מה עושים במצב כזה בן 26

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/02/2024 | 06:45 | מאת: אלי

שלום אני בן 26 ביום ראשון התחיל לי כאב גרון עמום ביותר (חלש) בשילוב עם חום גבוה 39 ביום שני כבר לא היה חום בכלל, הכאב גרון המשיך להתחזק עד שהגיע לשיא של ממש אתמול-שלשום אין *שום תסמין נוסף* חוץ מכאב גרון אכזרי ביותר. אני מתקשה לשתות, מאוד מתקשה עד כדי בלתי אפשרי לאכול. כול מגע פיזית עם היד בצוואר או בגרון כואבת של ממש ותנועה של הלשון לצורך דיבור שלעצמה מסבה סבל רב (אפילו ללא בליעה) עשיתי בדיקה ביתית לחיידק בגרון שיצא שלילי. כרגע אני חמישה ימים מתחילת התסמין של הגרון ולא נראה שיש הקלה כלשהי כמו מה זה נשמע? מתי זה השלב לפנות לרופא? היית ממתין עוד כמה ימים? התחושה הכללית ממש טובה ורגילה. רק הכאב גרון לא נותן לי מנוח . יש בכלל לרופא דרך להקלה?

שלום, יש לגשת לבדיקה פיזית של הרופא, לשלול שמדובר באבצס פריטונזילרי (סבירות נמוכה), לשקול טיפול בסטרוטידים למשך 2-3 ימים.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)