טיפול בהפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

24/04/2015 | 11:31 | מאת: אדיר

לפני כמה שנים אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז ע"י פסיכיאטר הומלץ לי לעבור בדיקות ולהתחיל טיפול בריטלין אך עד היום לא עשיתי זאת בגלל צירוף שי שתי סיבות שלחות אותי לבדיקת אק"ג והחלטתי שאם שולחים לבדיקות לב כנראה שיש סיכון מסוים ואני מעדיף לוותר גם כך אני היפוכונדר לא קטן (אולי גם זה קשור להפרעה) דבר נוסף אני לא יודע איזה תועלת אני יכול להפיק מהטיפול , אצלי הבעיה מתבטאת במגוון נושאים , חרדות ,הפרשות שינה קושי להירדם דברים פעוטים לפעמים יכולים להציף אותי ועוד טיפול שפועל לכמה שעות לא ממש יכול לעזור לי הרי אני לא אקח ריטלין כל הזמן רטלין נשמע כמו טיפול שיכול לעזור במטלות מסוימות שאורכות כמה שעות אבל לא זאת הבעיה שלי לסיכום יש לי שתי שאלות האם אכן יש סיכון מסוים בשימוש בריטלין (אני לא מדבר על תופעות לוואי אלא סיכון ממשי) האם רטלין יכול בכלל לעזור במקרה שלי כשלא מדובר בסתם ריכוז לכמה שעות אלא בתופעות נפשיות שקשורות להפרעה ונמשכות כל הזמן תודה

שלום ריטלין/מטילפנידט-הינו חומר ממריץ/סטימולנט ויכול לעשות סטימולציה לא ספציפית כולל שלילית. במידה וקיימת הפרעת קצה לב ריטלין יכול להחמיר את הבעיה ולכן מומלץ לפני התחלת הטיפול לבצע בדיקה אק"ג. בנוסף קיימות תופעות לוואי כמו לכל תרופה אחרת אך ברור שהשפעה היא אינדיבידואלית. במידה ובשלב זה אתה לא מעינין בטיפול תרופתי ניתן לנסות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי -התנהגותי-CBT בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים