חוסר במגנזיום במוח פוגם בזכרון

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

03/11/2015 | 00:44 | מאת: אייק

שלום-- התפרסם זה עתה מאמר בזאפדוקטורס שטען שחוסר במגנזיום במוח פוגם בזכרון,וכי מגנזיום במי שתיה חודר דרך BBB , וכי שאר סוגי המגנזיום כתוספי מזון לא חודרים דרך BBB.וכי החוקרים בונים תרכובת מגנזיום שתחדור למוח ותשפר את הזכרון. האם מגנזיום אוקסיד,שנספג הכי טוב לדם כן או לא חודר דרך ה BBB ? ואיזה תרכובת מגנזיום המחקר בזאפדוקטורס מצא שמשפרת את הזכרון ? ? תודה לעזרתך להבנת הנושא אייק

שלום קיימות עבודות מחקר שונות שבדקו השפעה של מגנזיום על הזיכרון ותפקודי המוח נוספים. בחלק מהמחקרים הייתה השפעה חיובית לסוגים מסויימים של זיכרון, אך בעבודות אחרות הייתה מסקנה ששימוש כרוני במגנזיום יכול לפגוע בזיכרון ותהליך למידה. כעת עד כמה שידוע לי אין המלצה רפואית להשתמש במגנזיום כטיפול בהפרעות בזיכרון או תפקודים קוגניטיביים אחרים או כטיפולמניעתי. לדעתי כעת אין המלצה ואין צורך בטיפול במגנזיום במידה ורמת מגנזיום בדם תקינה. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים