נגישות
נגישות

פורום רפואה דחופה (מיון)

4873 הודעות
3562 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)

16/03/2017 | 15:27 | מאת: רועי

שלום מה ההבדל ביו סיטי ראש רגיל לסיטי אנגיו ראש? מה מהם עושים בחשד לאירוע מוחי? והאם גם בסיטי אנגיו רואים גידולים והפרעות אחרות (אפילפטיות באם ישנם, או שזה נותן תמונה רק על כלי הדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בחשד לאירוע מוחי, לרוב מתחילים את הבירור במיון על ידי CT מוח רגיל ובמידה וצריך מרחיבים את הבירור. CT אנגיו אכן אמור לתת תמונה ברורה לגבי כלי הדם המוחיים ולרוב עושים זאת כדי לשלול מפרצת מוחית או אבחנות אחרות כגון חסימות בכלי דם CT אנגיו יכול לתת תמונה טובה יותר של כלי הדם בתוך ומסביב לגידול

שלום אישה מבוגרת שמאושפזת בבית חולים בגלל בעיה בעמוד שדרה. היום באופן פתאומי החלה לפרכס, לא כל כך הגיבה, ולדבר לא לעניין, נשלחה באופן מיידי לסיטי ראש, ויותר מאוחר לבדיקת EEG. נאמר לנו שהסיטי יצא תקין, את התשובות מה- EEG עדיין אין. אין עבר אפליפטי. אלו סיבות יכולות לגרום לזה? והאם פרכוסים ודיבור לא לעניין, חוסר תגובה (כנראה שאלו היו הסימפטומים היחידים) יכולים להיות ביטוי של אירוע מוחי, גידול? וסיטי תקין שולל בוודאות אירוע מוחי או שהוא מוגבל לזה (ובפרט בשעות הראשונות?) וכן האם שולל בוודאות גידול או שיכול להיות גידול שלא נראה בסיטי, ובאמ אר איי כן יראו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותי ישנן הרבה סיבות שיכולות לגרום לפירכוס כגון אוטם מוחי, זיהום במערכת העצבים המרכזית, או זיהום בדם שהתפשט אל מערכת העצבים המרכזית, הפרעות באלקטרוליטים (מלחים) בדם, דימום מוחי, רמת סוכר נמוכה, גידול מוחי או גרורות למוח ועוד.. לרוב ניתן לאבחן גידול מוחי לפי הדמיה, בהנחה והוזרק חומר ניגוד, אבל.. אם אני לא טועה, הדמיה מוחית תקינה לא תמיד שוללת נוכחות ממצא גידולי, לכן כדאי להיוועץ עם הרופאים לגבי ביצוע ניקור מותני על מנת להרחיב את הבירור (מנוזל חוט השדרה יכולים לשלוח לבדיקות שונות כגון חיידקים, וירוסים וגם בדיקה ציטולוגית לשלול נוכחות תאים ממאירים ב CSF שהינו נוזל חוט השדרה). מלבד זאת, הייתי גם מתייעצת עם רופאים נוירולוגים לגבי הרחבת הבירור בנוגע למחלות נוירולוגיות שונות אחרות שיכולות לגרום לפירכוס, וגם לגבי ממצאים ב MRI בצלחה

שלום בת 70 סובלת מזה כמה ימים מכאבים עזים במרכז הגב, עמוד שדרה גבי. עברה בירור של רנטגן, CT, MRI, ולא מצאו ממצאים שיכולים להסביר את זה. הכאבים נמשכים על אף משככי כאבים חזקים. האם יש סיכוי שמדובר בכאבים על רקע של שלבקת חוגרת? כאבים שנובעים משלבקת חוגרת, זה בא ביחד עם פריחה באותו מקום של הכאב? (כי אצלה אין פריחה במקום) הנזק העצבי שיש בשלבקת חוגרת, זה משהו שניתן לראות סימנים שלו ב - MRI? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחלי אכן שלבקת חוגרת אמורה להתבטא על ידי כאבים ותפרחת אופיינית לזיהום, אך במידה ואכן היה זיהום בעבר זה יכול להתבטא על ידי כאבים ללא תפרחת, אבל בנקודות עצבוב מסויימות, כך שמומלץ לפנות אל רופא נוירולוג לבדיקה והוא יחליט האם יש צורך בטיפול תרופתי, היות וניתן לטפל בכאבים על ידי תרופות שונות במידה ואכן מדובר באותה אבחנה בהצלחה

14/03/2017 | 18:24 | מאת: מאור

בן 17.10 עם רקע רפואי של יתר לחץ דם ודלקת פרקים אינה מאוזנת ועקשנית לטיפול. בנוסף גסטריטיס אקוטית שוחררתי לא ממזמן מאשפוז של שבוע ימים עקב התפרצות של גסטריטיס אקוטית במהלך כל אשפוז היה יתר לחץ דם גם בשינה בוצע ברור כגון אקו לב שהדגים הרחבה של צד שמאול עם היפורטנית של אורטה. בוצע יעוץ נפרולוג שהמליץ על ביצוע בהולטר לחץ דם 24 שעות בוצע מדדים היום 140/80-עד 166/80 במהלך כל היום. התקבל מונח שאינו הבנתי אשמח אם תסביר לי על משמעות שלוnorav-hypertension management system

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לצערי, אין שום הגיון במונח ששלחת, כך שאינני יכולה לומר לך מה המשמעות

12/03/2017 | 18:31 | מאת: טל

האם לאישה יש את אותו סיכון להידבק באיידס גם כאשר היא מבצעת מין אוראלי וגם מחדירה ללא קונדום, ללא גמירה וללא פצעים? האם הסיכון בשני המקרים הוא זהה? אם לא, מה ההבדל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניחה שלכולם אותו סיכון כדאי ללכת ולבצע בדיקת דם על מנת לשלול HIV

11/03/2017 | 18:40 | מאת: ויקי

אמי (89), אושפזה לפני כשבועיים לבדיקות במח' הנאורולוגית, לאחר שהתמוטטה, ואיבדה את כושר הדיבור. כרבע שעה לאחר המקרה, היא התאוששה ושבה לדבר. לאחר בדיקות שערכו לה, כולל אולטר לב, ct ראש ובדיקות דם, שללו אירוע מוחי, וטענו כי זה קרה מאחר ולחץ הדם שלה ירד דרסטית ולא הגיע דם למוח, מה שפגע בכושר הדיבור. אמי שוחררה אל ביתה, ותופעה זו חזרה על עצמה פעמיים נוספות, מה שהביא לאשפוזה שוב. לאחר פחות מ-24 שעות שוחררה, ונאמר לה שאלו הן בעיות גיל (!) עתה היא גם סובלת מהתקפי קור נוראים ורעד חזק בכל הגוף הגורמים לה לכאבים בכל אבריה, במיוחד בגב. התקפי הקור תוקפים אותה באופן קבוע באותה שעה, מיד לאחר ארוחת הצהריים בכל יום, ונמשכים כשעה. האם אפשר לקבל הנחייה באם יש בדיקות נוספות שהיא אמורה להיבדק בהן, האם ייתכן זיהום בדם או איזה רופא מומחה בתחומו יכול לעזור? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ויקי חשוב לבדוק את תפקודי בלוטת התריס ובדיקות אנדוקריניות אחרות על ידי בדיקת דם פשוטה ובנוסף צריך לשלול זיהום, בעיקר בדם היות וציינת "התקפי קור" מה שנשמע כמו צמרמורות, לכן כדאי לחזור אל חדר המיון לצורך החלטה על אשפוז חוזר לבירור. בהצלחה

12/03/2017 | 08:13 | מאת: ויקי

תודה.

אתמול נפלתי מהאופניים החשמליים שלי וקיבלתי מכה מאוד חזקה בבטן מהכידון הכאב לא כזה גדול רק שאני נוגע באזור של הבטן כןאב לי והיום הבחנתי בהתנפחות האזור והצבע הוא סגול האם צריך ללכת לרופא ? האזור של המכה הוא גדול נפוח וסגול וקצת כואב (כואב שנוגעים בו ) מה לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רז חשוב מאד לשלול פגיעה באיברי הבטן כגון לבלב או מעי דק, לכן יש לפנות מידית אל חדר המיון בלבד (לא ללכת אל רופא המשפחה), לצורך בדיקת רופא כירורג, שם הוא כבר יחליט על הבירור ההדמייתי הנחוץ. בהצלחה

03/03/2017 | 04:06 | מאת: באסל

איך מטפלים במקרה של צניחת בסיס הלשון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום באסל מומלץ להפנות את השאלה אל כירורג פה ולסת יום טוב

שלום, אדם עם טחורים פנימיים. עקב מחלת סכרת, נמסר על ידי בית החולים שנעשה פתח קטן להורדת הטחורים. יום למחרת האדם בוכה מכאבים, מובא לחדר הניתוח ומודיעים על זיהום ברמות גבוהות והופך להיות מונשם עם כאבים כל הזמן. נמסר כמו כן, שהיו חייבים להסיר את האשכים עקב הזיהום, והורדת חלק מהעור לצורך שטיפת הזיהום. וכמובן החזרת העור לחולה סכרת תהיה בשלבים. שאלתי, עקב מה יכול להיגרם זיהום ברמה גבוהה שיכול להביא לקריטת חלקים מהגוף ? והאם יש קשר בין זיהום לבין קריטת האשכים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אינני כירורגית, כך שקשה לי למנות את הסיבוכים שיכולים לקרות בעקבות הניתוח הספציפי הזה, אך סוכרת הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות זיהום, בעיקר אם לא היתה מאוזנת לפני ותוך כדי הפעולה. יתכן כי פיתח זיהום נמקי נרחב שעירב ביניהם גם את האשכים, מה שיכול להוביל לשוק ספטי ומכאן לקריסה רב מערכתית. על מנת לקבל מידע מדוייק מומלץ לשוחח עם הכירורג והאורולוג. בהצלחה

קיבלתי היום תוצאות סיטי בטן שנעשה אחרי כאבי בטן. התוצאות הן: טשטוש ועכירות מינימליים של שומן בבטן הימנית. קשרי לימפה מזנטריאליות קטנות. ציסטה קטנה בשחלה ימנית. קשרי לימפה קטנים במזנטריום. אשמח לדעת מה כל זה אומר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדן הממצאים שצויינו מצריכים מעקב בלבד. במידה ותמשיכי לסבול מכאבי בטן מומלץ שתגשי אל רופא גסטרואנטרולוג שיחליט האם יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה או אחרת כל טוב

שלום אדם עם עודף משקל, ייתכן וסובל מדום נשימה בשינה. כ"כ מטופל בטיפול הורמונלי של טסטוסטרון תחליפי. בבדיקות דם יש ערכים גבוהים של המוגלובין והמטוקריט. מאחר ושני הגורמים הנ"ל יכולים לגרום לעליה בהמוגלובין והמטוקריט, איך ניתן לדעת מה הסיבה לעליה? והאם דום נשימה בשינה מעלה את הערכים רק למשך זמן השינה והבוקר שלאחריו (ובעצם בבדיקת דם בשעות הצהרים/ערב התוצאות יהיו שונות), או שזה נשאר כך קבוע במשך היום ? ושאלה לסיום, מאחר וגם חוסר שתיה יכול להעלות את הכדוריות האדומות, האם במידה ומישהו ישתה הרבה, זה יוריד לו את הערכים גם אם הבעיה לא קשורה לשתיה, אלא לדום נשימה בשינה/טיפול בטסטוסטרון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אהוד אכן כל המצבים שתיארת יכולים לגרום לעלית המטוקריט. אינני יודעת לומר האם חלה המטוקריט בזמן השינה או בבוקר. לרוב התייבשות בינונית- קשה תגרום לעלית המטוקריט חשוב לעקוב אחר ספירת הדם ולהיבדק על ידי רופא המטולוג, גם לצורך שלילת פוליציתמיה ורה. ההמטולוג גם יחליט בהתאם למצבך ורמות ההמטוקריט האם יש צורך בטיפול. כמו כן מומלץ גם לבדוק רמת אריתרופואטין כל טוב

שלום מה יכולה להיות הסיבה ומה לעשות. לאחר 3 ימי חום 39.5 החום ירד. מהבוקר יש צריבה במתן שתן מההתחלה וגם אחרי. מה זה יכול להיות? מה לעשות?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נראה שמדובר בזיהום בדרכי השתן צריך לפנות אל רופא המשפחה לבדיקת שתן בסטיק ובדיקה גופנית. הרופא יחליט לגבי המשך הטיפול כל טוב

אורבילינוגן 2 בשתן האם תוצאה גבוהה זו יכולה לנבוע משימוש בתרופות? לאחרונה נוטלת רסיטל.ואתופן וכשלומדת רטלין ........

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רמת urobilinogen אכן יכולה להיות משנית לשימוש בהרבה תרופות, מביניהן אתופן. המנגנון הינו הרס של תאי הדם האדומים ומכאן רמת urobilinogen גבוהה בשתן. כדי לקבוע שאכן מדובר בתגובה לתרופה, חשוב לשלול גם סיבות אחרות כגון מחלה אוטואימונית שנקראת אנמיה המוליטית אוטואימונית, בעיות בכבד וסיבות אחרות, לכן אנא גשי אל רופא המשפחה וגם אל רופא המטולוג לצורך המשך בירור בהצלחה

21/02/2017 | 10:41 | מאת: Mennahems

מישיבה לקימה לחץ בראש לדקה לחץ דם נמוך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צריך לבדוק שינוייים בלחצי הדם והדופק בזמן שכיבה, ישיבה ולאחר 3 דקות בעמידה ולהיבדק על ידי רופא משפחה

21/02/2017 | 06:21 | מאת: שושי

שלום ד"ר ובוקר טוב, בת 27. אנסה לכתוב קצר כי זה קצת ארוך.. באפריל האחרון התחילה לי פזילה בעין שמאל, ביוני האחרון פעמיים הרגשתי לחץ דם גבוה וכמעט התעלפתי. הכף רגל שלי נרדמת לעיתים קרובות, וגם האצבעות ביד.. בבדיקות גם ראו דופק מהיר. בירור קרדיולוגי תקין ולא מוצאים סיבה לדופק המהיר שממנו אני סובלת באופן תמידי אז הפסיקו בירור (לפני חודש במדידה רגילה היה לי 130 ולא הרגשתי..). בגלל שהפזילה בינתיים מחמירה פניתי לרופא עיניים הוא הפנה לנוירולוג- בבדיקה גופנית היה לי ערות החזרים גם ביד וגם ברגל עם החזרים פתולוגיים. עשיתי סיטי ראש וראו בעין שמאל אקסופתלמוס, עשיתי emg ובדיקת דם לשלילת מיאסטניה- תקינים ב"ה. הנוירולוג אמר שהכל תקין. בגלל האקסופתלמוס הופנתי לאנדוקרינולוג, עשיתי בדיקות דם וראו פרולקטין קצת גבוה (פעמיים), עשיתי mri מח וראו "חשד למיקרואדנומה" בגודל 5 מ"מ. הביאו לי דוסטינקס, הפסקתי לקחת בגלל תופעות לוואי והתור לאנדוקרינולוג עוד חודש. (כתבתי על הדוסטינקס לפני חודש כתבת לי להגיע למיון אך הקופת חולים סירבה להביא לי הפניה..). לפי מה שאני קוראת בגוגל רוב הסיכויים שאצלי המיקרואדנומה לא מפרישה פרולקטין, הפרולקטין שלי לא מאוד גבוה אלא מעט מעל הנורמה (800). נראה לי שטעו באבחנה.. במקביל הפנו אותי לרופא נשים בגלל שלא קיבלתי מחזור שלושה חודשים.. עשיתי אולטרסאונד מהבטן ויש לי מספר ציסטות כך שהיה קשה להגיע לאבחנה מה הסיבה.. זה נשאר נושא פתוח.. בשבוע האחרון אני סובלת מכאבי ראש חזקים (אני שותה הרבה משככי כאבים), הקאות, חולשה בגוף , עייפות, רגישות יתר ונדודי שינה.. פעם לא היה לי את זה.. האנדוקרינולוג לא הסתכל על הדיסק של ה mri אבל במכתב מהרדיולוג היה רשום שהגידול לא לוחץ על כלום (ואני לא מבינה ממה הכאבי ראש החזקים..). לרופא המשפחה אין פתרונות.. והוא רמז לי שאני באה הרבה למרפאה ושהגזמתי.. נראה לי שהוא חושב שאני מגזימה אבל אני באמת לא..אני בסך הכל רוצה לפתור את הבעיות שיש לי... אין לי הפניה למיון ואין לי פתרונות לבעיות... לרופא משפחה אני לא חוזרת בגלל ההערה שלו כך שאני סובלת בבית... אני ממש מיואשת קשה לי להמשיך ככה.. יש רעיון מה יכול להיות שיש לי?? כל הדברים קרו לי מאפריל האחרון ולפני כן הייתי בריאה לחלוטין. מרגישה על הפנים.. תודה וסליחה על האורך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שושי ישנן הרבה סיבות לכאבי ראש, ואני לא יודעת האם בדקו את כל האפשרויות.. האם בוצעה הדמיה של וורידי המוח ולא רק MRI? יתכן שהבעיה שלך הינה אנדוקרינולוגית/נוירולוגית.. האם הנוירולוג הציע ניקור מותני? חשוב שתשלימי את הביקור אצל הרופא האנדוקרינולוג להחלטה על המשך דוסטינקס.. מלבד זאת, האם החליטו שמדובר רק בפרולקטינומה ולא בוצע בירור הורמונלי אחר? כגון לשלול פאוכרומוציטומה? אדיסון? או אחר? אני לא בטוחה שעברת את כל הבירור הנדרש כדי להבין באמת מדוע את סובלת מתסמינים אלה כדאי לחזור אל הנוירולוג ולשאול לגבי ניקור מותני, CT של וורידי המוח, לבדוק תפקודי תריס, רמות סידן ורמת PTH. וכמובן לשאול את האנדוקרינולוג לגבי בירור הורמונלי נוסף כל טוב

22/02/2017 | 08:50 | מאת: שושי

תודה... לא בדקו לי שום דבר ממה שכתבת למעט תפקודי תריס שתקינים.. אנע אנסה לבקש.. הבעיה העכשווית שלמשככי כאבים לוקח הרבה זמן לפעול אצלי.. אתמול בעשר בלילה שוב התחילו לי פטישים במצח, שתיתי נורופן ובמשך שעתיים פשוט סבלתי בקושי פתחתי את העיניים.. וכמובן כמו כל לילה אני מתעוררת 3-4 פעמים בגלל שחם לי.. איך מרגיעים את זה לבינתיים? כל דבר לוקח מלא זמן ואני מרגישה שאני לא מוצאת רופא שיעזור לי.. הרי הייתי כבר אצל נוירולוג ואנדוקרינולוג.. אשוב אליהם.. בא לי לסיים את הסאגה הזו כמה שיותר מהר.. אני כבר כמעט שנה במצב הזה! ובגלל ההערה שרופא המשפחה נתן לי אני מפחדת שיאמרו שזה על רקע נפשי (שלא נכון...) תודה רבה לך

18/02/2017 | 16:22 | מאת: דניאל

שלום, כאשר אני שוכבת על הגב ולוחצת על אזור הטבור, אני מרגישה כאב חד.זה כבר חודשיים כך.בעבר נותחתי בבטן.כשאני מפעילה שריר בבטן,אין אפשרות להרגיש את אותו הכאב המדובר.ממה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל יתכן כי מדובר בבקע. אנא גשי אל רופא לבדיקה, עדיפות לכירורג והוא יחליט האם יש צורך בהמשך בירור כל טוב

אתמול שתיתי לא מעט באירוע. ניסתי להקיא ולא ממש הצלחתי לבסוף הקאתי גם לא מעט דם. יש לציין קשה לי מאוד להקיא ומעל העיינים נהיו לי נקודות אדומות מה לעשות יש לציין כואבת לי הבטן ואני סובל מכבד שומני. מה לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי במידה ואכן היו הקאות עם דם, מומלץ לגשת אל חדר המיון לצורך בדיקת רופא ובדיקות דם

15/02/2017 | 01:39 | מאת: אלון

קמתי מהבוקר כואב לי הזרוע בצורה קשה אננ סקושי זז גם לישון לא מצליח ובחיים לא סבלתע מכאבים בזרוע אחרי כמה שיות גם הרגל נרדמה לי ומעקצצת כל הצד השמלאי כואב ואני לא מצליח תזוז ולחייות מב עושים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון במידה והכאבים הם אכן בלתי נסבלים, מומלץ שתיגש אל חדר מיון או מוקד רפואה דחופה כדי שיבוצעו צילומים ותיבדק על ידי רופא כל טוב

14/02/2017 | 21:25 | מאת: אופק

היי, לפני שנה וחצי עברתי ניתוח בטן להסרת ציסטה מחלל הבטן ותיקון חסימת מעיים על רקע בקע פנימי שתוקן. לפני כחודשיים התחילו לי כאבים באזור הטבור (היכן שהייתה הציסטה והבקע הפנימי) , כאשר אני לוחצת על האזור,אני מרגישה כאב פנימי חד. עשו לי אולטרסאונד שגילה "נגע אקוגני" ועוד שבוע אני אמורה לעבור סיטי בטן כדי לגלות מהו הממצא. שאלתי היא כזאת : האם יכול להיות שהרופא שעשה לי את האולטרסאונד טעה? האם יכול להיות שאין חזרה של ציסטה ושהוא ראה בסה"כ פיתול מעי? אם אכן זוהי ציסטה, הפתרון הוא ניתוחי? אם עושים ניתוח בטן חוזר, אפשרי שהוא יתבצע שוב בלפרוסקופיה? תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ביצוע בדיקת אולטראסאונד אכן תלוי במבצע הבדיקה, קרי, יש צורך בנסיון, עדיין, מומלץ להשלים את הבירור על ידי סיטי בטן שהינו הרבה יותר מדוייק בהשוואה לאולטראסאונד. בהתאם לממצאים כדאי שתפני אל רופא כירורג להחלטה על המשך טיפול בהצלחה

14/02/2017 | 09:12 | מאת: אור

ממה נובעת הירדמות תכופה של רגל שמאל? שאני יושבת הרגל הזאת נרדמת לי אחרי שתי דקות.. השוק למעלה בעיקר.

שלום כשיושבים בתנוחה לא נוחה או ישנים, בעקבות כך אנחנו לוחצים על העצבים ובעקבות כך נרדמת הרגל כיוון שבעקבות הלחץ שמפעילים על העצב, האיתות החשמלי שלו פוסק, ולכן אנחנו לא מרגישים את הרגל. אך זהו מצב זמני והפיך ברגע שאנחנו מורידים את הלחץ, העצב מתאושש ואז מתחילים להרגיש את הנימלולים ועקצוצים עד שהוא מתאושש לחלוטין ואז ניתן שוב להזיז את הרגל

14/02/2017 | 13:32 | מאת: אור

אבל יש סיבה למה דווקא רגל שמאל. אפילו שאני יושבת על שניהם אותו דבר ?

13/02/2017 | 23:23 | מאת: שני

שלום, יש לציין שגילי הוא 21, מזה כעבר זמן בו אני סובלת מכאבי צדי בצד ימין-עליון באזור הבטן במיוחד כשמדובר על זמן אימון בחדר כושר, לפעמיים זה אך משתנה וזה קורה גם בצד השמאלי. בנוסף, מדובר על כאב חד ולא נעים כשאני למשל נושמת אוויר בחוזקה. הלכתי לרופאת משפחה על מנת לקבל מרשם וקבעתי תור לאולטרסאונד ביום רביעי הבא, ברצוני לשאול אם מדובר על מקרה חמור שלא מאפשר זמן המתנה? מפני שאני דואגת מדלקות/כיס המרה וכל מה שרשום באינטרנט.. תודה על פנייתך, אשמח למשוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אינני יכולה לקבוע בוודאות האם ניתן להמתין לבדיקת סונר בטן מבלי לבצע בדיקה גופנית במידה והכאבים אינם נסבלים ואת חוששת, גשי אל חדר המיון לבדיקת רופא והחלטה על ביצוע סונר בטן כבר בחדר המיון כל טוב

13/02/2017 | 03:27 | מאת: עידן

אני כרגע נמצא בטיול אחרי צבא, כשהייתי בויאטנם היה קוף ששרט אותי מאוד מאוד בקטנה אני אפילו לא בטוח שהסימן ברגל היה מהקוף מירוב שהוא נגע קלות. אמרו לי לעשות חיסון כלבת, 52 שעות אחרי בערך עשיתי חיסון עד שמצאתי בית חולים נורמלי ואחרי עוד 3 ימים עשיתי שוב חיסון. עברו בערך 10 ימים מאז החיסון הראשון, יום אחרי החיסון הראשון התחלתי להרגיש שקשה לי לבלוע רוק אבל מים ואוכל אין בעיה. אתמול כבר התחיל לכאוב הגרון ואני מרגיש מאתמול בלילה שהשרירים שלי כל הזמן קופצים במנוחה. מה לעשות? חשבתי שזה אולי טטנוס אבל קיבלתי חיסון בצבא לפני4 שנים בערך.

13/02/2017 | 03:32 | מאת: עידן

שכחתי להוסיף שכמה שעות אחרי השריטה הייתי אצל רופא מקומי וביקשתי שינקה לי את איזור הנגיעה של הקוף עם יוד ואלכוהול.

שלום עידן מומלץ שתחזור אל אותו רופא מקומי שבדק אותך ותשאל לגבי מתן חיסון נגד טטאנוס כיוון שעם השנים רמת הנוגדנים בדם יורדת כל טוב

13/02/2017 | 07:31 | מאת: עידן

זה לא כבר מאוחר מידי לקבל טטנוס? עברו כבר 10 ימים בערך. אני כרגע נמצא במדינה מאוד לא מפותחת, יש לי מה לחשוש לגבי מה שקורה?

אף פעם לא מאוחר תפנה אל רופא לקבלת עזרה רפואית

11/02/2017 | 00:31 | מאת: מימי

שלום רב מאז שילדתי ,לפני חצי שנה ,אם אני נתקלת ברהיט אפילו קל מפלסטיק ,כל מכה אפילו קלה באצבעות רגל ימיןו שמאל הופכתמי ד לכואבת עם נפיחות לעיתים רבה ולעיתים קלה עם קושי לכוף את אצבעות כף הרגל שבועות אחרי. למי עלי לפנות ( בהריון קיבלתי קלקסן קבוע בשל הפלות מרובות ,אולי זה קשור?).אודה לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום האם את עדיין מטופלת בקלקסן? במידה ולא, לא נראה כי ישנו קשר כדאי שתפני אל רופא ראומטולוג להמשך בירור יום טוב

08/02/2017 | 13:51 | מאת: חסוי

שלום רופא עור צרב לי נגעי קונדילומה בחנקן כמו מקלון כזה עם קרח כדי להסיר קונדילומה הנגעים התקלפו אך נותה כוייה ורדרדה בהירה מהעור של הפין רציתי לדעת עם מצב זה בר חלוף והעור יסתדר והמראה ישתפר ויטשטש תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם אין מחלות רקע, אין סיבה שהכוויה לא תתרפא, אך במידה ולא רואים שיפור, יש צורך לחזור אל הרופא שביצע את הפעולה ולשאול כל טוב

07/02/2017 | 09:25 | מאת: רון

שלום, אני בן 24 משקל תקין. בריא בדרך כלל. הרגשתי חולשה בגוף לפני השינה. קמתי באמצע הלילה רועד ולא קר לי ללא חום בלי יכולת לשלוט ברעידות עד שנירדמתי שוב . בבוקר קמתי חלש עם בחילה . מה זה היה ? האם צריך לפנות לרופא או לחכות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רון כן מומלץ לגשת אל רופא המשפחה לבדיקה גופנית ובדיקות דם. רופא המשפחה יחליט אילו בדיקות או בירור צריך לעשות כל טוב

01/02/2017 | 10:40 | מאת: R

שלום, ברצוני לדעת בבקשה ממה נובע , ודרכי טיפול והחלמה?! יש לי תור להסרתו בעוד כשלושה ימים ורוצה להבין גם את דרך ההחלמה, יודעת שזו הרדמה מקומית!!!?? אשמח לעזרתכם, המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרוב לוודאי שמדובר בפפילומה בעקבות וירוס הפפילומה- HPV כשישנם מס' ווירוסים ממשפחת הפפילומה. עדיין, לאחר הוצאת הנגע, הוא קרוב לוודאי יישלח לביופסיה. מאד חשוב להתעדכן בנוגע לממצאי הביופסיה ומכאן לצורך בטיפול

31/01/2017 | 01:51 | מאת: נועה

שלום בהריון, כעת בערך בשבוע ה- 24. לפני כ -10 ימים עשיתי בדיקת דם, ומצ"ב קישור ישיר לתמונה של התוצאות. בהריון קודם לפני כ-4 שנים, היה לי CMV בזמן ההריון, ולתינוקת היה CMV מולד, אך לשמחתי כל הבדיקות היו תקינות וההתפתחות תקינה. בבדיקת הדם העדכנית, כתוב: CMV-IGM BORDERLINE בהמשך מופיעים עוד נתונים בקשר לזה. רציתי לדעת במה מדובר מה המשמעות של תוצאה גבולית? האם זה מעיד בוודאות על הדבקה? והאם ניתן לדעת מתי היתה ההדבקה? מה משמעות הנתונים שבהמשך? האם זה יכול להסביר את החולשות שהיו/ויש לי ? נדרשת בדיקה חוזרת? והאם קיים סיכון לעובר או שאם היה לי CMV בעבר, אז אין בעיה? קישור ישיר לתמונה של התוצאות: https://srv214.gif.co.il/images/559282cmv.jpg תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה ראשית, לא ניתן היה לפתוח את הלינק ששלחת שנית, כאשר קורית הדבקה ראשונית אצל האם בשליש האחרון של ההריון, הסיכון להעברה דרך השיליה הוא גבוה יותר, אולם, הסיכון לפגיעה עוברית הוא מאד נמוך, כפי שנוכחת לראות כי ההתפתחות של התינוקת היתה תקינה, אך עדיין מומלץ לעקוב אצל רופא ילדים היות ולפי נתונים קיימים, אצל 10-15% מהילדים שנולדים אסימפטומטים, בהמשך יכולות להופיע בעיות התפתחותיות בכל הנוגע למערכת העצבים, ראייה או שמיעה. שלישית, בניגוד להדבקה ראשונית אצל האם, הדבקה חוזרת אינה מסכנת מאד את העובר וכאשר היא קורית, אז רק כ 5-10% מהתינוקות נדבקים והם אינם סימפטומטים בלידה, אך שוב, בהמשך יכולות להיגרם בעיות התפתחותיות רביעית, ישנם שני נוגדנים בדם ששייכים אל מערכת החיסון והם פועלים כנגד הוירוס והם IgM ו IgG כשהראשון יכול להיות חיובי בדם עד כ 9-12 חודשים לאחר ההדבקה החריפה ואף לעלות כאשר קורית הדבקה חוזרת כשבניגוד אליו, הנוגדן השני אמור להיות נמוך מאד בזמן הדבקה חריפה, לכן מאד חשוב לבדוק את שניהם על מנת להבדיל בין זיהום חריף וכרוני כדאי מאד לפנות אל רופא הנשים עם הנתונים ובדיקות הדם לצורך החלטה על המשך מעקב הרצוי בהצלחה

בעלי הקיא כשעה וחצי לאחר בליעת מוקסיפן 875. לא אכל כלום. קיבה ריקה. האם עליו לקבל מנה נוספת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדוע הוא קיבל מלכתחילה את האנטביוטיקה? באיזו אבחנה? במידה והוא ממשיך להקיא, מימלא האנטיביוטיקה לא תשפיע. יש צורך לחזור אל הרופא המטפל שהמליץ על התרופה ולהיוועץ עימו

30/01/2017 | 16:33 | מאת: אנונימי

כף רגל שמאל שלי נרדמת הרבה פעמים, גם בהליכה וגם בישיבה. האם יש משהו שאפשר לעשות עם זה? למה זה קורה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קיים קשר אל מערכת העצבים ויתכן שאולי אף ישנו קשר אל עמוד השדרה, כך שכדאי להיבדק על ידי רופא נוירולוג ואורתופד כל טוב

28/01/2017 | 13:05 | מאת: שני

שלום, אני בת 21 מאזור המרכז. לפני 4-5 שנים בתקופת הבית ספר חטפתי חבלה במרכז הראש וקבעתי תור לנירולוג, לאחר מכן הוא אמר שזה זעזוע מוח ולא אגיע לבית ספר שבוע.. נחתי בבית והוריי סירבו שאעשה סיטי מפני קרינה. עד הלום לא חשתי בכאבים כמו בעבר אך מאז המקרה אני שוכחת דברים אם זה ביום יום, במהלך העבודה [אני מזכירה בחברת כ"א] אם זה משהו שאומרים לי ואני חייבת לרשום אחרת אני ישר שוכחת תוך מס' דקות. הייתי רוצה לדעת אם כדי לי לפנות לנירולוג ולספר על הבעיה ? או שזה משהו שאצטרך להתמודד אייתו עד שאולי יעבור לבד .. זה מאוד מפריע לי ומקשה עליי בתפקיד כי הזיכרון הוא חלק מאוד חשוב בחיי, תודה על פנייתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני יתכן שמה שתיארת מתאים לתסמינים של זעזוע מוח וכדאי שתחזרי להיבדק על ידי רופא נוירולוג. יתכן וישנם רופאים שמתמחים בכל הנוגע לזעזוע מוח ואולי ישנם תרגילים קוגנטיביים שיכולים לעזור, לכן, אנא פני אל רופא נוירולוג על מנת לקבוע כי אכן מדובר באבחנה זו ומכאן תקבלי הנחיות לגבי המשך טיפול בהצלחה

21/01/2017 | 23:07 | מאת: שושי

שלום, אני בת 27.. נמצא אצלי לפני שבועיים מיקרואדנומה בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ שמפרישה פרולקטין וגורמת לי לווסת לא סדיר. הרופא הביא לי לקחת חצי כדור דוסטינקס בתור התחלה פעם בשבוע. אתמול זו היתה פעם שניה שלקחתי והכדור הזה גורם לי לתופעות לוואי רבות. בין היתר והכי כואב זה גורם לי לכאבים חזקים בשד. היום הרגשתי כאילו לוקחים מספריים וגוזרים לי את הפטמה (סליחה.. קשה לי לתאר אחרת את הכאב..). יממה של תופעות לוואי שונות ואז עובר לי. וזה כבר פעם שניה. אני לא יודעת מה לעשות.. מה אפשר לעשות? תור הבא לאנדוקרינולוג בתחילת מרץ (מעקב כל חודשיים).. האם להפסיק לקחת לבינתיים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא כדאי להפסיק תרופה שניתנה על ידי מומחה, למרות תופעות הלוואי. ישנם חדרי מיון בהם ניתן להיבדק על ידי מומחה אנדקוקרינולוג ולקבל יעוץ בצורה מסודרת, ביניהם בית חולים רמב"ם, כך שאם את מחליטה לפנות אל חדר המיון, אנא גשי בשעות הבוקר בהם נמצא רופא מומחה בהצלחה

שלום בן 42 מזה תקופה שיש לי המטוקריט גבוה בדם(הגיע גם ל- 55) ככל הנראה משני לטיפול בנבידו (זריקה לטיפול בחוסר טסטוסטרון) לפני כחודש וחצי נשלחתי על ידי המטולוגית לבצע הקזות דם במטרה להוריד לסביבות 50 עשיתי 3 הקזות (אחת לשבוע), ובבדיקת דם שלאחריה הגיע ל - 50.10. בדיקת דם לאחר 3 שבועות היה 51.80 בדיקת דם כעת לאחר שלושה שבועות נוספים- 53.50 העניין הוא שזה כבר היה אמור לרדת לבד, כי את הזריקה קיבלתי לפני 15 שבועות, והזריקה הזו בעלת פעילות של 12 שבועות, ואני לא מתכוון להמשיך בה. כך שלא מובן לי למה ההמטוקריט עדיין גבוה (ואף עלה קצת). האם יכול להיות שזה שיבש אצלי משהו במערכת הדם? מה ניתן לעשות/לבדוק? אציין שעשיתי לפני כמה חודשים בדיקה של המוטציה (ג'ק 2) והיה תקין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוני קיימות מס' סיבות משניות להמטוקריט גבוה כגון התייבשות, מחלות לב וריאה שמשפיעות על חימצון הדם ובעקבות כך ההמטוקריט עולה. לא ברור כעת מדוע ההמטוקריט עדיין מוגבר, האם נוקז מספיק דם? האם אכן השפעת נבידו פגה? כדאי לחזור ולהיוועץ עם ההמטולוג בנוגע להמשך בירור סיבות משניות. כל טוב

שלום עשיתי לפני כחודש חודשיים 3 הקזות, וזה הוריד לי את ההמטוקריט לרמה של 50, אז מאז זה עלה, אף שהפסקתי את הטיפול ההורמונלי. בעקרון הנבידו כבר אמור שלא להשפיע, כי טווח הפעילות שלו הוא 12 שבועות, ובדיקת הדם האחרונה נעשתה כ 15-16 שבועות מאז הזריקה האחרונה. לפני כמה חודשים הייתי אצל ההמטולוגית ונשלחתי לבצע בדיקה למוטציה ג'ק 2 ויצא תקין האם בדיקת רמת האריתרופויאטין רלוונטית במקרה שלי? זה יכול לתרום למשהו? תודה

קרוב לוודאי שרמת האריתרופואטין שלך מעל הגבול העליון של הנורמה כאשר הרמה יכולה להיות גבוהה גם במקרה של בעיות כליה

לפני כשבועיים החלו לי כאבים עזים בשורש של השן, דבר זה עבר אחרי שבוע והתחיל לי נפיחות מעל השן הכואבת, דבר שנראה כמו אבצס, מורסה, יש לציין שאני מטופל אצל אורטודנט, חייל, האם לגשת לביקור רופא ? הם מומחים לעינייני שיניים ? כעת האורטודנט לא יכול לקבל אותי וזהו מקרה דחוף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מציעה לפנות אל חדר המיון לבדיקת כירורג פה ולסת כל טוב

10/01/2017 | 16:05 | מאת: שלי

שלום...לפני יומיים בעלי סגר עליי את דלת הפאגז' של האוטו בטעות על הראש.ישנה נפיחות,מעבר לכך יש לי כאבי ראש חזקים שלא עוברים עד עכשיו.קבעתי תור לרופאת משפחה ליום שישי האם יש צורך לגשת לבדיקה לפני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלי כן מומלץ לגשת אל חדר המיון לצורך בדיקת רופא נוירולוג/ית. שם יוחלט האם יש צורך בביצוע הדמיה מוחית. כל טוב

03/01/2017 | 18:35 | מאת: רון

איך מרגישים שיש חור בריאה או איך מרגישים לפני שיש חור בריאה.? איך אפשר לזהות את זה..?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זה מתבטא בעיקר על ידי קוצר נשימה ומאבחנים זאת לפי צילום חזה או CT

02/01/2017 | 11:29 | מאת: צח

ראיתי מספר סוגי דפיברילטור באתר ems1.co.il - תוכלו לומר איזה מהם הוא המכשיר שנותן חיווי קולי וויזואלי במקביל ? מה המלצתכם בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כדאי לפנות אל רופא קרדיולוג שמתמחה בדפיברילטורים כל טוב

18/12/2016 | 09:32 | מאת: שמוליקופד

שלום, אני בן עוד מעט 14 וכבר הרבה זמן(מעל לשנה) יש לי דלקת בעקב לא מזמן גם גילו לי דלקת בקרום העצם של השוק האורטופד אמר שעם שניהם אין מה לעשות יכול להיות קשר בין הדברים אושזה סתם מקריות? לפני יומיים התחיל לי כאבים בעצם ביד (כאב יד לכמה שניות זה קורה כל כמה דקות) זה יכול להיות שבר או משהו אחר נ"ב אני לא זוכר שנפלתי על היד וכדומה אבל אני כותב ממש הרבה (משהו כמו 40 דפים בשבוע)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אני ממליצה לפנות אל רופא ראומטולוג להמשך בירור כל טוב

16/12/2016 | 18:57 | מאת: איתי

יש לי נקודה לבנה באיבר המין, זה חדש (לא היה לפני שעה) מה לעשות?

17/12/2016 | 12:00 | מאת: רווית

לגשת לבדיקת רופא עור ואולי גם אורולוג

17/12/2016 | 12:00 | מאת: רווית

לגשת לבדיקת רופא עור ואולי גם אורולוג

לאנשים בעלי נטיה לנחור, ובכלל. האם נטילת כדורי שינה גורמת (או מחמירה) לדום נשימה בשינה? מה הסיבה לכך? יש הוראה למניעת נטילה במקרים כאלו? והאם מלטונין זה גם בעייתי? ומה לגבי תוספים טבעיים מרגיעים, כמו פסיפלורה, או התוספים של רגיעון וכדו? יש גם כדורים על בסיס אנטיהיסמין, מה לגבי זה? תודה

שלום לא מומלץ ליטול כדורי שינה מאחר והם יכולים להחמיר דום נשימה. לגבי תוספים, אינני יודעת לומר בוודאות האם אכן ישנה השפעה. כדאי אולי לפנות אל נטורופת להמלצות. כל טוב

12/12/2016 | 19:24 | מאת: שי

שלום, לפני כחצי שעה התחשמלתי ממתח בייתי באצבע יד שמאל משהוא כשנייה/שתיים אני מתאר. עד עכשיו אני לא שקט דופק עלה ומרגיש דפיקות לב ,הרגשה כללית של חולשה (כנראה חרדה מהארוע). במקום ההתחשמלות באצבע לא רואה משהו מיןחד אבל חש חוסר תחושה נקודתי. האם יש לפנות לברור רפואי? האם כאשר עברה שעה אחרי הארוע יכול להיות נזק הדרוש בדיקה? תודה,

12/12/2016 | 19:33 | מאת: רווית

שלום שי מאחר וציינת דפיקות לב, כן מומלץ לגשת אל חדר המיון לבדיקת רופא, ביצוע א.ק.ג שהוא חשוב, יתכן וגם ייקחו בדיקת דם. כל טוב

12/12/2016 | 13:34 | מאת: יעל

היי.. הייתי בפיליפינים וחליתי לפני שבועיים בוירוס..התסמינים היו: כאבי ראש לפעמים, שלשול, בחילה, חוסר תיאבון, לפעמים רעידות ובעיקר חולשה, סחרחורת(מעיין חוסר יציבות) והרגשה כללית לא טובה. עשיתי שם בדיקת דם לראות אם זה חיידק, וזה לא. אחרי שבוע התסמינים התחילו לעבור.. התחלתי שוב לאכול ולהרגיש בסדר, למעט הסחרחורת שעדיין הראתה נוכחות. הייתי בטוחה שזה מסטרס (כי אני סובלת מהפרעות של חרדה וכאלה כבר כמה שנים) אבל לפני יומיים חזר שןב הוירוס.. או שזה אחד חדש.. שוב הלכתי למרפאה בפעם בתאילנד, עשו בדיקת דם וזה לא חיידק.. הבעיה העיקריצ שלי זה הסחרחורות.. זה לא כאילו העולם מסתובב, אלא כאילו אני נמצאת בחוסר יציבות. רציתי לדעת דבר ראשון אם זה הגיוני שוירוס ילך ויחזור? והאם זה הגיוני שבוירוס יש הרגשה כזאת של סחרחורת? האם אפשר לעשות משהו להקל אותה? ומתי כל זה יעבור? תודה

12/12/2016 | 19:31 | מאת: רווית

שלום יעל ישנן סיבות רבות לסחרחורות כשביניהן אכן מחלה ויראלית. אחרות הן בעית אוזניים כולל דלקת שיכולה גם לקרות בעקבות וירוסים, התייבשות, רמות סוכר נמוכות או שינויים בלחצי הדם, הפרעות קצב, מחלות נוירולוגיות ועוד סיבות רבות אחרות.. קשה להסיק שהסחרחורות הינן רק בגלל וירוס היות ולא ציינת אילו בדיקות עברת.. האם שללו מלריה? (למרות שהסבירות לכך היא נמוכה מאחר ולא היה לך חום) בדקו את האוזניים? אם זה אפשרי, כדאי לפחות לעשות בדיקות דם בסיסיות כגון ספירת דם, תפקודי כליות, מלחים בדם, לבדוק לחץ דם, דופק ורמת סוכר. אם את עדיין חשה ברע אולי כדאי שתחזרי אל הרופא להרחבת הבירור.. כל עוד לא ברורה הסיבה קשה לומר מה הטיפול כל טוב

13/12/2016 | 08:16 | מאת: יעל

בנוגע לדלקת באוזניים, לא אמור להיות כאבים באזור? לא כואב לי כלום מלבד מה שציינתי.. עשו בדיקת דם לבדוק אם קיים חיידק מסוג כלשהו בדם. זהו, יצא שלילי. בנוסף בדקו לחץ דם וחום והכל תקין. מלבד הסחרחורות, אשמח לדעת אם זה הגיוני שוירוס הולך וחוזר... תודה

09/12/2016 | 03:13 | מאת: דניאל

שלום נשלחתי ע"י קרדיולוג לבדיקת שינה לשלילת דום חסימה נשימתי, כחלק מבירור לסיבה לירידות ברמות חמצן בדם. אני בן 42, לא מעשן, לחץ דם לפעמים תקין, לפעמים גבולי, לאחרונה קצת עלה. ביקשתי בדיקת שינה ביתית מאחר וגם כך יש לי בעיות שינה, ולישון במקומות אחרים עוד יותר קשה, וכן כי שעות השינה שלי מאוחרות. תכנתו לי את המכשיר שיתחיל לפעול באחת וחצי בלילה, עד 10.30 בבוקר, אך כמובן שלא ביליתי את כל השעות הללו בשינה. אלו התוצאות: הנדון: דו"ח בדיקה פוליסומנוגרפית הרישום נערך 01:30 עד 10:29 TIB 08:59 סיבת הפניה: נשלח לבדיקה לשלילת דום נשימה לילי, עודף משקל. במהלך הלילה נרשמו הפרטים הבאים: EMG ,תנועות נשימה (חזה ובטן) זרימת אוויר (אף+פה), תנועות רגליים, SAO2. נשימה: ריוויון חמצן בסיסי 87% החולה בילה 90.6% מהלילה מתחת לריווי חמצו 90%. נחירה, נשימה פרדוקסלית, ריבוי הפסקות נשימה בצפיפות של 31.7 לשעה. מלוות התעוררויות וירידה בסיטורציה עד 72%. מתוכם נצפו 8.5 אפניאות חסימתיות, ו- 23.2 היפופניאות. סכום והערות: דום נשימה חסימתי לילי בדרגה קשה. מומלץ: 1 .ניסיון טיפולי ע"י NCPAP ומעקב במרפאת ריאות/שינה. 2 .בדיקת רופא שיניים מומחה לצורך התקן דנטלי. 3 .ייעוץ דיאטנית וירידה במשקל. דו"ח בדיקה זו הינו ראשוני והתשובה אינה מחייבת אלא רק לאחר בדיקת רופא שינה וחתימתו על הבדיקה. מה משמעות הממצאים בדו"ח? מה זה "נשימה פרדוקסלית"? מה פשר הסטורציה הנמוכה? אם אני מבין נכון, זה לא רק בזמן השינה עצמה? (והאמת שאני מודע לכך שהסטורציה שלי לא משהו בכלל, גם ביום, אין לי מושג למה). האם זה חריג במיוחד? מסוכן? מה יכול להיות הסיבה לזה? הירידה בסטורציה עד לרמה של 72 אחוז, זה דבר שגרתי אצל אלו שסובלים מדום נשימה בשינה? לגבי הפסקות השינה, האמת שזה די מפתיע אותי, כי נדיר שיש לי כאבי ראש בבוקר, ואני לא נרדם ביום בפתאומיות או משהו כזה. לפי מה בעצם מאבחנים את הפסקות הנשימה (בבדיקת שינה ביתית שהיא ללא EEG וללא ניטורים נוספים שקיימים במעבדת שינה)? אם זה לפי הסטורציה, הרי היא גם ככה לא תקינה אצלי, כך שאולי זה לא מדד אובייקטיבי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל מאחר ואתה סובל מדום נשימה בשינה, מכן הסיבה לסטורציה הנמוכה. כפי שהבנתי מסיכום הדו"ח שאובחנת עם דום נשימתי חסימתי בדרגה קשה ולכן הומלץ לך נסיון טיפולי ב CPAP שהינה סוג של מסכת חמצן. ישנם סוגים שונים של מסכות חמצן, אך אני ממליצה לך לפנות עם פיענוח הדו"ח אל רופא ריאות לצורך החלטה על המשך הטיפול ומענה על שאלותייך.

10/12/2016 | 17:28 | מאת: דניאל

שלום איך ניתן לדעת מה הסטורציה בערות ומה בשינה? אין התייחסות בדו"ח (ומן הסתם גם אין דרך לדעת כי מדובר בבדיקה ביתית) מה היה בזמן ערות ומה היה בזמן שינה. אני רוצה לקוות שאולי משהו בבדיקה לא היה תקין, כי לפני 3 וחצי שנים עשיתי בדיקת שינה ביתית, ולא היה עדות לדום נשימה חסימתי. יכול להיות כזה פער תוך 3 וחצי שנים? (עליתי כעשרה קילו מאז). כמובן שאין לי כוונה להתעלם מהתוצאות, השאלה אם הן אובייקטיביות. תודה

08/12/2016 | 21:43 | מאת: Maya

שלום רב , התחלתי לעבוד במשמרות לילה ויום לסירוגין בחודשיים האחרונים ואני מרגישה חולשה ותשישות .. לפני כשבוע הייתה לי דלקת בדרכי השתן וקיבלתי טיפול אנטיביוטי עד חזרת תשובות מעבדה שיצאו תקינות . במשך כל השבוע האחרון יש לי תחושה של נוזלים באוזניים , כאבים וחולשה בלחיים ובעין , פצע הרפס מעל השפה כאבי ראש בלוטה מוגדלת מתחת ללסת וכאבי שרירים ועייפות . הלכתי לרופאת המשפחה שאמרה שכנראה יש לי וירוס ולא נתנה לי טיפול למעט אוטריווין לגודש באף . חשוב לציין שאני בריאה בדרך כלל וערכתי בדיקות דם ביוני האחרון והכל יצא תקין . אני ממש מפחדת ואשמח לתשובה .. קשה לי לצאת מהמיטה וללכת לעבודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיה יתכן ואת אכן סובלת ממחלה ויראלית, אך כדאי לחזור על בדיקות דם מאחר וחלפו 5 חודשים מאז בדיקת הדם האחרונה וכדאי גם לבדוק תפקודי בלוטת התריס. כדאי לעקוב אחר הבלוטה ממתחת ללסת שאת מרגישה ולוודא גם שאין בלוטות במקומות אחרים כגון בתי שחי, מפשעות, צוואר. ייתכן והבלוטה הינה תגובתית לזיהום ויראלי או משהו אחר. האם נבדקת על ידי רופא אוזניים? במידה והבלוטה לא תחלוף, כדאי להיוועץ עם רופא המטולוג לגבי המשך בירור כל טוב

09/12/2016 | 20:02 | מאת: Maya

תודה רבה ! הייתי בביקורת אצל המטולוג לפני כחודשיים עקב בלוטה נפוחה בצוואר בצד ימין (עכשיו יש לי מתחת ללסת אבל כרגע היא ירדה וכבר לא כואבת) ערכו לי בדיקות דם במחלקה והכל יצא תקין . היא הייתה בולטת כתוצאה ממחלת הנשיקה . יתכן שזיהום ויראלי גורם לחולשה שכזאת ? שחכתי לציין שאני בת 19

07/12/2016 | 17:17 | מאת: מיטל

שלום, היום בבוקר, נסעתי באוטובוס לעבודה, כשקמתי מהמושב הרגליים שלי לא החזיקו אותי ופשוט התקפלו. אחזתי במוט והתרוממתי. ממש נלחצתי. לאחר כמה שעות, התכופפתי כדי לחבר משהו מתחת לשולחן, וכשבאתי לקום הרגליים שלי לא הצליחו להקים אותי. התחילו לרעוד. היה לי ממש ממש קשה להתרומם. אני ישנה טוב בלילות וזה לא נובע מעייפות. העניין מלחיץ אותי. האם זה בתחום הנוירולוגיה? מה זה? תודה ערב טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל יתכן ואת צודקת וכדאי באמת שתיבדקי על ידי רופא נוירולוג על מנת לשלול בעית שרירים או אחרת. רצוי גם לבצע בדיקות דם כולל תפקודי תריס, אלקטרוליטים ורמת CPK שהינה מבטאת רמת אנזים שרירי. כדאי שתפני אל רופא המשפחה לצורך בדיקות דם והפנייה אל רופא נוירולוג. לאחר מכן יוחלט על ידם האם יש צורך בהמשך בירור. בהצלחה

09/12/2016 | 08:25 | מאת: מיטל

תודה על תשובתך. לפני כשנה הייתי אצל נוירולוג והוא רצה לשלול מיאסטניה גרביס. לא עשיתי את בדיקת הדם עדיין. האם לדעתך מה שחוויתי קשור למחלה זו? התופעות לא חזרו על עצמם משלשום אבל אני כן מרגישה קצת חלשה. תודה.

05/12/2016 | 19:03 | מאת: קובי ראובן

שלום רב זה זמן רב שהנני סובל מבעייה זו שבוע שעבר יצאתי ממשחק כדורסל שבאולם לא היה קר עם כניסתי לרכב נתקפתי רעידות בכל הגוף וגלי קור עזים רק לאחר הפעלת חימום נרגעתי ובבית התופעה המשיכה,עשיתי בדיקה לבלוטת התריס והיא תקינה.מי יכול לעזור בפיתרון הבעייה? והאם כדורים נגד אלרגיה יעזרו כפי שחושבת רופאת המשפחה.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יתכן כי זוהי התחלה של זיהום ויראלי. לא ברור לי הקשר לאלרגיה? האם ישנם תסמינים נוספים? במידה וזה יימשך כדאי לבצע בדיקות דם מקיפות יותר מלבד תפקוד של בלוטת התריס. רצוי שתחזור אל רופאת המשפחה, היא כבר תחליט באילו בדיקות יש צורך כל טוב

03/12/2016 | 06:24 | מאת: לירן

שלום, כל הלילה האחרון, אחת לשעה שעה וחצי התעוררתי עם צורך לשתות בגלל צרבת ובנוסף כעת כשהתעוררתי שמתי לב שהבטן נפוחה מאוד (לא משהו שאני רגיל אליו). האם להיות רגוע שמדובר רק בגזים? או שיש משהו אחר שכדאי לבדוק / לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירן יתכן ומדובר בגזים, אך עדיין, במידה וזה לא יחלוף, כדאי לפנות אל רופא המשפחה לצורך הפנייה לבדיקות כגון בדיקות דם כלליות כולל תפקודי תריס, תבחין נשיפה או גסטרוסקופיה כדי לשלול נוכחות חיידק בשם פיילורי או מחלות אחרות של מערכת העיכול. במידה ואין יציאות וישנן בחילות או הקאות, יש צורך גם בביצוע צילום בטן. כל טוב

30/11/2016 | 08:56 | מאת: שחף

שכחתי להוציא טמפון אתמול ועכשיו אני לא מוצאת אותו מה לעשות? אני בת 14 אני ממש מתביישת ואני לא רוצה ללכת לרופא שיוציא אין מצב!! הוא יכול להתפורר לבד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שחף אני מבינה שאת מתביישת, אבל רופא חייב להוציא את הטמפון החוצה מכיוון שהטמפון אינו יכול להתפורר ואף לגרום לזיהום קשה אם הוא לא יוצא החוצה. תוכלי לבקש להיבדק על ידי רופאת נשים, לכן, אנא גשי מידית אל רופא הנשים. כל טוב

30/11/2016 | 17:21 | מאת: שחף

מה אני יעשה

29/11/2016 | 18:58 | מאת: אלון

כואב לי הגרון מספר ימים והרופא רשם לי אנטיבוטיקה חשוב לציין שאני לקחתי בעברי אנטיובטיקה הכל היה תקין היום אחרי שלקחתי אנטיובטיקה התנפחה לי השפה והגרון יותר כואב אני מרגיש הרגשה רעה כללית ורצון לישון מה קורה לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון יתכן שפיתחת תגובה אלרגית לאנטיביוטיקה לכן כדאי שתפנה אל חדר המיון לבדיקת רופא. בהצלחה

בזמן פתיחת סתימה בכיור בעזרת סודה קאוסטתית, נכוותי בידי (כפות הידיים והאמות). שטפתי במים, ועברו כבר יומיים מאז. שאלותי: האם יש מה לעשות כעת בנוסף ? (למנוע כאב, ובכלל) האם יהיו לי סימני כוויה תמידים ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר כדאי שתפנה אל חדר המיון לצורך בדיקת פלסטיקאי והערכת הכוויה. כל טוב

29/11/2016 | 06:29 | מאת: רחלי

בוקר טוב, מקווה שתוכלי לעזור לי.. בשבוע וחצי האחרונים עשיתי ארבע בדיקות דם.. ראשון וחמישי שעבר בין ימין, ראשון האחרון ואתמול ביד שמאל. כל בדיקת דם דקרו מספר פעמים עד שמצאו וריד..הדקירחת היו במקום הנפוץ, בחיבור איפה שמקפלים את היד. אתמול עשתה לי את בדיקת הדם אחות חדשה, עשתה לי בדיוק באיתו מקום שלקחו ממני דם שלשום, תוך כדי הבדיקה היא הזיזה את המחט בתוך הוריד שלי בלי הפסקה, כשהיא שאבה את הדם הרגשתי זרם מוזר בכל היד שאף פעם לא הרגשתי כך. כמה דקות אחרי הבדיקה המקום התחיל להתנפח ונהיה כחול וכואב. התעלמתי מזה כי תמיד יש לי שטף דם שנוצר אחרי בדיקות דם והוא עובר אחרי יום-יומיים. המקום המשיך להתנפח לי, כל הלילה עד עכשיו אני מרגישה זרמים במקום ועדיין המקום כחול (לא אדום כמו תמיד).. זה מלחיץ אותי... במיוחד שהאחות היתה חדשה... מה אני יכולה לעשות? סליחה שעשיתי ממשהו שולי פיל.. זה אף פעם לא קרה לי..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחלי יתכן כי המחט חדרה עמוק אל תוך היד "ונגעה בעצב" ומכאן תחושת הזרמים שאת מתארת. במידה ותמשיכי לחוש בכך והנפיחות תחמיר כדאי שרופא יבדוק זאת על מנת לוודא שלא קרתה פגיעה עצבית. בהצלחה