פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

במהלך היומיום אנו מרבים להשתמש ביכולות הזיכרון והקשב שלנו. בעיות בזיכרון ובקשב הינן בעיות שכיחות, אשר משפיעות על תחומי חיים שונים וממשיכות גם בגיל המבוגר. לעתים אנו מאבדים את קו המחשבה, נוטים לשכוח דברים ומתקשים לסיים משימות שקבענו לעצמנו. הפורום עוסק בתחום יכולות ובעיות זיכרון וקשב של מתבגרים, סטודנטים ומבוגרים. מועלים בו נושאים הקשורים בהפרעת קשב וריכוז אצל מתבגרים ובוגרים. הפורום עוסק גם בבעיות זיכרון המשפיעות על מצבים מגוונים במעגלי החיים: בלמידה, בעבודה, בנהיגה וביחסים עם בני הזוג. בפורום מוזמנים לכתוב בני נוער, סטודנטים, הורים ואנשים בגיל השלישי. אנשי מקצוע מוזמנים גם להתייעץ. מטרת הפורום היא לתת מידע מקצועי ואדיב לגבי השאלות הבאות: מהו תהליך האבחון הנכון לבעיות זיכרון וקשב? מהו הטיפול הנכון ומהן שיטות הטיפול האפשריות?
2547 הודעות
2470 תשובות מומחה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

23/11/2015 | 19:38 | מאת: נועה

שלום ד"ר, אתמול לקחתי בפעם הראשונה 30מ"ג ויואנס להפרעת קשב בהתחלה הרגשתי מאושרת וסוג של ערנות אבל לא מרוכזת ואחרי שעתים הרגשתי עייפות והרגשה של מסוממת שנמשכה כמעט כל היום. אני מרגישה אבודה כי גם ריטלין וקונצרטה לא משפיעות עלי ,וקשה לי להתרכז בלימודים.. האם לדעתך צריך להעלות\להוריד את מינון הויואנס ,או שזה לא יעזור ?

שלום ניתן לנסות מינון 50 מ"ג של VYVANSE אך רק בתאום ואישור של רופא מטפל בברכה ד"ר חייגרכט

שלום אני בן 39 ונוטל ויואנס על בסיס קבוע במשך שנה שנתיים לא כולל שישיבת הכדור עוזר לי מאוד בכל הקשור למוטיבציה בעבודה וחדוות יצירה, כמו כן בהיבט האישיותי, אם בעבר היו לי התקפי זעם(בעיקר פנימיים) היום זה כמעט ולא קיים. העניין הוא שהקשב שלי לא השתפר, אולי אפילו קצת ניזוק. דוגמאות: הזיכון שלי חלש מאוד, אני יכול לשכוח נושאים שקרו לפני יום, חצי יום ואפילו בשעות בודדות. אפילו שינון של מס' קצר מוביל לקשיים. אני מרגיש שאני מתעלם מפריטים שנמצאים ממש לידי כאילו הם לא על השולחן, גם קריאת אימיילים יכולה לקחת זמן וקריאה חוזרת מס' פעמים. בגדול, אני נמצא בפיזור נפש, ייתכן שאפילו יותר מהמצב הרגיל. היכולת הקוגנטיבית נפגעת, זו ההרגשה. אני לקחתי מינון של 70 מ"ג ובשל תופעות אלו הורדתי את המינון ל50 פלוס מינוס ועדיין אין לי שיפור. המקרים שציינתי יוצרים אצלי חרדה שמשהו אצלי לא תקין. אני לא ממצא את היכולות שלי עד תום. בעבר נטלתי ריטלין וקונצרטה. הכדור עזר לי מאוד ברמת הקשב. הייתי מפוקס, קשוב. העניין הוא שבהיבט האישיותי הרגשתי שאני לא מחזיק מעמד. הייתי אדיש, נטול יכולת יצירה ודכאוני. אני נמצא בעמדה ניהולית אשר מצריכה יכולות בהמון נושאים, כמו כן דיוק הוא חשוב ביותר. השאלה שלי, מה אני עושה במצב כזה? האם כדאי לנסות כדור חדש(פוקלין לדוג)? האם התופעות האלו מוכרות? האם הכדור אולי לא מתאים לי? מאוד חשובה לי תשובה

שלום ממליץ לבצע אבחון נוירופסיכולוגי מקיף כדי לאבחן הפרעות קשב וזיכרון,לגלות נקודות חוזק וחולשה. ממליץ לנסות בתאום עם רופא מטפל טיפול בכדורים ADDERALL בברכה ד"ר חייגרכט

17/11/2015 | 18:25 | מאת: דני

לפי מה שהבנתי הולכת לצאת תרופה חדשה לשוק שהיא כמו אדרל אבל היא תיהיה בסל )ואני לא מדבר על גנרי אדרל) האם זה נכוו ?

שלום כן קיימת תרופה בשם VYVANSE שרשומה לשימוש במספר קופות חולים בארץ בברכה ד"ר חייגרכט

שלום-היות ורוב המגנזיום נמצא בתאים ,כולל עצמות, ורק 1% אחד בדם --היש ערך לבדיקתו בדם ? ואיפה ומי בודק אותו בתאים ? ומאיזה תאים ניתן לבדקו ? והאם יש נחקר שהראה שנטילת מגנזיום פוגעת בזכרון ? תודה לעזרתך אייק

שלום ניתן לבדוק רמת מגנזיום בדם ובשתן אין צורך בנטילת מגנזיון כאשר רמת מגנזיום תקינה נטילה ללא סיבה יכולה להזיק בברכה ד"ר חייגרכט

האם ניתן לשלב גם קונצרטה וגם ויואנס במקרה של הפרעת קשב חמורה כאשר שימוש בתכשיר אחד אינו מספיק?(מבחינה חוקית ומבחינה רפואית)

שלום השילוב לא מומלץ מבחינה רפואית בברכה ד"ר חייגרכט

05/11/2015 | 14:14 | מאת: מרים

הבן שלי בן 24 לקח בהתחלה רטלין והפסיק עשה לו דופק מהיר כבר יומיים לקח קונצרטה 36 מ"ג ומתלונן שמנה ללמוד ולא מצליח להתרכז שמרגיש שזה לא עוזר הרופא המליץ לקחת שבוע שהגוף יתרגל אבל מאוד קשה לו מב אפשר לייעץ לו האם רצוי להפסיק או לנסות עוד 4 ימים אודה על תשובתך בברכה מרים

שלום במידה והתרופה גורמת לדופק מהיר ממליץ להפסיק הטיפול ולעבור בירור קרדיאלי אצל רופא משפחה וקרדיאולוג במידה ובדיקה תקינה יש לשלול נטייה לחרדה והפרעת קשב משנית. ידוע שריטלין/ קונצרטה או חומר ממריץ אחר יכולים להחמיר נטייה לחרדה. בנוסף עקב השפעה סטימולטיבית לא ספציפית יכולים לגרום לדופק מהיר, עליה בלחץ דם או תופעות אחרות. בברכה ד"ר חייגרכט

03/11/2015 | 00:44 | מאת: אייק

שלום-- התפרסם זה עתה מאמר בזאפדוקטורס שטען שחוסר במגנזיום במוח פוגם בזכרון,וכי מגנזיום במי שתיה חודר דרך BBB , וכי שאר סוגי המגנזיום כתוספי מזון לא חודרים דרך BBB.וכי החוקרים בונים תרכובת מגנזיום שתחדור למוח ותשפר את הזכרון. האם מגנזיום אוקסיד,שנספג הכי טוב לדם כן או לא חודר דרך ה BBB ? ואיזה תרכובת מגנזיום המחקר בזאפדוקטורס מצא שמשפרת את הזכרון ? ? תודה לעזרתך להבנת הנושא אייק

שלום קיימות עבודות מחקר שונות שבדקו השפעה של מגנזיום על הזיכרון ותפקודי המוח נוספים. בחלק מהמחקרים הייתה השפעה חיובית לסוגים מסויימים של זיכרון, אך בעבודות אחרות הייתה מסקנה ששימוש כרוני במגנזיום יכול לפגוע בזיכרון ותהליך למידה. כעת עד כמה שידוע לי אין המלצה רפואית להשתמש במגנזיום כטיפול בהפרעות בזיכרון או תפקודים קוגניטיביים אחרים או כטיפולמניעתי. לדעתי כעת אין המלצה ואין צורך בטיפול במגנזיום במידה ורמת מגנזיום בדם תקינה. בברכה ד"ר חייגרכט

שלום יש לי ADD שמאוד מאוד מקשה עלי ניהול סדר יום וכן מקשה ביותר על האפשרות שאחל לימודים אדקמאיים... אני מעוניינת לטפל בכל תכשיר שאינו ריטלין ואו מגביר דופמין - כי יש לי סיבה שבגללה לא טוב לי להגביר דופמין במוח... יש כמובן את סטרטרה, השאלה האם ניתן להשיג עליה סבסוד בקלות במכבי? חוץ מזה יש ריכוזית קולג' או זום של טבע או אולי אומגה 3 - השאלה האם אכן הן יעילות בצורה משמעותית - אשמח לשמוע חוות דעת תודה!

שלום עד כמה שידוע לי לא ניתן בשלב זה לקבל סיבסוד לטיפול בSTRATTERA בקופות חולים כולל מכבי, שאר תרופות המצוינות בשאלה יעילות אך לדעתי פחות יעילות בהשוואה לתרופות מסוג חומרים ממריצים. במידה ומסיבה כלשהי לא ניתו להשתמש בתרופה שעובדת דרך מערכת דופמינרגית, ניתן לנסות טיפול בתרופות שעובדות דרך מערכת אמפטמינים. לדוגמה ADDERALL, VYVANSE כמובן בתאום עם רופא מטפל בברכה

שלום--האם נטילת כמות של..... מגנזיום אוקסיד דרך הפה תאפשר גם ספיגה טובה יותר וגם חדירתו למוח דרך BBB ? האם זה ישפר זכרון ושאר תפקודים מנטליים ואחרים ? אודה להבנת הנושא ככל שניתן תודה אייק

שלום לא ידוע לי על השפעה חיובית של החומר על זיכרון בברכה

20/10/2015 | 20:39 | מאת: אברהם

שלום, קשה לי להתרכז שאני שומע הרצאה, קשה לי לזכור דברים שראיתי, קשה לי לקלוט פרטים מסויימים שאני רואה סרט, אני לפעמים לא נותן לשני לסיים את המשפט, אני רוצה לקרוא טקסט מסויים בספר לימוד אני חוזר עליו הרבה פעמים בשביל להבין. בנוסף אני סובל ממתח וחרדה נוראיים ויש לי דימוי עצמי ירוד - הפסיכאטר הביא לי 3 סוגי כדורים במינון גבוה ושום דבר לא עוזר. בנוסף אציין שהחרדות והמתח משפיעות לי על הגוף בצורה גבוהה ואני סובל נורא. [עצירות, לחץ בבטן, קשיי נשימה, חוסר הרגשת רעב] יש לי אי שקט בגוף. שאלתי היא האם זה אבחנה של קשב וריכוז, ואם כן למי אני יכול לפנות במידי כדי לקבל טיפול- אני גר באזור פתח תקווה.

20/10/2015 | 20:43 | מאת: אברהם

בהמשך לשאלתי אציין שבנוסף קשה לי לשבת ולקרוא ספר יותר משעה וחצי, יש לי פשוט קוצים, בנוסף אני רוצה להתקבל למקום עבודה ולא יודע איך אני יוכל לעבוד 8 שעות. האם זה בעיה של קשב וריכוז?

שלום יתכן ומדובר בהפרעת קשב משנית למצב רגשי ממליץ לתאם טיפול עם רופא פסיכיאטר מטפל בברכה ד"ר חייגרכט

שלום לדעתי קיימת הפרעת קשב משנית למצב הרגשי לא מאוזן ממליץ לקבל חוות דעת של רופא פסיכיאטר המתמחה בהפרעות קשב בברכה ד"ר חייגרכט

22/10/2015 | 10:22 | מאת: אברהם

אם אני אלך לרופא המתמחה בקשב וריכוז מטעם הקופה שלי זה מספיק או שדווקא ספציפית אתה מציע ללכת לפסכיאטר המטפל בעניי קשב וריכוז?

20/10/2015 | 12:05 | מאת: מעין

שלום ד"ר חייגרכט, לאחרונה אובחנתי עם ADD, התחלתי טיפול בריטלין 30mg LA והוא עזר אבל החלטתי עם הרופאה שלי שיש מקום להעלות ל40mg. המינון החדש משפיע יותר טוב מכל הבחינות, אך אני מרגישה קצת חרדה ואי שקט. האם אלה רק תופעות לוואי שנגרמות בעקבות שינוי המינון והן יחלפו? או שעדיף לחזור למינון הנמוך? תודה רבה

שלום לא ניתן לשלול השפעה שלילית על מצב הרגשיכתוצא ממינון גבוהיותר של RITALIN LA. ממליץ בתאום עם נוירולוג מטפל לבצע הערכה של מצב רגשי. במידה ומינון 30 מ"ג היה יעיל ולא גרם לתופעות לוואי ממליץ לחזור למינון RITALIN LA 30 MG בברכה ד"ר חייגרכט

12/10/2015 | 19:22 | מאת: אריה

שלום רב ברצוני להעלות מקרה שקרה לי ב1994, -והאם יתכן שעד היום יש השלכות ממנו,? מאז שזכור לי תמיד הייתי פיזית חלש,לא מאוד מפותח גופנית, ואפילו מינית, היה לי קשה להתמודד עם זה ,ובמבט לאחור ,נראה שטעיתי במעשיי,לפני 21 שנה זה קרה, רכשתי כ12 אמפולות של טסטווירון 100,ולאחר לימוד מספר, הזרקתי את החומר לשריר,לא הבנתי שהתדירות קובעת ובעצם השתמשתי ב2 אמפולות לשבוע.לאחר כ10 אמפולות, ערב אחד התחלתי לראות ולהרגיש משונה, הקירות הלבנים נראו לי צהובים,הופיע ציפצוף באוזניים, בראיה,הכל התחיל "לשוט" לזוז,והופיע הרגשה רעה אני זוכר שהתפתח דופק מהיר, לא זוכר לכמה זמן, אבל לפחות שעה, ולמחרת היה מצב שהרגשתי שהידיים כמעט לא זזות לי, וזה חלף אחרי כמה דקות.,אני פשוט לא סיפרתי לבני מישפחתי מה קורה כי חשבתי שזה משהו קל שיחלוף,זה רק הלך והחמיר, וכעבור ימים מספר הגעתי לאישפוז,ולא סיפרתי שם כלום, הרופאים לא הצליחו לגלות מה מקור התופעות האלה,השתחררתי על דעת עצמי כעבור 3 ימים, רופא נוירולוג שאליו פניתי אז, ציין שלפי תלונותיי הייתה תופעה של מיקרופסיה, סבלתי חודשים רבים מהתופעות האלה,כעבור 4 שנים בבדיקה מקרית של US ורידיי רגליים, היה ממצא של DVT ישן צמוד לורידיי הברך מאחור, בעקבות ממצא זה לא קיבלתי כל טיפול מיוחד, לבסוף התופעות התמתנו ונחלשו, אחרי כל השנים האלה, אני יודע שעשיתי שטויות, ואולי אני משלם מחיר,הרבה טוב מזה לא יצא,וזה שהעדפתי לא פנות לרופא שיטפל מיקצועית בבעיה הגופנית שלי, כי היתבישתי,ברור לי שזו הייתה טעות חמורה מצידי, יש לי תופעת פעימות מוקדמות שאנני יודע ממתי הופיע ואם זה לא מהאירוע הזה,מכל מה שסיפרתי כאן, האם סביר לחשוב שנגרם אז אירוע מוחי? האם סביר שנגרם נזק ללב,ובגלל זה בשנים האלה פוקדות אותי הפעימות המוקדמות? במבט לאחור מה יכול היה להיות? ומה יכול להיות שקרה אז? בתודה

שלום בחינה נוירולוגית יתכן והייתה פגיעה טוקסית ברקמת המוח לא ברור האם הייתה זמנית. בבדיקה ללא נוכחות לא ניתן לעשות הערכה ממליץ לפנות לרופא נוירולוג וקרדיאולוג ולהבדק בברכה ד"ר חייגרכט

11/10/2015 | 18:03 | מאת: שמואל

שלום שמי שמואל מאובחן בבעיות קשב וריכוז רציתי לדעת האם קימות היום בשוק תרופות שאינן ממריצות אשר מגבירות את התיפקוד של החלק הקידמי במוח ? תודה

שלום לדוגמה: תרופה STRATTERA לא הוגדרה כחומר ממריץ/סטימולנט בברכה ד"ר חייגרכט

08/10/2015 | 16:03 | מאת: נועה

שלום ד"ר תוכל להגיד לי כמה עולה התרופה ויואנס במינון הכי נמוך למבוטחי מכבי מגן? (אני רוצה לברר את המחיר לפני שאני מבקשת את התרופה ובבית מרקחת לא מסכימים להגיד לי את המחיר. תודה.

שלום אין לי מידע על עליות של התרופה וגם זה קשור לסוג הביטוח שיש לך בברכה

29/09/2015 | 09:05 | מאת: איילת

עכשיו אני מודאגת. לא ששכחתי שמות חשובים או ידועים לי היטב. אבל שכחתי לאחרונה, וניסיתי להיזכר, שמות של שחקנים או אנשי טלוויזיה שאני מכירה באופן כללי, כלומר - כאלה ש"נמצאים בראש" אבל לא חשובים במיוחד. נזכרתי לאחר מספר דקות של לחץ נפשי בשם הפרטי או בשם המשפחה, אבל לא בשני השמות גם יחד. זה היה הבוקר. נתיב ההיזכרות שלי היה מעניין, אלמלא הוא מדאיג אותי. זכרתי את שמו הפרטי של מי שנפל בשיירת הל"ה בתש"ח, ונודע כאדם שניבאו לו גדולות בתחום הבוטניקה. לא ידעתי מה הקשר לשם שחקן הטלוויזיה והתיאטרון שניסיתי לזכור, ואז גיליתי כי שם המשפחה שלהם זהה, ונזכרתי בו. בשמו הפרטי של השחקן לא נזכרתי, גם בעבר לא זכרתי אותו, שם די סתמי - הייתי אומרת. כלומר, הדרך הנפתלת שעשיתי כדי להיזכר בשם השחקן מעניינת למדי אבל מפחידה אותי. אני בת 80 (על לא עוול בכפי...) אבא שלי היה חולה פרקינסון ודמנטי, ונפטר בגיל 73 לפני המון שנים - 40 שנה! אמא שלי חייתה בצלילות נהדרת עד גיל 100 ונפטרה חודשים אחדים לאחר מכן, כאשר אבדה לה הצלילות לא יותר מחודש-חודשיים לפני מותה. וואללה, אני פוחדת! יש לי מסתם תותב בלב, קוצב שעושה את כל העבודה במקום הקצב הטבעי שהיה גרוע, אני מרגישה בסדר בדרך כלל. אני סופרת, עורכת, מו"ל ועדיין יש לי עבודה גם עם לקוחות. אני לא מקיימת שום פעילות גופנית, רק הולכת פעם ביום למרכז או לסופר, משהו כמו 600 מטר לכל כיוון. פעילות גופנית תמיד היתה קשה לי ולא אהובה עלי. אלו היה ים בירושלים הייתי מגיעה אליו בימים שהוא שקט, לשכשוך ושחייה של דקות ספורות... מצפה למילות ארגעה! תודה!

שלום קיימות סיבות רבות שיכולות לגרום להפרעות בזיכרון או יכולת שליפת מידע. אין צורך להכנס ללחץ ללא סיבה, אך חשוב להבדק ע"י נוירולוג, עדיף נוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות כדי לאבחן הסיבה ולקבל החלטה לגבי טיפול הנדרש במידת הצורך. בברכה ד"ר חייגרכט

27/09/2015 | 17:14 | מאת: שי5

האם תחושת ה'שיא' שמרגישים היא אינדיקציה לכך שזה המינון הנכון? אם השיא נמשך חצי שעה עד שעה וחצי ולפעמים הוא אפילו לא מורגש זה אומר שצריך להגביר את המינון? רוב ההשפעות החיוביות מתרחשות בשיא: תחושת שמחה, אנרגיה ורצון לסיים דברים, שיפור בתפיסה המרחבית ובזיכרון אייקוני. האם התחושות שאני חווה רק בשיא הן מה שאני אמור לחוות במשך כל הזמן שאמורה להיות השפעה של הריטלין?(כ4 שעות). במשך רוב הזמן שההשפעה של הריטלין לא נמצאת בשיא ההשפעות שלו הן יותר לא רצויות, מרצויות. דריכות, נטייה מוגזמת לעצבנות שמזינה את עצמה. ומצד שני אפשר להיתקע על דבר אחד ולבזבז עליו המון זמן, קשה להחליט עם זה חיובי או שלילי בדרך כלל זה על משהו ממש לא חשוב. איך יודעים מתי זה המינון הנכון?

שלום ריטלין או תרופות דומות הן שייכים לחומרים ממריצים/סטימולנטים. השפעה העיקרית אמורה להיות בעקר על קשב וריכוז. יחד עם זאת קיימת השפעה סטימולטיבית לא ספציפיתשיכולה להיות חיובית או שלילית תלוי על איזה מרכיב קוגניטיבי או נפשי זה משפיעה. טווח ההשפעה תלוי מסוג ומינון של התרופה. יש לציין שהשפעה היא תמיד אינדיבידואלית והחלטה לגבי שינוי במינון צריכה להיות בתאום ואישור של רופא מטפל. רצוי להיות במעקב אצל נוירולוג או פסיכיאטר המתמחים בהפרעות קשב/הפרעות קוגניטביות בברכה ד"ר חייגרכט

שלום רב בן 28 , רציתי לשאול אני סובל מסטרס ,מתח ,לחץ ,חרדה ברמה גבוהה שפוגעת לי באיכות החיים בצורה משמעותית ( קריירה, פנאי, לימודים, זוגיות) כדי להפחית את החרדה אני נוטל כדור של פקסאט 10 מ"ג ,במאמץ פיזי וחשיבתי( בזמן לחץ) אני מרגיש חוסר זרימה של הדם- טשטוש, חוסר אוויר שלאחר המאמץ ישנם תחושות לא נעימות של כאב ראש גלי חום כאבים על עמוד השדרה כאב בצידו הימיני בראש, אני טוען שהקולטנים בציר HPA במוח נפגעו , רציתי לשאול האם דרך מיפוי מוח ספקט ניתן לראות פגיעה בקולטנים , והאם טיפול בתא לחץ יכול להועיל ? פניתי דרך רופא משפחה לכל גורם אפשרי ללא הצלחה , אגב אני מאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז, ויש לי בעיה בזכרון בטווח הקצר . אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

שלום בדיקה מיפוי מוח -SPECT לא בודקת ספציפית"קולטנים". הבדיקה בודקת פרפוזיה ברקמת המוח. במידה וקיימת ירידה בפרפוזיה באזור מסוים של המוח הדבר יכול לרמז על פגיעה באותו איזור. צורה ופיזור של הפרעה בפרפוזיה יכול לעזור בהבנה של סוג הפגיעה וחומרת הפגיעה. ממליץ להבדק ע"י רופא נוירולוג בברכה ד"ר חייגרכט

07/09/2015 | 12:51 | מאת: איריס

שלום, בני בן 14.5 עם טיקים קלים ולכן לא יכול לקבל ריטלין. האם שימוש באקטיב בריין יכול להגביר את הטיקים? תודה

שלום טיקים בד"כ קשורים למצב הרגשי לא מאוזן. כול חומר ממריץ/סטימולנט יכול להגביר טיקים. חשוב לטפל במצב הגרשי בברכה ד"ר חייגרכט

03/09/2015 | 11:27 | מאת: נועה

שלום , יכול להיות שקונצרטה תשפיעה עלי למרות שריטלין לא משפיע עלי אפילו שזה אותו חומר פעיל?

שלום כן,יכולה להיות השפעה שונה. חומר הפעיל נקרא מתילפנידת, אך קיימת הבדל בתוספות וטכנולוגיה בין ריטלין"רגיל" וקונצרטה בברכה ד"ר חייגרכט

22/08/2015 | 08:21 | מאת: אלי

יש לי טיקים כבר 10 שנים שהייתי בן 16 הלכתי לנירולוג ילדים והוא הביא לי טיפול תרופתי באמצעות טיפות, היום הלכתי לנירולוג והוא הביא לי תרופה בשם clonirite ואני לא מרגיש שהיא עוזרת לי במיוחד, אולי הד"ר מכיר תרופה הניתנת באמצעות טיפות לריפוי התיקים, חיפשתי במאגר הרפואי עם הרופאה אך ללא הצלחה.

שלום ניתן לבדוק בבית מרקחת מה סוג התרופה בטיפות שנתנה בעבר בגיל 16 בד"כ החמרה בטיקים היא על רקע חוסר איזון מבחינת מצב הרגשי טיפול תרופתי יכול להרגיע אך מומלץ להוסיף טיפול פסיכולוגי, מוג CBT או EMDR בברכה ד"רה חייגרכט

19/08/2015 | 13:03 | מאת: מודאגת...

אני כמעט בת 17, שקלתי בסביבות 72 ולכן נטלתי 90 מ"ג קונצרטה. בזמן האחרון ירדתי במשקל בצורה דרסטית וכיום אני שוקלת בסביבות 56. אני בטיול ונטלתי את הכדורים הרגילים ובמסלול הרגליים החלו לרעוד לי בצורה בלתי רגילה, ולא רק בגלל רמת המסלול. אני שומרת על כושר ולכן אני חושבת שאין קשר בין רמת המסלול לרעידות.. הרגשתי חולשה בימים האחרונים - את רוב המסה הורדתי בשבועיים האחרונים.. לכן אני חושדת שהמינון של 90 מ"ג (54 ו36) הוא מינון יתר בשבילי במשקלי הנוכחי. הרופא שאני מטופלת אצלו בחופשה עכשיו ולכן לא אוכל להיוועץ בו. מחר הוא היום האחרון לטיול - ואני מתלבטת אם ואילו כדורים לקחת. תודה מראש...

שלום אין הוכחה מחקרית בקרב מתבגרים ומבוגרים המעידה בין קשר ישיר בין משקל הגוף ומינון. את מקבלת מינון חריג של תרופה. במידה ויש תופעות לוואי ממליץ להפסיק נטילת התרופה בשלב זה, להתיעץ עם רופא מטפל לגבי המשך טיפול! בברכה ד"ר חייגרכ

16/08/2015 | 16:14 | מאת: עדן

אבי בן 80 הוא עבר אירוע מוחי קל ויצא מזה בצרבלום לפני 7 שנים. באמאראיי מוח יש קרבונומות בהרבה אזורים הוא היה ספורטאי בתחום הבוקס. הוא מתפקד טןב. עם מרץ ורצון. הוא מזהה לבד שהזכרון לטווח קצר לא בסדר. עבר רחוק הןא זוכר ממש טןב אפילו פרטים סרטים משנות ה50 וכו שמות שחקנים. חחחח. הוא מודע ממש לא דן הזכרון לטווח קצר...הקשבנו לתוכנית שהסבירו שזה סימנים ראשונים של דמנציה. והבנו שיש תרופות חדשות שיצאו שיכולות לעזור לעצור דמנציה מהסוג שמתחיל בסימנים של אובדן זכרון לטווח קצר! הוא מקשיב ומאוד מוכן לטפל. לפני שהוא גם ישכח שהוא שוכח. חחח. הבנתי שיש שני סוגי כדורים אחד לאציטילכולין ואחר לגולטומאט...עם שמות מסחריים. שאלתנו היא האם זה עוזר בנסיגה ואיך ומתי כדאי להתחיל לקחת ואם יש תופעות לוואי. ואם ממליצים איך מתקדמים. מי נותן וכו. תודה

שלום הפרעה בזיכרון לטווח קצר לא תמיד סימן של התחלת הדמנציה אך דורש הערכה קוגניטיבית מדוייקת, מעקב וטיפול מתאים. אין הוכחה שתרופות שנותנים לדמנציה מסוג מחלת אלצהיימר, יעילות בשלב של הפרעה קוגניטיבית קלה ויתכן גם מזיקות במקרים מסויימים. קיים טיפול קוגניטיבי לא תרופתי שעוזר, פעילות ארובית. לפני התחלת הטיפול ממליץ להבד ע"י נוירולוג עדיף נוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיבית/ הפרעות בזיכרון. אשמך לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

13/08/2015 | 13:07 | מאת: ח.מ

שלום רב יש לי שאלה אני בן 21 ובשנה האחרונה אני מתחיל להרגיש כולל היום שאני מתחיל לשכוח דברים לטווח הקצר אם זה למשל בשאני מגיע הביתה ולא זוכר מה רציתי לקחת או דברים שאני צריך לעשות וזה ממש מדאיג אותי לפני כמה שנים עשיתי סתימות אמלגם יש קשר בין המצב לכך . ? והאם זה משהו שיש לכל אדם בגילי או שזו בעיה שאני צריך לבדוק אותה

שלום לדעתי אין קשר בין ההפרעה וטיפול המתואר. מליץ כן להבדק ע"י נוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות/הפרעות בזיכרון אשמח לעזור טל" 0777779222 בברכה ד"ר חייגרכט

17/08/2015 | 03:02 | מאת: ח.מ

חשוב להצהיר שיש לי גם לחץ נפשי האם זו גם יכולה להיות סיבה אני רוצה להספיק לזכור הרבה דברים שאני רוצה לעשות וחלק מהם אני לא מצליח בגלל שאני רוצה להספיק הרבה דברים. האם זה גם יכול לגרום לשחכה .?

06/08/2015 | 17:06 | מאת: דני

זה בהמשך לשיחה מימיקודם אני רושם תגובה חדשה כי לא קיבלתי מימך תשובה , נגיד בצורה תאורתית שיש לי מוח איטי האם יש לכך תרופה ?? זה כל מה שאני שואל ...

שלום רשמתי לך תשובה מספר פעמים. לא ברורה הגדרה" מומ איטי, גם תאורתי. צריך לברר סיבה. ממליץ לפנות ולהתיעץ בפורום אחר, כדי לקבל חוות דעת נוספת. בברכה ד"ר חייגרכט

03/08/2015 | 23:43 | מאת: דן

שלום בהמשך לשיחיחתינו שם ביקשתי ממני לערוך איבחון אז רק רציתי לעדכן ולהגיד שעשיתי את איבחון אפשרי אם זה איבחון של בעיות קשב ואם זה איבחון של לקיות למידה אבל מה שאני מאוד מעוניין לדעת האם יש תרופות יום בשוק שמגבירות את מהירות המוח ( לפי הeeg זה ניקרא גלי בביתא) כי זאת הבעיה שלי איטיות בכל חלקי המוח ! תודה

שלום צריך לראות באזה מבחנים השתמשו באבחונים ומה התוצאות לא ניתן להמליץ רק לפי טענה ש מוח איטי פעילות בטא בEEG לא משקפות את"מהירות המוח" בברכה ד"ר חייגרכט

05/08/2015 | 19:37 | מאת: דן

דוקטור אתה עדיין לא עונה לי על השאלה בא נגיד באופן תאורתי שיש לי מוח איטי השאלה שלי לכך האם יש תרופה לכך ?? זה מה דאני מעוניין לדעת

שלום אני חושב שעניתי לך. לא ברורה לי הגדרה שלך -"מוח איטי" לא ברורה הסיבה שגורמת להרגשה שלך שמוח איטי לכן לא יכול להמליץ על התרופה הספיציפית. בברכה ד"ר חייגרכט

29/07/2015 | 07:19 | מאת: מיטל כהן

יש לי אפילפסיה בצד ימין טמפורלי החלפתי תרופות לאחרונה אחרי בדיקת eeg. ששם הראו גלים חדים וגלים איטיים באזור טמפורלי ימיני מקסמלי ב_f8 t8 היום אני לוקחת טרפטין בבוקר 750 שאחרי שלוש שעות ממש מביא אותי לחוסר תפקוד עייפות 1 מה אומר הא א ג 2 האם יש מצב שתופעות של הכדורים זמניים וצריכים לחכות

שלום ממליץ לפנות לפורום אפילפסיה בברכה ד"ר חייגרכט

29/07/2015 | 01:33 | מאת: דן

שלום אני סובל מלקיות למידה ובעיות קשב וריכוז .. בעבר ביצעתי בדיקת eeg וגילו שהמוח שלי עובד מאוד מאוד איטי יחסית לנורמה. ניסיתי לעשות נורופידבאק וזה לא עזר או לקחת כל תרופא של ממרצים (אדרל ריטלין ועוד)וגם זה לא מעלה לי את גלי הביתא רציתי לדעת האם יש תרופות בשוק שיכולות לעזור לבעיה שלי(להעלות את המהירות של המוח ) והאם תרופות של חולי אלצימהר יכולות לעזור לי אני כבר לא יודע מה לעשות כי זה לא הגיוני להמשיך במצב כזה .. זה כבר לא בעיית קשב רק זה ממש בעיה זה מוח מאוד איטי מהנורמה אני ממש מעוניין לדעת האם יש תרופה שכן יכולה סוף סוף לעזר לי

שלום אבחנה כעת לא ברורה יתכן וקיימת מהירות העיבוד איטית-סוג של לקות למידה ממליץ לבצע אבחון מת"ל ולבדוק תפקודי קשב ולקויות למידה בהתאם לתוצאות ניתן יהיה לקבל החלטה על טיפול המתאים בברכה ד"ר חייגרכט

30/07/2015 | 14:19 | מאת: דני

לא ענית לא על השאלה במידה ויש איבוד מוח איטי האם יש לזה תרופות ? שהם לא אדרל או ריטלין אלה תרופות שמגבירות את מהירות המוח ?מעלה גלי בתא

שלום עניתי לך, לא ברור מה זה "מוח איטי" צריך לבצע אבחון בברכה ד"ר חייגרכט

23/07/2015 | 23:29 | מאת: מיכל

שלום רב, בתי בת ה 14 מאובחנת כ ADHD עם אימפולסיביות. במהלך השנים ניסינו רטלין, קונצרטה ודיטרנה שגרמו לדכאון וגם את הסטרטרה שלא השפיעה. השאלה שלי היא כזו אם ננסה שוב רטלין כעת שהיא גדולה יותר האם ייתכן וכעת היא תגיב אחרת ? כדאי לנסות אדרל, למרות שהוא מאותה משפחה ? תודה רבה, מיכל

שלום ממליץ לפני שמתחילים טיפול באחד מהחומרים ממריצים לבצע הערכה פסיכולוגית ןלבדוק את מצב הרגשי. תרופות מסוג חומרים ממריצים בד"כ לא גורמים לדיכאון בעצמם אך יכולים להחמיר את מצב הרגשי הקיים כאשר קיימת נטייה לדיכאון. הערה: אדרל וריטלין לא שייכים לאותה משפחה.אדרל עובד בעיקר דרך מערכת אמפטמינים וריטלין/מתילפנידת עובד בעיקר דרך מערכת דופמינרגית. שתי התרופות הן חומרים ממריצים ויכולים להחמיר את הפרעה הרגשית הקיימת. בהתאם לתוצאות של הערכה פסיכיולוגכית ניתן יהיה לקבל החלטה על טיפול תרופתי או לא תרופתי,למשל טיפול קוגניטיבי -התנהגותי CBT או על טיפול משולב. בברכה ד"ר חיגרכט

23/07/2015 | 03:22 | מאת: מור

ד"ר שלום, יש לי בעיית קשב וריכוז, אמנם אף פעם לא אובחנתי אך אני בטוחה שיש לי.. אני לא יכולה לקחת ריטלין ואדרל מכיוון שזה יכול להחמיר לי את הבעיה שיש לי הנקראת "טינטון" צפצופים באוזניים. לכן החלטתי לנסות קפסולה צמחית הנקראת "ריכוזון" האם אתה מכיר אותה? והאם יש הוכחה לך שהיא עוזרת? לקחתי רק פעמיים ולא ממש הרגשתי הבדל.. האם בכלל תרופות טבעיות עוזרות? תוכל להמליץ לי? תודה רבה.

שלום אין לי נבדקים במעקב שהשתמשו בחומר הזה בנוסף הגדרה "תרופות טבעיות" היא פרובלמטית,מפני ש התרופות "טבעיות" גם כוללות חומרים כימיים שונים. בברכה ד"ר חייגרכט

20/07/2015 | 16:39 | מאת: י

שלום דוקטור, במשך מספר שנים שאני נוטל קונצרטה במינון 54 מג בשנה האחרונה עליתי במשקל קרוב ל 10 קג ואני חש שהשפעת הקונצ'רטו אינה כפי שהייתה בעבר ואני מתאר לעצמי שזה בגלל העליה במשקל. רציתי לשאול, במידה ואפקטיביות הקונצרטה אכן נפגעה כתוצאה מהעליה במשקל האם ניתן לבקש מהרופא הגדלת מינון (הבנתי ש 54. זה המקסימום) או שהאם ישנה תרופה אחרת בעלת אותו אפקט ותופעות לוואי שאפשר לבקש מהרופא להתנסות בה ואולי תהווה תחליף לקונצרטה. תודה נ.ב אני בן 29

שלום לא הוכח קשר ישיר בין משקל והשפעה של חומרים ממריצים בקרב מבוגרים. קיים אישור של חברה המשוות את CONCERTA למינון 72 מ"ג ביוםכך שבשלב ראשון ניתן לנסות לעלות מינון וליטול CONCERTA 54 MG + CONCERTA 18 MG כמובן בתאום ואשור של רופא מטפל בברכה

08/07/2015 | 16:09 | מאת: גבריאל

שלום רב, רציתי לשאול מה ידוע לך על הורמון הallopregnanolone? ומה הקשר שלו לפרופסיה? מקווה שתוכל לעזור זה נושא חשוב מאוד שאין עליו ידע בכלל בארץ..

שלום השאלה לא ברורה. ההורמון שייך למשפחת סטארוידים, מנגנון השפעה - כנראה מודולציה של קולטנים מסוג GABA במוח. ההורמון מעורב במצבי סטרס, חרדה , דיכאון. באתרי אינטרנט באנגלית קיימת איפורמציה על ההורמון, כולל מנגנון פעולה. בברכה ד"ר חייגרכט

13/07/2015 | 14:44 | מאת: גבריאל

החומר הפעיל פינסטריד בפרופסיה מעכב אינזים בשם אלפא 5 רוקטוז. האם יתכן aהאינזים גם אחראי על המרה של הורמון allo? האם ידוע לך על הקשר בין פרוגסטרון לallopregnanolone?

08/07/2015 | 00:07 | מאת: מייחל לשינוי

אני מתקרב לגיל 50 ומטופל שנים רבות לאיזון מניה דפרסיה. בליטיום וסיפרלקס. אשתי ואני חושבים שבמשך כל השנים הזנחתי ולא טיפלתי בהפרעות קשב וריכוז שמאד בולטות באישיותי. פעם אמר לי הפסיכיאטר שתרופות להפרעות קשב עלולות להוציא מאיזון של מניה דפרסיה. האם עלי לפנות למטפל בהפרעות קשב שהוא גם פסיכיאטר דוקא? האם יש סיכוי לקצת אור באיכות החיים?

שלום ישתסמינים משותפים בין מניה -דפרסיה-מחלהבי-פולרית והפרעת קשב מסוג ADHD. ממליץ לפנות לרופא פסיכיאטרהמתמחה בהפרעות קשב/הפרעות קוגניטיביות בברכה ד"ר חייגרכט

04/07/2015 | 12:20 | מאת: אלי

קרובת משםחה שלי (בת 29) אובחנה לפני כשנה וחצי כסובלת מבעיות קשב וריכוז ומאז היא משתמשת בקונצרטה על בסיס יומיומי והדבר עוזר לה מאד. בנוסף היא סובלת מבעיות של חרדות וכן תופעה (שאולי קשורה לנושא החרדות) שמתבטאת בכך שכאשר משהו מאד מרגיז אותה היא מגיעה לפעמים למצבים קיצוניים של כעסים עד כדי אבדן שליטה. היא לא רצתה לקחת טיפול תרופתי נוסף ונעזרה בטיפול פסיכולוגי, אך זה לא ממש עזר. לפני זמן מה, היא דיברה עם ידידה שסובלת מבעיות דומות של חרדות וכעסים(אך ללא בעיות קשב וריכוז). היא מטופלת בציפרלקס שלדבריה עוזר לה מאד. השאלה היא האם ניתן לשלב את 2 התרופות ולקחת גם קונצרטה (בבוקר) וגם ציפרלקס (בערב)?

שלום ניתן להשתמש ולשלב את שתי התרופות, בתאום ואישור של רופא מטפל. רצוי להתיעץ עם רופא פסיכיאטר בברכה ד"ר חייגרכט

02/07/2015 | 22:24 | מאת: לירן

שלום, הציעו לי בשיחה מאטלקט (משהו כזה) טיפול טבעי בקפסולות במשך 8 חודשים ולאחר מכן המוח מתרגל לזה וממשיך לתפקד כרגיל (ללא הפרעת קשב וריכוז) אז רציתי לשאול עד כמה זה אמין? ובכללי אם יש טיפול כלשהו שפותר את ההפרעה מהשורש לצמיתות? (כי ראיתי שיש הרבה טיפולים טבעיים המציעים מעבר לתרופות כמו ריטלין וקונצרטה הפועלות לטווח קצר) והאם היית ממליץ לבעל הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטביות להשתמש בתרופות או להתאמץ, להתעלות ולהתעלם מהקשיים הנלווים להפרעה? תודה רבה מראש !!! :)

שלום לא ברור באיזה סוג של חומר מדובר קיימות הפרעות קשב שונות וחששוב לאבחון סוג ספציפי של הפרעות קשב ולהתחיל טיפול מתאים. הטיפול יכול להיות תרופתי או לא תרופתי או משולב. שיפור בד"ר כלל קשור לסוג וחומרת ההפרעה. בברכה ד"ר חייגרכט

30/06/2015 | 15:40 | מאת: יעל

אני מחפשת מידע על התסמונת בספרות ולא מוצאת הרבה. האם ידוע לך מה שכיחות ליקויי השמיעה בתסמונת זו? ואיזה סוג ליקוי הם סובלים? מקווה שפניתי לדיסיצפלינה הנכונה...

שלום מדובר בתסמונת גנטית-תורשתיתץ Sotos syndrome is a genetic condition causing physical overgrowth during the first years of life ממליץ לפנות לפורום המתאים המנוהל ע"י רופא ילדים בברכה ד"ר חייגרכט

24/06/2015 | 11:06 | מאת: אברהם

חוץ מזה אני סובל מחוסר "זיכרון עבודה" עשיתי בדיקות דם לרמת Acetylcholine Receptor Ab ויצא תוצאה 1.4 כאשר הנורמה היא 0-0.39 - זה סימן שיש לי חוסר אצטילכולין ? ואז מה לעשות ?

שלום בבדיקת הנ"למשתמשים בד"כ כדיי לבדוק האם קיימת מחלה הפוגעת בחיבור עצב שריר כגון מיאסטניה גרביס-MYASTHENIA GRAVIS הבדיקה לא משקפת רמת אצטילכולין במוח מעידה יתכן עלהפרעה אוטוימונית הפוגעת בחיבור עצב -שרירי בברכה ד"ר חייגרכט

16/07/2015 | 12:25 | מאת: אברהם

איך אני יכול להגבירו ? ראיתי שממליצים על HUPERZINE A האם הוא יכול לפגוע במערכת עצבים -שרירים ?

צהריים טובים ! אני אובחנתי לOCD & ADD וקיבלתי תמיד לוסטראל 100*2 ביום וכ60 מג ריטאלין הרגשתי שעדיין חסר משהו וניסיתי לצרף כמות קטנה של edronax כ חצי כדור - פעם/ פעמים ביום בהתחלה הרגשתי ממש נפלא וגם צימצמתי כמות של ריטאלין ואפילו תקופות קצרות הסתדרתי בלעדיו -אלא עם אדרונקס וקפה עד שבעבור תקופה קצרה שמתי לב שאדרונקס עושה לי גירוי יתר אפילו קצת ממנו והורדתי אותו לגמרי אך כשרציתי לחזור לריטאלין - גיליתי שגם 60 מג עושה לי גירוי יתר, עשיתי הפסקה של ה-כ-ו-ל אבל מאז למרות שכבר כשנה לא נגעתי באדרונקס - קפאין אפילו תה - גירוי יתר (דופק מואץ, התעיפות מהירה, עצבנות) ריטאלין - לגמרי בלעדיו - לא טוב, איתו מקסימום 5 מג שלוש פעמים ביום - גם זה - לפעמים זה לא מספיק ולפעמים זה יותר מדי…… מה לעשות ????????!!!!!!!!!

שלום ממליץ לפנות לפוראום המתאים ולהתיעץ עם רופא פסיכיאטר בברכה ד"ר חייגרכט

16/07/2015 | 12:22 | מאת: אברהם

תודה רבה יל ההתייחסות !

שאלה לא ברורה ד"ר חייגרכט

20/06/2015 | 17:30 | מאת: בר

שלום, אני בת 23 כבר מגיל 7 מאובחנת בADHD לאחרונה לאחר שנים רבות של שימוש בקונצרטה 36 שחדל להשפיע, עברתי לריטלין 30 מג שעובד מתי שהוא רוצה. אני לוקחת כדור בכל יום ולפעמים משפיע, לפעמים לא.. בימים שאני מרגישה שאין שום השפעה אני לוקחת כדור נוסף של 30 מג ואני מרגישה חדה ביותר(הרבה יותר מכדור אחד של 30). השאלה האם זה בסדר לקחת מינון כזה של ריטלין? בנוסף שהכדור משפיע לטווח ארוך מה שמפריע להירדם בלילה. - האם יש כדורי ריטלין שמשפיעים כמו 2 כדורי 30 LA לטווח קצר יותר? (8 שעות מקסימום) כי אומרים שריטלין עובד ל6-8 שעות-ממש לא נכון..אני לפעמים לוקחת כדור בשעה 12 בבוקר ורק ב3-4 בלילה נרדמת. נב. ניסיתי בעבר ריטלין 40- כדור גרוע. יורה לחלל. תודה רבה !

שלום ריטלין רגיל-RITALIN IR-משפיע עד 4-3 שעות. ניתןצ לנסות טיפול בכדים ADDERAL שמשפיע עד 6 שעות או טיפול בכדורים VYVANSE שמשפיעהעד 12 שעות אך פוגע בד"כ פחות בשינה ניתן גם לשקול אפשרות של טיפול במדבקה DAYTRANA. במידה הצורך מורידים את מדבקה והשפעה נפסקת תוך שעתיים בברכה ד"ר חייגרכט

10/06/2015 | 19:14 | מאת: אני

שלום, אני סטודנטית שנוטלת ריטלין 20 מ"ג SR רק בתקופות מבחנים. כבר שבוע שאני לוקחת יום יום כדור אחד, ואמשיך כך כנראה עוד כמה שבועות, אך יהיו ימים בהם לא אקח כלל את הכדור. יש לי שתי שאלות ואשמח להתייעצות: 1. האם זה בסדר לאחר שנטלתי את הכדור במשך שבוע ומשו רצוף לא לקחת יום אחד או יומיים? אני מתכוונת האם יכולה להיות השפעה לוואי. 2. בעוד כמה שבועות איך אתה ממליץ לי להפסיק את הטיפול? האם פשוט לא לקחת יותר או לרדת בהדרגה (עם שימוש למשל ב10 מג). תודה מראש

שלום 1/ ניתן ליטול ריטלין ברצב מספר ימים ולאחר מכן לעשות הפסקה,הגישה לבד"כ לא גורמת לתופעות לוואי ומומלצת מפני ששומרת על "רגישות" של קולטנים! 2/ את נוטלת כעת RITALIN SR 20 MG, מינון שנחשב כמינון נמוך למבוגר ואין בעיה להפסיק הטיפול, אין צורך בהקטנת המינון. בברכה ד"ר חייגרכט

22/06/2015 | 17:07 | מאת: קובי

יהיה לך קצת דאון אבל יעבור מי שאומר שזה לא כמו קוק, משקר :)

02/06/2015 | 14:45 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בת 16 ולפני חודש בערך הייתי באבחון אצל נוירולוג. במכתב שקיבלו כתוב כי אני סובלת מהפרעות קשב ומוסחות עם תנועתיות יתר.בנוסף יש חשד לפגיעה בזיכרון לטווב קצר. הנוירולוג שלח אותי לעשות בדיקות ובין היתר בדיקת m.r.i יש לי כמה שאלות: 1. הבדיקה ל m.r.i היא רק כדי לשלול תופעות אחרות? 2. יש בדיקה שיכולה להעיד בוודאות על בעיית קשב וריכוז? 3. כמו שהזכרתי אני בת 16 ועוד מעט מתחילה תקופת בגרויות, רציתי לדעת אם אני יכולה לקבל הקלות - כמו להיבחן בחדר שקט וכו? 4. הנוירולוג שהייתי אצלו יכול לתת לי הערכת זמן במבחנים? או שרק מאבחנים אחרים יכולים לתת את זה? אשמח אם תוכל לענות לי על שאלותיי. תוה רבה.

שלום בדיקה MRI מוח "רגילה"-מבצעים לצורך שלילת נזק /תהליך ברקמת המוח ולא אבחנטית , לא ספציפית להפרעות קשב. בד"כ לא מקובל להמליץ על התאמות(הקלות) רק על סמך בדיקה נוירולוגית בלבד. מומלץ לבצע אבחון נוירופסיכולוגי/נוירוקוגניטיבילצורך הערכה מדוייקת של תפקודי קשב וזיכרון ובהתאם לתוצאות להמליץ על התאמות/הקלות. בברכה ד"ר חייגרכט

02/06/2015 | 14:25 | מאת: חן

שלום, אני בת 42 נשואה ואם ל-3 ילדים. שמתי לב לכך כי בחודשיים האחרונים חל אצלי שינוי באופן שאני לא מפוקסת, לא מרוכזת ומבולבלת. אני מודעת לזה ואני ממש משתדלת להיות מפוקסת במיוחד כשאני מתחילה לדבר (כי לפעמים אני שמה לב שאני לא מדברת לעניין). הבחנתי בשינוי הזה מתוקף היותי קלדנית שופט בבית המשפט, תפקיד שבו אני חייבת ריכוז מוחלט כדי להקליד את כל מה שנאמר במהלך הדיון אל תוך הפרוטוקול ואני שמה לב שעל אף שאני מכינה את עצמי לפני הדיון להיות ממש מרוכזת אני לא מצליחה בכך - כאילו מרגיש לי שהמסר שמועבר לא נקלט במוח ולא מצליח לעבד את הנתונים ואני לא מצליחה להקליד אותם או שמתוך שני משפטים שאני מקלידה יש מילה שהקלדתי שבכלל לא נאמרה, פשוט החלפתי אותה במילה אחרת לא קשורה. אציין עוד כי יש לי כאבי ראש ואם אני נועלת עקבים יש לי חוסר שיווי משקל. אציין עוד כי אני סובלת מעייפות ממש גדולה (כבר בשעה 21:00 נרדמת). קצת מפחיד אותי. מה זה יכול להיות?

שלום ממליץ לפנות לבדיקה והערכה נוירולוגית הראשונית לנוירולוג במסגרת קופת חולים, במידה ואין הפרעה בבדיקה הראשונית, לצורך המשך בירור מומלץ לפנות לנוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות. אשמח לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

שלום רב, למרבה הצער אני סובל מלא מעט בעיות נפשיות כגון: חרדות, דיכאון קל-בינוני והפרעות קשב וריכוז. לפני מספר שנים התחילו לי התקפי חרדה קשים בעקבות טריגר והתחלתי בטיפול ב-SSRI במקביל לנוגדי חרדה עד שה-SSRI יתחיל לפעול. אני נוטל מספר שנים ציפרלקס מאז, מצב החרדות די יציב, התקפי חרדה לא היו מאז אך עדיין יש מחשבות טורדניות. לצערי הדברים שיותר התגברו מאז הטיפול הם תחושות של דיכאון שתוקף אותי והתגברות של הפרעות קשב וריכוז שלפעמים אני מרגיש שאני חולם פשוט ולא מצליח להתרכז וגם קשה לזכור דברים ואף עייפות קשה. ניסיתי בעבר לעבור לתרופה גנרית של פרוזאק וללוסטרל ללא הצלחה כאשר התופעות לוואי שלהם היו יותר גרועות מהציפרלקס. חשבתי על ניסיון לעבור ל-SNRI בעדיפות על אפקסור בשחרור מושהה שאולי יוכל לעזור לי עם הפרעות הקשב והעייפות אך יש חשש להתגברות החרדות בשנית. אודה על המלצות לתרופה האידיאלית לתופעות אשר אני חווה מבחינת פרופיל יעילות-תופעות לוואי. תודה מראש.

שלום ממליץ לפנות לפורום המתאים המנוהל ע"י רופא פסיכיאטר בברכה ד"ר חייגרכט

16/05/2015 | 16:46 | מאת: עדן

שלום אני מטובחן כסובל מבעיות קשב וריכוז ללא היפרקטיביות ולקיות למידה , ניסיתי כל דבר אפשר ריטלין קונצרטה סטרטרה אדרל ויואנס נוירופידבאק אפילו אבל זה לא עוזר , לאחרונה שמעתי שיש תרופות בשם נויטרופיקס שמיועדים לבעיות קוגנטיביות שונות לא רק לקשב האם ידוע לך איפה ניתן לירכוש כי בארץ אי אפשר לרכוש אותם אני בימיוחד מתענינת בפרציטים

שלום לא ידוע לי על תרופה בשם הרשום כטיפול בהפרעות קוגניטיביות. יתכן ומדובר בשיטה טיפולית חדשנית שפותחה ע"י חברה בשם נוירונקס. מדטבר בטיפול במחלת אלצהיימר עם שילוב של טיפול קוגניטיבי וגירויים מגנטיים. הטיפול בשלב זה לא הוכח כיעיל בהפרעות קשב וריכוז מסוג ADHD עדיין ממשכים מחקים בהנושא. אפשרות אחרת: קיימת משפחה של תרופות מסוג נואוטרופים, למשל NOOTROPIL/PYRACETAM-תרופות לא חדשות עם אפקט מסוים חיובי לא ספציפי על תפקודים קוגניטיביים. בברכה ד"ר חייגרכט

15/05/2015 | 23:49 | מאת: מור

ד"ר שלום רב, אני מאובחנת עם ADHD כבר שנים ומטופלת בריטלין, במשך כמה שנים הכל היה בסדר גמור אך לאחרונה לאחר שעתיים מלקיחת הריטלין אני נתקפת אי שקט עז, חרדה וסטרס שפשוט מביא אותי למצב של קיפאון ואין כבר שום סיכוי לריכוז או לימוד ונשאר רק סבל. רציתי לשאול דבר ראשון למה ריטלין גורם לחרדה? איך זה עובד במוח? כי דווקא לפני שהתחלתי לקחת ריטלין היו לי חרדות והוא לא רק שלא היה מגביר אותן אלא אפילו אפשר להגיד נטרל אותן. ועכשיו פתאום יש השפעה הפוכה..רציתי לדעת בנוסף- האם טיפול בקסנקס יכול לעזור כאשר הגוף כבר תחת השפעת הריטלין שרק מזין את החרדה בלי הפסקה? ואיך קלונקס משתלב עם ריטלין? האם אחד מהם עדיף? אני כבר כמה זמן מנסה להתמודד בלי כדורי הרגעה אבל זה חסר סיכוי ואני רק סובלת ונהיה קשה מפעם לפעם, אז אני שוקלת לקחת אבל דואגת שאולי זה לא יעזור מבחינת שילוב החומרים עם הריטלין במוח וגם אני פוחדת להתמכר כי אז הדרך למטה ממש קצרה..אז בקיצור כמו שאתה רואה אני נורא מבולבלת ואובדת עצות בבקשה בבקשה תעזור לי אני רק רוצה שתענה על שאלותיי ואני אודה לך מאוד מאוד..תודה ושבת שלום, מור

שלום טיפול בריטלין/מתילפנידת יכול להחמיר את מצב הרגשי ולגרום להחמרה בחרדה. ניתן לשלב טיפול בריטלין עם תרופות להרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים או נוגדי דיכאון חרדה שונים. לגבי שילוב המתאים באופן אישי ממליץ לפנות לרופא פסיכיאטר המתמחה בהפרעות קשב /הפרעות קוגניטיביות. בברכה ד"ר חייגרכט

26/04/2015 | 16:36 | מאת: אחד

שלום רב, אני בן 50 נוטל רטלין LA30 מ"ג וזה מאוד עוזר לי אחרי כ 5שעות אני מרגיש רעב אך עדיין אין ירידה משמועותית בקשב שלי. האם כאשר רעבים זה סוף ההשפעה ? האם כדאי להגדיל את המינון?

שלום לדעתי אין קשר בין תחושה של רעב וחוסר השפעה של ריטלין. אתה בעצמך מציין שאין ירידה ברמת קשב. השפעה תמיד אינדיבידואלית ומסיבה המתוארת לא הייתי משנה את המינון בברכה ד"ר חייגרכט

24/04/2015 | 11:31 | מאת: אדיר

לפני כמה שנים אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז ע"י פסיכיאטר הומלץ לי לעבור בדיקות ולהתחיל טיפול בריטלין אך עד היום לא עשיתי זאת בגלל צירוף שי שתי סיבות שלחות אותי לבדיקת אק"ג והחלטתי שאם שולחים לבדיקות לב כנראה שיש סיכון מסוים ואני מעדיף לוותר גם כך אני היפוכונדר לא קטן (אולי גם זה קשור להפרעה) דבר נוסף אני לא יודע איזה תועלת אני יכול להפיק מהטיפול , אצלי הבעיה מתבטאת במגוון נושאים , חרדות ,הפרשות שינה קושי להירדם דברים פעוטים לפעמים יכולים להציף אותי ועוד טיפול שפועל לכמה שעות לא ממש יכול לעזור לי הרי אני לא אקח ריטלין כל הזמן רטלין נשמע כמו טיפול שיכול לעזור במטלות מסוימות שאורכות כמה שעות אבל לא זאת הבעיה שלי לסיכום יש לי שתי שאלות האם אכן יש סיכון מסוים בשימוש בריטלין (אני לא מדבר על תופעות לוואי אלא סיכון ממשי) האם רטלין יכול בכלל לעזור במקרה שלי כשלא מדובר בסתם ריכוז לכמה שעות אלא בתופעות נפשיות שקשורות להפרעה ונמשכות כל הזמן תודה

שלום ריטלין/מטילפנידט-הינו חומר ממריץ/סטימולנט ויכול לעשות סטימולציה לא ספציפית כולל שלילית. במידה וקיימת הפרעת קצה לב ריטלין יכול להחמיר את הבעיה ולכן מומלץ לפני התחלת הטיפול לבצע בדיקה אק"ג. בנוסף קיימות תופעות לוואי כמו לכל תרופה אחרת אך ברור שהשפעה היא אינדיבידואלית. במידה ובשלב זה אתה לא מעינין בטיפול תרופתי ניתן לנסות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי -התנהגותי-CBT בברכה ד"ר חייגרכט

23/04/2015 | 13:45 | מאת: מור

שלום ד"ר בת 30, לא מסוגלת להתרכז בדבר אחד, חייבת לבצע כמה פעולות במקביל. זה אף פעם לא הציק לי יותר מידי (עסקתי באומנות, ולכן תמיד הייתי "זמינה" לבצע כמה פעולות במקביל), כיום אינני עוסקת באומנות, והדבר מתחיל מאוד להפריע לי. אינני מסוגלת לצפות בטלויזיה מבלי להתעסק בדבר אחר במקביל, לעיתים אני סתם מאלתרת לעצמי תעסוקה לידיים, ומתרכזת בו זמנית בשני הדברים. למיטב הבנתי מדובר בפיצול קשב, אך אינני כל כך מבינה בנושא. האם יש טיפול לבעיה? האם בעיה זו מוכרת? אשמח מאוד למענה תודה רבה וחג שמח

שלום כדי לאבחן נכון את הבעיה מומלץ להבדק ע"י נוירולוג המתמחה בהפרעות קשב/הפרעות קוגניטיביות. אשמח לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

15/04/2015 | 22:40 | מאת: דוריתי

אני בת 67 ולוקחת כדורי שינה מזה שנים רבות ( מצעירותי) עקב אינסומניה כרונית. בשנה האחרונה במיוחד, אני מרגישה נסיגה משמעותית בזיכרון,דבר שבהחלט מאד מתסכל. ברצוני לדעת, האם זו גם תוצאה של הכדורים ?היה לי בעבר זיכרון מעולה. אין במשפחה מקרה של אלצהיימר חלילה. אני חברת קופ"ח מכבי, וברצוני לדעת, היכן אוכל לקבל אבחון. נאמר לי שגם למזון ולתרופות יש קשר לכך. אני צמחונית ותוצאות B12 שלי מאד נמוכות. אודה על תשובתך בהקדם.

שלום חוסרויטמין B12וטיפול תרופתי יכולים לגרום להפרעה בזיכרון, אך בגיל 67 מומלץ לבצע אבחון כדי לשלול סיבות נוספות הפוגעות בזיכרון. מומלץ לפנות לנוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות/הפרעות בזיכרון. אשמח לעזור, ניתן לפנות בטל" 0777779222 בברכה ד"ר מיכאל חייגרכט

12/04/2015 | 13:52 | מאת: קצת מודאג

שלום, התופעה ממנה אני סובל עלולה אולי להישמע שיטחית ומטופשת , אך מפריעה לי מאוד. אני גבר,בן 44, שכל חייו התברך בזיכרון מצויין , ובעיקר בזכירת שמות שחקנים/אנשי רוח מפורסמים - אני מאוד וורבלי ודברן לא קטן בעיקר בתחום התרבות הפופולרית (קולנוע,טלויזיה,ספרות,אומנות). ב 4 השנים האחרונות טופלתי בתרופות פסיכיאטריות שונות לחרדות,דכאון,התקפות אלימות, ואף הפרעה דו-קוטבית שהתפרצה כתופעת לוואי שלילית לכדורי SSRI שאסור היה לתת לי (בטעות אובחנתי כבעל אישיות גבולית וטופלתי SSRI) - ב 4 השנים האחרונות לקחתי:אסטו,ציפרלקס,רספירדל,וולבוטרין,אפקסור. ורק בשנה וחצי האחרונות אני לוקח טימוניל בלבד שעוזר לי (למאניה,לכאורה)- אני לא נוטל שום דבר אחר. חודשיים אחרי שהתחלתי לקחת את הטימוניל התחלתי לשכוח שמות של שחקנים/אנשים מפורסמים. זה נשמע אידיוטי , אבל לאחד כמוני שנחשב כמו "גיא פינס" :-) זה ממש לא מצחיק. בהתחלה לא שמתי לב לזה כל כך ואחר כך החלה שיכחה של שמות אנשים רגילים שאני מכיר. היו גלים של עליות וירידות , המינון טימוניל 600 מ"ג כרגע , ובתקופה האחרונה אני שוב שוכח. יש לציין שלוקח לי זמן מה ואני נזכר בקושי בשמות ששכחתי. הייתי רוצה להתייעץ ולדעת האם כל התרופות שלקחתי ב 4 השני האחרונות גרמו לזה או שזה הטימוניל ? הפסיכאטר טוען שהוא לא מכיר תופעת לוואי כזו של הטימוניל וממילא אני לא לוקח משהו אחר. התחלתי גם לסבול מטינטונים קשים בשנים האחרונות. שוב , הרופאים טוענים שזה לא בגלל הטימוניל. אני יודע שלחרדה יש השפעה על הזיכרון אבל אני לא חרד כבר זמן רב , גם לא בדיכאון. האם תרופה טבעית כמו גינקו-ביליבה יכולה לעזור ? יש לציין שעד לא מזמן נעזרתי רבות בסיאליס (יומית) וויאגרה בעת הצורך (בשל תופעת לוואי מצערת של הכדורים הפסיכיאטרים,מה שגרם בעצמו לחדרה לא קטנה) אשמח להתייחסות, הקצת מודאג.

שלום מדובר במצב מורכב,יתכן ומדובר בשילוב של הפרעות על רקע מצב רגשי והשפעה של טיפול תרופתי. ממליץ לעבור אבחון נוירופסיכולוגי ולבדוק את תפקודים קוגניטיביים ומצב הרגשי. בברכה ד"ר חייגרכט