ד"ר שלום

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

08/07/2015 | 16:09 | מאת: גבריאל

שלום רב, רציתי לשאול מה ידוע לך על הורמון הallopregnanolone? ומה הקשר שלו לפרופסיה? מקווה שתוכל לעזור זה נושא חשוב מאוד שאין עליו ידע בכלל בארץ..

שלום השאלה לא ברורה. ההורמון שייך למשפחת סטארוידים, מנגנון השפעה - כנראה מודולציה של קולטנים מסוג GABA במוח. ההורמון מעורב במצבי סטרס, חרדה , דיכאון. באתרי אינטרנט באנגלית קיימת איפורמציה על ההורמון, כולל מנגנון פעולה. בברכה ד"ר חייגרכט

13/07/2015 | 14:44 | מאת: גבריאל

החומר הפעיל פינסטריד בפרופסיה מעכב אינזים בשם אלפא 5 רוקטוז. האם יתכן aהאינזים גם אחראי על המרה של הורמון allo? האם ידוע לך על הקשר בין פרוגסטרון לallopregnanolone?

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים