוגע במקום אני מרגיש כאב קל (לא כאב שמפריע במיוחד). שמתי לזה לזה כי בזמן מאמץ בטני (שיעול, התעטשות וכדו') אני חש כאב בצד שמאל, זה מרגיש באזור שתחת הצלעות. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לכירורג, שצייתן שישגוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ עם רגישות, רושם של ליפומה, ממליץ על ניתוח באשפוז יום כירורגי. 1. ממה זה נוצר? והאם יכול להיות שזה נמצא כבר זמן רב ולא שמתי לב? 2. האם מבחינה רפואית יש עדיפות לניתוח והסרת הליפומה או שזה נטו שיקול של המטופל? 3. איזה ניתוח מבצעים? יש כמה שיטות (מבחינת מיזעור החתך)? 4. איזו הרדמה עושים בניתוח שכזה? 5. האם יש קשר בין הכאב שאני חש בזמן מאמץ בטני לבין הליפומה? זה יכול להקרין? יכול להיות שמסתתר עוד משהו שם? 6. לאיזו התמחות זה שייך? מי הרופא המתאים לזה במיקום הזה? כירורג רגיל? כירורג חזה? כירורג פלסטי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר על מנת לדעת האם אכן מדובר בליפומה יש צורך בביופסיה. לגבי הטכניקה וכל השאלות שנוגעות לפרוצדורה יש להפנות אל הרופא הכירורג שהמליץ לך על הניתוח בהצלחה

שלום בצעתי בדיקת US רקמות רכות, להלן התוצאה: בשכבה התת-עורית ניתן לזהות תהליך היפר-איקואי סולידי כ-34x12 מ"מ. הממצא לא וסקולארי, לא חודרני, תומך בליפומה. התוצאות מלמדות שמדובר חד משמעית בליפומה? לגבי ההסרה, זה לא מפריע לי מבחינה אסתטית, גם לא מבחינת כאבים, רק כשאני נוגע שם אני חש כאב. העניין הוא שמזה כמה שבועות, בכל פעם שאני מפעיל לחץ בטני, אם זה בשיעול, התעטשות וכדו', אני חש כאב מיידי במותן בצד שמאל. אין לי מושג ממה זה נובע. אני לא יודע אם יכול להיות קשר בין הדברים, כי בכל זאת הנקודה בה אני חש את הכאב רחוקה כמה ס"מ מהליפומה. בתוצאות הבדיקה כתוב שלא מדובר במשהו חודרני, האם זה שולל אפשרות של קשר בין הדברים? אם הייתי יודע בוודאות שיש קשר, אז בוודאי שזו סיבה להסיר את הליפומה. ואם אין קשר, איך מחפשים את הסיבה לכאב בצד שמאל במותן בזמן מאמץ בטני (מה שלכאורה מראה על משהו שקשור לשריר ולא לאיבר פנימי?) מה דעת הרופא בעניין? תודה רבה שבת שלום

בן 17 וחצי ברקע: 1.גסטריטיס חריף+נוכחות חיידק-נקסיום 40 מג*2. 2. GOUT-התקפים מוגברים-בדיקת דם רגועה(7.95UA)-מטופל בקולכצין 0.5*2+ אלוריל 300*2+מטוטריקסט 15מג(זריקה שבועית). 3. אטריטיס כרוני-מטופל בטיפול של GOUT. 4.ספונדליטיס-טיפול של הGOUT מרכז את טיפול בדלקת הפרקים. אני במעקב אצל גסטרו בשל הגסטריטיס. אני במעקב ראומטולוגי בשל השלוב של דלקת פרקים. זמן רב של מחלות ויראליות חוזרות חולף לאחר טיפול בצינון ושיעול ולאחר שבוע שוב פעם חולה במחלה ויראלית-שוב מטפלים. שאלתי מה הסבר לכך? כבר אין לי פנים מרוב בושה להתייצב שוב ושוב אצל רופאה המטפלת שלי בשל פניות רבות (וחובה מעקב אצלי נאמר על ידי הרופאה שלי). בדיקות דם ללא סטיות,למעט חומצת אורית-7.95(ירד מ12.9),שומנים בהדם+כלוסטורול גבוהה-לא מטופל,לימפוציטים נמוכים מעט-17. האם סביר לומר שהמערכת חיסונית שלי ירודה? וכיצד אפשר לחזק אותה???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאור עצם היותך חולה גאוט ומטופל במטוטרקסט מעיד על דיכוי של מערכת החיסון ומכאן נטייה לזיהומים, עדיין, ניתן לבדוק האם ברקע הינך סובל ממחלות של מערכת החיסון שאותן מבצע מומחה אימונולוג, לכן מומלץ שתפנה אליו והוא יחליט האם ישנה אינדיקציה במקרה שלך לביצוע הבדיקות הללו. מיותר לציין כי מומלץ שתבצע חיסון נגד שפעת עונתית בהצלחה

09/10/2016 | 21:48 | מאת: שימי

שלום חלק מהתרופות לטיפול ביתר לחץ דם, הם ממשפחת המשתנים. מה שבעצם אומר שלחץ הדם יכול לעלות או כתוצאה מהיצרות/התכווצות העורקים, או מנפח גבוה של נוזלים (קשור למלח?) למה בעצם נפח הנוזלים מעלה לחץ דם? והאם הכוונה לנפח דם או נפח נוזלים בתאי הגוף? והאם אדם שסובל מלחץ דם או אדם בעל נטיה ללחץ דם (ולא מטופל תרופתית) שישתה הרבה, זה יעלה לו את לחץ הדם? יש בעיה בפינוי של נוזלים מיותרים? יש הגבלות לגבי שתיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שימי הפתופיזיולוגיה של יתר לחץ דם הינה מורכבת ממס' גורמים כגון נפח הדם, קוטר כלי הדם, צמיגות הדם, גמישות דופן כלי הדם, תפוקת הלב ואף גורמים אחרים כגון מערכת העצבים, פעילות הכליות והמערכת ההורמונלית. יתר לחץ דם מוגדר כראשוני כמו לרוב החולים או שניוני כאשר הוא נובע מסיבות אחרות. כמו כן קיימת נטייה גנטית ואדם שאובחן עם יתר לחץ דם צריך לקבל טיפול על מנת למנוע את כל הסיבוכים השניוניים שקורים בעקבות יתר לחץ דם ממושך שלא טופל. כמובן ישנן תרופות רבות לטיפול והרופא יקבע איזה מביניהם הינה המתאימה ביותר בהתאם לגיל והמצב הבריאותי (הכוונה מחלות רקע) כל טוב

08/10/2016 | 21:53 | מאת: יניב

שלום בכמה ימים האחרונים אני סובל (כנראה צינון) מנזלת רבה, כאב ראש לעיתים, חולשה, ועוד. מאתמול יש לי כאב בחלק הצידי של הגוף, באזור שתחת הצלעות מצד שמאל. לא מדובר בכאב ספונטני, אלא כאב בכל פעם שאני מתעטש, מקנח את האף (וזה קורה הרבה), נשימה עמוקה וכדו'. מה זה יכול להיות? האם יש צורך להיבדק או שזה יעבור לבד? בלי (או עם?) קשר לזה, שמתי לב שיש לי גוש קטן שניתן להרגיש אותו במגע באזור של הצלעות התחתונות, גם בצד שמאל, אך באזור הצידי של הגב. זה כואב במגע. מה עלי לעשות בקשר לזה? האם זה מצביע על משהו פנימי יותר או אולי רק ציסטה תת עורית? אין לי מושג ממתי זה, שמתי לב לזה רק אתמול. נ.ב. אני לא יודע אם זה רלוונטי, אך אציין שיש לי המטוקריט והמוגלובין מעל הנורמה, ככל הנראה כתוצאה מטיפול הורמונלי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יניב כדאי שתפנה אל רופא המשפחה על מנת שיבצע בדיקה גופנית ויבדוק את הריאות, אכן יוודא האם קיים ממצא כפי שתיארת והאם יש צורך בבירור כגון צילומים או בירור מקיף יותר. בהצלחה

08/10/2016 | 20:46 | מאת: עינת

אני נוטלת כדור אוגמנטין 875 פעמיים ביום לתקופה של חמישה ימים. מבקשת לדעת האם ניתן לשתות כוס יין אדום בארוחת ערב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עינת לא מומלץ לשתות אלכוהול בזמן שנוטלים תרופות.

יש לי כבר יומיים יובש בפה ושבולעת רוק יש לי כאבים בשקדים בצד שמאל השקד ממש נפוח הלשון היא כרגע בצבע ורוד בהיר עם טיפה לבן ונקודות אדומות על אמצע הלשון ואתמול בערב היתה טיפה בגוון צהבהב אבל לא על הכל רק על אמצע הלשון. אני אמורה לחשוש? אני אחרי כריתת כיס מרה ניתוח שלא צלח ולאחר ניתוח עברתי פתיחת בטן נוספת לאחר דלקת שנוצרה לאחר ניתוח וכאבים לא פוסקים מהצד של הניתוח . יכול להיות קשר לנושא ? או שזה גם יכול להיות התייבשות של חוסר נוזלים שאני לא שותה מספיק? אני לא מעשנת ולא שותה אלכוהול . ומהניתוח כאבים מאוד חזקים בצד הבטן ובטן עליונה עם כאבי תופת בקיבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר את מציינת מס' בעיות שצריך להתייחס אליהן ולכן כדאי שתפני אל רופא המשפחה על מנת שיבדוק את הבטן, לוע,יחליט האם יש צורך בבדיקות דם או אף הפנייה אל חדר המיון כל טוב

07/10/2016 | 10:11 | מאת: גולדה

אני בת 55. הוסת הופסק כבר 5 שנים. כבר יומיים מדממת. הייתי במיון נשים. הרירית הרחם מעובה. פרט לכך ללא ממצא חריג. נלקח ביופסיה. האם יכולה כבר לקבוע תאריך לכריתת הרחם או לחכות לתשובת הביופסיה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גולדה בהחלט צריך לחכות לתשובת ביופסיה כשלאחר מכן יוסבר לך על ידי רופא הנשים אם יש צורך בהתערבות כירורגית כלשהי חג שמח

05/10/2016 | 01:36 | מאת: דניאל

לפני שבועיים בדיוק אכלתי חתיכה קטנה של חביתה ולצערי שאפתי אותה במקום לבלוע, די נחנקתי והשתעלתי כשתי דקות ברצף עם תחושה שהחתיכה לא יצאה אך הגירוי להשתעל עבר (יש גם אסתמה וסימביקורט לא מעלים את הצפצופים). ביקרתי אצל הרופאה שלי שבוע אחרי והיא אמרה שבאמת שומעים צפצופים אך רק בריאה השמאלית, היא נתנה לי הפניה למיון לבוקר. הייתי במיון, עדיין שמעו צפצופים רק בריאה שמאלית ושלחו לצילום למרות שברור שלא יראו שם דבר כי לא מדובר במתכת... בכל זאת בגלל צילום נקי שלחו הביתה עם המלצה שאם המצב ימשיך\יחמיר\יתפתח חום ללכת לרופא ריאות לעשות CT ריאות (בשום אופן לא עושה) ולשקול ברונכוסקופיה. לא מבינה למה לחכות לדלקת ריאות אם רק הריאה השמאלית מצפצפת ודי ברור שהחתיכה עדיין שם ולמה לי ללכת לרופא ריאות שהתור אליו רק עוד חודשים במקום לחזור למיון. האם נשמע שהחתיכה עדיין שם בהתחשב שרק ריאה אחת מצפצפת ויש תחושת מועקה בחזה במיוחד שאני שרה? טיפה התחדשו השיעולים. האם לפנות למיון אחר שיתייחס יותר ברצינות כמו שיבא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל אני לא חושבת שיש צורך בביצוע CT חזה, אבל ישנם חדרי מיון שבהם ניתן להיוועץ עם מומחה ריאות, לכן היות ואת עדיין אינך חשה בטוב ומרגישה כי לא קיבלת מענה לשאלותייך, כן רצוי שתפני אל חדר המיון בבקשה להיוועץ עם מומחה ריאות שנה טובה

06/10/2016 | 18:24 | מאת: דניאל

במיון. שוב לא הביאו רופא ריאות, רק התייעצו טלפונית. עדיין צפצופים מעל ריאה שמאלית ומועקה בחזה, צילום נקי. ביקשו לעשות CT ריאות לפני מחליטים על ברונכוסקופיה אבל לא הסכמתי בשל כמות הקרינה הגדולה. כדי לשקול שוב אם אאלץ לחזור, כמה צילומים יש בCT ריאות סטנדרטי-2000-3000 צילומים? לא יותר מ5000 נכון? מאוד מסתייגת מזה

שלום קיבלתי שלשום בבוקר זריקת נבידו ע"י אח בקופ"ח. (לעניות דעתי, במיקום הנכון) מאחר וזו לא הפעם הראשונה שאני מקבל, את מכיר את תחושת הכאב המקומי שמלווה אותי לאחר מכן. אך הפעם הכאב בלתי נסבל כבר יומיים, וללא כל שיפור, כל תנועה שאני עושה מכאיבה לי. הליכה, לשבת ולקום, להתהפך במיטה זה בכלל סיוט, כנ"ל להכנס לרכב. רק במנוחה מוחלטת וללא תזוזה, אני לא סובל מכאב. אין אודם מקומי, האזור מרגיש לי נפוח וקצת נוקשה. האם זה מצב תקין? אני צריך לחשוש? יש מה לעשות? ובאם משהו לא תקין, מה זה אומר לגבי האפקטיביות של הזריקה? אציין רק שבאופן כללי יש לי תחושה קצת רעה, חולשה, כאבי ראש לפעמים. ועליה קלה בחום. אין לי מושג אם יש קשר. כי במקביל קיבלתי גם חיסון לשפעת באותה הזדמנות שקיבלתי את הנבידו, וכן עברתי באותו יום טיפול שיניים ויש לי כאב וקצת נפיחות בחלק הפנימי של הלסת התחתונה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טום לא בטוח שקיים קשר בין כל התסמינים שתיארת, אך כדאי שתיבדק על ידי רופא על מנת לשלול ממצא עמוק במקום ההזרקה כגון מורסה או אחר. חג שמח

28/09/2016 | 11:06 | מאת: רות

שלום וברכה, ברצוני להתייעץ: יש לי אירועים חוזרים של פרה עלפון (תקופה ארוכה של כארבעה חודשים). נמדדו מספר פעמים ערכי לחץ דם גבוהים ודופק מהיר. באקג- דופק מהיר. הולטר בוצע- ממצא של סינוס אטיכקרדיה. בדיקת מאמץ תקינה- אבל דופק לפני המאמץ 135! ולחץ דם 140/80 (לא הרגשתי תחושה של עלפון או של חולשה). אחרי המאמץ- דופק 183 לחץ דם 160/80. באקו לב- הכל נורמל למעט טכיקרדיה (הרופא תוך כדי בדיקה אמר שהלב רץ...). הגיעו למסקנה יחידה שזה בגלל כושר ירוד... העניין הוא כזה: בבדיקת מאמץ נתבקשתי ללכת על הליכון. בכללי הליכון גורם לי לסחרחורות (עם כל מכשיר כושר אחר אין לי בעיה). אמרתי לטכנאית לפני שעליתי עליו ואחרי חמש דקות של הליכה, שכלל לא התעייפתי, היא שאלה אם אני רוצה לרדת לפני שארגיש סחרחורת, אמרתי לה שאם זה אפשרי אז למה לא.. והדגשתי שרק אם זה בסדר לבדיקה אחרת אין לי בעיה להמשיך והיא אמרה שזה בסדר ואז היא רשמה שסיבת ההפסקה: עייפות. שזה ממש ממש לא נכון!!! יכלתי להמשיך עוד הרבה ואם זה היה מכשיר כושר אחר אף יותר. השאלה שלי אם הגיוני שיש לי בעיה אחרת למעט הכושר. יש לי דופק מהיר באופן תמידי, גם במנוחה, וזה מלחיץ אותי שרשמו לי שזה בגלל כושר גופני ושהתעייפתי בבדיקת מאמץ שזה לא נכון... יכול להיות שהכושר שלי ירוד אבל לא התעייפתי בבדיקה בכלל. מה גם שהדופק היה מהיר עוד לפני (שוב, הוא מהיר באופן קבוע). אם אקו הלב יצא תקין האם אוכל לסמוך על זה שאין לי בעיה כלשהי? ממה יכול לנבוע הדופק המהיר חוץ מכושר ירוד? באמת הסיבה של הכושר צריכה לספק אותי? שאלה שניה- אני הרבה פעמים מרגישה דקירות בחזה... יש מה לדאוג אם האקו תקין? (לא אמרתי לקרדיולוג שעשה את האקו על הדקירות). תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2016 | 11:08 | מאת: רות

שלום רות אכן ישנן מס' סיבות לקצב לב מואץ, דהיינו, טכיקרדיה כגון הפרעות קצב, יתר פעילות של בלוטת התריס ואפילו תסחיף ריאתי יכול לגרום לטכיקרדיה וגם כאבים בחזה. בדיקת אקו לב תקינה אינה אומרת שהכל תקין. האם את מרגישה גם דפיקות לב בנוסף? יתכן שתצטרכי בדיקת הולטר לב.. יש צורך כמובן לבדוק את בלוטת התריס דרך בדיקת דם פשוטה ובנוסף, על הרופא המטפל שלך להחליט האם את בסיכון לאבחנה בשם תסחיף ריאתי, כך שלא הייתי מסתפקת בבדיקות שעברת עד עכשיו. בנוסף לטכיקרדיה, כדאי גם לבדוק מדוע את סובלת מסחרחורות, לכן אנא גשי אל הרופא המטפל לצורך החלטה על המשך בירור רלבנטי בהצלחה

28/09/2016 | 13:11 | מאת: רות

ביצעתי הולטר לב- גם שם נצפו קטעי טכיקרדיה. בלוטת התריס תקינה. יש פעמים שאני מרגישה ושומעת דפיקות לב ויש פעמים שלמרות שהוא גבוה אני לא מרגישה כלום (לדוגמא לפני האקו היה לי דופק 135 ולא הרגשתי/שמעתי). האם תסחיף ריאות מתאים לתסימנים שציינתי כולל סחרחורות? והאם זה יכול להיות קשור לזה שבילדות נתקפתי מספר רב של פעמים בדלקות ראות ובברונכיטים (כל חורף עד גיל 17, מאז לא חזר)? האם התסחיף הזה מסוכן? מותר לי לדרוש להשלים בירור למרות שהגיעו למסקנה שזה כושר ירוד? חשבתי לנסות להיכנס לאורח חיים של כושר ולבדוק אולי זה באמת יעזור... אבל לא ברור לי כי אני מתחילה מדופק מאוד גבוה והוא רק יעלה עם הכושר... אני חוששת שזה לא יעשה לי טוב... וזה לא מעצלות, באמת.. אני סקפטית לגבי כמה זה יעזור ואני מאוד מודאגת.. מפחדת לחוות שוב פרה עלפון כי זה קורה לי הרבה

25/09/2016 | 19:17 | מאת: שוש יהב

ביתי ננשכה ע"י כלב בתי בהודו .לא מחוסן נגד כלבת .קבלה כבר 2 חיסונים .עברו 12 יום והכלב חי וללא סימני מצוקה או מחלה . האם צריך להמשיך לקבל את החיסון ה 3 ו 4 ? תודה שוש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש אני מניחה שאלה הן ההנחיות ממשרד הבריאות כשלרוב מי שמחליט על מתן החיסון הוא רופא מלשכת הבריאות המחוזית, לכן אני ממליצה לך להיוועץ עימו/ה בנוגע לנושא כל טוב

25/09/2016 | 16:55 | מאת: נפתלי

שלום הופניתי ע"י קרדיולוג לבצע בדיקת שינה לשלול דום נשימה בשינה. הרקע (בן 40, יש עודף משקל, ישן על הצד), ירידות בסטורציה ותחושת מחסור באוויר, בעיקר בשכיבה (אך גם בישיבה הסטורציה שלי לא עולה על 94). העניין הוא ששעות השינה שלי ממש לא רגילות, ואני על פי רוב נרדם בסביבות 4-5 לפנות בוקר, ובמעבדות שינה זו כבר כמעט השעה שמתעוררים. כ"כ אני מתקשה לישון במקומות אחרים, בוודאי בתנאים של מעבדת שינה עם כל החיבורים. מה עושים במקרה כזה? האם בדיקת שינה ביתית תספיק? והאם יש סיכוי שאת בדיקת השינה הביתית כן אוכל לקבל בהתחשב בשעות השינה שלי? ואיך מזהים בבדיקת שינה ביתית אם יש דום נשימה? לפי רמות הסטורציה? א"כ איך אפשר יהיה לדעת האם הסטורציה הנמוכה היא תוצאה של דום נשימה או בעיה אחרת שיש לי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נפתלי בדיקת שינה ביתית הינה מיועדת לאנשים בסיכון לדום נשימה בעת השינה, אבל היא אינה מאתרת הפרעות שינה אחרות. היא מודדת מס' פעמים בשעה את הנשימה בזמן השינה כשלהבדיל מהציוד שנמצא במעבדת שינה, למכשיר הביתי ישנם פחות ערוצי מדידת שינה כשבמידה והבעיה היא קלה סביר להניח שהוא יפספס אותה, אבל לא אם מדובר בדום נשימה חמור, לכן הבדיקה מומלצת בעיקר עבור אנשים שנחשבים כבעלי סיכון גבוה לדום נשימה בינוני עד חמור. בדיקה במעבדת שינה מתבצעת על ידי טכנאי שינה אשר מפקח על הציוד בלילה. יש צורך לפנות אל רופא לפיענוח התוצאות

23/09/2016 | 23:49 | מאת: תהל

ביתי בת שנה וחצי ישבה על כסא ללא ידיות והחליקה ממנו הצידה ונחתה עם הראש בצד המצח למעלה ...בכתה ואחרי 20 שניות בערך הקיאה קצת .. לא יודעת אם מהבהלה או מהמכה. אחרי כמה דק נרגעה וחזרה לעצמה לחלוטין ..צחקה ושיחקה . זה קרה בשמונה בערב ובשעה 10:40 הלכה לישון רגיל האם יש סיבה לדאגה? לא הלכתי למוקד או למיון כי ראיתי שהכל בסדר איתה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תהל מה שחשוב לשים לב אליו הוא האם בתך חזרה להקיא, האם ישנו סימן חבלה והאם חל שינוי התנהגותי כגון ישנוניות, אגיטציה , כך שבמידה והסימנים הללו אכן קיימים, אכן יש צורך לגשת אל חדר המיון לבדיקת רופא ולהחלטה על המשך בירור הדמייתי בהצלחה

25/09/2016 | 12:45 | מאת: תהל

הילדה מתפקדת רגיל ברוך השם !

23/09/2016 | 14:39 | מאת: מיטל

הייתי אצל נוירולוג לבדיקה שהייתי בטוחה שתצא תקינה (אני צריכה אישור נוירולוג לפני ניתוח לא הכרחי) והנוירולוג הפנה ל ctראש, emg ncv ובדיקת דם מיוחדת ורשם: " ערות החזרים בפלג גוף ימני גם ביד וגם ברגל עם החזרים פתולוגיים" ואז רשום "הערות כלליות: בלי ועם ח.נ. כולל חתכים דקים בגזע המוח". אשמח לדעת מה זה אומר? הנוירולוג לא כל כך ענה לשאלות שלי הוא רק אמר שצד ימין שלי לא כמו צד שמאל והוא לא מבין איך אף פעם לא עברתי בירור נוירולוגי. ואם אעזוב את הקשר לניתוח--- גם אם יש לי בעיה נוירולוגית, זה אף פעם לא הפריע לי. מה תופעות הלוואי שצפויות אם לא אטפל בזה ואפסיק בירור באמצע? (אוותר על הניתוח) בת 25 תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל ממה שתיארת נראה כי הנוירולוג התרשם כי הבדיקה הגופנית שלך לא היתה תקינה ולכן הפנה אותך להמשך בדיקות. קשה מאד לומר בוודאות מוחלטת מהי הבעיה או האבחנה רק על סמך בדיקה גופנית, אך עדיין הנוירולוג היה צריך להעלות בפנייך מס' אופציות ולהסביר לך. חשוב שתשלימי את הבירור, בעיקר ומאחר ואת עומדת לעבור ניתוח. תמשיכי מעקב אצל רופא נוירולוג. בהצלחה

21/09/2016 | 15:52 | מאת: מאור

שלןם רב נער בן 17 עם דלקת פרקים מטופל במטוטרקסט מזהה כמה ימים חום ושיעול ללא קריפיטציות באזנה מופנה ליצום בשאלת לתסנין. ממצאים: צל לב אינו מורחב לא הודגם תסנין ריאתי סינוסים קוסטופרנים חופשים ..שאלתי האם יש ממצא שאינו תקין? או מסביר את סיבה הפנייה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאור ממה שנכתב אודות הממצאים בצילום החזה, אינני רואה סימן פתולוגי, אך צילום חזה אינו יכול לשלול את כל הפתולוגיות, בעיקר של הריאה, כשלכך טובה יותר הדמית CT. אינני טוענת כי הינך צריך לעבור עכשיו CT, כיוון שההחלטה תלויה בממצאים הקליניים והבדיקה הגופנית שלך. מומלץ המשך מעקב אצל רופא מטפל, הוא כבר יחליט האם יש צורך בהמשך בירור. חשוב לומר כי דלקת הפרקים עצמה והתרופה מטוטרקסט יכולות לגרום לפותולוגיות ריאה שונות, לכן לא פחות חשוב הינו המעקב הרפואי אצל הרופא הראומטולוג המטפל שלך כל טוב

21/09/2016 | 11:01 | מאת: אלון

אני בחור בן 24 עשיתי לפני כחודש וחצי חיסון נגד פפילומה במקביל הופיע לי יבלות בצוואר האם יש קשר? מעולם לא סבלתי בעברי מיבלות חשוב לציין שלא סיימתי את 2 המנות הנוספות האם חייבים לעשות טותם או עם לא אגמור את הטיפול זה יכול לגרום נזק עתידי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון מטרת החיסון כנגד וירוס הפפילומה היא למנוע התפתחות סרטנים שונים. אכן יכולות להופיע תופעות לוואי בעקבות מתן החיסון כמו כל חיסון אחר שהן בעיקר כאבים ואדמומיות במקום ההזרקה, כאבי ראש, בחילות, הקאות ואף התעלפות, אך לא צויין לגבי הופעת יבלות בצוואר או בכל מקום אחר בגוף. אני ממליצה שתפנה אל רופא עור או אל אותו רופא שרשם לך את החיסון לצורך החלטה על המשך הטיפול כל טוב

18/09/2016 | 00:57 | מאת: גד

שלום, אמי בת 80 סוכרתית, עם טרשת עורקים, יתר לחץ דם, לפני חצי שנה עברה צינתור, עד הצינתור טופלה בין יתר התרופות (בעיקר להורדת לחץ דם) בפלביקס ומהצינתור הוסיפו אספירין ואומפרדקס ולוקחת גם פוסיד.בשלושה שבועות האחרונים יש לה כאב בלתי פוסק באיזור הברך, מתחת לברך, משתמשת באקמול לפי הצורך. בבדיקות הדם בשבוע שעבר הנתרן 130, ראיתי בעלון של אומפרדקס שאחת מתופעות הלוואי (בין 1 ל 10 מתוך 10000) היא ירידה בנתרן. יש לציין שבחודש האחרון הפחיתה את כמות המלח באוכל בהמלצת קרדיולוג. 1.האם אפשר לוותר על אומפרדקס לתקופה? 2.מה עוד ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גד לא רק התרופה אומפרדקס יכולה לגרום לירידה ברמת הנתרן, אלא גם התרופה פוסיד. אני מניחה שאימך נוטלת אומפרדקס מאחר ובמקביל היא נוטלת מדללי דם כגון אספירין ופלביקס ולכן התרופה היא חשובה כדי למנוע פגיעה ברירית של מערכת העיכול וכמובן לא ניתן להפסיק טיפול במדללי דם מאחר ואימך צונתרה לא מזמן. הסיבה הכי שכיחה לירידה ברמת הנתרן היא תרופתית וישנן גם סיבות נוספות כגון פעילות ירודה של בלוטת התריס (בעיקר אצל נשים), לכן אני ממליצה לפנות אל רופא המשפחה לבירור ומעקב אחר רמות הנתרן. בהצלחה

לפני תקופה מסוימת עשיתי טעות גדולה. הרמתי ומשכתי את צלע שמאל(מצב של חצי שכיבה/עמידה),הדבר גרם למשהו להיתפס שם(מתחת לצלע). מאז כל מאמץ גורם לי כאבים חזקים ולהרגיש חלש מאוד. ברגע שנוגעים לי בבטן אז יש לי כאבים. איזה רופא מתמחה בנושא,האם כדאי ללכת למיון? אני מצטער שאני פונה,אבל אני מרגיש מאוד לא טוב ואני לא מצליח לברר את הדברים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן כדאי שתפנה אל רופא המשפחה לצורך בדיקה גופנית וייתכן והוא יפנה אותך אל רופא מומחה כגון כירורג חזה. כמובן שיש צורך בבירור הדמייתי כל שהוא כגון צילום צלעות או אחר (את זה כבר יחליט רופא המשפחה, בנוסף להחלטה להפנות אותך אל חדר המיון) בהצלחה

16/09/2016 | 14:25 | מאת: יוני

שלום ההוראות היבשות למדידת לח"ד הן שהיד תהיה מונחת על השולחן בגובה הלב. עד כמה זה משמעותי מבחינת הפערים בתוצאות בין אם היד מונחת או סתם שמוטה לצד הגוף? או בכלל בשכיבה? כ"כ לגבי מיקום השרוול, שמתי לב שלא כולם מקפידים שזה יהיה מעל המרפק, ולפעמים מודדים כשחלק מהשרוול על המרפק עצמו. האם זה נותן תוצאות שגויות? גבוהות? נמוכות? אני שואל כי למשל כי הייתי בביקור אצל קרדיולוג, בוצע לי א.ק.ג. לפני שנכנסתי לרופא, ולאחר מכן מדידת לחץ דם, כשאני יושב והיד שמוטה לצד הגוף, וחלק מהשרוול היה על המרפק, תוצאות המדידה היו 147/100 בבדיקה אצל הרופא, זה היה בישיבה, השרוול היה במקום, אבל היד שמוטה לצד הגוף, ונמדד 135/90 הרופא ביקש שאעשה מדידות בבית. בבית אני מודד עם מכשיר חשמלי (ויזוקור OM50) כשהיד מונחת על השולחן, מדדתי אתמול בכל שעות היממה וזה היה 120-125/81-85. וכשביצעתי מדידה כשהיד שמוטה, הערכים היו גבוהים בלפחות 10 מ"מ כספית, גם הססיטולי וגם הדיאסטולי. איך עלי להתייחס לזה? אני כן לוקח את זה ברצינות מאחר ובאקו לב יש עיבוי קל של המחיצה ודופן אחורית של חדר שמאל. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוני אתה אכן צודק. יכולים להתקבל ערכים שגויים של לחצי דם בעקבות מדידה טכנית לא נכונה כגון היכן ממקמים את השרוול, באיזו תנוחה זה בוצע וגם כמובן במידה והיקף השרוול אינו תואם להיקף היד. זה אכן חשוב להתייחס ברצינות לטיפול ומעקב אחר לחץ הדם בשל סיבוכים משניים מרובים של המחלה. כל טוב

16/09/2016 | 00:54 | מאת: אסף

שלום איך יכול להיות שרמת ה- GH נמוכה, בו בזמן ש- IGF1 גבוה מעל הנורמה? השאלה מתייחסת למבוגר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסף לרוב, רמות גבוהות של IGF1 מצביעות על יצירה מוגברת של הורמון גדילה. כשיש עליה גם בהורמון הגדילה וגם ב IGF1 אצל מבוגרים, זה מחשיד בגידול בהיפופיזה (גידול שמפריש הורמון גדילה וברובו הינו שפיר). אני ממליצה לך לפנות אל רופא אנדוקרינולוג להמשך בירור כל טוב

14/09/2016 | 16:41 | מאת: נוי

שלום אני בת 12 ולפני כמה דקות הרגשתי מין עקצוץ כזה בלחי ( בצד הימני)לא הבנתי מה זה, ועכשיו זה ממש מעקצץ וכואב זה נראה כמו כתם אדום אבל לא ממש אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נוי כדאי שתגשי אל רופא המשפחה שיבדוק את האדמומיות ואת סימן העקיצה,כיוון שאולי הוא יחליט לרשום לך תרופה כנגד זה כל טוב

שלום אצל תינוקות וילדים, וכן בהרדמה אצל מבוגרים, מתאימים את המינון למשקל הגוף. מדוע בטיפול תרופתי רגיל אצל מבוגרים זה לא משנה? בין אם מדובר על תרופות לכאב, או תרופות פסיכיאטריות כמו SSRI האם ההשפעה תואמת בדיוק גם אצל מי ששוקל 65 וגם אצל מי ששוקל 110 גם אם שניהם נוטלים אותו מינון בדיוק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילי ישנן תרופות שכן מתאימים אותן בהתאם למשקל הגוף אצל מבוגרים כשמדובר לרוב בתרופות שמתפנות דרך הכבד והכליות, כגון אנטיביוטיקות מסויימות, נוגדי קרישה וכן הלאה. בנוסף, לגבי כל תרופה, תלוי עבור מה אנחנו נותנים אותה. למשל, אותה תרופה יכולה להינתן עבור מס' מצבים שונים אך במינונים אחרים. כל טוב

שלום בשנות הארבעים, בתקופה האחרונה אני עולה במשקל (כמובן גם לא מצליח לרדת) על אף שאני אוכל פחות, וכן עושה פעילות גופנית מספר פעמים בשבוע. איך ניתן לבדוק את המטבוליזם של הגוף, והאם הוא גורם להשמנה/חוסר ירידה במשקל? בדיקת TSH מספיקה? T-4 T-3 FRET-4 מה רלוונטי ספציפית לאפשרות של תת פעילות? (בין אם מדובר בבעיה בבלוטה ובין אם מדובר בבעיה ביותרת המוח) וחוץ מבלוטת התריס, מה עוד יכול להשפיע על האטה במטובליזם שניתן לבדוק? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ערן מטבוליזם בגוף תלוי במס' גורמים כגון גנטיקה, מין, תרופות שנוטלים וכן הלאה. לאנשים בעלי מבנה גוף רזה יותר ישנו מטבוליזם גבוה יותר. תת פעילות של בלוטת התריס יכול להיות ראשוני או שניוני ומבדילים ביניהם לפי בדיקות דם ומבחנים אנדוקרינולוגים. אני ממליצה לך לפנות אל רופא המשפחה לצורך בדיקות מקיפות. יתכן שתצטרך הפנייה אל רופא אנדוקרינולוג וכן לדיאטנית. בהצלחה

שלום עקבי כאבי בטן עברתי סיטי בטן ואגן בעבר ניתוח בריאטרי שרוול לאחר מכן סבלתי מרפלוקס קשה שבעקבותיו בוצע מעקף קיבה + כריתת כיס מרה.5/07/2016 ניתוח פרוקסימליזציה של השקתj-j אחרי ניתוח מעקף קיבה נותחתי בגין חוסר איזון מלחים ממצאים סיטי : חומר הניגוד הגיע עד למעי הגס הרוחבי, ללא עדות להרחבת לולאות מעיים. נוזל אגני בכמות קטנה וסביב פיתולי מעי בבטן ימנית תחתונה. ציסטות/זקיקים בשחלה שמאל-ללא שינוי מבדיקה קודמת תמטים סב סגמנטרים ב RML כבד מוגדל משרעתו 19 ס"מ. האם הסיטי תקין ? תמטים סב סגמנטרים ב RML מה זה האם יש לזה משמעות ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רנין הממצאים שתיארת אינם מעידים על CT תקין. הממצאים אינם חד משמעיים: מחד חומר הניגוד ששתית לא הגיע עד סוף המעי ומאידך לא נראתה הרחבת לולאות מעי (אני מניחה שהדמית CT בוצעה בחשד לחסימת מעי?) השאלה הינה האם כאבי הבטן חלפו ואיך את מרגישה.. מלבד זאת, תמטים סב סגמנטרים מעידים על כך שהאונה האמצעית של הריאה הימנית לא התפשטה לגמרי, מה שיכול לקרות לאחר ניתוחים היות ובזמן ניתוח מקבלים חומרי הרדמה שמשפיעים על הנשימה. אני מניחה שאת במעקב רופא כירורג לאור ההיסטוריה הניתוחית שלך. חשוב שתיבדקי על ידו, יראה את ממצאי ה CT (עדיף את הדיסק עצמו ולא רק התשובה), בעיקר אם עדיין אינך מרגישה בטוב. בהצלחה

05/09/2016 | 21:55 | מאת: אלון

אני גיי בגלל הסכנות בהומוסקסואליות הציעו לי לעבור את החיסון נגד פפילומה קיבלתי מנה ראשונה נשאר לי עוד שניים קראתי תגובות רעות עלגבי החיסון ולא באלי להצשיך אני מפחד מממו האם עלי לבצע גם את 2 החיסונים האחרים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון מציינים כי רוב תופעות הלוואי של החיסון הינן סחרחורת, בחילות, כאבי ראש ויכול לגרום גם להתעלפות, כאשר השכיחה מבינהן הינה כאבים, נפיחות ואודם באזור ההזרקה. מאחר והינך מודאג, אנא פנה אל הרופא שהמליץ על מתן החיסון, תעלה בפניו את חששותיך ויחד תחליטו על הצורך בהמשך מתן החיסון. בהצלחה

שלום מאחר והסימפטומים דומים להתקף לב על רקע איסכמי, מה הדרכים לאבחן את התסמונת? רק באמצעות שלילה של אירוע איסכמי? או שיש סימנים מיוחדים או בדיקות שיכולות לאשש שמדובר בזה? אנזימי הלב עולים כמו בהתקף לב? מאחר ומדובר בתוצאה של מצב נפשי, משבר, חרדה, וכדו'. האם כל אדם שסובל ממשבר כלשהו או חרדה צריך לחשוש מזה? מה גם שבחרדה יש לא פעם תחושות בדיוק כמו בהתקף לב, ואז מרגיעים אותך שזה בסך הכל חרדה, אך אולי זה לא רק חרדה אלא תסמונת הלב השבור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועם בתסמונת "טאקו טסובו" אכן יכולה להיות עלית טרופונין, יופיעו שינויים בא.ק.ג וחשוב גם לבצע בדיקת אקו לב, אך למעשה מה שאבחנתי למחלה הוא צנתור לבבי. לכן במידה וקיים חשד למחלה זו, חשוב לפנות אל רופא קרדיולוג. כל טוב

שלום בן 40 נוטל כבר כמה שנים לוסטרל במינון של 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה. לשמחתי, אני כמעט ולא סובל מהתקפי פאניקה, אבל חרדה קשה לומר שאין בכלל. העניין הוא שעליתי במשקל, וגם הניסיונות שלי להוריד במשקל לא ממש מוצלחים, אל אף שאני עושה פעילות גופנית (הליכה מספר פעמים בשבוע). מה הסיבה שלוסטרל גורם להשמנה? זה משהו בתרופה עצמה? או רק עניין שהיא גורמת להגברת התאבון? יש משהו שיכול לעזור במקביל לשימוש בלוסטרל? יש הבדל בין לוסטרל לבין התרופות האחרות ממשפחת SSRI כמו ציפרלקס וכדו'? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסף לצערי אינני בקיאה ביותר בכל הנוגע לשימוש בתרופות הללו, אך ממה שהצלחתי למצוא מידע על התרופה לוסטרל, הוא שאחת מתופעות הלוואי השכיחות יותר היא דווקא אובדן תיאבון למרות שצויין כי באופן נדיר התרופה יכולה לגרום לעליה בתיאבון ובמשקל, אך עדיין קשה לקבוע האם זה נובע מהתרופה עצמה או מסיבות רפואיות אחרות. אני ממליצה לך לפנות אל רופא המשפחה או אל אותו רופא שרשם לך את התרופה לצורך החלטה על בירור ושינוי טיפול תרופתי כל טוב

04/09/2016 | 19:54 | מאת: איציק

שלום היום אחר הצהריים גיליתי שבצלחת זכוכית אשר חיממתי בה היום פעמיים, מזון במיקרו, חסרה בשולי הצלחת ,בהיקף, חתיכת זכוכית שכנראה התפוררה, הבחנתי בזה רק כששטפתי את הצלחת, ואינני יודע מתי הצלחת נשברה, ואני בחשש שאולי השבר חדר למזון שאכלתי, כייצד אוכל להיות בטוח שלא בלעתי את השבר ? שיתכן והתערבב במזון מה עשוי לקרות במידה וכן, מה ארגיש ומה לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איציק השאלה הינה האם יש לך תסמינים כלשהם כגון כאבי בטן, חום, הקאות, שינויים ביציאות או אחרים. במידה וישנם תסמינים כלשהם, מומלץ שתיבדק על ידי רופא (עדיף בחדר המיון) על מנת לוודא שלא חלה פציעה במערכת העיכול. כל טוב

02/09/2016 | 00:40 | מאת: חיילת בת 20

היי, ביצעתי לפני מספר ימים בדיקת דם שרוב תוצאותיה היו תקינות מלבד tsh-6.01 פריטין-7.3 ופוליד אסיד-4. בנוסף מילה גילו שיש לי חוסר בg6pd, רציתי לבדוק אם יש קשר בין הדברים, ממה יכולים לנבוע החוסרים ומה ניתן לעשות במצב. בנוסף מהבוקר התחלתי להרגיש קושי מסויים בבליעה שדי מפריע ורציתי לדעת אם יש אפשרות כי זה קשור לבלוטת התריס. קיבלתי הפנייה לעשות צילום אך הקושי מתחיל להפריע ואני מתלבטת אם שווה לחכות עם זה לצילום או לפנות עם זה למיון..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום G6PD זה אומר שישנו חוסר באנזים שנמצא בתאי דם אדומים והוא עוזר לתאים האלה במצבי לחץ כגון זיהום, דלקת, אכילת מאכלים מסויימים (בעיקר פול) וגם נטילת תרופות כשהכוונה בכך היא כשכאשר נוטלים תרופה כגון אנטיביוטיקה שמכילה סולפא, תיווצר אנמיה כתוצאה מפירוק התא האדום בגלל שהאנזים חסר. אין מה לדאוג בשל כך, פשוט חשוב שתדעי שבמצבים מסויימים יכולה להיגרם אנמיה. שני דברים בנוגע לחסר האנזימתי הזה הוא שישנן דרגות מסויימות של החסר הזה וכן קיימות תרופות מסויימות שלחולה עם חסר G6PD אסור בוודאות לקחת וחלקן ניתן לקחת. אני ממליצה לך לפנית אל רופא המשפחה על מנת להתעדכן טוב יותר בנוגע לאבחנה הזאת. שנית, אינני רואה כל קשר לבין התסמינים שתיארת לבין האבחנה הנוכחית. במידה ואת חשה הרעה במצבך, אין מה להתלבט, לכן אנא גשי אל חדר המיון לצורך בירור רלבנטי. בהצלחה