נבקש עצתך

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

16/08/2015 | 16:14 | מאת: עדן

אבי בן 80 הוא עבר אירוע מוחי קל ויצא מזה בצרבלום לפני 7 שנים. באמאראיי מוח יש קרבונומות בהרבה אזורים הוא היה ספורטאי בתחום הבוקס. הוא מתפקד טןב. עם מרץ ורצון. הוא מזהה לבד שהזכרון לטווח קצר לא בסדר. עבר רחוק הןא זוכר ממש טןב אפילו פרטים סרטים משנות ה50 וכו שמות שחקנים. חחחח. הוא מודע ממש לא דן הזכרון לטווח קצר...הקשבנו לתוכנית שהסבירו שזה סימנים ראשונים של דמנציה. והבנו שיש תרופות חדשות שיצאו שיכולות לעזור לעצור דמנציה מהסוג שמתחיל בסימנים של אובדן זכרון לטווח קצר! הוא מקשיב ומאוד מוכן לטפל. לפני שהוא גם ישכח שהוא שוכח. חחח. הבנתי שיש שני סוגי כדורים אחד לאציטילכולין ואחר לגולטומאט...עם שמות מסחריים. שאלתנו היא האם זה עוזר בנסיגה ואיך ומתי כדאי להתחיל לקחת ואם יש תופעות לוואי. ואם ממליצים איך מתקדמים. מי נותן וכו. תודה

שלום הפרעה בזיכרון לטווח קצר לא תמיד סימן של התחלת הדמנציה אך דורש הערכה קוגניטיבית מדוייקת, מעקב וטיפול מתאים. אין הוכחה שתרופות שנותנים לדמנציה מסוג מחלת אלצהיימר, יעילות בשלב של הפרעה קוגניטיבית קלה ויתכן גם מזיקות במקרים מסויימים. קיים טיפול קוגניטיבי לא תרופתי שעוזר, פעילות ארובית. לפני התחלת הטיפול ממליץ להבד ע"י נוירולוג עדיף נוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיבית/ הפרעות בזיכרון. אשמך לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים