פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

במהלך היומיום אנו מרבים להשתמש ביכולות הזיכרון והקשב שלנו. בעיות בזיכרון ובקשב הינן בעיות שכיחות, אשר משפיעות על תחומי חיים שונים וממשיכות גם בגיל המבוגר. לעתים אנו מאבדים את קו המחשבה, נוטים לשכוח דברים ומתקשים לסיים משימות שקבענו לעצמנו. הפורום עוסק בתחום יכולות ובעיות זיכרון וקשב של מתבגרים, סטודנטים ומבוגרים. מועלים בו נושאים הקשורים בהפרעת קשב וריכוז אצל מתבגרים ובוגרים. הפורום עוסק גם בבעיות זיכרון המשפיעות על מצבים מגוונים במעגלי החיים: בלמידה, בעבודה, בנהיגה וביחסים עם בני הזוג. בפורום מוזמנים לכתוב בני נוער, סטודנטים, הורים ואנשים בגיל השלישי. אנשי מקצוע מוזמנים גם להתייעץ. מטרת הפורום היא לתת מידע מקצועי ואדיב לגבי השאלות הבאות: מהו תהליך האבחון הנכון לבעיות זיכרון וקשב? מהו הטיפול הנכון ומהן שיטות הטיפול האפשריות?
2547 הודעות
2470 תשובות מומחה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

07/10/2014 | 20:56 | מאת: דניאל

כמה עולה לעשות אבחון הפרעות קשב וריכוז? אני בגיל 20 ובקופת חולים לאומית, זה יסופסד לי חלקית?

שלום תלוי מסוג ונפח של האבחון לקבל פרטים ניתן לתלפן ל-0777779222 בברכה ד"ר חייגרכט

07/10/2014 | 10:04 | מאת: אסנת

שלום האם מתן ריטלין/אדרל לנער (מוח מתפתח) לאורך שנים עלול לגרום בגיל מבוגר לפרקינסון?

לא ידוע שטיפול בריטלין/מטילפנידת או אדרל מחמירים סיכון לחלות במחלת פרקינסון. בברכה ד"ר חייגרכט

05/10/2014 | 00:10 | מאת: אחיק

שלום חברים ומומחים יקרים (: אשמח לשמוע את חוות דעתכם או חוות דעתם של אנשים מבוגרים בעלי ADD שניסו את תוכנת אטנגו Attengo ומאנשים שהתנסו בשיטת רביב או שיטה אחרת שאתם מרגישים שעשתה עבורכם את ההבדל. אני שואל על שיטות אלו כי כרגע אני כבר מטפל בעצמי ב נוירופידבק, אלפא סטים וויטמין B12 שנמצא אצלי כנמוך וטיפול נפשי ( שיחות וציפרלקס) ותהיתי אם כדאי להוסיף משהו שגם ייתן מענה מהבחינה הארגונית כמו שאטנגו ושיטת רביב מציגים שהם נותנים בדוגמת ליווי ואימון אישי מותאם אישית. באבחון BRC עלה קושי בשמירה על קשב מתמשך, איטיות, קושי בקשב הסלקטיבי, בפיצול הקשב ובתפקודים ניהוליים. תודה רבה אחיהוד

שלום ממליץ להוסיף בתאום עם רופא מטפל טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי-CBT שיעסוק ברכישת אסטרטגיות יעילות בבניהול קשב וגם יעזור בקושי בוויסות הרגשי. בברכה ד"ר מיכאל חייגרכט

01/10/2014 | 15:06 | מאת: דפנה

האם קנביס יכול לשפר בעיות זיכרון

שלום על פי תוצאות של מחקרים קנביס יכול לגרום להחמרה בזיכרון ותפקודים קוגניטיביים אחרים, בנוסף יכול לגרום להפרעות פסיכוטיות. בברכה ד"ר חייגרכט

30/09/2014 | 21:24 | מאת: ליאת

שלום אני מתבגרת כמעט בת 15 והיה לי זיכרון ממש ממש טוב בשנה האחרונה אני שוכחת מלא מלא דברים חשובים וגם אם אני רושמת תזכורת ביומן אני שוכחת לפתוח אותו המון פעמים חושבים שאני סתם אומרת ושזה כאילו תירוץ וזה ממש מפריע לי ובמיוחד מעצבן כי אם יש מבחן אז אני לא זוכרת ונכשלת וגם שכחתי מסיבת הפתעה של חברה וכל העסק מבאס זה ממש מעצבן אותי כי אני לא רוצה שיחשבו שאני מתרצת כי אני לא הייתי רוצה לדעת אם ישלי בעיית זיכרון קראתי באיזה אתר שמתח נפשי חוסר ויטמין b ובעיות קשב וריכוז קשורות לנושא ובאמת שאני רוצה לדעת אם יש לי איזו בעיה אשמח אם תמליץ לי על מקום או משהו לעשות בקשר לבעיה

שלום 1/ ממליץ לדבר עם ההורים ולהסביר להם את מה שאת מתארת במכתב פניה. 2/ בתאום עם ההורים ניתן לפנות למרפאת קשב וזיכרון מרכז רפואי אסף הרופא ולעבור אבחון מתאים כדי להתחיל טיפול במידה ויש צורך. בברכה ד"ר חייגרכט

שלום, היום בבוקר לקחתי בטעות מינון גדול של קונצרטה - 105 מג. הקאתי מייד אבל כרגע בשעות הצהריים אני בכל זאת מרגישה את השפעת הקונצרטה. אני עובדת בערב וצריכה שההשפעה תפוג. אני מניחה שזה לא אפשרי, אך האם יש משהו שניתן לעשות? לאכול או לשתות יותר וכו..? תודה

שלום מקווה שלא היו תופעות לוואי נוספות. במידה והקאת, חלק גדול של חומר כנראה יצא, אך במידה ומצב לא משתפר יש לפנות לחדר מיון או בקופת חולים כדי לקבל טיפול מתאים בדומה לטיפול בלכל הרעלה אחרת! שתיה מרובה יכולה לעזור עד הבדיקה וטיפול בחדר מיון או בקופת חולים. מומלץ לעדכן מייד את רופא המטפל! בברכה ד"ר חייגרכט

30/09/2014 | 13:00 | מאת: נ

שלום רב אני בן 51, נוטל רסיטל 20 מ"ג, ועקב לחץ נפשי שנמשך כבר שנתיים וחצי, מתקשה בריכוז וסובל מקשיים בזיכרון. חשבתי לנסות קונצרטה. באיזה מינון כדשאי להתחיל?

שלום במידה והפרעת קשב משנית למצב רגשי , טיפול בחומרים ממריצים/סטימולנטים , כולל קונצרטה יכולים להחמיר את מצב הרגשי ולגרום להחמרה נוספת בקשב וזיכרון. למבורגרים עם הפרעת קשב מסוג ADD/ADHD ניתן להתחיל טיפול בקוצרטה ממינון 36 מ"ג פעם ביום.כמובן בתאום עם רופא מטפל. בברכה ד"ר חייגרכט

27/09/2014 | 03:12 | מאת: לירן

לד"ר שלום. אני סובל מקשיים בזיכרון כגון מטלות שאני צריך לעשות וזה בורח לי מהראש (גם אם לפני 5 דקות הזכרתי את זה לעצמי) אני עכשיו חוזר לעשות תואר שני (את הראשון סיימתי בהצטיינות) ואני מרגיש כאילו משהו בראש שלי זז יותר לאט (אני יודע שזה קשור גם לפתולוגיה של היום יום וכל מיני תהליכי חשיבה שמכבידים עליי ועובדים במקביל) בנוסף פעם אני זוכר שלמדתי וזכרתי דברים בייתר קלות. מה אפשר לעשות? אני חושש מלהתחיל תלות בתרופה מסויימת. יש חומרים טבעיים שהוכחו כיעילים בצורה מובהקת ? תודה.

28/09/2014 | 06:23 | מאת: רותי

אני בדרך לתואר יש לי את עניין שאני שוכח דברים מהר מידי , ביום יום

שלום מבחינה רפואית נכון קודם לאבחן את ההפרעה ולטפל בהתאם. לא ממליץ על נטילת תרופה או חומר "טבע" ליפני אבחון. ממליץ לפנות לנוירולוג המתמחה בהפרעות זיכרון/הפרעות קוגניטיביות ולהתחיל טיפול בהתאם להמלצות. אשמח לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

24/09/2014 | 08:17 | מאת: אלון

שלום, אני חושב שיש לי הפרעות קשב וריכוז כבר הרבה זמן. לפניי כמה שנים עשיתי BRC והוא הצביע על זה שכנראה ישנה בעיה במידה מסוימת. אבל זה לא שינה לי כי לא למדתי. עכשיו אני בדרך לתואר ורציתי לברר את העניין יותר לעומק. 1. בשביל עצמי ובשביל התמודדות 2. בשביל במידה שאכן ישנה בעיה לפנות לביטוח לאומי לבקשת מלגה. אז הלכתי וביררתי קצת ואמרו לי לעשות איבחון טובה. עשיתי אותו פעם עם ריטלין פעם בלי. הלכתי לנוירולוגית היא אמרה דבר ראשון שהיא ממש לא תופסת מטובה ודבר שני שזה מראה שיש לי הפרעה קלה אבל שהרטלין ממש עוזר לי בביצועים. אני יצאתי בהרגשה רק יותר חזקה מהטובה שאכן יש לי בעיה כלשהי. כי החלק הראשון בלי הרטלין דרש ממני מאמצים גדולים ממש שהביעו אותי להטשה וזה היה כולה 20 דקות. הנירולוגית אומרת על סמך דברים שאמרתי לה שכנראה זה גם מאוד רגשי. ועכשיו בחיפושים ברשת על דרכי טיפול אטנגו וכל מניי ניתקלתי בביקורת חיובית ממש על איבחון MOXO. האם אחריי BRC וטובה שווה לי לעשות גם MOXO? אני רוצה לדעת האם אכן יש לי בעיה כלשהי. אני מרגיש שיש לי ממש. תמיד לימודים הלחיצו ומלחיצים אותי, ויוצרים עומס ולפי כל מני שיחות והתבוננויות בי ובעבר שלי ממש נראה לי שזה מה שקוראים לו כיום הפרעת קשב וריכוז. אני מחפש הכרה והגדרה קצת יותר ברורות עבורי ועבור הממסד. אז מה אתם אומרים? ללכת לעשות גם מוקסו?? גם עבר לי בראש שאולי הרבה שעושים טובה רוצים לזייף קצת ואני ממש ממש השקעתי שם ואולי בגלל הפער "נפלתי" ? יצא לי שתפקוד אחד לא תקין. ואחד גבולי. ובעיקרון אני באמצע בין הפרעת קשב לנורמאלי בסקלה. ראיתי המלצות ללכת לפסיכיאטר, זה אכן מומלץ? זה יקר? יש באיזור קרית שמונה? תודה רבה בכל מקרה

שלום הפרעת קשב וריכוז יכולה להיות ראשונית מולדת כמו ADD/ ADHD או הפרעה נרכשת כתואה של חבלת ראש או מחלת מוח או משנית להפרעה רגשית, לדוגמה מנית לדיכאון, חרדה. יתכן גם הפרעה משולבת, ראונית ומשנית. בדקות TOVA וMOXO לא נחשבות כאבחון. BRC-כן אבחון-נוירופסיכולוגי ממוחשב. כל הבדיקות ואבחונים הם רק כלי עזר לאבחנה. כדי לא לעשות מבחנים/ בדיקות מיותרים ממליץ לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר, המתמחים בהפרעות קשב, הפרעות קוגניטיביות לצורך בדיקה קלינית ע"י רופא והחלטה על אבחון ספציפי במידה ויש צורך. אשמח לעזור. בברכה ד"ר חייגרכט

24/09/2014 | 13:06 | מאת: אלון

אתה מכיר מישהו טוב באזור קרית שמונה? כמה עולה בערך כזה פגישה או תהליך ?

23/09/2014 | 18:01 | מאת: אסי

תוך כמה זמן מתחיל להשפיע רטלין רגיל ? שאני בדיוק כמה זמן לפני השיעור לקחת ... האם 15 מ"ג רטלין רגיל זה נחשב להרבה או סביר ? האם אני יוכל לקחת ללא חשש אחרי 4 שעות מלקחת הכדור הראשון לקחת כדור שני ללא חשש ? כי שלא ייצא מצב שיהיה לי בגוף בו זמנית 30 מ"ג רטלין נשמע מפחיד!!

שלום 1/ ריטלין מתחיל להשפיה באופן מקסימלי תוך שעה -שעה וחצי לאחר נטילת כדור. 2/ 15 מ"ג של ריטלין רגיל לא נחשב כמינון גבוה. 3/ ניתן ליטול מנה שניה של ריטלין רגיל לאחר מנה הראשונה בתאום עם רופא מטפל אך נכון יותר ליטול RITALIN LA שמשפיע כ6-8 שעות רצופות במידה ויש צורך להשפעה של ריטלין לטווח ארוך בברכה ד"ר חייגרכט

21/09/2014 | 23:46 | מאת: תומר

בן 23, סטודנט, ימני, שוקל 82 ק"ג ובכושר מצוין. לאחרונה התחלתי לקחת ריטלין LA 30 מ"ג.. לא עשיתי שום אבחון או בדיקת התאמה לתרופה אבל השפעת הכדור מאד טובה עבורי, כמות החומר שאני מספיק ללמוד ורמת הריכוז הגבוהה שלי בעזרתו מדהימים. הבעיה היא שבימים בהם אני לוקח את הכדור בדרך כלל בסיום הלמידה אני שוקע בדיכאון ואין לי חשק לעשות כלום. האם לקחת ריטלין ללא אבחון מ נוירולוג זה משהו מסוכן? והאם הצלחתי בלימודים לא שווה את הדיכאון כתוצאה מהריטלין?

מסוכן.. לא סתם ישנם איבחונים ובדיקה נוירולוגית כדי לקבל מרשם. לי אישית לא נשמע שהצלחה בלימודים שווה את הדיכאון, מה גם שישנם דרכים אחרות להתרכז. אתה יכול לברר עם נטורופתית על תוספי תזונה, בני משתמש בתוסף פיקנוגנול של סולגאר כתחליף לריטלין, ובכל מקרה כדאי שתתייעץ עם איש מקצוע במיוחד אם אתה מרגיש כרגע תופעת לוואי של נטילת הריטלין. בהצלחה בלימודים..

שלום ריטלין/מטילפנידת בדומה לתרופות אחרות יכול לגרום לתופעות לוואי ויחד עם שיפור ברמת קשב , לגרום להחמרה במצב רגיש במידה וקיים קושי בוויסות הרגשי, נטייה למצב רוח ירוד או נטייה לחרדה לא מומלץ ומסוכן להשתמש בתרופות ללא אשור רופא. ממליץ להבדק ע"י נוירולוג , עדיף ע"י נוירולוג המתמחה בהפרעות קשב/הפרעות קוגניטיביות. אשמח לעזור. בברכה ד"ר חייגרכט

21/09/2014 | 16:09 | מאת: רונית שחר

ד"ר מיכאל חייגרכט שלום, אני תלמידה בת 17, שוקלת 54 ק"ג. לפני שנתיים לאחר אבחון פסיכודידקטי אובחנתי בADD. מאז אני מחפשת את מינון הריטלין הנכון (קצת הזנחתי את זה אבל הלחץ בלימודים מתחיל להקשות עליי מאוד). בהתחלה נרשם לי ריטלין רגיל 10 מ"ג- לקחתי אותו במשך תקופה ארוכה אך לא הרגשתי בשום שינוי, במקביל התנסיתי גם בריטלין SR 20 מ"ג וגם הוא לא הניב שום תוצאה. הומלץ לי ע"י הרופאה לקחת אפילו שניים מריטלין 10 מ"ג אך אציין שניסיתי רק פעמים בודדות. לאחר מכן רופאה אחרת החליפה לי את המרשם לריטלין LA 20 מ"ג אך שוב לא השפיע. כך היא העלתה לי והגיעה גם לריטלין LA 30 וגם לבסוף 40. שום ריטלין אינו משפיע עליי, יצא לי גם לנסות לאחרונה באופן חד פעמי קונצרטה 54 מ"ג = אך גם הוא לא השפיע עליי כלל. אני מתחילה לחשוב אולי כדאי לי לוותר על העניין אך אני עדיין מאוד מתקשה בלימודים ולא מצליחה לתפקד כתלמידה. האם ייתכן שפשוט מתילפנידאט אינו משפיע עליי ? האם כדאי לי לוותר או שיש ניסיונות אחרים שאפשר לנסות ? אולי לקחת שניים מריטלין LA 40 או 30 או לנסות קונצרטה 72 מ"ג. פשוט נמאס לי לטרטר את אמא שלי לנירולוגית בכל פעם והיא גם חושבת שכבר ניסיתי מינונים גבוהים מדי וכבר אין טעם.. מה דעתך ? תודה מראש

שלום אבחון פסיכודידקטי לא ספציפי להפרעות קשב וריכוז מסוג ADD/ADHD ממליץ להבדקע"י נוירולוג המתמחה בהפרעות קשב/הפרעות קוגניטיביות לקבלת החלטה לגבי המשך טיפול. אשמח לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

23/09/2014 | 13:34 | מאת: רונית שחר

היא הייתה הרופאה השנייה שהתחילה לרשום לי ריטליןץ תודה מראש

20/09/2014 | 10:31 | מאת: דנה

אני סטודנטית בת 25, שוקלת 58 ק"ג. לפני כחצי שנה לאחר אבחון קשב וריכוז ובדיקת טובה הומלץ לי ליטול ריטלין 20 מ"ג 3 פעמים ביום, אך למעשה אולי פעמים ספורות נטלתי 3 מנות ביום ובד"כ הסתפקתי בשתי מנות ביום לכל היותר. אציין כי אני משתמשת בתרופה רק בתקופות מבחנים על מנת ללמוד בצורה יעילה. לאחר שהבחנתי ברגישות (נפיחויות באיזור הפה לאחר שימוש ממושך, כלומר לאחר נטילת התרופה במשך כמה ימים ברצף) הרופאה הורתה לי להפסיק את השימוש בריטלין והמליצה על אדרל 20 מ"ג. אני מרוצה מאוד מהשימוש באדרל אך הייתי רוצה להאריך את משך השפעתה, ומאחר והמינון שנקבע לי בתחילה לריטלין הגיע ל-60 מ"ג ביום תהיתי האם אוכל ליטול מנה נוספת של אדרל ביום כ-6 שעות לאחר הכדור הראשון. מצאתי מידע (של ה-FDA לפי הכתוב באתר) לפיו יש אפשרות להעלות את המינון עד ל-40 מ"ג: http://www.rxlist.com/adderall-drug/indications-dosage.htm אדגיש שוב כי איני מתכוונת להשתמש בתרופה שלא לצורך ימי למידה ואיני מתכוונת להעלות את המינון לעתים תכופות, באופן כללי אעדיף לקחת מינון כמה שיותר נמוך וכמה שפחות להיות בהשפעת התרופה. אחד המניעים בשאלתי הוא הרצון לשלוט בהשפעת התרופה עליי- אם בריטלין יכולתי להחליט האם ברצוני לקחת מנה או שתיים לפי כמות הזמן ביום שיש לי להקדיש ללימודים, ואם ברצוני לאפשר לי מנוחה בין המנות- הייתי שמחה שיתאפשר לי לעשות כן גם עם אדרל. בתודה מראש

שלום אדרל "רגיל" משפיעה לטווח זמן קצר עד 6 שעות ואדרל XR עד 12 שעות לא מומלץ ליטול מינון יותר מ40 מ"ג ביום. לא ברור מדוע הומלץ לך ליטול ריטלין 20 מ"ג שלוש פעמים ביום במקום להשתמש באחד מהסוגים שמשפיעיים לטווח זמן ארוך , לדוגמה RITALIN LA או CONCERTA סוג ומינון של אדרל יש לתאם עם רופא מטפל חשוב לציין שתגובה לתרופה היא אינדיבידואלית ואין קשר ישיר על פי מחקרים בין משקל הגוף ומינון. בברכה ד"ר חייגרכט

16/09/2014 | 18:49 | מאת: ayelt

שלום, אני מעל גיל 30 ולאחרונה עשיתי בדיקה רפואית המאשרת את בעיית הADD שלי , הבעייה הזו מקשה על התנהלות יומיומית , אני לוקחת ריטלין זה זמן מה כדי לבדוק את ההשפעה לצערי איני מרגישה שום שיפור. יש לציין שאני לוקחת באישור רופא 2 כדורים של 10 מ"ג כל אחד ביום , ניסיתי גם 4 ביופ. ואלו כדורים שאמורים להשפיע מהר והם בין הטובים. אבל מאחר וזו בעיה יומיומית נראה לי אבסורד לקחת באופן קבוע תרופות כאלה... הבעיה העיקרית היא שאני לא מצליחה להשתלט על הבעיה שמדובר בדברים אינסטנט שמהרגע להרגע, וזה זה רגעים קריטיים, לעשות החלטות פתאומיות ואני בהחלט מבולבלת ושוכחת דברים למרות שאני כותבת אותם מספר פעמים לפני כן, שמה תזכורות גם ביומנים וגם בנייד וגם על לוחות, אני מנסה להסתכל כל פעם עליהם ולרענן את הזכרון אך ברגע של חפזון אני שוכחת ממהרת בלי שליטה, ואז כבר מאוחר מדי. כך תמיד היה השאלה שלי היא האם יש טכניקה שמלמדת אותך להתמודד עם מצבים כדוגמא זאת ואיכשהו לסגל לעצמך הרגל שיעזור לך, כי באופן עצמאי אני לא מצליחה וגם ללא התרופה הזאת. תודה

שלום ממליץ לנסות טיפול פסיכולוג מסוג קוגניטיבי-התנהגותי-CBT. בברכה ד"ר חייגרכט

13/09/2014 | 14:59 | מאת: ישראל

שלום רב אני בן 48, ולאחרונה התברר/ התגלה לי שאני סובל מהפרעת קשב וריכוז (כל החיים סבלתי עוד מגיל ההתבגרות). ופתאום זה התפרץ במלוא העוצמה, והחל להפריע לי בחיים. 1. לא מעוניין לקחת ריטלין והמקבילים שלו. 2. האם יש דרכים נוספות לטיפול חוץ מאמצעים כימיים? תודה.

שלום קיימים טיפולים לא תרופתיים, למשל טיפול קוגניטיבישעסוק ברכישת אסטרטגיות יעילות של קידוד ושליפת מידע, ניהול יעיל של קשב וריכוז, בנוסף קיימת שיטה של נוירופידבק. בברכה ד"ר חייגרכט

15/09/2014 | 10:08 | מאת: חיים

ברור שזה מפריע לך בחיים. כמו שייעץ לך הדוקטור, טיפולים קוגניטיביים יכולים להיות יעילים - גם להפרעת הקשב והריכוז וגם בכלל הם מטפחים יכולות שכליות. וריטלין זו לא האופציה היחידה. אני יודע שבאירופה מטפלים בהפרעות קשב וריכוז בעזרת נוגד חמצון חזק שנקרא פיקנוגנול כמו שיש לסולגאר. בגדול, הוא מזרים דם למוח...

09/09/2014 | 02:15 | מאת: חן

שלום ד"ר באבחנת mri הראה בעייה כזו RT. HEMIDYSTROPHY MILD קלה... בבדיקות נוירולוגיות רגילות מראה על רפלקסים ערניים יותר בצד ימין והבדל קטן של תחושה ..יש תחושה אבל פחות מהצד החזק.....מידי פעם בימים של ווסת או לפני יש לי מן תחושה של כמה שניות של איבוד תחושה כמו נימול בלחי ימנית רגל ויד ימנית שנעלמת בצד החלש כמובן....מאז ומתמיד...עקב בעיה זו יש הבדל של 1.5 ס"מ וחצי בין צד ימין של הגוף לצד שמאל....רואים את זה בעמידה ישרה באגן.....השאלה שלי אם זה קשור למערכת העצבים...ואם יש סיכון לקחת אפידורל שמוכנס לעמוד השידרה בלידה....סכנה של חלילה להשתתק או משהו כזה ???.... הגיוני? אני בת 25 אבחנה בגיל 6 ובצבא אותה אבחנה

שלום הפורום לא עוסק בהפרעות שציינת. ממליץ לפנות לפורום המתאים. בברכה ד"ר חייגרכט

07/09/2014 | 19:32 | מאת: יוסי

בחור בריא בן 21 , כרגע נמצא בעומס מאוד רציני מבחינת הלוז היומי /שבועי שלי . לומד 5 פעמים בשבוע במסגרת לימודים מאוד עמוסה ומאוד נוקשה , בערבים עובד בעבודה פיזית ובנוסף עוסק בפעילות גופנית רבה . מודה לאלוהים אם יוצא לי לישון בלילה 5 שעות .. במהלך כל היום מרגיש עייפות וזה בעיקר אחרי ובמהלך הלימודים .. השאלה שלי האם רופא משפחה או רופא מומחה יכול לתת לי תרופה מסוימת ממשפחת האמפטמינים /מודפיניל לשיפור הערנות והריכוז במהלך היום .. ? האם הדבר אפשרי ? במה זה תלוי ? ריטלין ושאר דומיו נועד לסובלים מבעיות קשב וריכוז , מודפיניל נועד לחולי נרקולפסיה או בעלי תסמונת CFS . אדם בריא שאינו סובל מבעיות אילו נהנה מהשפעה אחרת ורופאים יודעים זאת היטב .. האם הדבר אפשרי ? תודה רבה לך מראש !

שלום במידה ומדובר בבן אדם בריא לא מומלץ להשתמש בחומרים ממריצים/סטימולנטים. במידה ואין התוויה לטיפול אפשרות היחידה לבקש מרופא מטפל למלא תופס 29 ג'ולבקש אישור של משרד הבריאות לטיפול אך סביר להניח שתשובה תיהינה שלילית. בברכה ד"ר חייגרכט

03/09/2014 | 21:00 | מאת: שי

שלום אני מעוניין לרכוש מכשיר נוירופידבק לבעיות של לקיות למידה וקשב שיש לי ברצוני ליקנות מכשיר ולא להשתמש בו מהביית נאמר לי שיש אפשרות (עלידי המכונים בעצמם אך הם לא אמרו לי מאיפה כי יש להם אינטרס שאני ישאיל מהם את המכונה וישלם כסף . אני לא מוצא חניות או מקומות שמוכרים אולי תוכל להפנות אותי תודה

שלום הפורום לא עוסק בפרסום מקומות לקניות בברכה ד"ר חייגרכט

02/09/2014 | 18:49 | מאת: ליאור

אני בן 34, שוקל כ-95 קג ביום ג הקרוב עושה מבחן moxo, האם לצורך המבחן מינון של 10 מג, זה מספיק ? האם אחרי המבחן יש צורך לפנות לנירולוג מומחה לה.קשב וריכוז? אם יש המלצות על מישהו שעובד עם קופת חולים לאומית תודה

02/09/2014 | 22:01 | מאת: ליאור

נראה לי שגם המינון וגם סוג הריטלין לא מתאימים לבדיקה

Sr 20 mg האם זה כן תקין?? ממש יש לי הרגשה שהיא לא יודעת כלום והבדיקה ביום שלישי אחרון אודה לתשובתך נ.ב רשמתי קודם תגובה זו בטעות באשכול אחד מתחת, עימכם הסליחה :)

שלום MOXO -אינו מבחן, מדובר בבדיקה הבודקת קשב. תגובה לריטלין/מטילפנידת אינדיבידואלית ולעתים קיימת תגובה מצויינת למינונים נמוכים. בבדיקה הראשונה-בדיקת MOXO, ניתן לנסות 15 או 20 מ"ג של ריטלין "רגיל" ובהתאם לתגובה לקבל החלטה לגבי המשך טיפול בRITALIN LA או CONCERTA כאשר יש צורך ברמת קשב מוגברת ל8-6 או 12-10 שעות. כן הייתי ממליץ לפנות לנוירולוג המתמחה בהפרעות קשב. אשמח לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

02/09/2014 | 17:35 | מאת: ליאור

שלום רב, מזה כחודש אני נוטל סטרטרה במינון 80 מ"ג בעלות של 720 ש"ח לחודש. בימים האחרונים אני מתחיל להרגיש השפעה חיובית של התרופה, אולם לצערי מדובר בעלות בלתי אפשרית מבחינתי. לאחרונה נתקלתי בכך שקיימת בשוק תרופה גנרית לסטרטרה העונה לשם Exepta (מיוצרת ע"י חברת Intas) ושניתן להזמינה דרך האתר האינטרנטי Pharmasepa. העלות החודשית של התרופה הגנרית הינה 204 ש"ח לחודש, עלות הנמוכה משמעותית מתרופת המקור. ברצוני בבקשה לדעת האם יש לך ניסיון עם תרופה זו. תודה רבה וכל טוב

03/09/2014 | 07:28 | מאת: ליאור

שם התרופה Axepta המכילה את החומר הפעיל Atomoxetine

Sr 20 mg האם זה כן תקין?? ממש יש לי הרגשה שהיא לא יודעת כלום והבדיקה ביום שלישי אחרון אודה לתשובתך

שלום לא ניסיתי טיפול בAXEPTA במקום STRATTERA ניתן לנסות טיפול בכדורים VENLAFAXINE-תרופה דומה מאוד לSTRATTERA לפי מנגנון פעולה, התרופה רשומה בארץ לטיפול בדיכאון/ חרדה. כמובן יש לתאם עם רופא מטפל בברכה ד"ר חייגרכט

08/09/2014 | 18:28 | מאת: ליאור

תודה רבה על תשובתך המפורטת

02/09/2014 | 14:47 | מאת: גיא

שלום רב,שמי גיא ואני בן 26. אני מטופל כבר זמן מה בריטלין וקונצרטה וברצוני להתחיל טיפול חלופי באדרל. הרופא המטפל (נוירולוג) אמר לי כי על מנת לעשות כן אצטרך לקבוע תור לפסיכיאטר שימלא עבורי טופס 29 ג'. שאלתי היא האם נוירולוגים לא מוסמכים למלא טופס זה עבור אדרל?..אני מעדיף מאוד שלא ללכת לפסיכיאטר,חרף הסודיות הרפואית,מסיבות כלכליות ואישיות אחרות. תודה

שלום ללא כל ספק נוירולוג יכול ומוסמך למלא תופס 29 ג'! בברכה ד"ר חייגרכט

02/09/2014 | 12:52 | מאת: מאיה

היי, אשמח לדעת, מה ההבדל בין מבחן TOVA, מבחן MOXO ואבחון דידקטי/פסיכודידקטי מלא? והאם רופא משפחה יכול להמליץ על מינונים שונים של ריטלין או קונצרטה? תודה

שלום בדיקות TOVA AND MOXO-לא נחשבות כאבחונים, הבדיקות בודקות תפקודי קשב בלבד, בדיקה TOVA בודקת רק סוג אחד של קשב-קשב מתמשך. אבחון דידקטי בודק לקויות למידה,האבחון לא ספציפי להפרעות קשב וריכוז. אבחון פסיכודידקטי הוא חיבור של שני אבחונים: אבחון ידקדטי אבחון פסיכולוגי הבודק IQ ומצב פסיכולוגי רגשי. הרופא לא מאורב באבחונים הנ"ל התוויה לריטלין/קונצרטא/מטילפנידת הרשומה בישראל היא הפרעת קשב מסוג ADD/ADHD מבחינה פטורמלית רופא משפחה יכול לרשום התרופה אך המלצה של משרד הבריאות -לפנות לנויראולוג או פסיכיאט, עדיף מתמחים בהפרעות קשב או לרופא משפחה במידה ועבר הכשרה בתחום הפרעות קשב וריכוז. בברכה ד"ר חייגרכט

02/09/2014 | 12:43 | מאת: מאירה

בתקופה קצרה השתמשתי בקונצרטה 27. ביומיים מתוך התקופה הזו אכלתי לפני לקיחת הכדור שוקולד, וביומיים האלו הרגשתי שהכדור לא השפיע כרגיל. היום לראשונה לקחתי קונצרטה 36 ואני מרגישה פחות מרוכזת, אפילו פחות מאשר ללא הקונצרטה. גם היום יצא שאכלתי משהו עם שוקולד לפני לקיחת הכדור. יכול להיות שאכילת שוקולד או באופן כללי משהו רווי בסוכר פוגע בהשפעת הכדור? או שאולי העלאת המינון דווקא פגע ביכולת הריכוז ואינו מתאים לי? תודה

שלום לדעתי אין קשר בין תוספת סוכר או שוקולוד והשפעהה פחותה של ריטלין/קונצרטא. יש לציין שמינונים שהשתמשת לא גבוהים. לא ברור האם קיימת הפרעת קשב הראשונית. האם עברת אבחון קשב? בברכה ד"ר חייגרכט

שלום רב ד"ר מיכאל חייגרכט, אני בת 26, בהפוגה מלאה מלוקמיה 3 שנים, אחרי השתלת מח עצם עצמית. אני לוקחת ציפרלקס 10 מ"ג בגלל הפרעת חרדה. יש לי מספר שאלות: 1. לאחר ההשתלה אובחנתי עם ירידה קוגניטיבית ובעיית זיכרון כתוצאה מן הטיפולים שקיבלתי. בשנה הראשונה ללימודים האקדמאים התקשיתי מאוד, ולכן התחלתי לקחת ריטלין 10 מ"ג (בהוראת הפסיכיאטרית המטפלת שלי). הרגשתי שיפור ניכר ביכולת שלי להתרכז וללמוד (וגם בציונים שלי..) אבל שמתי לב, כי לאחר שאני לוקחת את הריטלין, אני הופכת להיות עצבנית בצורה מטרידה, אני חסרת סבלנות כלפי כולם ואני מתפרצת תוך שניות. האם זוהי תופעת לוואי מוכרת של שימוש בריטלין והאם היא קשורה במינון? כלומר, במידה ואשנה את המינון- העצבנות תרד? בנוסף, קשה לי נורא להתרכז בשעה הראשונה לאחר שלקחתי את הריטלין. שום דבר לא נוח לי, אני לא מצליחה לכתוב כמו שצריך ולהתרכז. 2. שאלה נוספת היא שמאז ההשתלה, התפתחה אצלי בעיה נוספת- רגישות יתר למגע. קשה לי ממש כשנוגעים בי, אני לא מסוגלת לגעת בבצק ובפלסטלינה, אני לא מצליחה לשטוף את הפנים עם מים בבוקר ואפילו טיפות מים שניתזות עליי משגעות אותי. מה ניתן לעשות בנידון?? אני מרגישה שאני משתגעת מזה (מעבר לזה שכבר לא נעים לי להרחיק את חבר שלי ממני בכל פעם...) 3. קראתי באינטרנט שיש קשר בין הפרעת קשב וריכוז ובין רגישות יתר. יכול להיות שאם אפתור את בעיית הרגישות כבר לא אצטרך ריטלין?! תודה רבה על העזרה!!!

שלום לריטלין בדומה לחומרים ממריצים אחרים קיימת השפעה סטימולטיבית לא ספציפית, לכן יכולה להיות השפעהחיובית על קשב יחד עם זאת החמרה בחלק הרגשי, החמרה בחרדה. ללא אבחון נוירופסיכולוגי לא ניתן להמליץ על המשך טיפול תרופתי. ללא כל ספק קיים קשר בין הפרעת קשב והפרעה רגשית. הפרעה רגשית בד"כ גורמת להפרעה משנית בקשב וריכוז. לגבי רגישות יתר למגע -סיבה לא ברורה, יתכן והתפתחה פולינוירופתיה תחושתית(פגיעה בעצבים הקפיים תחושתיים), משנית לטיפולשקיבלת אך לא ניתן לשלול גם סיבות אחרות. בשלה זה ממליץ בתאום עם רופט מטפל לנסות טיפול פסיכולוגי קוגניטבי-התנהגותי-CBT,או EMDR בברכה ד"ר חייגרכט

31/08/2014 | 21:34 | מאת: מישהי

28/08/2014 | 12:56 | מאת: חמוטל פרידמן

השבוע ביצעתי אבחון לקשב וריכוז באסף הרופא. בין השאר נערך מבחן טובה במחשב כולל עם השפעת ריטלין והסתבר שריטלין לא משפיע עלי. הוא יצר אצלי עייפות קשה ולמרות שכביכול יצר מצב של יציבות גובהה יותר במבחן, המצב היציב כביכול להיה מצב גרוע ולא מרוכז והיו לי אפילו יותר טעויות במבחן עם הריטלין מאשר בלעדיו. אני כרגע בתקופת מבחנים מאוד קשה ועמוסה לתואר ובקושי מצליחה ללמוד למבחנים וכל הבירורים שניסיתי לעשות לגבי פתרונות נוספים עלו בתוהו. מה האופציות הנוספות הקיימות? האם נגזרות אחרות (קונצרטה?) יכולות כן להשפיע למרות שהריטלין לא עבד? האם בכלל יש תרופות אחרות שעשויות לעבוד ואיך מקבלים בדיקה שלהן? בנוסף, שאלתי את המאבחנת האם קיימים פתרונות בצורת סדנאות ללימוד שיטות למידה שמסייעות בהתמודדות. נאמר לי שכיוון שהבעיה לשי מתבטאת בעיקר בתחום המתמטי וכמעט ולא בתחום המילולי אז כמעט ואין שיטות שרלוונטיות אליי וכמו כן כיוון שאני מחוננת אז גם ככה רוב שיטות הלמידה לא יעבדו עליי. האם ישנו מישהו שמתמחה בשיטות למידה בתחום המתמטי לבעלי הפרעת קשב וריכוז שניתן לפנות אליו? אני ממש נואשת, אני על סף לעוף מהתואר ואין לי הרבה זמן למצוא פתרונות. בבקשה, אשמח לכל עזרה שהיא, גם אם זה רק משהו שכדאי לבדוק ולא בטוח אם יעבוד.. כל דבר תודה

שלום חמוטל את עדיין לא סיימת את האבחון. את עברת רק את חלק הראשון של האבחון. את אמורה להגיע לבדיקה שניה(אני אמור לבדוק אותך כחלק בלתי נפרד של האבחון-הוסבר לך)ומטרת הבדיקה השניה היא גם לדון על אפשרויות של טיפול כולל טיפול תרופתי וטיפול לא תרופתי. אשתדל בפגישה לענות לכל השאלות. בברכה ד"ר חייגרכט

26/08/2014 | 09:53 | מאת: ליאורה

שלום רב, אני בת 46 וב 2-3 האחרונות סובלת מחוסר ריכוז. כל רעש קטן ככל שיהיה מפריע לי ומסיח את דעתי. בכדי לקרוא או לעבוד צריכה שקט מוחלט. בנוסף, יש לי קושי גדול בריכוז. מוצאת עצמי קמה כל דקה ל"תירוץ" אחר ולו רק לא לשבת ולעשות את מה שנדרשת לעשות. כך מצגת שאמורה לקחת כיום להכנה לוקחת לי שבוע. האם מבדק TOVA הוא המבדק הנכון עבורי לבחינת התופעות המתוארות? באם לא, על איזה מבדק היית ממליץ? תודה מראש,

שלום בדיקה TOVA בודקת סוג אחד של קשבבלבד-קשב מתמשך ותוצאות לא תמיד משקפות את מצב קוגניטיבי. ממליץ להבדק ע"י נוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות כדי להחליט האם יש צורך באבחון ספציפי. אשמח לעזור(טל" 0777779222) בברכה

25/08/2014 | 08:05 | מאת: אורי

אני בסיום תואר שני סוף כל סוף גילתי שאני עם הפרעת קשב לא קלה ,אני אוהבת ללמוד אך סובלת מאוד אשמח להעזר באפליקציה לאיך לעשות עבודות סמינריוניות אני פשוט סובלת תודה אורי

שלום לא ברור מה הסוג של הפרעת קשב שאת את סובלת ואיך"גילית"? את ההפרעה, האם עברת אבחון? על פי מידע שהועבר לא ניתן להמליץ בשלב זה. בברכה ד"ר חייגרכט

24/08/2014 | 23:13 | מאת: ilana

אימי בת 90. לפני כשבועיים החלה ליטול ActiveBrain 3 ביום ,100 מ"ג עקב בעיות זיכרון ומצב רוח ירוד. האם המינון גבוה מידי ואפשר להסתפק ב-2 ליום?

שלום לא ידוע לי שתוסף מזון ActiveBrain עבר מחקר מבוקר ולכן לא יכול להמליץ. קיימת תרופה דומה ויקוג-VAYACOG שכן עברה מחקר לגבי מינון וסוג של כל תרופה או תוסף מזון יש להתיעץ עם קודם עם רופא מטפל כדי למנוע מראש השפעה שלילית האפשרית על מצב כללי, בוודאי בגיל 90 כאשר קיימות מחלות ומצבים רפואים שונים. בבברה

19/08/2014 | 13:48 | מאת: אמא לבת 9

שלום, בתי בת 9 מקבלת ריטאלין 20 מ"ג. אני מרגישה כי אינו יעיל עוד ויתכן כי קשור למשקל גופה שעלה. היא שוקלת כיום 40 ק"ג. האם יש לשנות המינון? לכמה? תודה רבה

שלום הפורום לעוסק בהפרעות קשב בקרב ילדים. ממליץ לפנות לפורום המתאים בברכה ד"ר חייגרכט

19/08/2014 | 09:27 | מאת: מאיה

שלום, שמי מאיה. אני נוטלת מזה שבועיים קונצרטה 27 בין 2-3 פעמים בשבוע. לעיתים אני חווה כאבי ראש המתפתחים למיגרנה די מהר. האם אפשרי ליטול אקמול או משכך כאבים אחר (כמו אדקס) יחד עם הקונצרטה? תודה.

שלום בד"כ אין מניעה לטיפול משולב עם אקמול. בחלק של משככי כאבים קיימת תוספת של קופאין, החומר שעובד דרך אותה מערכתשעובד גם ריטלין/מטילפנידת ואני לא ממליץ על שימוש משולב של סוגים שונים של ריטלין/קונצרטה ותרופות שכוללת קופאין או חומר ממריץ אחר. ממליץ לגבי כל טיפול חדש/נוסף להתיעץ עם רופא מטפל בברכה ד"ר חייגרכט

15/08/2014 | 19:36 | מאת: שי ראז

שמי שי ואני בן 20, מאז ומתמיד הייתי "מעופף" מה שנקרא.. ובשנה האחרונה אני מרגיש שהזיכרון שלי מתדרדר. בעבר הייתי שומע שירים רבים וזוכר את המילים בקלות רבה וכיום איני מצליח לזכור שורה אחת אפילו דקה אחרי שאני קורא אותה, זאת רק אחת ממיני בעיות שגורמות לי לחשוב שאולי קיימת בעיה כלשהי שמשפיעה לי על הזיכרון, אבקש את עצתכם, בתודה שי.

שלום ממליץ לפנות להערכה קוגניטיבית לנוירולוג המתמחה בהפרעות זיכרון/הפרעות קוגניטיביות. אשמח לעזור ניתן ליצור קשר בטל" 0777779222 בברכה ד"ר חייגרכט

13/08/2014 | 15:51 | מאת: משה

ד"ר חייגרכט שלום, לאחרונה עשיתי מעבר משימוש בריטלין 20 מ"ג מסוג sr לשימוש בסוג la. (עקב הבנתי שהוא נחשב יותר "חדשני" ומקיים פחות תופעות לוואי) עם זאת, נדמה לי שהשפעת ה"la" מעודנת יתר על המידה ופחות אפקטיבית מסוג הsr. בעצם אני מרגיש שהשימוש בsr היה יותר עדיף לי. האם אפשרי שהסוג החדש אכן משפיע עלי בצורה פחות טובה או שזה פסיכולוגי בלבד? תודה מראש

שלום החומר הפעיל בשני סוגים של התרופות הוא מטילפנידת. ההבדל בטכנולוגיה ותוספות. יתכן והבדל בהשפעה היא פסיכולוגית, יחד עם זאת קיימת תגובה אינדיבידואלית לסוגים שונים של ריטלין. יש לציין שמדובר במינונים נמוכים שלא תמיד משפיעיים. RITALIN SR 20 MG שוונה ערך של כ6 מיליגם של ריטלין רגיל. וRITALIN LA 20 MG שווה ערכך כ8 מיליגרם של ריטלין רגיל. בברכה ד"ר חייגרכט

04/08/2014 | 00:27 | מאת: דן

שלום אני סובל מבעיות קשב וריכוז שמעתי שתרופת הפוקלין ניכנסת בקרוב לסל התרופות האם זה נכון ? והאם התרופה מחזיקה עד כ 12 שעות ? אני צריך את התרופה ללימודים כרגע אני משתמש באדרל והוא מחזיק לי לי כ 3 שעות שרק את השעה וחצי הראשונות אני באמת מרגיש מרוכז

שלום קיים פוקלין שמשפיע לטווח זמן קצר עד 4 שעות ופוקלין XR שמשפיע עד 12 שעות קיים גם ADDERAL XR שמשפיע עד 12 שעות נציגים של החברה המשווקת את התרופה(פוקלין) אומרים שהתרופה יהיה רשומה במשרד הבריאות יתכן השנה. בשלב זה לא ברור האם פוקלין יהיה בסל של תרופות בברכה ד"ר חייגרכט

31/07/2014 | 13:27 | מאת: דן

שלום יש לי בעיות קשב וריכוז ADD ואני כל הזמןישן אם לא היה שעון מעורר ההייתי יושן גם 14 שעות ביום האם זה קשור לבעיות קשב כי אחי שיש לו ADHD יושן כ 6 שעותצ ביום וזה מספיק לו ואם מה שאני טוען שזה נכוון האם יש טיפול כנגד זה תודה

שלום התופעה לא אופיינית להפרעת קשב-ADD ממליץ לפנות לנוירולוג המתמחה בהפרעות קשב/הפרעות קוגניטיביות אשמח לעזור בברכה

26/07/2014 | 20:46 | מאת: שרון

שלום רב, האם מותר לקחת רטלין la40 לאחר קונצרטה 54 ? אני מקבלת גם קונצרטה וגם רלטלין , לוקחת לפי ימי לימודים ומבחנים ( לדוגמא , ביום לימודים אקח בבוקר קונצרטה , וביום של מבחן שבו אין צורך בשימוש לאורך כל היום אקח רטלין) אני בתקופת בחינות וגרה בעוטף עזה , מבחינת זמנים יש לי רק את היום ללמוד למבחן , לקחתי בבוקר קונצרטה 54 ורוצה להמשיך ללמוד גם בלילה , מבינה את הבעיותיות שיש בשאלה אך לצערי זה המצב הוא כזה .. האם מותר לקחת ?

שלום לא מומלץ ליטול COBNCERTA וRITALIN LA בו-זמנית במידה ויש צורך לאריך השפעה של RITALIN LA או קונצרטה ניתן להוסיף כדור של RITALIN IR(ריטלין"רגיל")אחרי שש שעות לאחר נטילת RITALIN LA או אחרי 9 שעות לאחר נטילת CONCERTA בתאום עם רופא מטפל בברכה ד"ר חייגרכט

10/07/2014 | 13:29 | מאת: יוכבד

שלום, עברתי בחינת טובה. בחלק הראשון יצא לי ציון שהעיד על חולמניות ואימפולסיביות. לאחר מכן לקחתי 20 מג ריטלין (אני בת 36 ושוקלת 58 קילו). הרגשתי ממש רע עם כניסתי לבחינה (בחילה, דופק, רעד וכו) והובחנו התעקשה שאעשה את המבחן במצב זה. במהלך הבחינה התחלתי לבכות (הרגשתי כמו הצפה הורמונלית והתחלתי לחשוב בכלל על הבן שלי). קינחתי עם את האץ עם טישו כל הזמן. בקיצור ממש לא הרגשתי שאני במצב להתרכז וכל ארבעת המדדים יצאו בעייתים. הבוחנת מתעקשת שזה בסדר שקיימתי את הבחינה במצב זה. מניחה שהיא חשבה שאני בחדר למרות שלא חשתי בחרדה מהבחינה. הם מסרבים לאפשר לי מבחן חוזר. מה דעתך? יתכן שלקחתי מינון גדול מידי. זו התחושה שלי.

12/07/2014 | 22:23 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום טובה. ייתכן בהחלט שסבלת מתופעות לוואי של התרופה ריטאלין. במקרה כזה ניתן לתת מנון נמוך יותר 10 מ"ג ולראות מה התוצאה. בכל מקרה במבוגרים מבחן טובה אינו משמש לאבחון קליני ויש צורך בהערכה של רופא מומחה להפרעות קשב וריכוז במבוגרים וכניסה במקרה הצורך של תהליך עקבי של נטילת תרופה תחת בקרה ובחינת התוצאות. אין לך מה להתרגש ממבחן TOVA יחיד

שלום, אני מעוניין לדעת האם לקיחת תוסף התזונה ACTIVE BRAIN יכולה להשתלב עם שני המוצרים (או אחד מהם) : Provigil ו/או גינקובילובה תמצית או שמא יכולים לגרום נזק בבריאים.

שלום מדובר בתרופות שונות עם מנגנון פעולה שונה. לא ברורה מדוע צריך להשתמש בתרופות הנ"ל בנוסף לתוסף מזון? לפי הערכתי לא היה מחקרמבוקר שבדק השפעה משותפת של התרופות ולכן לא ניתן להמליץ. בברכה ד"ר חייגרכט

05/07/2014 | 13:58 | מאת: אלון

היי אני סטודנט בן 26 לפני שנה וחצי בערך התחלת ליטול ריטלין לאחר התנסות עברתי לקונצרטה 56 לפני חודשיים התחלתי טיפול בסימבלטה עקב התקפי חרדה . כרגע אני בתקופת מבחנים ובזמן האחרון התחלתי לשלב עם ריטלין 10-12 מג כל 4 שעות ההשפעה לא הכי מספקת אני עדיין נשאר היפרקטיבי כזה והריכוז לא מספק , השאלה שלי האם אפשר לעלות ל15-20 בהדרגה ? הפסיכיאטרית המליצה לי 10 מג כל 4 שעות סהכ 20 ביום. כרגע אני בתקופת מבחנים ואני צריך ללמוד המון האם זה אפשרי ליטול 3 פעמים ביום 10/15 מג כל 4 שעות? או שעדיף לא להסתכן ופעמיים 15 כל 4 שעות?אשמח לקבל חוות דעת מקצועית תודה !! :)

12/07/2014 | 22:31 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום אלון. במידה והפרעות הקשב והריכוז נובעות מחרדה או מתח תוספת ריטאלין לא תעזור לך ואף עלולה להחמיר את המצב. ניתן לשקול העלאת ריטאלין לטווח קצר עד 60 מ"ג וזאת במקום קונצרטה. ניתן לפרוס זאת 20 מ"ג כל 4 שעות. בהצלחה

למה אתה לא שולח אותו לרופא שלו, או לכל רופא? איזה חוסר אחריות לשנות מינונים ככה? מה אתה יודע עליו? אתה לא שואל כלום? אולי הוא לוקח עוד דברים?

28/07/2014 | 14:24 | מאת: אלון

אף פעם לא היו לי חרדות הובחנתי ב ADHD לפני כשנתיים לפני חצי שנה בערך התחילו לי התקפי חרדה כל פעם כשנטלתי קונצרטה/ ריטלין לפני כשלושה חודשים הפסיכאטר רשם לי סימבאלטה 30 מג ,כדור ביום נגד החרדה לאחר חודשיים המליץ לשלב כדור ריטלין 10 כל 4 שעות אך כדור של 10 לא עושה לי כלום ולכן שאלתי..

05/07/2014 | 06:17 | מאת: חנה

שלום, אני צורכת רטלין 20 מ"ג LA אך הוא לא משפיע עלי כל כך, פחות מה10 הרגיל... אני משתמשת בו בעיקר בימים שאני צריכה לשבת כל היום וללמוד בלי לטפס על הקירות, האם זה בטוח לקחת שני כדורי 20 LA בשביל שהמינון שישתחרר יהיה גבוה יותר לאורך הזמן? (אם אני לא טועה זה יוצא בערך 16 מ"ג)

שלום RITALIN LA 20 MG שווה ערך כ-8 מיליגרם של ריטלין רגיל. במידה ואין השפעה הנדרשת ניתן לעלות מילנון בתאום עם רופא מטפל עד RITALIN LA 30 MG, בהמשך במידת הצורך לRITALIN LA 40 MG פעם ביום. עליה במינון משפיעה על עוצמת ההשפעה ולא משנה את זמן ועקומת ההשפעה.

04/07/2014 | 00:07 | מאת: שמוליק

שלום רב , אני בן 70 , וביצעתי בדיקת CT מוח ללא חומר ניגוד . הנוירולוגית שלי בחופשה , ולכן מבקש לדעת משמעות התוצאות הבאות : "סימני אטרופיה מוחית כללית ניכרת. אוטמים לקונריים רבים באזורים הפריונטריקולריים ובקורונה רדיאטה משני הצדדים" סיבת ההפניה הייתה בעיות חוסר יציבות ( שבינתיים כמעט חלף לגמרי ) והפרעת זיכרון קלה . שאלתי היא האם אני יכול לטוס לאירופה לשבועיים , טיול שעיקרו הליכות מתונות - חלקן אבצע לבד וללא ליווי . כמו כן - האם תוצאות ה-CT מעידות על אלצהיימר , ואם כן האם יכולה להיווצר תופעה של חוסר התמצאות בעתיד הקרוב ? תודה מראש .

שלום הפורום לא עוסק בפענוח של בדיקות CT מוח אוהדמיה אחרת שלמוח. הערה: בדיקה CT מוח לא אבחנתית למחלת אלצהיימר! בברכה ד"ר חייגרכט

02/07/2014 | 12:06 | מאת: משה

שלום ד"ר רוזיצקי, אני מטופל באפקסור 225 מ"ג עקב דיכאון וחרדה וכן אביליפיי 2.5 מ"ג עקב טיקים. השאלה איזה תרופה להוסיף לטיפול בהפרעת קשב? האם להוסיף קונצרטה או וולבוטרין? תודה מראש.

12/07/2014 | 22:28 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום משה. הפרעות קשב יכולות לנבוע גם מהפרעות דיכאון וחרדה ולכן קודם כל יש לבדוק האם אתה מאוזן ומתפקד טוב מבחינה הדיכאון והחרדה. אפקסור עצמה יכולה לעזור לעתים בהפרעות קשב וריכוז. במקרה זה תוספת של תרופה נוספת הינה בעייתיתי עקב חשש לאינטראקציות תרופתיות ותופעות לוואי. כדאי לך להתיעץ עם פסיכיאטר מומחה להפרעות קשב וריכוז. יש לשקול טיפול CBT פסיכולוגי להפרעות קשב וריכוז.

שלום, אני בן 41 והשבוע הובחנתי כלוקה ב - ADD. בעוד יומיים אתחיל טיפול פסיכולוגי המתמחה בהפרעה הנ"ל. במקביל, אתחיל טיפול תרופתי. בה בעת, אני חווה פרידה כואבת לאחר זוגיות של קרוב ל - 6 שנים, מהאישה שעדיין חושב כי היא האחת והיחידה עבורי. מיום הפרידה והאבחון, אני מרגיש כי כל הסימפטומים הוחרפו. היום אני יכול לומר בוודאות שכל מערכות היחסים בהם הייתי, כולל האחרונה נהרסו בעקבות ההפרעה. שאלתי היא, האם ניתן לממש ולנהל מערכת יחסים זוגית תקינה ובריאה למרות ההפרעה בהנחה שהטיפול התרופתי מקל? אודה לך על תשובתך. כמו כן, אשמח לקבל תגובות מאנשים אשר התחבטו בשאלה זו?

12/07/2014 | 22:25 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום עידו. התגובה הנפשית שלך כעת למשבר הזוגי הינה צםויה ויכולה בעצמה להשפיע על התפקוד ויכולות הקשב והריכוז שלך. באופן כללי אנשים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז מתקשים יותר להחזיק במערכות יחסים ויש עלייה בסיכון למשברים זוגיים וגירושין. לאור זאת טיפול בהפרעת קשב עצמה יכול לעזור לך בהמשך הדרך. בהצלחה

24/06/2014 | 00:18 | מאת: שלי

שלום, אני בת 65, מרגישה שהזכרון כבר ממש לא משהו ! היכן ניתן לבדוק מה מידת החומרה וכיצד ניתן לטפל בעניין ? אשמח להמלצה לרופא / מכון מומחה העובדים עם קופ"ח לאומית. תודה

שלום ניתן לבדוק את הפרעה בזיכרון ולטפל בהפרעה. אשמח לעלור ניתן לפנות למכון מד-על להתקשר לטל" 0777779222 לד"ר מיכאל חייגרכט עבור חוות דעת בד"כ אפשר לקבל החזר מביטוח משלים במקופת חולים לאומית. בברכה ד"ר מיכאל חייגרכט

22/06/2014 | 09:06 | מאת: מאיר

אני מרגיש בחודש וחצי האחרון שכולם מסתכלים עלי אני בוכה סתם ומרגיש כאילו אין לי זיכרון וגם התחיל לי בעיות בראייה והפה שלי יבש לפעמים מה קורה לי ?

24/06/2014 | 18:57 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום רב. התחושות והסימנים שאתה מרגיש בהחלט מלמדים על מצוקה נפשית. תחושות אלו יכולים לנבוע מהתקפי חרדה אך גם מסיבות אחרות. ממליץ כי תפנה ליעוץ פסיכיאטר בהקדם. בהצלחה

19/06/2014 | 14:18 | מאת: אביקו

שלום רב, יש לי בעיה של לחץ ובלבול (עליית דופק, יובש) כאשר אני נימצא במבחן או בראיון מקצועי . רמת היכולת שלי והאיי קיו יורדים משמעותית . בעיה נוספת, גם כשאני קורא מאמרים מקצועיים קשה לי לשמור על ריכוז לאורך זמן . אבל הבעיה הראשונה יותר מפריעה לי. אבל אולי הן קשורות . האם זה משהו נוירולוגי ? האם ניתן לטפל בזה ?

24/06/2014 | 18:55 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום רב. לחץ וחרדה במבחנים וראיונות יכולים לנבוע מסיבות רבות. אחד הגורמים העיקריים הינם חרדת ביצוע הקשורה להפרעת חרדה חברתית. לעתים גם הפרעות קשב וריכוז יכולים לגרום לתופעות אלו. ממליץ כי תפנה ליעוץ פסיכיאטר המתמחה בהפרעות קשב וריכוז במבוגרים ובהפרעות חרדה. בהצלחה

שלום אין אבן שאני יודעת שקיימת שלא הפכתי.כולל נוירופידבק שעזר באותו גיל לשיפור הקשב מאוד.כמו כן לאחר הפיכת כל אבן הבנתי שאין ברירה וצריכים לתת את גלולת הקסם "רטלין" אמנם זה עזר מבחינת הקשב. אבל לא פתר את בעיית הזכרון. החומר שצריך ללמוד לבגרויות דורש זכרון שנבנה על לימוד. היא יושבת שעות על גבי שעות . מגיעה למבחן ולא מצליחה. אין לי מושג מה עוד אני צריכה לעשות . אשמח לעזרה בהקדם כדי שבשנה הבאה האחרונה שלה בבית הספר אולי בכל זאת יהיו לה השגים. בתודה

שלום ממליץ להגיע לבדיקה בנוכחות עם תוצאות של כל המבחנים. אשמח לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

11/06/2014 | 22:35 | מאת: צפריר

רשמתי למטה את הבעיה עם התוצאות של מבחן הפים. הבעיה שאבי עשה צוואה שלוש שבועות לפני. וכשהוא עשה תצוואה הוא לא ערך שום בדיקה רפואית גם לא מיני מנטל. ועכשיו יש לי חשש שהתוצאות הנמוכות במבחן הפים יכולות להשליך על הכשירות שלו לצוות. האם לפי ערכתל יש פה בעיה שיכולה לפגוע בצוואה? אם יערערו עליה? מה הכי בעייתי בכל התוצאות?

שלום הפורום לא עוסק בנושא של צוואה. נא לפנות לפורום המתאים. בברכה ד"ר חייגרכט

שלום! אני בן 39. בריא בדרך כלל. יש קצת לחץ דם גבוה שמאוזן עם אוקסאאר. בשנתיים האחרונות אני עובד בתפקיד מאוד מלחיץ ונמצא במצב של סטרס תמידי. לפני כשנה אבא שלי ז"ל נפטר מסרטן במוח (GBM). תקופת המחלה שלו הייתה מאוד מורכבת מבחינת כל המשפחה. לפי המלצתו של פסיכולוג שהתייעצתי איתו אחרי מותו של אבי, אני לוקח ZOOM של טבע לשיפור הריכוז. בשבועות האחרונים שמתי לב שאני עושה די הרבה טעויות בהקלדה (למשל מבלבל הסמכה והסכמה). יש לציין שעברית איננה שפת האם שלי, אבל תמיד הצטיינתי בכתיבה בעברית. גם בקריאה פתאום יש טעויות, בעיקר דילוג על מילים. אני יכול לשייך את זה ללחץ הזמן בו אני נמצא שמחייב אותי הרבה פעמים "לקרוא באלכסון". אני לא רואה אצלי סימנים נוירולוגיים שאני זוכר מהבדיקות שעשו לאבא שלי - אין אובדן תחושה, אני יכול להרים ידיים בעיניים עצומות ולהחזיק אותן באותו גובה וכו'. האם בלבול האותיות בכתיבה והקשיים הקלים בקריאה עלולים להיות סימן מוקדם להתפתחות של גידול במוח או שאני מדבר שטויות וזה סתם סימן של סטרס? תודה!

שלום התאור יכולים להתאים להפרעת קשב , מנית להפרעה רגית וחרדה אך ממליץ לפנות לצורך הערכה רפואית מדווייקת לנוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות. אשמח לעזור בברכה

09/06/2014 | 20:23 | מאת: צפריר

שלום רב אבי בן ה 88 אושפז עקב שבר בברך ונערך לו בבית החולים מבחן בשם FIM ביום השחרור להלן תוצאות המבחן תקשורת: הבנה-שמיעה:2 הבנה-ראיה:2 התבטאות מילולית:6 התבטאות לא מילולית:6 יכולת חברתית: אינטראקציה חברתית:2 פתרון בעיות:2 זיכרון:3 סה"כ ציון 54 נק נתתי לך את כל הפרמטרים. מה אפשר ללמוד ממבחן הfim. האם לערכתך לפי התוצאות של הפים. אבי יוכל לשנות צוואה? כי העו"ד אמר לי שהנתונים שקובעים נמוכים. אם פסיכוגריאטר היה רואה זאת הוא בכלל היה ניגש למבחן מינימנטל?  אודה על תשובה בהקדם

שלום הפורום לא עוסק בנושא ממליץ לפנןת לפורום המתאים בברכה ד"ר חייגרכט

09/06/2014 | 19:55 | מאת: אליהו

האם יתכן שאדם הוא דמנטי או סובל מאלצהיימר ורופא לא מאבחן זאת?  והאם בשביל לאבחן דמנציה או אלצהיימר זקוקים לפסיכוגריאטר או שרופא רגיל מספיק?  האם יתכן שאדם הוא דמנטי או סובל מאלצהיימר ורופא מאבחן אותו דיכאוני בלבד?  מה זאת דמנציה מסוג נייס?

שלום דמנציה -הגדרה קלינית המגדירה ירדה קשה בתפקוד קוגניטיבי. קיימים סוגים שונים של דמנציות ומחלת אלצהיימר היא גם סוג של דמנציה. לא תמיד קך להבדיל בין דמנציה קלה והפרעה קוגניטיבית משנית על רקע מצב רוח ירוד, דיכאון. כאשר מדובר בדמנציה קשה לרוב הרופאים אין קושי מסוים לאבחן , אך כאשר מדובר בדמנציה קלה עדיך להגיע לבדיקה לנוירולוג או פסיכיאטר או גריאטר המתמחים בתחום הפרעות קוגניטיביות בברכה ד"ר חייגרכט