קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

02/06/2015 | 14:45 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בת 16 ולפני חודש בערך הייתי באבחון אצל נוירולוג. במכתב שקיבלו כתוב כי אני סובלת מהפרעות קשב ומוסחות עם תנועתיות יתר.בנוסף יש חשד לפגיעה בזיכרון לטווב קצר. הנוירולוג שלח אותי לעשות בדיקות ובין היתר בדיקת m.r.i יש לי כמה שאלות: 1. הבדיקה ל m.r.i היא רק כדי לשלול תופעות אחרות? 2. יש בדיקה שיכולה להעיד בוודאות על בעיית קשב וריכוז? 3. כמו שהזכרתי אני בת 16 ועוד מעט מתחילה תקופת בגרויות, רציתי לדעת אם אני יכולה לקבל הקלות - כמו להיבחן בחדר שקט וכו? 4. הנוירולוג שהייתי אצלו יכול לתת לי הערכת זמן במבחנים? או שרק מאבחנים אחרים יכולים לתת את זה? אשמח אם תוכל לענות לי על שאלותיי. תוה רבה.

שלום בדיקה MRI מוח "רגילה"-מבצעים לצורך שלילת נזק /תהליך ברקמת המוח ולא אבחנטית , לא ספציפית להפרעות קשב. בד"כ לא מקובל להמליץ על התאמות(הקלות) רק על סמך בדיקה נוירולוגית בלבד. מומלץ לבצע אבחון נוירופסיכולוגי/נוירוקוגניטיבילצורך הערכה מדוייקת של תפקודי קשב וזיכרון ובהתאם לתוצאות להמליץ על התאמות/הקלות. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים