חרדה או מחלת לב.

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/02/2024 | 18:58 | מאת: אור

שלום דר, אני בת 34 סובלת מזה 20 שנה מחרדות ונוטלת כדורים פסיכיאטריים. ב-3 שנים האחרונות זה ממש החריף. ונעזרת בכדורי הרגעה במידת הצורך. אני יודעת מזה התקפי פאניקה וחווה אותם על בשרי ומה זה דפיקות לב מואצות וקוצר נשימה. העניין הוא שכרגע אני לא בחרדה וכשאני לוקחת נשימה עמוקה מזה יומיים ממש כואב לי בחזה. ומעולם לא היה לי דבר כזה. אני יודעת שבטח תאמר שצריך לברר את זה. השאלה היא מנסיונך, האם אתה חושב שהחרדות פגעו לי בלב?וזה איזשהי מחלת לב? וייתכן כי יש פגיעה בלב בעקבות הלחצים ? או שזה חרדה?

שלום, כפי שאמרת יש צורך להבדק, בלי היכרות ותשאול מעמיק יותר לא ניתן לקבוע האם מדובר בכאבים משניים לחרדה. חרדה לא פגעה לך בלב סביר להניח. כל טוב

24/02/2024 | 23:00 | מאת: אור

כן אבל מקריאה ראשונית הבנתי שכאב חזה בעת נשימה עמוקה זה מצביע על בעיה לבבית. אני ממש מודאגת ובחרדה מזה כי אף על פי הפרעת החרדה שלי אני בחורה בריאה ולא נוטלת תרופות למעט זה. אז האם יכול להיות שהלחץ הנפשי התיש אותי וגמר לי את הלב? או שזה פתאום צץ בעיה בלב ? זה נפוץ לנשים צעירות?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)