תרופה מומלצת ל-ADD משולב בחרדות ודיכאונות

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

19/05/2015 | 11:42 | מאת: עידן

שלום רב, למרבה הצער אני סובל מלא מעט בעיות נפשיות כגון: חרדות, דיכאון קל-בינוני והפרעות קשב וריכוז. לפני מספר שנים התחילו לי התקפי חרדה קשים בעקבות טריגר והתחלתי בטיפול ב-SSRI במקביל לנוגדי חרדה עד שה-SSRI יתחיל לפעול. אני נוטל מספר שנים ציפרלקס מאז, מצב החרדות די יציב, התקפי חרדה לא היו מאז אך עדיין יש מחשבות טורדניות. לצערי הדברים שיותר התגברו מאז הטיפול הם תחושות של דיכאון שתוקף אותי והתגברות של הפרעות קשב וריכוז שלפעמים אני מרגיש שאני חולם פשוט ולא מצליח להתרכז וגם קשה לזכור דברים ואף עייפות קשה. ניסיתי בעבר לעבור לתרופה גנרית של פרוזאק וללוסטרל ללא הצלחה כאשר התופעות לוואי שלהם היו יותר גרועות מהציפרלקס. חשבתי על ניסיון לעבור ל-SNRI בעדיפות על אפקסור בשחרור מושהה שאולי יוכל לעזור לי עם הפרעות הקשב והעייפות אך יש חשש להתגברות החרדות בשנית. אודה על המלצות לתרופה האידיאלית לתופעות אשר אני חווה מבחינת פרופיל יעילות-תופעות לוואי. תודה מראש.

שלום ממליץ לפנות לפורום המתאים המנוהל ע"י רופא פסיכיאטר בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים