איך יודעים מתי הריטלין פועל?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

27/09/2015 | 17:14 | מאת: שי5

האם תחושת ה'שיא' שמרגישים היא אינדיקציה לכך שזה המינון הנכון? אם השיא נמשך חצי שעה עד שעה וחצי ולפעמים הוא אפילו לא מורגש זה אומר שצריך להגביר את המינון? רוב ההשפעות החיוביות מתרחשות בשיא: תחושת שמחה, אנרגיה ורצון לסיים דברים, שיפור בתפיסה המרחבית ובזיכרון אייקוני. האם התחושות שאני חווה רק בשיא הן מה שאני אמור לחוות במשך כל הזמן שאמורה להיות השפעה של הריטלין?(כ4 שעות). במשך רוב הזמן שההשפעה של הריטלין לא נמצאת בשיא ההשפעות שלו הן יותר לא רצויות, מרצויות. דריכות, נטייה מוגזמת לעצבנות שמזינה את עצמה. ומצד שני אפשר להיתקע על דבר אחד ולבזבז עליו המון זמן, קשה להחליט עם זה חיובי או שלילי בדרך כלל זה על משהו ממש לא חשוב. איך יודעים מתי זה המינון הנכון?

שלום ריטלין או תרופות דומות הן שייכים לחומרים ממריצים/סטימולנטים. השפעה העיקרית אמורה להיות בעקר על קשב וריכוז. יחד עם זאת קיימת השפעה סטימולטיבית לא ספציפיתשיכולה להיות חיובית או שלילית תלוי על איזה מרכיב קוגניטיבי או נפשי זה משפיעה. טווח ההשפעה תלוי מסוג ומינון של התרופה. יש לציין שהשפעה היא תמיד אינדיבידואלית והחלטה לגבי שינוי במינון צריכה להיות בתאום ואישור של רופא מטפל. רצוי להיות במעקב אצל נוירולוג או פסיכיאטר המתמחים בהפרעות קשב/הפרעות קוגניטביות בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים