פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

במהלך היומיום אנו מרבים להשתמש ביכולות הזיכרון והקשב שלנו. בעיות בזיכרון ובקשב הינן בעיות שכיחות, אשר משפיעות על תחומי חיים שונים וממשיכות גם בגיל המבוגר. לעתים אנו מאבדים את קו המחשבה, נוטים לשכוח דברים ומתקשים לסיים משימות שקבענו לעצמנו. הפורום עוסק בתחום יכולות ובעיות זיכרון וקשב של מתבגרים, סטודנטים ומבוגרים. מועלים בו נושאים הקשורים בהפרעת קשב וריכוז אצל מתבגרים ובוגרים. הפורום עוסק גם בבעיות זיכרון המשפיעות על מצבים מגוונים במעגלי החיים: בלמידה, בעבודה, בנהיגה וביחסים עם בני הזוג. בפורום מוזמנים לכתוב בני נוער, סטודנטים, הורים ואנשים בגיל השלישי. אנשי מקצוע מוזמנים גם להתייעץ. מטרת הפורום היא לתת מידע מקצועי ואדיב לגבי השאלות הבאות: מהו תהליך האבחון הנכון לבעיות זיכרון וקשב? מהו הטיפול הנכון ומהן שיטות הטיפול האפשריות?
2544 הודעות
2467 תשובות מומחה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

08/06/2014 | 19:13 | מאת: אוהד

נרשם לי ריטלין SR ועד היום השתמשתי בו רק פעמים ספורות. אני צריך אותו בעיקר במבחנים. עקב היסטוריית בעיות לב במשפחה, רציתי לשאול האם יש תחליף לריטלין שאינו משפיע על הלב?

24/06/2014 | 18:50 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום אוהד. לאדם בריא ללא בעיות לב אין בעיה לצרוך ריטאלין. יש לבצע בדיקת אקג, דופק ול"ד. במקרה הצורך יעוץ קרדיולוג. ניתן להשתמש בתרופות כמו אדרונקס, וולבוטרין או פרוביג'יל אולם הם משמשות לטיפול ארוך טווח ולא טיפול נקודתי. בכל מקרה ממליץ כי תתיעץ עם רופא מומחה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז במבוגרים

שלום ברצוני לדעת האם לקיחת רטלין זום מחליש או מנגד את רטלין la ??? תודה רבה לך והמשך שבוע טוב שרון

24/06/2014 | 18:47 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום רב. אין קשר בין החומרים. בהצלחה

05/06/2014 | 16:41 | מאת: שרון

שלום אני משתמשת ברטלין la 30 ולפעמים יש לי תופעת לוואי מהכדור של דפיקות לב לא סדירות וכשהסתכלתי בתופעת לוואי וראיתי שזה תופעה לוואי שכיחה וברצוני לדעת מה הכוונה תופעת לוואי שכיחה ?? האם זה במשך הזמן יפסיק תופעה זו ?? קבעתי אם רופא משפחה בשביל שיביא לי הפניה לבדיקת לב ומאמץ עשיתי בדיקת א.ק.ג והכול היה בסדר גמור תודה רבה לך שרון

07/06/2014 | 22:20 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום שרון. תחושה של דפיקות לב מואצות עלולה להופיע במקרים של שימוש בריטאלין. בד"כ אין לכך משמעות וזה חולף. עם זאת ממליץ לך במידה וזה נמשך ומשמעותי להתיעץ עם רופא משפחה ולעבור בדיקת הולטר קצב לב ויעוץ קרדיולוגי על מנת לקבוע האם הטיפול בריטאלין בטיחותי עבורך. בהצלחה

02/06/2014 | 19:05 | מאת: יבגני 1984

ערב טוב ברצוני להגמל מעישון לאחר שניסתי מסטיקים ללא הצלחה והייתי בסדנה גימלה מעישון ועלה נושא של תרופות של וצ'מפקס השאלה האם יש בעיה אם קבל קונצרטה 96 אני שואל בגלל הבנתי שיש מצבי רוח ועוד

04/06/2014 | 14:03 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום יבגני. אין בעיה ליטול תרופת צ'מפיקס יחד עם קונצרטה. עללי לציין כי אתה נוטל קונצרטה במנון 96 מ"ג שהוא מנון גבוה מעל הוראות משרד הבריאות ועלול להיות קשור לתופעות לוואי שונות. ממליץ כי תתיעץ עם רופא מומחה להפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

02/06/2014 | 00:58 | מאת: וונדי

שלום, אני בת 25. אובחנתי (TOVA) לפני מספר שנים והומלץ לי להתחיל עם רטאלין LA 20 מ"ג בהתחלה הכדור עזר אבל אחר כך נתקלתי בתופעות לוואי קשות של בחילות, דכאון וכו'... לכן הרופא משפחה המליץ לעבור לקונצרטה 36 מ"ג. כאן היו גם כן תופעות לוואי שונות בין היתר חוסר מצב רוח למרות שבמידה פחותה יותר מהריטלין. אחרי כמה חודשים הרגשתי שהקונצרטה לא משפיעה עלי יותר... שוב פניתי לרופא משפחה שהעלה את המינון ל54 מ"ג. מאז אני לוקחת כבר כמה שנים את הקונצרטה אבל אני עדיין נתקלת בתופעות לוואי כשבעיקר מדובר על חוסר מצב רוח שמתגבר לקראת סוף השפעת התרופה ונעלם כאשר ההשפעה של התרופה פגה. יש לי מעין תחושת ניתוק מהסביבה... כשאני בלי הקונצרטה אני חברותית אוהבת לצחוק ומלאת שמחת חיים. אבל עם הקונצרטה אני מרגישה חוסר סבלנות וניתוק חברתי. ןגם ממש לא מסוגלת לנהל שיחות בטלפון.אני מרגישה ממש לא עצמי וזה נורא!! העניין הוא שאני דוקטורנטית ואני מחוייבת להקדיש את רוב זמני למחקר. אני ממש לא מסתדרת בלי הקונצרטה ומצד שני המחיר שלה מבחינה רגשית וחברתית הוא מאוד גבוה! ניסיתי תחליפים כמו ריכוזית קולג' ואקטיב בריין - ממש לא עזר... אגב שכחתי לציין שמדובר בADD ללא הפראקטיביות.

02/06/2014 | 10:24 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום וונדי מתילפנידאט- התרופה הפעילה בריטאלין וקונצרטה בד"כ יעילה מאוד בשיפור תפקודי קשב וריכוז. לעתים מתקבלת תחושה של התרכזות עצמית וירידה בצורך בפעילות חברתית. ממליץ על השלמת הטיפול התרופתי בטיפול פסיכולוגי וקוגניטיבי התנהגותי אשר יקנה לך מודעות ויכולות לתפקודים חברתיים. בהצלחה

29/05/2014 | 20:50 | מאת: עדן

שלום שמי עדן אני מאובחנת עם בעית קשב וריכוז בלי היפרקטיביות שלום ניסיתי בעברי קצת שימוש בנוירופידבאק והרגשתי יותר מרוכזת מריטלין הייתי מעוניינת לדעת האם יש אפשרות איפשהו לרכוש את המכשיר אם ידוע לך מכיוון שזה ממש עזר לי חשוב לציין שעיתי כ 17 טיפולים הטיפולים החזיקו בערך ב 4 חודשים ואז הגישה נחלשה

שלום לא בטוח שחברות המשווקות את מכשירים יסכימו למכור את מחשיר/מערכת לבן אדם שלא מוסמך להשתמש בו. בברכה ד"ר חייגרכט

27/05/2014 | 23:45 | מאת: אוהד

אני בן 22, ניגש לבחינה הפסיכומטרית, לפני מספר שנים עברתי מבחן TOVA לקראת תקופת בחינות הבגרות והומלץ לי על ריטלין SR במינון 20 מ"ג. יש לציין שביום יום אני מסתדר מצויין ללא ריטלין, ומשתמש בו רק על מנת לא לאבד ריכוז בבחינות ארוכות. מה משך ההשפעה של ריטלין SR במינון 20 מ"ג? בהנחה שהבחינה הפסיכומטרית אורכת 3 וחצי שעות, כמה טבליות מומלץ שאקח ובאיזה הפרשי זמן?

02/06/2014 | 10:26 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום אוהד. משך השפעה של ריטאלין SR הינו 4 עד 6 שעות במבוגרים בד"כ פחות יעיל ויש לשקול העברה לריטאלין LA או קונצרטה. בהצלחה

02/06/2014 | 19:22 | מאת: אוהד

רופא משפחה יכול לרשום מרשם לריטלין LA במידה ויש לי ריטלין SR?

27/05/2014 | 22:55 | מאת: דניאל

שלום רב, היום סיימתי תהליך של אבחון ואישור להפרעת קשב וריכוז הנוירולוגית נתנה לי מרשם ל10 מ"ג ריטלין רגיל וליטול שתי כדורים פעמיים ביום אני בן 26 ושוקל כ86 קילו. שאלתי האם הגיוני שזה המינון ממנו אני צריך להתחיל? האם הוא לא נמוך מידי? וגם אם המינון נכון, לא קיבלתי ממנה הוראות לגבי זמן הנטילה בפעם השניה האם זה לאחר 4 שעות? תודה מראש

28/05/2014 | 18:12 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום דניאל. קודם כל מדובר במינון נמוך יחסית לגבר במשקל גוף כמו שלך אבל נהוג להתחיל במינונים נמוכים אלו כדי להתרגל לתרופה ולבחון בהדרגתיות את יעילותה. אתה צריך לקחת את הכדור השני לאחר כ-4 שעות שכן משך הפעולה של ריטאלין רגיל במובוגרים הוא כ-3-4 שעות. בהפרעות קשב וריכוז במבוגרים יש להתאים את המינון לדרישות התפקוד שלך ו"לתפור חליפה" עם שילוב כדור ארוך טווח וכדור קצר טווח עלמנת להגיע לתפקוד מקימלי עם מינימום תופעות לוואי. ממליץ לך להתיעץ ולהיות במעקב אצל רופא פסיכיאטר המומחה להפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

25/05/2014 | 22:12 | מאת: דניאל

שלום רב בן 35. סובל מחרדה . נוטל פריזמה. נוירולוג שהייתי אצלו לפני מס' שנים אבחן אותי עם ADD. . ניסיתי קונצרטה 36 מ"ג וזה דווקא הגביר לי את החרדה ולא עזר לקשב. קראתי שמינון למבוגרים הוא גבוה יותר. האם יתכן שהמינון שנטלתי היה נמוך מידי וגרם להגברת החרדה ללא השפעה על הקשב? והאם יש סיכוי שנטילת מינון גבוה יותר תפחית את החרדה דווקא? תודה

שלום לפי תאור שלך יתכן ומדובר בהפרעת קשב משנית לחרדה או הפרעה משולבלת הפרעת קשב והפרעת קשב משנית לחרדה. במידה ומצב רגשי לא מאוזן מינון גבוה יותר של קונצרטה אוחומר ממריץ אחר יכול רק להחמיר את נטייה לחרדה. ממליץ לפנות להערכה נוספת לנוירולוג או פסיכיאטר המתמחים בהפרעות קשב, הפרעות קוגניטיביות. אשמח לעזור. בברכה ד"ר חייגרכט

25/05/2014 | 22:00 | מאת: דני

שלום רב! בן 35. סובל מחרדה (נוטל פריזמה 20 מ"ג וחצי כדור נורמיטן). לפני מס' שנים עשיתי אבחון אצל נוירולוג ונמצא שיש לי ADD. קיבלתי מרשם לקונצרטה 36 מ"ג (אני שוקל 75 ק"ג). והתרופה גרמה להגברת החרדה ולא הרגשתי שיפור בקשב. בוולבוטרין גרם לי לעצבנות יתר. טיפול בויאפקס לא עזר גם. קראתי באינטרנט שמינון למבוגרים בד"כ גבוה יותר. האם יתכן שבמינון גבוה יותר החרדה דווקא תפחת? או שמא הגברת חרדה כבר במינון נמוך "פוסלת" את התרופה והסיכוי שהיא תגביר יותר את החרדה במינון גבוה? תודה!

02/06/2014 | 10:30 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום דני תרופות ריטאלין וקונצרטה עלולות לגרום להגברת חרדה באנשים הסובלים מהפרעות חרדה. כיוון שחרדה בעצמה מביאה להפרעות קשב וריכוז הרי שהטיפול בריטאלין באנשים הסובלים מהפרעות חרדה אינו יעיל ואף מזיק כל עוד לא מטפלים ולא מאזנים את הפרעת החרדה. לכן ממליץ לך קודם כל לטפל בהפרעת החרדה ע"י טיפול תרופתי כמו צפרלקס ובטיפול קוגניטיבי התנהגותי ורק אז לבחון טיפול בהפרעות קשב וריכוז. כדאי לפנות לרופא מומחה בהפרעות חרדה וקשב וריכוז על מנת לעזור לך במצוקתך. בהצלחה

25/05/2014 | 21:22 | מאת: הילה

שלום, אני הובחנתי ב-add ב-2006. החודש עברתי לקופת חולים חדשה, כאשר ביקשתי מרשם לריטלין ביקשו ממני לעשות את כל האבחון מחדש פלוס בדיקה מול פסיכיאטר (היות והאבחון הוא מ-2006) האם מותר להם לדרוש ממני אבחון מחדש? מדוע אם כבר קבעו שיש לי הפרעת למידה, למה עליי לעבור את כל האבחון שוב?

27/05/2014 | 17:00 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום הילה. אין כל צורך באבחון נוירופסיכולוגי חדש שכן במידה והאבחון הקודם חיובי הרי ששום דבר לא השתנה ואת סובלת מהפרעות קשב וריכוז. לעומת זאת כדאי לבצע הערכה חוזרת ע"י פסיכיאטר מומחה כדי לבדוק את התאמת הטיפול, האם ישנם בעיות נפשיות נוספות והאם יש תופעות לוואי. יתרה מכך, בכל טיפול ארוך בריטאלין במבוגר יש צורך במעקב דופק, לחץ דם ואקג עם בדיקות דם לתפקודי כבד לפחות פעם בשנה. ממליץ על ביקורת אצל פסיכיאטר מומחה להפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

25/05/2014 | 16:58 | מאת: חן

אני בת 25 חצי שנה אחרי לידה,מאז הלידה יש לי הרבה התקפי חרדה ומתח ומאז שרירים חלשים,שבכל מאמץ הם כאילו מתעייפים ואם אני נלחצת אפילו רועדים,ידיימ ורגליימ,קראתי באינטרנט על ניון שרירים ומאז אני לא מצליחה לחיות רגיל עצובה וכל הזמן בלחץ,האם עשיתי את כל הבדיקות דם הכלליות והכל תקין,סביר להניח שאין לי ניון ?אפשר לראות חלק מהסימנים בבדיקות דם,בבקשה תעזרו לי,קשה לי,ומהקושי זה רק מגביר לי את החולשה

שלום ממליץ לפנות לבדיקה לרופא נוירולוג בקופת חולים, במידה ויהיה צורך נוירולוג יכול לשלוח אותךלבדיקות ספציפיות יותר בברכה ד"ר חייגרכט

21/05/2014 | 10:39 | מאת: יעל

שלום באיזה מבתי החולים בארץ ניתן לעשות את הבדיקה ומה העלות

02/06/2014 | 10:32 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום יעל. בדיקה נוירוקוגניטיבית לאבחון הפרעות קשב וריכוז ניתן לבצע בכל בית חולים במרפאה המתמחית בהפרעות קשב וריכוז. בדיקה זו אינה כלולה בסל הבריאות ועלותה בד"כ בין 1000 ל-1500 ש"ח בהצלחה

היי, ברצוני לשאול את אחד המומחים, האם יש קשר בין הפרעת קשב לזה שאין לי זוגיות (בת 38) וגם מאוד קשה לייצר מערכת זוגית יציבה, נמנעת מלצאת לדייטים רומנטיים עם גברים, מעדיפה לצאת עם חברות, אני סטרייטית לחלוטין, נראית טוב, אבל אני לא רואה את עצמי אי פעם מצליחה להיות בזוגויות, ואף פעם גם לא ראיתי את זה כאופציה בכלל, אני פשוט חושבת על עצמי שאני לא אסתדר, אז יש קשר? :-) תודה חלי

02/06/2014 | 10:35 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום חלי. אנשים עם הפרעות קשב וריכוז מתקשים יותר בסיטואציות חברתיות ובמיומנויות הנדרשות לשימור ופיתוח קשר זוגי. עם זאת, קשיים בזוגיות יכולים לנבוע ממגוון רחב של מצוקות וקשיים נפשיים ואחרים ולכן יש צורך בהערכה מקיפה לבעיתך. ממליץ כי תפני ליעוץ מקצועי בנושא. בהצלחה

13/05/2014 | 21:10 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 25, סטודנטית מזה כמה שנים. בשנה האחרונה אני מרגישה קושי עצום להתרכז במטלות שלי - או שאני מרגישה עייפה או שאני מרגישה היפר ולא מצליחה לשבת. האם ישנו משהו טבעי שניתן לקחת מבלי להתייעץ עכשיו עם רופא? (למשל, אומגה שלוש יכולה לעזור?) נותרו לי כמה חודשים ללמוד באופן אינטנסיבי ואשמח מאד למשהו שיכול לסייע. תודה רבה!

17/05/2014 | 14:01 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום מאיה. אומגה 3 הוא תוסף מזון בעל יעילות מוגבלת אם בכלל בטיפול בהפרעות קשב וריכוז. ניתן להשתמש בתוסף ZOOM אולם גם הוא בעל יעילות מוגבלת. אני ממליץ לך להתנסות בץרופה ריטאלין- תרופה יעילה ובטוחה לשימוש אשר תעזור לך בצורה הטובה ביותר. יש לפנות לרופא מומחה המתמחה בתחום הפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

12/05/2014 | 22:21 | מאת: נטלי

ד"ר אהוד שלום, הנני סובלת מהפרעת קשב וריכוז. כיום סטודנטית ואני מאוד מתקשה ללמוד- יוצאת מריכוז בזמן קריאה, צריכה לחזור מספר פעמים, בעיה בזיכרון לטווח הקצר, לא זוכרת מה שאני קוראת. מתעייפת מהר מאוד מלשבת ולקרוא חומר, קושי בארגון הלמידה ותכנון. נירולוג נתן לי ריטלין אך כלל לא התאים- תופעות הקליניות של התרופה: חום בגוף, עצבנות, הפרעות בשינה, לחץ דם גבוה וכו.. נתן לי קונצרטה אך גם כלל את התופעות הנ"ל ועוד מספר כדורים השייכים למשפחת הריטלין. אשמח אם תוכל לעזור לי בנדון מכיוון שאני בהתלבטות לעזוב את הלימודים אך ורק בגלל קושי זה . מודה לך.

17/05/2014 | 13:58 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום נטלי. יכול להיות שמינון הריטאלין אינו מספיק לטיפול בהפרעות קשב וריכוז מהן את סובלת. כמו-כן יכול להיות שאת סובלת מהפרעת למידה בנוסף להפרעות קשב וריכוז. יש צורך בהערכה מקיפה. בכל מקרה אני ממליץ לך לא לותר ולא לפרוש מלימודים. דבר כזה מעבר לנסיגה עצמה עלול לפגוע בבטחון העצמי ובתחושת הערך העצמי. ממליץ כי תפני לטיפול מומחה להפרעות קשב וריכוז.

שלום, אני בסביבות גיל 50, איש עסקים עצמאי, ובשנים האחרונות אני צריך מאמצים עילאיים להתרכז ולבצע עבודות שבעבר ביצעתי בקלות, אני מוסח מכל שטות ולעיתים לוקח לי ימים לסיים עבודה שבעבר עשיתי בדקות (!!) האם ייתכן שהפרעת קשב מופיעה ככה פתאום? יש לציין שיש לי שני ילדים שאובחנו כבעלי הפרעות קשב, אני לתומי חשבתי שהם רק מתפנקים ורוצים הקלות בבית ספר... מה עושים? אשמח לעזרה סמי

12/05/2014 | 16:41 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום סמי. התלונה שלך אופיינית להרבה מאוד אנשים בגילך אשר סובלים מהפרעת קשב וריכוז בדרגה קלה אשר לא הפריעה להם בעבר וכעת כשאר הם במסלול עבודה הדורש שעות אינטנסיביות עם עבודה מונוטונית סובלים מבעיות קשב וריכוז. ממליץ ךף להתיעץ עם מומחה להפרעות קשב וריכוז במבוגרים. טיפול תרופתי יכול לעזור. בהצלחה

07/05/2014 | 14:00 | מאת: ליאת

שלום, יש לי בן בן 10 משקל 28 ק"ג.אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז אחרי תקופה של כשנה שקיבל ריטלין LA החל להתלונן על בחילות וכאבי בטן ולכן הפסקתי ריטלין ועברתי לאדרל . הרופאה נתנה לי מרשם לכדורי 20 מ"ג ואני חוצה לו לחצי . איך אוכל לדעת מה המינון הנכון עבורו? המורה אומרת שיש ימים שהוא מרוכז פחות ויש ימים שהוא מרוכז יותר. מאוד מפריע לי הטיקים והעיוותים בפנים שזה גורם לו והוא אינו אוכל עד 17:00 בערך.אך לא מתלונן על כאבי בטן. האם עליי "לקבל" את הטיקים הללו או שזה מעיד על מינון גבוה מדי? תודה, ליאת

שלום לא ברור האם ילד עבר בירור, מה הסיבה שגורמת לטיקים? האם אובחן כסובל מתסמונת טורט? חומרים ממריצים כגון ריטלין, אדרל בד"כ לא גורמים לטיקים בעצמם אךיכולים להחמיר את טיקים הקיימים או כאשר קיימת נטייה לטיקים כחלק ממצב הרגשי לא מאוזן! ממליץ לבצע בירור אצל רופא נוירולוג או פסיכיאטר מטפל ליפני שמקבלים החלטה על שינוי במינון של תרופה. ניתן לשקול בהמשך לאחר בירור טיפול במדבקות DAYTRANA בתאום עם רופא מטפל. בברכה

05/05/2014 | 15:23 | מאת: דניאל

הי ד"ר חייגראכט רציתי לדעת. אני בת 33 ובמשך כל חיי תוצאות בדיקות הדם שלי הראו שההומוגלובין שלי הוא מתחת לנורמה - 11.7 וכך גם ה - MCH-Mean Cell Hemoglobin. - 25.6. הברזל שלי - IRON נמצא בטווח (בנמוכים, אבל בטווח). כאמור, ההומוגלובין שלי נמוך תמיד, כנראה תורשתי כי גם אחותי ואימי כך. השאלה שלי היא כזאת, האם ישנם מחקרים שמצאו קשר בין רמה נמוכה של הומוגלובין לבין זיכרון, ריכוז ויכולות קוגנטיביות? האם לטווח הארוך זה עשוי לפגוע בתפקודי המוח. תודה רבה לך דניאל

שלום אנמיה, חוסר ברזל לטווח ארוך יכולות לבגוע בתפקוד קוגניטיבי של מוח כולל הפרעות זיכרון והפרעות אחרות. בברכה ד"ר חייגרכט

02/05/2014 | 14:26 | מאת: מור

האם ישנה התנגשות כלשהי בין הריטלין לתוסף מורינגה? תודה, מור.

05/05/2014 | 13:25 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

לא ידוע על אינטראקציה אפשרית בין ריטלין למורינגה. להזכירך כי ריטלין הינ תרופת בחירה ראשונה וטובה ובטוחה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

29/04/2014 | 09:53 | מאת: שי גולד

בוקר טוב לאיזה רופא ניתן לפנות על מנת לקבל מרשם לרטלין? האם חובה להיבדק ע"י נוירולוג? תודה שי

שלום ההתויה לריטלין שרשומה ע"י משרד הבריאות -הפרעת קשב מסוג ADD/ADHD המלצה של משרד הבריאות -לפנות לרופא נוירולוג או פסיכיאטר-לצורך אבחון הפרעות קשב וטיפול המתאים בברכה ד"ר חייגרכט

28/04/2014 | 17:42 | מאת: משה

האם אם יצא לי TOVA 4.90 בטוח יש לי הפרעת קשב וריכוז??? האם הדפים של הבדיקה ישפיעו לי על התיק הרפואי ועכשיו כתוב בתיק הרפואי הפרעת קשב? האם אבחון פסיכו דידקטי אם תוצאה כושלת נכנס לתיק הרפואי ? אם אני לא בטוח וחושב שאני יכול להגיע לתוצאה טובה שנמצאת בנורמה 1.80 -2.10 כדאי לי לעשות שוב את הבדיקה? האם כדאי לי לעשות בדיקה אחרת ?

שלום בדיקת TOVA לא נחשבת כאבחון ולא ספציפית להפרעות קשב,בודקת רק סוג אחד של קשב-קשב מתמשך. כל בדיקה כולל אבחון פסיכודידקטי שמציגים לרופא ודורשים מרופא להתיחס לאבחון בכתב, אמור להרשם בתיק או להשמר ע"י אותו רופא בארחיון שלו במידה ומדובר בבדיקה/ אבחון במסגרת פרטית בברכה ד"ר חייגרכט

27/04/2014 | 09:31 | מאת: צחוש

האם הגיוני שהפרעת קשב מסוג אחר לא Add Adhd תעלם עם הזמנים ויהיה אפשר להבריא ממנה ? והאם לפי הטכנולוגייה של היום יש השערות של טיפול כלשהו יבריא הפרעת קשב ADD ADHD או הפרעות אחרות?

שלום מוח באופן טבעי יכול לשקם את עצמו ורק כ25-30 אחוזים של מבוגרים שסבלו מהפרעת קשב מסוג ADD/ADHD בילדות ממשיכים לסבול מהפרעות. במידה והפרעת קשב היא משנית להפרעה אחרת , הכל תלוי מסיבה הגורמת להפרעת קשב וריכוז. בברכה ד"ר חייגרכט

02/05/2014 | 12:40 | מאת: צחוש

שלום קראתי באתרי אינטרנט ומאמרים שהפרעת קשב ADD/ADHD אינה חולפת עם השנים ומלווה את האדם לאורך חייו הבוגרים . אתה סותר את המאמרים האלה. חיפשתי עוד טענות של רופאים והם אמרו שאין אפשרות להבריא מהפרעת קשב על סמך מה אתה אומר ש25-30 אחוזים סובלים מהפרעת קשב היום?

23/04/2014 | 21:08 | מאת: ביל

שלום ד"ר יש לי המון לחץ המון עומס חרדה דיכאונות תנודות מצבי רוח ומחשבות טורדיניות . אני נער קטין אז אינני יכול ללכת לרופאים על פי שיקול דעתי. עשיתי אבחון פסיכולוגי דידקטי והתוצה הינה 4.90 בלקויות למידה והפרעת קשב כשהנורמה 1.80. ו4.80 בבדיקת T.O.V.A שהנורמה 1.80 אני מאד מאד הייתי לחוץ במשך כל שתי הבדיקות. אמא שלי דאגה מאד ונתנה לי בכח זום תוסף תזונה היא מתעקשת שאני אקח בערב מכיוון שהיא לא סומכת עליי שאני אקח בבוקר . ניסיתי מספר רב של פעמים לנסות להסביר לה שיש לי הפרעת קשב משנית לחרדה היא לא הסכימה להקשיב לי וחשבה שאני מדבר שטויות אני רוצה לטפל בלחץ והחרדה בטיפול פסיכולוגי אשמח אם תנסה לשכנע אותה ולהסביר לה שיש כזה דבר הפרעת קשב משנית לחרדה ומה צרכי הטיפול אני רוצה גם בבקשה שתפנה אותה לבדיקת הפרעת קשב מולדת או משנית לחרדה ובדיקות קונגיטיביות ובאיזה עיר המספר בתגובה

שלום הפרעת קשב יכולה להיותמשנית לחרדה, דיכאון ומחשבות טורדניות. ממליץ יחד עם הורים לפנות לבדיקה אצל נוירולוג או פסיכיאטר המתמחים בהפרעות קוגניטיביות בברכה ד"ר חייגרכט

23/04/2014 | 09:19 | מאת: דנית

בני בן ה 12 החל לקבל ריטלין במינון 30 מג. הוא מתלונן על כאבי ראש חזקים ( תופעת לוואי שאמר הרופא כי היא צפויה). האם ניתן לתת משככי כאבים לכאב ראש זה? האם ומתי התופעה תחלוף?

שלום ממליץ להדכן את רופאט מטפל בהקדם. ריטלין יכול לגרום לכאבי ראש,אך חובה לשלול הפרעות אחרות בברכה ד"ר חייגרכט

23/04/2014 | 00:58 | מאת: יוסף

שלום ד"ר חייגרכט. שמי יוסף בן 25 הייתי מעוניין לדעת האם ריטלין יכול לעזור ברמת הלמידה העצמית,דהיינו גם כאשר אין רעש סביבתי. אמנם יש לי קושי ללמוד בסביבה רועשת,אך אני חושב שמלבד הבעיה הזאת,יש לי קושי גם כשאני לומד לבד ואין רעש כלל. לדוגמה:אם אני לא חוזר על אותו המשפט 3 פעמים,אני לא אצליח לזכור אותו כאשר אסגור הספר,כאילו שלא קראתי את המאמר כלל וכלל. יוצא שכמות ההספק שלי מול הזמן היא מאוד קטנה,כי לוקח לי הרבה מאוד זמן ללמוד דבר קטן. תודה,

שלום ריטלין מיועד לטיפול בהפרעות קשב מסוג ADD/ADHD ממליץ לעבור אבחון לקשב ולהתחיל טיפול בהתאם למסקנות בברכה ד"ר חייגרכט

21/04/2014 | 17:32 | מאת: שלומי

שלום אולי ידוע לך איפה אפשר לרכוש \להתאמן\ להתנסות עם מכיר ה TDCS בארץ? אני מאובחן עם בעיות קשב נאמר לי שזה דבר חדש ומאוד עזר

שלום במידה וכוונה לTranscranial Direct Current Stimulation מדובר בטיפול שמבחינת השפעה על תפקודים קוגניטיביים כולל הפרעות קשב,נחשב כטיפול מחקרי. עדיין לא מאושר כטיפול שגרתי בברכה ד"ר חייגרכט

26/04/2014 | 03:43 | מאת: דני

מה לגבי להתחיל נוירופידבאק האם אפשר אצלכם ? או שיש לך מיספר שאפשר ללכת לשמה?

19/04/2014 | 15:33 | מאת: דן

שלום אני סובל מבעיות קשב ומדסלקציה האם הבנתי שאומגה 3 יכול להפחית בעיות קשב והאם זה נכון גם לגבי דיסלקסיה שמעתי על מחר מינורי ורציתי לדעת אני יודע שזה לא פורום של לקיות למידה אבל לא מצאתי אחד כזה אצלכם אודה לך אם אתה יודע משהו לגבי זה

20/04/2014 | 08:20 | מאת: z

שלום יש פורום של לקויות למידה . תכנס לקטגוריית בריאות הנפש שם יש פורום לקויות למידה

שלום על פי מחקרים לאומגה 3 יש השפעה לא ספציפית חיובית יחסית חלשה על תפקודים קוגניטיביים של מוח,כולל קשב. אין השפעה ישירה על לקויות למידה אך יחד עם התאמות המתאימות ופיתוח אסטרטגיות מפצות ניתן לשפר תפקוד של מוח למרות לקויות למידה. בברכה ד"ר חייגרכט

17/04/2014 | 17:30 | מאת: %

איך משפרים ת'זכרון+הגיון שנפגעו אני מתקשה לזכור טקסטים וללמוד דברים חדשים כמו כשמתחילים עבודה חדשה אז יש קושי בלהבין מה שאומרים לי וגם כשאני רואה טלביזיה זה כאילו להסתכל על כלום - אני לא מצליח לעבד ת'אינפורמציה בצורה הגיונית

שלום ממליץ לעבור אבחון נוירוקוגניטיבי, להבדק ע"י נוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות כולל הפרעות זיכרון, קשב , תפקודים ניהוליים. בברכה ד"ר חייגרכט

17/04/2014 | 09:57 | מאת: 1

שלום ד"ר לפי מה שהבנתי לאדם שיש הפרעת קשב ישנה התפתחות פתולוגית במוח שניתן לראות הבדל מובהק בין אדם בריא. שאלתי : האם ניתן לראות את הפרעת הקשב דרך בדיקת רנטגן??? מכיוון שזו הדרך הכי בטוחה בשבילי כי נוירולוג אמר לי ( בבדיקת קשב וריכוז על סמך ברכיים) שהוא לא כל כך מבין כי הוא ראה קצת והוא לא ידע אם זה נבע ממשהו באותו הרגע. ובבדיקת T.O.V.A ראו הפרעת קשב תוצאה 4.40 אבל הבדיקה לא אפיינה את מי שאני בדרך כלל פשוט באותו היום הייתי קצת פחות מרוכז האם זה אפשרי??? ומה המחיר?

שלום קיימות הפרעות קשב שונות,הקשורות לסיבות שונות הפרעת קשב יכולה להיות הראשונית, מולדת, למשל הפרעת קשב מסוג ADHD או הפרעת קשב נרכשת כתוצאה ממחלה אוחבלת ראש. קיימת גם הפרעת קשב משנית לדיכאון או חרדה. בהתאם לסיבה קיימות בדיקות שיכולות לעזור באבחון. אין בדיקת "רנטגן" ספציפית להפרעת קשב. במידה ושאלה לגבי הפרעת קשב מסוג ADHD-יש חקרים שמגדירים את ההפרעה כMINIMAL BRAIN DYSFUNCTION. בבדיקות fMRI-של מוח-על פי מחקרים אפשרלראות הפעלה שונה של איזורים שונים במוח בהשוואה לנבדקים שאינם סובלים מהפרעת קשב-נבדקים בראים. fMRI עדיין נחשבת כבדיקה מחקרית. כדי לגלות סוג וחומרת הפרעת קשב לא מספיק לבצע בדיקת TOVA שיכולה להיות לא אבחנתית, מומלץ לבצע אבחון נוירוקוגניטיבי מקיך ולבדוק סוגים שונים של קשב, זיכרו ותפקוד ניהולי של מוח בברכה ד"ר חייגרכט

16/04/2014 | 21:28 | מאת: א.

שלום ד"ר, אני סובל מעל ל- 20 שנה ממיגרנה (עם כאב חד בצד שמאל של הראש). היו תקופות שקיבלתי טיפול מונע. לאחרונה הפסקתי וכרגע סובל מהתקפים בעיקר בתקופות של לחץ ושינויי מזג אויר. השאלה שלי נוגעת לריטלין. אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז לפני כשנתיים, ללא היפראקטיביות. אני לוקח ריטלין בהתאם לצורך, בעיקר שצריך לשבת על מטלות גדולות שכוללות עיון בכמות גדולה של חומר בפרק זמן קצר. מרגיש נפלא ומלא באנרגיה וריכוז. הבעיה מתחילה לאחר מכן. באופן קבוע - בתום ההשפעה של הריטלין - אני סובל ממיגרנה קשה שגם הכדורים שבד"כ אני לוקח כדי לנטרל אותה (רילרט 80 מ"ג) לא עוזרים לטפל בה. המצב ממש מתסכל - פותר בעיה אחת ויוצר בעיה אחרת, קשה לא פחות. ניסיתי קונצרטה וריטלין מושהה - אותה בעיה. מוכר איזשהו פתרון לעניין? איזשהו פתרון שיאפשר לי גם להשתמש בריטלין לריכוז וגם להימנע ממיגרנה? תודה!! א.

18/04/2014 | 12:53 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום רב. התרופה הפעילה בריטלין- מתילפנידאט אכן עלולה לגרום לכאבי ראש הן בעת פעילות התרופה וגם לאחר הפסקת השפעתה. אם תופעת הלוואי של כאבי הראש בלתי נסבלת אין מנוס מהפסקקת השימוש בריטלין. ניתן לנסות טיפול בתרופה וולבוטרין או לנסות אדרל או פוקלין- דורשים אישור מיוחד. כמו-כן ניתן לנסות טיפול מטא-אסטרטגי פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי להתמודדות עם הפרעת קשב וריכוז ללא תרופות. בהצלחה

12/04/2014 | 18:36 | מאת: מיכל

האם זה נכון שאם נותנים ריטלין לילד מס' שנים לאחר שמתגלה הבעיה (הבעיה עלתה בכתה א' ונתנו כל מיני תחליפים ורק בכתה ו' התחיל לקחת ריטלין)אז קשה יותר לגוף לאזן את עצמו ואז הריטלין עובד פחות טוב ועם יותר תופעות לוואי?

12/04/2014 | 22:52 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שחום רב. כדאי להתיעץ בנושא עם נוירולוג ילדים. בברכה ובהצלחה

12/04/2014 | 15:46 | מאת: איל

אני לוקח באופן יומ יומי לבית ספר רטלין (אובחנתי בתור add) כחמש שנים כל פעם שאני מפסיק לקחת ליום אחד רטלין (אחרי 6 ימים שלקחתי את התרופה לכל היום) אני מרגיש עיפות כאבים בגב וכאבים ברגליים זה כאב מוזר ואני רוצה רק לישון כל היום ואני לא רוצה לעשות כלום.מה אני צריך לעשות כדי שזה יעבור?

שלום ממליץ לעדכן את רופא מטפל יתכן ומדובר בתסמונת לאחר הפסקת טיפול, אך ממליץ לשלול גם הפרעות אחרות שלא קשורות להשפעה ישירה של ריטלין, כולל בעיה גופנית או מצב הרגשי לא מאוזן בברכה ד"ר חייגרכט

11/04/2014 | 17:02 | מאת: לרי

שלום רב וחג שמח, האם הגיוני שלבני בן ה14 יש הפרעת קשב וריכוז הנובעת מלחץ? מכיוין שהבן שלי לחוץ מאד במבדקים רפואיים וכשהוא לא בדרך כלל הוא מרוכז וקשוב ועשינו בדיקה אצל נוירולוג הוא יפנה אותנו לבדיקת T.O.V.A ובבדיקה הוא סיפר שהמחשבות והלחץ הפריעו לו מאד במהלך הבדיקה. האם הגיוני שלבני אין הפרעת קשב?? אשמחלתשובה בהקדם

שלום ידוע שלחץ נפשי, חרדה, מחשבות טורדניות ותנודות במצב רוח כן גורמות להפרעות קשב וריכוז. בברכה ד"ר חייגרכט

13/04/2014 | 17:54 | מאת: לרי

תודה על המענה. 1. האם כדאי לקחת כדורים ותרופות נגד הפרעת קשב? 2. האם ההפרעת קשב נגרמת רק כשהוא נמצא בלחץ וחרדה וכשהוא לא נמצא בלחץ וחרדה אין לו הפרעת קשב?

10/04/2014 | 13:32 | מאת: thomas1444

שלום,אני מאובחן בלקות למידה ומקבל ריטלין 30מ"ג LA...האם אפשר לקבל מרשם לפרוביג'יל על סמך לקות הלמידה למרות שאין לי שום בעיות שינה ואני אדם בריא?

שלום ריטלין כולל ריטלין LA, מיועד לטיפול בהפרעות קשב מסוג ADD/ADHD ולא ללקויות למידה. גם לפרוביג'יל אין התוויה כטיפול בלקויות למידה בברכה ד"ר חייגרכט

10/04/2014 | 12:49 | מאת: שרה

שלום אבקש לדעת מה פירוש MEMORY DISTURB MCI שהתחיל בשנת 2006. מדובר באדם שהיה בן 86 כאשר אובחן והאם היה כשיר משפטית בשנת 2010? מה הסימפטומים שיכולים להופיע עד שנת 2010 היכולים להעיד כי יש הדרדרות? ב- 02/2012 נבדק ע"י פסיכוגריאטור בבית האבות MMSE – 24/30 ואובחן כ- DEMENTIA IN CONDITIONS CLASSIFIED ELSEWHERE עקב ירידה קוגניטיבית מלווה בירידה תפקודית יומיומית. האם זוהי התפתחות של ה- MEMORY DISTURB MCI? והאם יש סיכוי להטבה במצב כזה או רק הדרדרות? האם היה כשיר משפטית לאור הנתונים הנ"ל בשנת 2012? מחכה לתשובה בברכה וחג פסח כשר ושמח שרה שחם

שלום MCI= MILD COGNITIVE IMPAIRMENT מדובר באנשים הסובלים מהפרעה קוגניטיבית קלה,למשל מהפרעות בזיכרון, ולא מתפקדים ברמה של דמנציה. מדובר בקבוצת סיכון, סטטיסטית ידוע ש15-12 אחוזים של אנשים שמתפקדים ברמת MCI מדרדרים לרמת דמנציה תוך שעה אך לא כולם. הפרעה בזיכרון וא תפקודים קוגניטיביים אחרים יכולים להיות כפזנטציה של MCI אך מצב תמיד דורש בירור נוירולוגי/פסיכיאטרי בברכה ד"ר חייגרכט כאשר צובריםבמבחן-MMSE=24/30-התוצאהיכולה לעיד לדמנציה קלה אך מסקנה סופית היא לפיהערכה קלינית. לא ניתן לענות לשאלה האם היה כשיר משפטית בשנת 2010 כדי לקבל החלטה יש לבדוק דברים נוספים למשל יכולת שיפוט.

08/04/2014 | 16:05 | מאת: דניאל

לפני כמספר חודשים התחלתי טיפול בקונצרטה במינון 27 מג. עברתי ל36, וכעת מטופלת ב54 מג. בשבוע הראשון הרגשתי שינוי, ריכוז גבוה והספקה של חומר הלימוד. עכשיו אני יכולה להעביר ימים שלמים בחוסר מעש, מרגישה שהתרופה לא משפיעה ואף רק מחמירה את יכולת הריכוז שלי. אני בת 21, שוקלת 63, גובה 1.70. האם עליי לעבור לתרופה אחרת כגון אדרל? אני ממש מתוסכלת מהמצב, נמצאת בתקופת מבחנים, אשמח לקבל פיתרון.

שלום לא ברור האם עברת אבחון קשב במידה וכן מה תוצאות לא ניתן להמליץ על סוג ומינון של התרופה בליתוצאות של האבחון בברכה ד"ר חייגרכט

12/04/2014 | 23:56 | מאת: דניאל

והרופא ראה בבירור שקיימת הפרעת קשב!

שלום MOXO-לא נחשב כאבחון, מדובר בב דיקה שבודקת בעקר קשב מסוג קשב מתמשך ולא תמיד משקפת מצב קוגניטיבי של מוח כולל רמת קשב וריכוז. לא בודקת תפקוד ניהולי של מוח כולל ניהול תפקודי קשב. ממליץ לעבור אבחון קשב מקיך שבודק סוגים שונים של קשב וריכוז ותפקודים ניהוליים בברכה ד"ר חייגרכט

07/04/2014 | 19:17 | מאת: אורח

שלום, אני בן 30 וסובל מבעיות קשב וריכוז, לדעתי גם אימפולסיביות. היו לי אבחונים בעבר בתיכון ובאוניברסיטה. אף פעם לא נטלתי תרופות או קיבלתי טיפול כלשהי. עכשיו אני מנסה לקבל טיפול תרופתי אבל בכל מקום שאני פונה מבולבלים או שלא מצליחים להסביר את התהליך אז החלטתי לשאול כאן. קיבלתי הפניה מרופא משפחה לעבור אבחון אצל פסיכיאטר/נוירולוג. פניתי לכמה מרפאות שמתמחות בתחום, באחת מהן הסבירו לי שהרופא עושה אבחון בלי TOVA ומקבלים דרכו טיפול ומעקב. במרפאה אחרת, דרך כללית, יש 2 מסלולים: האחד הוא לעשות את TOVA בלי ועם ריטלין, ככה רואים אם יש תגובה ולפי זה מחזירים לרופא משפחה עם המלצה לריטלין, או לעשות אבחון מלא של כמה ימים שכולל בדיקות נוספות. ניסיתי להבין מה השוני בין TOVA לבין אבחון בלי המבחן הממוחשב ולא כל כך קיבלתי תשובה ברורה. צריך לציין שאני מחפש טיפול בעיקר לאימפולסיביות ולבעיית ריכוז. השאלה היא האם רק מבחן TOVA מספיק לי? (הרבה יותר זול מאבחון מלא) או שיותר מומלץ ללכת לרופא שיעשה אבחון מלא (למרות שאני לא באמת צריך את האבחון לשום צורך אחר). המבחן עצמו עולה 50 ש"ח והאבחון המלא 600 ומשהו. אשמח לאיזשהם תובנות :)

07/04/2014 | 22:38 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום רב. השאלה מצוינת ומלמדת על הבלבול וחוסר המידע בנושא. איבחון של הפרעת ADHD במבוגרים הינו אבחון קליני בלבד ונסמך על הערכת רופא מומחה המתמחה בטיפול ב-ADHD. מבחנים נוירו-פסיכולוגיים כמו TOVA, BRC או MOXO הינם מבחני עזר בלבד ואינם משמשים לצורך אבחנה. לאור זאת כדאי שתפנה להערכת רופא מומחה. סייג לכך- אם אתה מעונין בהקלות בלימודים אקדמיים הרי שהמוסדות האקדמיים דורשים בד"כ אבחון נוירופסיכולוגי מסודר והסתמכות על מבחנים אלו. מעבר לכך אין שום צורך. בהצלחה.

שלום, אני בת 32 , אובחנתי לפני כשנה כבעלת הפרעות קשב וריכוז (קשות). ניסיתי כמה סוגי רטלין שתופעות הלוואי עלו על התועלת שאולי יכולתי להפיק מהם , לכן הנירולוג שמטפל בי העביר אותי לקונצרטה 54 מ"ג. יש לי כמה שאלות. 1. אני לומדת בין פעם לפעמיים בשבוע ורק אז אני לוקחת את הכדור. בתחילת ההשפעה (אחרי שעה) אני מרגישה ממש מרוכזת ולאחר מכן אני חשה עייפות ולחץ בין החזה (עשיתי בדיקות מאמץ ולב והכול תקין)והריכוז לא אדיר כמו שאנשים מתארים שלוחים את הכדורים מסוג זה (אני עדיין קופצת מדבר לדבר ומוסחת בקלות). 2. האם זה שאני לא לוקחת כל יום את הכדור מביא לכך שהתופעות לוואי (כאבי ראש, עצבנות בסוף ההשפעה, יובש נוראי בפה) לא חולפות או לפחות פחותות בעוצמתם? 3. מה לאכול או לא לאכול עם הכדור? איך ניתן למקסם את ההשפעה שלו? יש לי מחר בחינה חשובה ואני אובדת עצות בלחץ נוראי ,ושאני בלחץ אני מרגישה שהתופעות לוואי מתגברות... מתנצלת על כל השאלות לצערי אובחנתי בגיל מאוחר והייתי רגילה לא להצליח בכלום ולחשוב שאני טיפשה. היום ממש חשוב לי לעשות לעצמי חוויה מתקנת וכן ללמוד ולהצליח. תודה רבה

02/04/2014 | 18:02 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום שני. ההשפעה של קונצרטה הינה אינדיבידואלית. ייתכן ואת צריכה מנון גבוה יותר של קונצטה-72 מ"ג להשגת אפקט יעיל או תוספת של ריטאלין קצר-טווח בנוסף לקונצרטה. אם זה לא יעזור ממליץ לך לעבור לריטאלין קצר טווח ופשוט ליטול מספר כדורי ריטאלין כל יום בהתאם ליכולת הרכוז המתבקשת. ממליץ לפנות לרופא מומחה להפרעות קשב וריכוז במבוגרים. בהצלחה

01/04/2014 | 02:11 | מאת: אורח

שלום, רציתי לדעת האם שתייה יומית של אלכוהול (כ100 מ"ל של משקה בעל 40%) פוגעת במוח בטווח הרחוק (הרס רקמות)? ידוע לי על הפגיעה בזיכרון ובקשב שבטווח הקצר אך אני מעוניין לדעת אך ורק על הטווח הרחוק.. כמו כן, מהי הכמות המומלצת של אלכוהול שניתן לשתות ואינה פוגעת במוח.. תודה.

שלום כן פוגעת בתפקד קוגניטיבי גם לטווח ארוך, כולל פגיעה בזיכרון ויכולה לגרום לירידה קוגניטיית קשה. בברכה ד"ר חייגרכט

03/04/2014 | 01:40 | מאת: אורח

ואין כמות מומלצת שאינה פוגעת? חדשות לבקרים מתפרסמים מחקרים הממליצים על שתיית כמות יומית של אלכוהול כדבר המשפר את הבריאות הכללית ומונע מחלות רבות..

31/03/2014 | 16:14 | מאת: אורחת

לדר' מיכאל חייגרכט שלום רב, רציתי בבקשה לדעת כמה זמן לוקח עד שהרטלין לסוגיו מתחיל את הפעולה שלו. אני לא משתמשת בריטלין על בסיס יום יומי. האם יש קשר לטווח הפעולה?. בתודה מראש,

שלום רוב הסוגים של ריטלין מתילפנידת מגיעעים להשפעה מקסימלית תוך שעה-שעה וחצילאחר נטילת הכדור. נטילת התרופה לא על בסיס קבוע לא אמורה להשפיע על "טווח הפעולה". בברכה ד"ר חייגרכט

26/03/2014 | 06:06 | מאת: רמיאל

מיכאל שלום קראתי את העלון בדקתי באתרי האינטרנט ולא מצאתי מהן תופעות הלוואי אני מפחד מה עליי לעשות? ויש לי עוד שאלה עשיתי את בדיקת T.O.V.A ומאינסטינגט לחצתי על הכפתור מכיוון שהריבוע היה למעלה כמה פעמים וכשהוא היה למטה לא הייתי מוכן. ביומיום כשאני רוצה אני קשוב ורכוז (כמובן כשאני לא רוצה אינני קשוב ורכוז) אני לא רוצה להכניס חומרים לגוף שלי ולפי מה שאמרת זה יכול להזיק מה עליי לעשות? לאן עליי לפנות??

שלום ממליץ לפנות ולהבדק ע"י נוירולוג, המתמחה בהפרעות קשב, הפרעוןת קוגניטיביות לצורך הערכת מצב והחלטה על טיפול המתאים. אשמח לעזור טל" 0777779222 בברכה ד"ר חייגרכט

26/03/2014 | 00:27 | מאת: שרי

האם יכולות להיות בעיות זיכרון בצעירים? בזמן האחרון אני כל הזמן שוכחת דברים כמו מילים בסיסיות שאני משתמשת בהם יומיום- שפשוט "פורחות" לי מהראש, או שאני חושבת על מישהו אבל פשוט לא מצליחה לזכור איך קוראים לו, אני גם מאבדת דברים הרבה כי אני לא זוכרת איפה שמתי אותם.. יש לציין שעד הזמן האחרון היה לי זיכרון טוב ושכל השיכחות האלו התחילו בהדרגה בחודש האחרון.. אני בת 22 ובריאה בד"כ. ממה זה יכול לנבוע?זה כלכך מבלבל שלפעמים אני לא יודעת אם זה קורה באמת או שאני מדמיינת את זה. תודה, שרי

שלום בעיות בזיכרון יכולות להיות גם אצל צעירים. סיבות לכך רבות כולל הפרעה משנית לחרדה , מצב רוח ירוד ומצבים אחרים. ממליץ לפנות לבדיקה לנוירולוג בקופת חולים בברכה ד"ר חייגרכט

22/03/2014 | 12:58 | מאת: איה מור

שבת שלום, אני מקווה שאני בפורום הנכון.. :) שמי איה, צעירה בת 30. בזמן האחרון, הייתי אומרת כחודש וחצי.. אני שמה לב שאני שוכחת פריטים מהטווח הקצרצר בתדירות גבוהה מהרגיל. אני מדברת על משהו עם אנשים ותוך שבריר שניה שוכחת מה זה היה שרציתי לומר ושואלת ''על מה דיברתי?'' אותו הדבר קורה לי גם לבדי כשאני קוראת כתבה כלשהי למשל באינטרנט ותוך כדי קריאה עולה בי הרצון לחפש משהו אחר, לחקור איזו שאלה וכשאני באה להקליד אותה - אני כבר שוכחת מה רציתי לכתוב.. כנ"ל בפעילויות הבית, אני הולכת נניח מהסלון למטבח - כשאני מגיעה למטבח אני לא זוכרת למה באתי..? ואולי תצחקו - אבל אני מחזירה את עצמי למקור (לסלון) ומנסה להיזכר מה רציתי. לרוב אני נזכרת תוך מעט זמן בכל הדברים הללו.. וכן, אני יודעת שהדברים האלו קורים לכולנו - הם קרו גם לי, אך לא בכזו תכיפות!! וזה כבר מטריד אותי. מאז שנולדתי התאפיינתי בפני כולם כזיכרון מהלך.. לא היה דבר אחד ששכחתי. וכעת? אולי משהו מתחיל לקרות? האם יש לי בעיה? ומה עליי לעשות?? אשמח להרגעה כלשהי, איה.

שלום ממליץ לפנות ולהבדק ע"י נוירולוג בקופת חולים בברכה ד"ר חייגרכט

20/03/2014 | 21:33 | מאת: רמיאל

שלום ,אני רמיאל בן 16 השבוע אובחנתי כלוקה בADD ולי אישית אסור לקחת כדורים כימיים ובייחוד ריטלין מסיבות פסיכיאטריות. לכן הניורולוג נתן לי Zoom . האם אתה יודע מה משך הזמן שZoom משפיע על הגוף ?

שלום לכל תרופה או תוסף מזון יש תופעות לוואי ממליץ לעיין באלון של החומר בברכה ד"ר חייגרכט

19/03/2014 | 21:00 | מאת: רון

ום רב, אני סובל מהפרעות קשב וריכוז ADD ולא ADHD, מחשבה איטית, זכרון חלש, קושי להתרכז, נטלתי ריטלין תקופה הבעיה שאני סובל מחרדות והכדור מאוד החריף לי את העניין עד למצב של התקפי פאניקה, לאחר מכן התחלתי לקחת ציפרלקס אשר עוד יותר החמיר את ההפרעות קשב וגרם גם לעייפות , ניסיתי ליטול אדרונקס אך אני מרגיש שזה גם מחמיר לי את החרדות, האם יש איך לעזור להפרעות קשב עם תרופה אשר לא מעוררת חרדות? ומה ההבדל בין אבחון BRC לMOXO? מה יעיל יותר?

שלום ממליץ לבצע אבחון נוירופסיכולוגימקיףלצורך הערכה מדויקת של מרכיבים קוגניטיביים ורגשיים אשמח לעזור טל" 0777779222 בברכה ד"ר חייגרכט

19/03/2014 | 16:05 | מאת: תמר

התנסיתי בריטלין וקונצרטה xr ושניהם עשו לי לחץ בצוואר בצד ימין. הפסיכאטרית המליצה לעבור לסוג אחר וקיבלתי מרשם לאדרל, לאחר שימוש של יומיים קיבלתי התקף של כאבים חזקים בחזה ופריחה מה שהוביל אותי למיון ונאמר לי במפורש לא להשתמש בזה יותר עקב אלרגיה. כאופציה אחרונה היא נתנה לי מרשם לפוקלין xr למשך 3 ימים רק על מנת לבדוק אם יש איזה שהן תגובות אלרגיה ולשמחתי לא הרגשתי את אותו לחץ בצוואר אך מנגד גם לא הרגשתי שום שיפור בתסמיני הפרעת הקשב. היחיד שגרם לשיפור מבין כל ניסיונותיי היה הקונצרטה... האם בשימוש רחב יותר בפוקלין אני אראה שיפור בתסמינים? אם לא מה עוד אני יכולה לנסות בלי הרכבים הכימיים שגרמו לאלרגיות? תודה

20/03/2014 | 16:37 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום תמר ניתן לשקול במקרה שלך העלאת מנון פוקלין או נסיון טיפול בוולבוטרין. לחלופין אני מציע לך טיפול קוגניטיבי-התנהגותי אסטרטגי להפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

19/03/2014 | 14:59 | מאת: ירון

מיכאל שלום רב, אני פונה אליך בנוגע לכמה בעיות שמטרידות אותי אך לצערי איני יודע האם יש דרך לפתרם והאם התופעה שאני חווה מוכרת וידועה. רקע על עצמי, בן 32 , אקדמאי. מגיל צעיר אובחנתי כבעל הפרעה לקשב וריכוז. בשנות התיכון , לא צלחתי את הלימודים ונפלטתי מספר פעמים ממסגרות לימודיות . בתקופת הצבא, הצלחתי להשלים בגרויות ולאחר מכן אף צלחתי לימודי תואר ראשון מכיוון שידעתי לאבחן שהקושי העיקרי שלי בקליטת חומר לימודי מורכב הוא חומר המועבר בע"פ מאידך אינני מתקשה בקליטת אותו החומר OFFLINE, כלומר בלימוד עצמי. מאז ומתמיד אני זוכר את עצמי כאדם ללא חברים מסיבה שקשה לי להצביע עליה אנשים לא מעוניינים בקרבתי. עם השנים הבעיה החמירה, אני מתקשה מאוד במספר נושאים שפוגעים באופן אנוש בקריירה וביחסים בין אישיים סביבי: בהיבט הדיבור: 1. שימוש במשפטים קצרים 2. תחושה של "תקיעה" במהלך העברת המסר – המסרים שלי נשמעים מבולבלים מאוד 3. קושי בנתינת רקע לדברים 4. קצב דיבור מהיר 5. קושי גדול מאוד בניהול מונולוגים – לאנשים הסובבים אותי אני נראה כמו טיפוס קשוב ומתעניין אך אין לו יותר מידי מה להגיד. קושי בקליטת מסרים- מתקשה בקליטת הסברים מילוליים שמורכבים מטלאים - נדרש להסביר לי מספר פעמים כל דבר קושי בזכרון – קושי בשליפת נושאים שזה עתה הוסברו לי לכדי שיקוף לאנשים אחרים אני פונה אליך, מכיוון שאיני יודע איך להתחיל בטיפול בבעיה, יצויין שכשהתחלתי לחקור את התסמינים שלי באינטרנט ומצאתי דמיון רב למאפיינים של תסמונת אספרגר. אשמח לעצה, תודה רבה לך

שלום ממליץ לבצע אבחון נוירוקוגניטיבי ולטפל במצב בהתאם לתוצאות האבחון אשמח לעזור טל"0777779222 בברכה ד"ר חייגרכט

17/03/2014 | 21:42 | מאת: רון

שלום רב, אני סובל מהפרעות קשב וריכוז ADD ולא ADHD, מחשבה איטית, זכרון חלש, קושי להתרכז, נטלתי ריטלין תקופה הבעיה שאני סובל מחרדות והכדור מאוד החריף לי את העניין עד למצב של התקפי פאניקה, לאחר מכן התחלתי לקחת ציפרלקס אשר עוד יותר החמיר את ההפרעות קשב וגרם גם לעייפות , ניסיתי ליטול אדרונקס אך אני מרגיש שזה גם מחמיר לי את החרדות, האם יש איך לעזור להפרעות קשב עם תרופה אשר לא מעוררת חרדות?

18/03/2014 | 17:50 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום רון. שילוב של הפרעות קשב וריכוז יחד עם הפרעות חרדה הינו שכיח. ריטאלין אכן יכול להגביר חרדה ולעורר התקפי פאניקה. קודם כל יש צורך לאזן ולטפל בהפרעות הדיכאון והחרדה. לשם כך ניתן לשקול טיפול בתרופות כמו וויפאקס, וולבוטרין או תרופות אחרות. בהמשך יש לטפל בהפרעות קשב וריכוז בצורה תרופתית או באמצעות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי אסטרטגי. ממליץ לפנות לרופא מומחה העוסק בהפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

19/03/2014 | 20:58 | מאת: רון

איזה אבחון הכי מומלץ לאבחון הפרעות קשב וריכוז? TOVA, BRC, MOXO? מה נחשב למזהה הכי טוב הפרעות קשב וריכוז ואת הטיפול המומלץ?

17/03/2014 | 13:01 | מאת: חיים

ד"ר שלום, אני בן 22. בשנתיים האחרונות אני סובל מסמפטומים כגון שיכחה, קושי בשליפה מהזיכרון, קושי בהפנמת טקסט כתוב וכן הקשבה למרצים וכד' (מגיע למצב של ריחוף ובהייה תוך כדי השיעור לעיתים קרובות). כמתואר בכותרת, הסימטומים הללו באים הולכים- לרוב תקופה של שבוע או יותר עם הסימפטומים, ואז תקופה של כחודשיים במצב נורמלי. ראוי לציין שנבדקתי אצל נוירולוג (בתקופת הסימפטומים) שאיבחן אצלי חשד לבעיות קשב וריכוז. ADD (ללא H) האם ידועה תופעה של בקו"ר לא רציפה? האם אפשר לטפל/להנמיך את התקופה של הסימטומים? תודה מראש.

שלום לא ברור האם בנוסף להפרעות קשב אובחנו גם הפרעות בזיכרון ותפקודים אחרים. לא ניתן לבצע הערכה ולהמליץ בלי בדיקה בנוכחות בברכה ד"ר חייגרכט