נגישות
נגישות

פורום רפואה דחופה (מיון)

4872 הודעות
3562 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)

25/11/2018 | 21:59 | מאת: סיאליס

שלום ד"ר. נתקע לי משהו בריסים של העין , ובשביל שלא יכנס לתוך העין ניסיתי להוציא אותו עם פינצטה. התקרבתי בעדינות לעין אבל העור שמכסה את העיניים נסגר על הפינצטה ונבהלתי וזזתי קצת ואני חושב שהפינצטה נגעה בעין עצמה בחלק הכהה (לא הלבן שמסביב). אני לא בטוח אם נגעה בעין או שהמגע היה רק ב2 חלקי עור שסוגרים את העין. בכל מקרה לא היה כאב מיוחד. אני חושב שהכאב הקל שהיה הוא מהשטיפה של העין. לא היה כאב נקודתי. צריך להבדק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי מה שאת מתארת הפינצטה נגעה בקרנית, בדרך כלל במידה ויש שריטה בקנית זה גורם לכאב ותחושה של עקצוצים או תחושה מסוימת בעין, במידה ואין שןם דבר אין צורך בבדיקה או טיפול מיוחד, רוב השריטות בקרנית מתרפאות לבד. כל טוב.

שלום.בני בן שנתיים וחצי. נפל היום על הרצפה וילד אחר נפל עליו והם קיבלו מכ ה אחד מהשני בראש. הילד פגע עם המצח שלו בחלק האחורי של הראש של בני. לילד התנפחה בליטה במצח. לבני לא היה שום סימן בחלק האחורי. כעת, לאחר 5 וחצי שעות בני השתעל מתוך שינה והקיא. בהתחלה הקיא ליחה ומיד לאחר כך הקיא את האוכל שאכל 4 שעות לפני כן. האם דורש מיון? איך אדע אם הקיא מהשיעול או מהמכה? האם מכה שכזו עלולה להיות מסוכנת? האם העובדה כי לילד השני התנפח המצח מעידה על חוזק המכה? אני יודעת שנגה מאחורה מסוכנת בשל דימום. מה עלי לעשות ? לחוצה מאד...תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עקרונית הקאה אחת לא נחשבת לגורם סיכון לחבלת ראש משמעותית, לציין שאצל ילדים וגם מבוגרים לעתים יש הקאה לאחר שיעול וזה נורמלי. במידה והילד התנהג באופן רגיל לאחר החבלה ולא היו סימנים של שינוי התנהגותי, בחילות, כאבי ראש עזים או פרכוסים הסבירות לחבלת ראש משמעותית הינה נמוכה, תיאור החבלה לא נכנס תחת הקטגוריה של "חבלת ראש משמעותית" לפי נוהל משרד הבריאות. דברים שיש לשים אליהם לב: הקאות חוזרות או בחילה מתמשכת. פרכוסים. כאבי ראש עזים. ישנוניות. שינוי בהתנהגות לרבות ישנוניות מעבר לרגיל. חולשה של גפיים. למרות האמור לעיל, זה נחשב להמלצה כללית ואינו מחליף את הרופא המטפל בתור יעוץ רפואי פורמלי. כל טוב

כמובן בהופעה של אחד התסמינים שהוזכרו מעלה יש לגשת בדחיפות לחדר המיון.

תודה רבה על המענה לא הקיא דוב ומרגיש טוב

21/11/2018 | 18:18 | מאת: NOT_FOUND

כאשר אני מתחיל לרוץ טיפה מתחיל כאבים חזקים בצידי הצלעות והכאבים הם לא קבועים אלא רק במהלך מאמץ פיזי

לצורך מענה הולם לשאלה יש צורך בהרבה יותר מידע, כולל גיל, גורמי סיכון, רמת כושר, מתאמן חדש ודברים אחרים. ממליץ לגשת לרופא המטפל לצורך החלטה על המשך הבירור במידת הצורך. כל טוב

20/11/2018 | 18:49 | מאת: מאור ברקוביצי

ערב טוב ד"ר. בן 20 עם ל"ד,גאוט ואטריאל טכיקרדיה. אושפזתי כלפני שבוע וחצי בשל פנייה עם חולשה בפלג גוף ימין ובלבול והפרעה בדיבור וסיטי מוח וסיטי אנגיו היה תקין למרות זאת אבחנה באשפוז ובשחרור הייתה TIA, התחילו איתי טיפול בקרטיה. אני פונה אלייך דרך פורום בשאלה האם גם אתה מהכיר טענה כזאת שקרטיה מעודדת לרעה תGout?

לקריאה נוספת והעמקה

ישנם דיווחים בספרות עם קשר של אספירין וגואט וסיכון מוגבר להתקפי גאוט עקב עליה ברמת החומצה האורית uric acid. לרוב מינון נמוך של 100 מג ביום לא נחשב למעלה את הסיכון ברמה משמעותית, מומלץ לדון בעניין עם הראומטולוג, ואולי להמיר את הטיפול באספירין לחלופה אחרת כגון פלביקס. כמו כן הייתי ממליץ על MRI מח לצורך המשך בירור, TIA בבחור בגילך לרוב אינו על רקע טרשת עורקים או פרפור, לא ידוע לי ש- atrial tachycardia מעלה סיכון לאירועים טרומבו-אמבוליים. כל טוב

20/11/2018 | 12:12 | מאת: רנין

ד"ר חוסאם שלום רב בת 28 לאחר ניתוח כריתת קיבה מלאה לפני 30 ימים התחלתי דיאטת ניקוי לא אוכלת כלום רק שותה מים בימים האחרונים אני מרגישה חולשה רציתי לשאול באיזה שלב החולשה תחלוף ? האם אני יכולה לשרוד עד 40 יום רק מים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא מבין מי המליץ על הדיאטה הזאת ולמה? מה זה דיאטת ניקוי? במה עוזר להרעיב את הגוף בדיוק? יש לגשת לחדר המיון, לעבור בדיקות דם, לקבל טיפול בתיאמין, ולחזור לאכילה מבוקרת לאט לאט לפי ההמלצות של הרופא ותוך כדי ניטור מלחים בדם במיוחד פוספור.

20/11/2018 | 11:57 | מאת: רון

יש לי הרבה לחץ על הסרעפת בבטם עליונה ובבית החזה תזוזות ואי נוחות איזה בדיקה עלי לעבור

לקריאה נוספת והעמקה

במקרים של בירור לא דחוף יש לגשת לרופא המשפחה לצורך בדיקה גופנית ולקיחת אנמנזה רפואית ואז להחליט על הבירור. כל טוב

אתמול לאחר שנת צהריים התנפחו לי שתי הרגליים באיזור הקרסול וגב הרגל דבר שנראה כמו בצקת היום בבוקר לאחר שנת לילה ארוכה התנפחו לי גם הפנים במיוחד באיזור הסנטר כאילו לבשתי חליפת שומן ויחד עם זאת התנפח לי גם הגרון ויש קושי בבליעה (חשוב לציין שלא כואב בכלל רק קשה לבלוע כי מרגישים את הנפיחות) לפני כשבועיים אובחנתי בברונכיט ונטלתי ברונכולט סירופ ואנטיביוטיקה סירופ למשך כ 10 ימים והפסקתי איתם ביום ראשון האחרון לאחר הפסקת הטיפול החל אצלי גירוד מסיבי בכל הגוף שעבר רק לאחר נטילת N אלרגיה של לייף. ממה זה יכול לנבוע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי התיאור זה בהחלט יכול להיות אחד מהביטויים של אלרגיה. בנוסף לכך, זה יכול להיות ביטוי של תגובה לתרופות שאינה אלרגית קלאסית. במידה ועדיין סובל מבצקת משמעותית, במיוחד נפיחות בגרון ותחושה של קושי בבליעה, יש להבדק בדחיפות על ידי רופא לצורך הערכת דרכי נשימה, כמו כן בדיקות דם במיוחד לתפקוד כלייתי ומלחים שונים. כל טוב

12/11/2018 | 19:42 | מאת: אני

שלום, אני סובלת משיעול במשך חודש ומעלה. לרוב השיעול עם ליחה אבל לעיתים יש גם שיעול ללא ליחה (השיעול ללא ליחה מרגיש כמו גירוי בגרון שמציק, כמו אבק לדוגמא). נתנו לי סירופ לשיעול ומשאף כלשהו לטיפול אך התרופות לא עזרו והשיעול אפילו התגבר מאז שסיימתי את הטיפול בתרופות הנ״ל. חוץ מהשיעול בשבוע האחרון מגרד לי באיזורים שונים בגוף לפעמים.. לא באופן קשה מדי אלא פה ושם וללא פריחה או סממן חיצוני. מעבר לזה מרגישה טוב, אין לי חום או כל מאפיין אחר.. אשמח לדעת האם הדבר קשור לאלרגיה כלשהי או למשהו חמור יותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ייתכן מאוד והשיעול קשור באלרגיה. בעיקרון שיעול עד חודש אינו מצריך בירור מיוחד, בד"כ משני למחלה זיהומית וירלית שחלפה אך השיעול נמשך. בשיעול שנמשך יותר מ- 4-6 שבועות יש צורך בבירור כאשר הדברים הנפוצים יותר במיוחד בצעירים/ות שאינם/ן מעשנים/ות: 1. דריפ פוסט נזלי. 2. אסתמה / אלרגיה. 3 רפלוקס וושטי. 4. תרופות ממשפחת חוסמי ACE. בירור אצל הרופא המטפל, ברוב המוחלט של המקרים במיוחד בלא מעשנים אין משהו מסוכן. כל טוב

שלום...כבר כמה חודשים יש לי כאב בלחי השמאלי אני מרגישה משהו מותח לי את העצבים אני מודאגת ממה זה נובע..ותמיד חושבת מחשבות שלליות כגון מחלות גידולים שיתוק

לקריאה נוספת והעמקה

התיאור די כללי לצורך אבחנה. מספר אפשרויות: 1. בעיות שיניים. 2. בעיה במפרק TMJ, מפרק הלסת התחתונה. 3. נוירלגיה טרי-ג'ימינלית. זה הדברים הראשונים שהייתי מברר.

09/11/2018 | 20:20 | מאת: רון

שלום יש לי שאלה עברתי סיטי בטן ואגן עם חומר ניגוד להשלמת בירור ל״עכירות שומן פריטוניאלי״ בסיטי ראשון ללא חומר ניגוד כמה זמן עד שאקבל תשובת הסיטי אמרו לי ישלחו תשובה עד שבועיים בדואר אני עברתי את הסיטי בבית חולים נהריה ואם היה מצב מסכן או חריג גם ממתינים שבועיים או מתקשרים או מה?! כמה זמן יקח

לקריאה נוספת והעמקה

זה תלוי. במידה ויש משהו בולט שהטכנאי רואה בזמן הבדיקה, אז בדרך כללי מתקשרים מהר. במידה ולא, השובה מתעכבת עד הפענוח של הרופא, במידה ויש משהו חריג במיוחד מתקשרים. ככה זה בגדול.

12/11/2018 | 20:37 | מאת: רון

מה זה יכול להיות עכירות שומן פריטוניאלי האם זה משהו מסוכן באולטרסאונד בטן עליונה כל האיברים היו תקינים ! לא ביצעתי אולטרסאונד בטן תחתונה כי אין לי כאבים בבטן תחתונה

06/11/2018 | 19:55 | מאת: דבי

הבן שלי פתח את הראש לפני 3 שבועות. הדביקו לו את החתך וגילחו לו במקום כדי שהדבק לא יהיה על השיער. בפועל כששמו לו את המדבקה שמו אתזה עם הרבה דבק וכל השיער מסביב דבוק. עכשיו המדבקה כבר לא על הראש אבל היא דבוקה לשיער ולא יורדת. יש דרך להוריד אותה בלי לגלח את הילד???

יש לנסות עם מים חמים לאט לאט. לא ידוע על חומר מסוים.

לפני חצי שעה עברתי בכביש וכמעט רכב פגע בי שמעתי אותו חורק חזק , ואז המשכתי ללכת , ותאום יש לי כאבי בגב , ובבטן , ואני לא זוכר אם הוא פגע בי חזק או שלא , איך אני ידע אם זה פסיכולוגי והוא לא פגע בי או שהוא פגע בי ואני לא זוכר

קרוב לוודאי שלא פגע בך, ומה שאת מרגישה זה בעקבות הפחד. תרגישי טוב

31/10/2018 | 15:20 | מאת: מאור

בן 19, ברקע ל"ד ,ספונדליטיס,גאוט,התקפי אטריאל טכיקרדיה. מזה כשבוע הרגשת חולי,החמרה בכאבים של ספונדילטיס,התקף גאוט,בנוסף שיעול מזה כשבוע וחצי חום הייב בהתחלה וכבר לא. בצילום חזה נכתב ללא עדות לתסנין ריאתי מעבר לזה לא נכצב כלום בפענוח,רופאה אמרה שהיא שומעת ירידה קלה בכניסת אוויר בסיס ריאה שמאלית. מאחר ופניתי אליה בנוגע לחולשה ושלשולים כאבים בכל הגוף שמעה תשיעול ונתנה אנטיביוטיקה והמליצה לחזור על צילום בהקדם. האם לדעתך יש צורך?

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי את השאלה, הצורך במה? בכל מקרה, הבעיות הרפואיות שלך מורכבות, ולא הייתי מערער על החלטת הרופאה לפי נתונים בפורום. כל טוב

03/11/2018 | 11:10 | מאת: מאור

צורך בצילום חזה. תודה על תשובתך

30/10/2018 | 16:34 | מאת: חיליק

לקח כמות של כדרוים כגון אופטלגין ועוד כרגע הוא אחרי שלוש פעמים הקאות הוא שותה רק מים והוא מרגיש חם לא בבטן מה אפשר לעשות להקלה

לקריאה נוספת והעמקה

לאור התגובה המאוחרת, רק להזכיר שניתן להתקשר למרכז מידע ברעלים במקרים הללו ולהתייעץ, 24 שעות. 04-7771900 כל טוב

רציתי לדעת איך מטפלים בהתמכרות לכדורי הרגעה? האם רצוי לאכול לפני ניסיון התאבדות עם כדורים?

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לפנות בדחיפות לפסיכיאטר.

מה יכול לגרום לכאבי ראש חזקים עד בלתי ניסבלים עם צמרמורות ובחילות נוראיות בלי הקאות

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התיאור קרוב לוודאי מחלה זיהומית כאשר במקום הראשון מחלה וירלית של דרכי נשימה עליונות כולל סינוסיטיס. לאחר מכן יש לשלול זיהומים של מערכת העצבים המרכזית. כל טוב

התינוקת שלי נפלה בבוקר מכיסא והשתטחה על הגב. היא בכתה כמה דקות וכשנדמה שחזרה לעצמה, לאחר שעתיים, לקחתי אותה לגן. בגן היה בסדר אבל היא היתה ישנונית בדרך חזרה, נרדמה ב-16:30 לשעה (בניגוד להרגלה), ואז נרדמה שוב. היא חמה מאוד וכשבדקתי לה חום, היה לה 38.2. האם עליי ללכת למוקד? למיון? האם החום קשור לנפילה? האם עליי לדאוג בשל הישנוניות שלה?

ענת שלום, נתון חשוב הוא גיל התינוקת. הראה שהחום והישנוניות קשורים אחד בשני אך לא קשורים בנפילה. במידה וממשיכה להיות ישנונית מהרגיל כן יש לגשת לבדיקת רופא. כל טוב

17/10/2018 | 12:39 | מאת: אלון

פתאום יש לי כאב ראש חזק למעלה בקודוד וכל אזור למעלה כאב שרירים צוואר רגלים עיניים נפוחות עם דמעות עיניים אדומות סחרחורת מה קורה לע?

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה מחלה וירלית. תרגיש טוב

10/10/2018 | 22:25 | מאת: צריבה במצח

הישתמשתי בחומצה סיליצילית ולמחרת הישתמשתי באיזומד על המצח ומאז יש צריבה מה לעשות

ניתן להתייעץ עם הרופא שלך לגבי משחה סטרואידלית.

אני התעלפתי כשהייתי בבית לבד תחושה כאילו אני הולכת להקיא והלכתי למטבח ואז פתאום אני לא זכרתי כלום וקמתי אחרי פחות מדקה זאת הכלבה שלי לידי זה נקרא זה נקרא ל התעלף

קרוב לוודאי שכן. הצורך בבירור תלוי בגיל, במחלות רקע, תרופות קבועות וכדומה..

08/10/2018 | 11:52 | מאת: עינב

נמצאת כעת בהריון בשבוע 28 עם סוכרת הריון. ביצעתי אתמול חיסון לשעלת בהמלצת הרופא נשים. שעה אחרי החיסון התחיל כאב קל והגבלה בתנועה של היד. יש לציין שאין נפיחות או אדמומיות והאזור לא חם. בבוקר חלה החמרה ממשית בכאב ואין כמעט יכולת להזיז את היד. ניגשתי לאחיות בקופ״ח והן מופתעות ולא ידעו לעזור למעט לשים קומפרסים קרים. האם זו תגובה נורמלית? מסוכנת? מה לעשות עם זה?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עינב שלום, עקרונית רוב התופעות המקומיות מתבטאות בכאב, נפיחות ואודם, לעתים הכאבים חזקים ומפריעים להתנהלות היומיומית. סבירות מאוד נמוכה לסיבוך משמעותי. יש לעקוב אחר המצב. במידה וההגבלה משנית לכאבים, יש להמתין, במידה ואין כאבים ויש הגבלה יש לגשת לבדיקת רופא שבה יבדוק את התפקוד העצבי של היד, שנדיר מאוד מאוד שנפגע. כל טוב

07/10/2018 | 22:36 | מאת: שלמה

מה המיקום של המושג mtp234

לקריאה נוספת והעמקה

תחפש בגוגל

לא הבנתי את השאלה. תפרט.

תחפש בגוגל metatarsophalangeal 2,3 ,4 תראה. זה בחלק הרחוק של כף הרגל לפני האצבעות.

04/10/2018 | 08:54 | מאת: אנונימי

דייר שולח דייר אחר לשבור אותי נפשית בגללם ניסיתי להתאבד בשבת הפסיכולוג לא מאמין לי סהר ועזרה ראשונה נפשית חסמו אותי. מה אעשה השבת?

תפנה לפסיכיאטר. כל טוב

01/10/2018 | 22:04 | מאת: תומר כהן

האם אפשרי לתת לאדם בהתקף חרדה על סם ( אמדיאמאיי) קסאנקס ? והאם זה יעזור ? דחוף מאוד .

לקריאה נוספת והעמקה

עקרונית אפשרי, אבל חשוב להבדק ע"י רופא לצורך הערכה האם זה התקף חרדה או הרעלה/מינון יתר של התרופה ואז יש צורך בהשגחה ומתן דעת על מספר גורמים אחרים.

29/09/2018 | 01:04 | מאת: רוני

לקחתי גלולה למניעת הריון ואיכשהו היא נכנסה לקנה. אין לי קשיי נשימה רק תחושה לא נעימה בגרון. האם עליי לפנות למיון או שמספיק לחכות ליום ראשון לרופא משפחה או רופא אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה וזה עדיין קיים יש להבדק טוב על ידי רופא, במידה ואין קוצר נשימה או שיעול כנראה שזה לא שם.

28/09/2018 | 13:30 | מאת: ג

שלום, שנתיים שיש לי סינוס פילונידלי בעצם הזנב. נטיה כל חודש לדלקת... לפני שלושה חודשים נבדקתי לראשונה אצל כירורג שאימת את זה והמליץ על ניתוח שטרם עשיתי. שלשום שוב התחילה דלקת, פניתי לרופא המשפחה כדי לקבל אנטיביוטיקה. הוא הפנה אותי למיון לניקוז והביא לי אמוקסיקלב. לא פניתי למיון כי האנטיביוטיקה הפחיתה אצ הכאבים. מאז שאני עם האנטיביוטיקה אני חשה חולשה, עייפות, רק רוצה לישון, שלשולים. אני מרגישה ממש "חולה". יש תחושה שחם לי אבל אין חום. האם זה תופעות לוואי של האנטיביוטיקה? יש מה לדאוג? אני מתביישת לפנות למיון ולטפל בבעיה... זה במקום מאוד אינטימי... גם ההפניה למיון שקיבלתי לא בתוקף...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הטיפול ב"אוגמנטין" (האנטיביוטיקה) שקיבלת עלולה לגרום לעייפות וחולשה אצל חלק מהאנשים. העדיפות היא לניקוז של האבצס ובהמשך כריתה כירורגית של הסינוס עצמו וכך מטפלים בבעיה מהשורש. תתגברי על האי נעימות , אין מה לעשות. כל טוב

27/09/2018 | 23:22 | מאת: עידן

שלום שתיתי מיץ מנגו צבקבוק וששתיתי הבקבוק היה ממש קר אבל הרגשתי משו חד בשתיה כיאלט בלעתי משו זכוכית משו כואב הגרון קצת מימין ?האם סה מסוכן?

במידה ועדיין קיימת תחושה של גוף זר יש להבדק פיזית על ידי רופא לצורך אומדן הצורך בצילומים והמשך בירור. קרוב לוודאי במידה ושתית מבקבוק שאינו שבור ואין גוף זר.

26/09/2018 | 10:22 | מאת: ירדן

בת 40 אתמול בצהריים שכבתי במיטה וכל החדר הסתובב. התיישבתי ניסיתי לקום ללא הצלחה. לאחר כמה דקות הכרחתי את עצמי להתיישב והכל סבב ומסתובב. הרגשתי חולשה בכל הגוף הפה היה יבש וגלי חום. אחרי ישיבה של עשר דקות בלי לזוז הרגשתי שזה קצת עובר. הלכתי למיטה לישון הרגשתי קור ורעד בגוף. נרדמתי לחצי שעה. קמתי עם ראש קצת כבד אבל בתחושה שזה קצת עבר. היה לי את אותו הדבר לפני כמעט שבועיים ממה זה יכול להיות?? מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

זה במידה מסוימת יכול להתאים לורטיגו שמקורו מהאוזן הפנימית, שזה סימפטום שיכול לנבוע ממספר מחלות שקשורות באוזן הפנימית, ממליץ להבדק ע"י רופא אא"ג.

שלום בן 45, נוטל קומדין בגלל מסתם מלאכותי. בגלל כאבי גב חזקים מקבל פרקוסט ועוד משככי כאבים חזקים כבר תקופה. ברצוני לברר לגבי אפשרות לקבל זריקה אפידורלית בכדי לרדת במינון התרופות. הבנתי שיש בעיה עם הזרקה בזמן נטילת קומדין. מה האופציות שיש לבעלי מסתם מלאכותי שרוצים לקבל זריקות לכאבי הגב? האם יש טיפול חליפי בטוח (לא פחות מקומדין) שיאפשר לקבל במקביל גם את הזריקות או שיש בעיה עם כל סוגי מדללי הדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עקב כך שמדובר בטיפול מדלל דם על רקע מסתם מוחלף, אתה זקוק לטיפול מדלל דם תמידי. כאשר הפרוצדורות הנחוצות הן מצילות חיים או איבר, ניתן להפסיק קומדין ולתת בתקופת הגישור הפרין ואז להפסיק למשך זמן קצר. לצורך הזרקה אפידורלית אינני בטוח שהתועלת עולה על הסיכון הקיים. מומלץ בכל מקרה להתייעץ עם רופא מומחה ברפואת כאב לגבי האופציה הזאת.

21/09/2018 | 18:20 | מאת: דור

ד"ר שלום רב, לא כל כך יודע לאיזה פורום לשייך את השאלות: בן 30 בריא ולא נוטל תרופות, לפני כשבוע וחצי התעלפתי במהלך יום שגרתי, דבר שהפתיע אותי מאוד, התאוששתי מהר, אך מאז אני מרגיש סוג של סחרחורות ( אך לא חדר מסתובב), תחושת היי ועירפול שפוגע בסדר היום, כאבי ראש לא חזקים אך חדים כולל כאב בצד שמאל של הצוואר ןלחצים על העורף. ישנו עבר של מחסור ב-B12, אך הפעם בדיקות הדם חזרו תקינות כולל תפקודי בלוטת התריס, בבדיקת אקג שנעשתה היה דופק נמוך באופן יחסי ( 56BPM), קיבלתי הפניות לאאג ולנויורלוג, אך מטבע הדברים יש לפחות חודש המתנה, עד אז- מה הסיבות האפשריות ? ממה זה יכול לנבוע ? זה פוגע לי בסדר היום, בשגרת העבודה וכו'. אני מציין זאת אך אל יודע אם יש קשר-היציאות שלי כבר שלושה שבועות לערך לא סדירות ומימיות, האם יש קשר בין הדברים ? תודה רבה וחג שמח !

לקריאה נוספת והעמקה

דור שלום, התלונות שציינת אומנם מפריעות מאוד לאיכות החיים אך ברוב המקרים קשה מאוד להגיע לאבחנה ספציפית והן חולפות לבד כשהן התחילו. מומלץ לעבור בדיקות דם מקיפות בקופ"ח, במידה והתלונות ימשכו זמן רב לשקול הדמיה מוחית.

21/09/2018 | 17:58 | מאת: יאיר

שלום בחור בשנות הארבעים הייתי אצל רופא עור בגלל גרד בשק האשכים, היכן שיש לי (לא משהו חדש) מה שנקרא "אנגיוקרטומה" (אולי לאחרונה זה חלקם קצת גדולים יותר). רופא העור נתן לי מרשם למשחת הידרואגיסטן. וכן הפניה לכירורג פלסטי לצורך ביופסיה: מזה מספר שנים גושים כהים על שק האשכים, לאחרונה גרד רב. הגושים כהים נראים אנגיוקרטומה. אבחנות: ANGIOMA. at the level of scrotum החולה מופנה לשם: ממליץ על ביופסיה של אחד הגושים הכהים מעל הסקרוטום לצורך אבחון מדויק. 1. האם העובדה שמדובר בגושים כהים יכולה להעיד על משהו או שזה הצבע הטבעי של אנגיוקרטומה? 2. מה הסיבה להפניה לביופסיה? 3. איך מתבצעת ביופסיה כזו? 4. קראתי לאחרונה שלפעמים יש קשר בין אנגיוקרטומה למחלת פברי. באיזה מקרים יש מקום לחשד למחלת פברי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי יאיר, לצערי השאלות לא בתחום מומחיותי ולא בתחום של הפורום הזה. יש להפנות את השאלות לרופאים שהפנו אותך לבדיקות הללו. כל טוב

20/09/2018 | 03:40 | מאת: חן

היי, שאלת התייעצות- בחודשיים האחרונים אני מרגישה חוסר תאבון, אמנם אוכלת קצת אבל ממש קצת.. הרבה פעמים שוכחת לאכול או לא מרגישה צורך.. בנוסף לזה סובלת הרבה מבחילות לפני/אחרי אוכל, לפעמים גם כאבים בבטן תחתונה:( ירדתי שתי קילו מאז (שוקלת עכשיו 48 גובה 1.67) נורא? עובר לבד? יש איזה בדיקות שאתה ממליץ לי לעשות? בת 28

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום, יחס ה- BMI שלך הוא 17.2, זה מכניס אותך לקטגוריה של תת משקל. יש צורך בבירור שמתחיל בבדיקות דם מקיפות, בדיקה גופנית של רופא/ה, והחלטה על המשך הבירור בהתאם, כמו כן מומלץ להכניס דיאטנית לתמונה לצורך המלצות תזונתיות ספציפיות. כל טוב.

16/09/2018 | 17:38 | מאת: אלון

דחוף בבקשה נרשם לי לוסטרל עקב המצוקה החזקה שהנפש שלי שרויה בו לחץ מכאויבים וכדומה קשה לי לבלוע כדורים ניתן לרסק ולשים ביוגורט את הכדור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תברר עם הרוקח

שלום היום התעלפתי, ואינני זוכרת את זה כל כך. קמתי ללכת לשירותים כשהרגשתי סחרחורות וראיתי שחור בעיניים ומאותו רגע אני לא זוכרת מה קרה אני רק זוכרת שהתעוררתי ומאוד כואב לי הראש והרגשתי מכה חזקה בראש אמא שלי טוענת שבאתי לפתוח את הדלת ופיספסתי את הידית ונפלתי. אני לא זוכרת דבר כזה. יש לי כאבי ראש חזקים, בחילות, סחרחורות, עייפות האם כדאי להגיע למיון לראות שאין משהו חמור ומדוע לוקח לי זמן להתאושש? בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

זה תלוי בגיל שלך, במחלות הרקע. התעלפות אצל צעירים לרוב לא מצריכה המשך בירור, אבל כל מקרה לגופו.

מחלות רקע- אסטמה. בת 17.4

בגיל הזה רוב אירועי ההתעלפות מתרחשים עקב סיבות שאין להן משמעות, כגון עייפות קיצונית, התייבשות, עמידה ממושכת.. יש להבדק אצל הרופא שלך לצורך החלטה האם צריך המשך בירור. לרוב לא.

15/09/2018 | 13:32 | מאת: דימום בכבד לאחר ביופסיה

שלום ..ר ציתי חשאול בבקשה אם יש דימום בכבד לאחר בדיקת ביופסיה האם הדבר מסוכן

לקריאה נוספת והעמקה

מרבית הדימומים במקרה הזה אינם מסכני חיים, אבל כל מקרה לגופו, יש מקרים שזה דימום מסוכןף אומנם הם המיעוט.

14/09/2018 | 21:09 | מאת: אורנה

הרגשה כללית לא טובה בכלל בת 25. סובלת ממחנק מחשבות טורדניות ללא הפסק הרבה דאגה לגבי החיים מרגישה כמו בתוך ענן לא יודעת מה לעשות האם ללכת לפסיכאטרית או שיעבור לבד אבל זה לא עובר למה זה קורא בכלל כל הדברים האלה לחץ חרדה הרגשה שאת בתוך חלום יש צורך לעשות טקסים ואלו טקסים שלא עוזרים להפגת חרדה

לקריאה נוספת והעמקה

אורנה שלום, לפי השאלה נראה שאת זקוקה לעזרה מקצועית, הייתי כן ממליץ על בדיקה של פסיכיאטר ואז קיימות מספר אפשרויות לטפל במצב של חרדה כמו שלך קרוב לוודאי. כל טוב

אני לפני יומיים בערך עשיתי רימינג לאיזה גבר וכנראה שהתחת שלו היה מלוכלך אני עד עכשיו מתחיל להקיא מזיע משלשל יש מצב שהוא הדביק אותי במשו מה לעשות? האם זה יעבור לבד או לפנות למישו לעזרה? אני מרגיש חסר אונים ובאלי להקיא ולשלשל

לקריאה נוספת והעמקה

תפנה לרופא שלך. תרגיש טוב

14/09/2018 | 00:09 | מאת: אוריה

היי אני אוריה בת 34 סובלת כבר חצי שניה משיעולים,ציפצופים חוסר אןויר,סיטורציה שיורדת ל87 ועולה ל93 בלי אינהלציה, און אוף בבתי חולים מטופלת עם סטרואידים ואינהלציות,ללא אבחנה בינתיים, ממש מיואשת ולא יודעת לאיזה מומחים עוד לפנות,אשמח לתשובה,תודה רבה,שיהיה חג שמח ובשורות טובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הרופא שצריך להמשיך את האבחון הוא רופא ראות. יש צורך לעבור בדיקת תפקודי נשימה מלאים, אקו לב כולל אומדן לחץ דם ריאתי, CT חזה מסוג high resolution ולהמשיך משם. יש צורך בתחקור לגבי העבודה שלה, חשיפה לחומרים, סיפור משפחתי...

שלום בת 69. סובלת מלח"ד, וכן סוכרת גבולית/קלה. מטופלת בתרופות ללח"ד ולסכרת. בשנים האחרונות ערכי ההמוגלובין מתחת לנורמה. 10.90-11.40 (כשהנורמה היא 12-16) כ"כ ההמטוקריט גם מעט מתחת לנורמה לאורך כמה שנים. ברזל - 73 פריטין - 177 אלו סיבות יכולות להיות להמוגלובין והמטוקריט נמוכים כשרמת הברזל והפריטין תקין? האם זו בעיה המטולוגית או דימום סמוי כלשהו? (לא נעשה בדיקת קולנוסקופיה אף פעם) , או שיכול להיות שאין כל בעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל, זה נושא מאוד רחב, הסיבות יכולות להיות רבות ושונות. ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך לגבי המקרה הספציפי שלך. בכל מקרה את גבולית מבחינת המדד, ובמידה וזה יציב מזה מספר שנים לא בטוח שיש צורך בבירור כלשהו. כל טוב

07/09/2018 | 18:56 | מאת: קובי

שלום היץי מאופשז בגגל כאבי בטן ממושכים חוסר תחושה בגפים בעיות נירולגוית שונות קשים בהליכה סחורורות לקחו לי בדיקה גנטית פברו אנדרסון רתיתי לדעץ כמה זמן לוקח שמיגיע תשובה עשיתי אותה לפני שבןע וחצי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קובי שלום, אין לי מושג, תשאל במקום שעשו לך את הבדיקה. כל טוב.

07/09/2018 | 13:07 | מאת: שלום

שלום כחלק מבירור בעקבות המוגלובין ברמות הגבוהות של הנורמה, בוצעה בדיקת קרישה. PT-PTT-INR בטווח התקין. FIBRINOGEN יצא 470 כשהנורמה היא בין 140-400. האם יש לזה משמעות כלשהי? זה מעיד על בעיה כלשהי? זה גורם סיכון כלשהו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי שלום, קרוב לוודאי שהבדיקה נלקחה במסגרת בדיקת תפקודי קרישה ולא למטרה ספציפית. פיברנוגן הוא חלבון בעל תפקיד במערכת קרישת הדם. הוא עולה במצבי דלקת או סטרס גופני, ואינו ספציפי, הרמה המעט גבוהה לא אומרת משהו בפני עצמה. לבדיקה אקראית כזאת אין ערך בפני עצמה אלא יש צורך בלפרש אותה כחלק מכל הבירור. הרבה פעמים אינה רלוונטית.

אתמול הייה לי אירוע נוסף של טכיקרדיה שמטופל תחת אבחנה אטריאל טכיקרדיה אך אתמול הייתה טכיקרדיה ממקור אחר לדבריו של רופא ורשם כך סינוס טכיקרדיה של186 עם עברה חדרית. מה זאת אומרת? הטיפול קיבלתי לפרסור שלא הגיב ואז אדרלין 40שהגיב פנייה למיון הייתה כי לא הגבתי לתרופות קבועות וכי התלווה בקוצר נשימה. האם הייתה הפרעת קצב או לא?

לקריאה נוספת והעמקה

גם סינוס טכיקרדיה זה הפרעת קצב. דופק של 186 במנוחה ללא טריגר זה נחשב להפרעת קצב. אני לא בטוח שמה שחווית היה סינוס טכיקרדיה, 186 לא אופייני לסוג הזה של הפרעת קצב, אם כי זה יכול להיות אך נדיר.

05/09/2018 | 13:14 | מאת: יעל

שלום ד"ר, כבר חודש וחצי עם הפרעת אכילה שמתבטאת בחוסר תיאבון, הקאות (שחלפו לאחר קבלת טיפול בנקסיום), בחילות וכאבי בטן חזקים באכילה, לכן בקושי אוכלת ושותה ירדתי 10 ק"ג בחודש האחרון. אושפזתי במיון עקב התייבשות, קיבלתי אינפוזיה ואנטיביוטיקה עקב ממצאים בMRE, הם חושבים לכיוון IBD. שוחררתי עם אנטיביוטיקה סיפרודקס ופלאג'יל למשך 7 ימים. עדיין כאבים חזקים, מאוד חלשה ואוכלת ממש מעט. לשאלתי: היות ואני ממעטת באכילה (כ100-150 קלוריות ליום במאמץ גדול בגלל הכאבים), האם זה מסוכן? כי אני בתדירות גבוהה של חולשות ותחושת עלפון וסחרחורות. היות והגעתי מיובשת למיון, אני ממש משתדלת לשתות, ואכן שותה לאט לאט כליטר נוזלים ביום. כמה זמן אפשר להחזיק ככה? אני לא רוצה ללכת למיון סתם- אבל איך אני אדע מתי אני בסכנה וצריכה לגשת למיון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, 100-150 קלוריות ליום זה ממש מעט, וזה מכניס אותך לסיכון גבוה לתת תזונה על סיבוכיה. לפי התיאור שלך נשמע שאת זקוקה לאשפוז לצורך הערכה ותחילת טיפול. בכל מקרה הייתי ממליץ על קבלת קומפלקס ויטמיני B וויטמין D, לעבור הערכה תזונתית קלינית ומעבדתית. אבל שוב, לפי התיאור את זקוקה לאשפוז. בת כמה את? האם יש בדיקות דם ל-CRP ושקיעת דם? עברת קולונוסקופיה? מה היה ב-MRE? מה תוכנית הבירור לגבייך?

06/09/2018 | 16:11 | מאת: יעל

בת 38 CRP 16.8 שקיעת דם לא לקחו אמורה לעבור קולונסקופיה ב8-10 תשובת MRI: בת 38 , הופנתה ל . קודמת מ 17.3.2017- CT הבדיקה הושוותה עם בדיקת כבד בגודל ומבנה תקין. בטחול נראה תהליך ציסטי בקוטר 12 מ"מ. טחולון בשער הטחול. כליות בגודל ומבנה תקין. אדרנלים ללא ממצא. מספר בלוטות מתאדרות נראות בשורש המזנטריום סמוך לאיזור המסתם האיליוצקאלי, ללא איזורי מחלה חד משמעית . נראה עיבוי דופן ואי סדירות עם קצת האדרה של לולאת איליום במראה לא אופיני למחלת מעי דלקתית. תוספתן נראה תקין. גם הסגמנט הדיסטלי הסמוך למסתם האיליוצקאלי מראה עיבוי דופן ללא הרחבה פרא סטנוטית משמעותית עם רושם להידבקויות בין לולאות מעי באזור זה. הממצאים דורשים המשך מעקב, לא טיפוסיים, לא חד משמעיים אולם לא ניתן לשלול באופן מוחלט מחלה. הם חושדים בIBD מחכים לקולונסקופיה

נשמע הגיוני החשד בכיוון IBD. תגידי, הסף העליון של ה-CRP בבדיקה הוא 0.5 או 5? זה שונה בין המעבדות השונות. חבל שלוקח כל כך זמן לעבור קולונוסקופיה. מאיזה אזור את ואיזה קופ"ח?

13/09/2018 | 10:36 | מאת: יעל

שלום ד"ר, סליחה על העיכוב...מרגישה ממש חלשה וסובלת. הסף הנמוך של הCRP הוא 5. גרה באיזור מודיעין קופ"ח מכבי ובגלל מחלת רקע (נורופטיה חריפה כתוצאה מגיליאן ברה של סיבים דקים) אני אמורה לעבור את זה בנוכחות מרדים בשל חשש מנשימה שטוחה- ואין תורים לכך בחצי שנה הקרובה..... אציין שנתנו לי אנטיביוטיקה CIPROGIS 500 MG לקחת כדור אחד פעמיים ביום, ו FLAGYL 250 MG לקחת 2 כדורים שלוש פעמים ביום שניהם ל7 ימים, לא עזר לי בכלל.... אני משתדלת לאכול תזונה דלת שארית שמקל עליי מעט, אבל אני אוכלת ממש מעט ומאבדת משקל. מאוד חלשה. זה לא מסוכן שיש לי דלקת (IBD)כ"כ הרבה זמן שלא מטופלת? ויש לי עוד שאלה חשובה: אמא שלי (בת 64) חולת סרטן המעי הגס (יש לה גידול 8 ס"מ מהרקטום), לפי ממצאי הMRE, אין חשש שגם לי יש שם גידול?

04/09/2018 | 12:31 | מאת: דוד אמסלם

הייתי במיון שבוע שעבר לילה בדקו ספירת דם פעם בקבלה ואחרי כ5 שעות עוד פעם אני מפחד מאוד מזיהום כתבו במכתב שחרור להוריד מינון של תרופות/להחליף תרופןת דר גפני עמרם סירב מה עושים לחכות שיהיה זיהום?!!

לקריאה נוספת והעמקה

אין מספק נתונים לגבי המקרה כדי שאחווה דעה בנושא. כל טוב

30/08/2018 | 23:59 | מאת: שלמה

שלום בן 44 רופא המשפחה הפנה אותי להמטולוג עקב תוצאה של המוגלובין 17 בבדיקת דם רגילה. שאר הבדיקות תקינות. הוא אמר שזה מגביר את הסיכון לשבץ מוחי. אציין שגם בבדיקות אחרונות קודמות הערכים הם באזור ה-17 או קרוב לזה. כ"כ לפני כמה שנים קיבלתי זריקות טיפול תחליפי לטוסטסטרון, וזה העלה לי את ההמוגלובין והמטוקריט מעל הנורמה בדיקת רמת Erythropoietin היתה תקינה. הפסקתי את השימוש וכן נשלחתי לבצע כמה הקזות דם. מאז זה חזר לנורמה, אך עדיין ברמות הגבוהות. האם זה אכן בעייתי המוגלובין 17? והאם יש לזה משמעות וסיכון לגבי צום? ומה ניתן לברר מעבר לבדיקת Erythropoietin שהיתה תקינה לפני כמה שנים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הקביעה האם זה מעלה את הסיכון לשבץ מוחי הינה מורכבת, ולא כל לכך מדויקת, זה תלוי בסיבה שעומדת מאחורי העליה בהמוגלובין, ותלוי ברמת ההמטוקריט. ניתן לחזור על הבדיקה של אריתרופיטין כמו כן להוסיף בדיקה דם לחלבון JAK2.

28/08/2018 | 19:00 | מאת: רואן

מ 3חודשים ואני מרגישה דופק חזק חזק בבטן מעל הטבור עד למתחת החזה באמצע כמו נפיחות פועמת דופק חזק כל הזמן והבטן שלי. נפוחה בבדיקת סיטי כתבו שיש רושם לעכירות השומן הפריטונאלי והמליצו לעבור עוד סיטי עם הזרקת חומר ניגוד מה משמעות עכירות שומן פריטונאלי ואין תורים לפני חודש 12 האםממליצים לפנות למיון או לחכות עד חודש12

לקריאה נוספת והעמקה

רואן שלום, בת כמה את? האם זה הממצא היחיד בבדיקת ה-CT?

28/08/2018 | 19:56 | מאת: רואן

אני בת 29 רשום תוכן רב בקולון שלפוחית השתן מכווצת והשאר הכל תקין

עכירות שומן בדרך כלל זה סימן להתליך דלקתי. לא נראה שיש משהו מסוכן ואני לא בטוח אם התסמינים שלך קשורים בזה. בכל מקרה אין צורך בהגעה למיון, במקרה הזה ישחררו אותך ולא יבצעו את הבדיקה במסגרת המיון אלא אם בבדיקה הגופנית קיימת רגישות בטנית משמעותית. ניתן ללחוץ להקדים את התור ל- CT, בדרך כלל זה מצליח. כל טוב

31/08/2018 | 23:46 | מאת: רואן

הבטן שלי ממש נפוחה וקשה זה קשור לעכירות השומן ? וגם את הדופק החזק זאני מרגישה גל הזמן בבטן אפילו לא יכולה לשכוב על הבטן כי מרגישה אותו כמו רעד למה זה קשור קבעתי תור לדובלר אאורטה אקבל זה גם מאוחר בחודש 10 ועוד שאלה עכירות שומן פרוטינאלי האם זה קשור להריון חוץ רחמי לפי מה שקראתי בנט?!

עכירות השומן זה ממצא לא ספציפי שיכול לנבוע מכל פתולוגיה בטנית, הסבירות שמדובר בהריון חוץ רחמי למשך התקופה הזאת הינה נמוכה, אבל אם יש לך איחור בווסת תגשי לרופא נשים להבדק ולבצע בדיקות דם ל- BHCG. תבדקי על ידי הרופא שלך, במידה והוא מתרשם מבטן קשה אז אולי יפנה אותך למיון לצורך בירור דחוף יותר.

01/09/2018 | 21:55 | מאת: רואן

אני מקבלת מחזור רגיל רק את ההרגשה של הדופק בבטן עליונה מעל הטבור ואת ההפיחות כמו התכווציות בבטן

26/08/2018 | 19:50 | מאת: מאור

בן 19 עם הרגע המצויין בכותרת. חידוד רק הכוונה של AT-אטריאל טכיקרדיה. ביומים אחרונים בהליכה קלה חש קושי משהו שחריג מהרגיל ומופיע פתאם צפצופים מנשימה ללא חום ללא כאב כל שהו, לא מצונן כלל. בגלל הרקע הנל ולאור עובדה שרופאה מטפלת שלי אינה נמצאת למשך כשבוע נורות אדומות נדלקות לי האם נדרש התערבות כל שהי כאן?

לקריאה נוספת והעמקה

אתה צריך לעבור בדיקה קלינית על ידי רופא , אם הקושי בנשימה קל ניתן להמתין לרופאה שתחזור. כל טוב

24/08/2018 | 18:38 | מאת: ירון

איזה בירור מקובל לעשות כשיש נוירופתיה באזור שמושפע מעצב ה-Plexus ? למה תורמת בדיקת EMG? האם רק לזיהוי פגיעה עצבית או גם לבירור הסיבות לפגיעה? מה הסיבות האפשריות לפגיעה בעצב? (אין סכרת או מחלות רקע אחרות ואין חוסרים בויטמינים). ואלו הדמיות מקובל לעשות? האם הדמיה של עמו"ש צווארי? מה עוד יכול לגרום ללחץ על העצב חוץ מאשר עמו"ש? ואיזה בדיקות עשויות לגלות את הסיבה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נא להעביר את השאלה לפורום נוירולוגיה. כל טוב

23/08/2018 | 21:59 | מאת: מאיר

ערב טוב מה הכוונה בהיחלשות המערכת החיסונית? האם בבדיקות דם שגרתיות (ספירת דם ומדדי דלקת וכדו') יש רמזים לכך שמערכת החיסון נחלשה, או שזה יכול לקרות גם ללא כל ביטוי בתמונת הדם? (בדיקות הדם אצלי תקינות). ושאלה ספציפית. אחת הסיבות להתפרצות הנגיף שגורם לשלבקת חוגרת, זה מערכת חיסון חלשה. מה זה אומר לגבי בחור בן 43 שמקבל פתאום שלבקת חוגרת? שמשהו במערכת החיסון שלו לא תקין? תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובה היא מורכבת אך בגדול מערכת החיסון מורכבת ממספר גורמים: 1. תאי דם לבנים על סוגיהם השונים: נויטרופילים, לימפוציטים (על סוגיהם) וסוגים אחרים. 2. מערכת חלבונים שנקראת המשלים. 3. מערכת חלבונים מקשרים של ציטוקינים ואינטרלויקינים. כל הפרעה באחד הגורמים הללו גורמת ל"חולשה" של מערכת החיסון. ספירת הדם מראה את החלק התאי, ולא מראה את התמונה השלמה, כך שיכולה להיות מערכת חיסון "חלשה" שלא באה לידי ביטוי בספירת הדם, לעתים גם התפקוד של תאי הדם הוא ירוד מסיבות שונות. מבחינת השלבקת חוגרת, גם כן מסובך, מקובל לחשוב שההתפרצות הינה על רקע "החלשות" של מערכת החיסון, אך זה לא תקף לכלל המקרים ואף ברוב המקרים קשה להצביע על סיבה להחלשות המערכת, כמו כן הייתה מחשבה שזה מעלה חשד לממאירויות במיוחד מסוג לימפומה אך במחקרים לא נראה קשר כזה. לסיכום, במידה וההתפרצות אירעה ללא סימפטומים אחרים כגון ירידה במשקל או דגלים אדומים אחרים, אין התןןיה לבירור מערכת החיסון או בירור ממאירות. כל טוב

19/08/2018 | 23:10 | מאת: נועה

שלום האם בדיקת דם נוגדנים ל Varicella zoster יכולה נותנת אבחנה ודאית אם אדם לוקה בהרפס זוסטר? אם IGM יהיה חיובי, זה אומר בוודאות שמדובר בהרפס זוסטר, וכן להיפך במקרה והוא שלילי? מדוע זה לא מבוצע בשגרה או לפחות כשיש ספק באם יש הרפס זוסטר? והאם כשאדם לוקה בהרפס זוסטר, יהיו לכך גם סימנים (אפילו לא ספציפיים) בספירת דם או CRP? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נועה שלום, העניין הזה הוא קצת מסובך. וריצלה זוסטר זה וירוס שיכול לגרום לשתי מחלות. הראשונה היא אבעבועות רוח, וזו בדרך כלל נגרמת בחשיפה הראשונה לוירוס, שלאחר מכן מתיישב "בבסיסי" עצבים (גנגליונים בשם המדויק) ויכול להתפרץ במהלך החיים, גם לאחר עשרות שנים, ולגרום למחלה בשם שלבקת חוגרת. בבואנו לפרשן את התוצאות יש לקחת בשיקול את הסיבה בגללה נלקחה הבדיקה. האם בדיקת סקר בגלל הריון? האם בגלל חשד קליני לאבעבועות רוח? שלבקת חוגרת? בגדול, נוגדנים חיוניים מסוג IGM מכוונים לזיהום אקוטי או רצנטי. IGG מכוונים לזיהום בעבר. IGG נשאר לכל החיים על פי רוב. IGM חולף בחלוף המחלה החריפה. במהלך מחלה חריפה ייתכנו שינויים בספירת הדם ו-CRP אך לפעמים יכולים להיות תקינים גם כן. כל טוב

22/08/2018 | 13:02 | מאת: נועה

שלום השאלה היא למקרה ולא ברור אם זו שלבקת חוגרת או משהו אחר IGM יצא שלילי, האם זה שולל בוודאות שלבקת חוגרת או שיכול להיות מחלה פעילה ועדיין IGM יהיה שלילי תודה

IGM שלילי לא שולל שלבקת חוגרת.