ירידה בזכירת שמות

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

29/09/2015 | 09:05 | מאת: איילת

עכשיו אני מודאגת. לא ששכחתי שמות חשובים או ידועים לי היטב. אבל שכחתי לאחרונה, וניסיתי להיזכר, שמות של שחקנים או אנשי טלוויזיה שאני מכירה באופן כללי, כלומר - כאלה ש"נמצאים בראש" אבל לא חשובים במיוחד. נזכרתי לאחר מספר דקות של לחץ נפשי בשם הפרטי או בשם המשפחה, אבל לא בשני השמות גם יחד. זה היה הבוקר. נתיב ההיזכרות שלי היה מעניין, אלמלא הוא מדאיג אותי. זכרתי את שמו הפרטי של מי שנפל בשיירת הל"ה בתש"ח, ונודע כאדם שניבאו לו גדולות בתחום הבוטניקה. לא ידעתי מה הקשר לשם שחקן הטלוויזיה והתיאטרון שניסיתי לזכור, ואז גיליתי כי שם המשפחה שלהם זהה, ונזכרתי בו. בשמו הפרטי של השחקן לא נזכרתי, גם בעבר לא זכרתי אותו, שם די סתמי - הייתי אומרת. כלומר, הדרך הנפתלת שעשיתי כדי להיזכר בשם השחקן מעניינת למדי אבל מפחידה אותי. אני בת 80 (על לא עוול בכפי...) אבא שלי היה חולה פרקינסון ודמנטי, ונפטר בגיל 73 לפני המון שנים - 40 שנה! אמא שלי חייתה בצלילות נהדרת עד גיל 100 ונפטרה חודשים אחדים לאחר מכן, כאשר אבדה לה הצלילות לא יותר מחודש-חודשיים לפני מותה. וואללה, אני פוחדת! יש לי מסתם תותב בלב, קוצב שעושה את כל העבודה במקום הקצב הטבעי שהיה גרוע, אני מרגישה בסדר בדרך כלל. אני סופרת, עורכת, מו"ל ועדיין יש לי עבודה גם עם לקוחות. אני לא מקיימת שום פעילות גופנית, רק הולכת פעם ביום למרכז או לסופר, משהו כמו 600 מטר לכל כיוון. פעילות גופנית תמיד היתה קשה לי ולא אהובה עלי. אלו היה ים בירושלים הייתי מגיעה אליו בימים שהוא שקט, לשכשוך ושחייה של דקות ספורות... מצפה למילות ארגעה! תודה!

שלום קיימות סיבות רבות שיכולות לגרום להפרעות בזיכרון או יכולת שליפת מידע. אין צורך להכנס ללחץ ללא סיבה, אך חשוב להבדק ע"י נוירולוג, עדיף נוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות כדי לאבחן הסיבה ולקבל החלטה לגבי טיפול הנדרש במידת הצורך. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים