ריטלין וחרדות- עזרה דחופה בבקשה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

15/05/2015 | 23:49 | מאת: מור

ד"ר שלום רב, אני מאובחנת עם ADHD כבר שנים ומטופלת בריטלין, במשך כמה שנים הכל היה בסדר גמור אך לאחרונה לאחר שעתיים מלקיחת הריטלין אני נתקפת אי שקט עז, חרדה וסטרס שפשוט מביא אותי למצב של קיפאון ואין כבר שום סיכוי לריכוז או לימוד ונשאר רק סבל. רציתי לשאול דבר ראשון למה ריטלין גורם לחרדה? איך זה עובד במוח? כי דווקא לפני שהתחלתי לקחת ריטלין היו לי חרדות והוא לא רק שלא היה מגביר אותן אלא אפילו אפשר להגיד נטרל אותן. ועכשיו פתאום יש השפעה הפוכה..רציתי לדעת בנוסף- האם טיפול בקסנקס יכול לעזור כאשר הגוף כבר תחת השפעת הריטלין שרק מזין את החרדה בלי הפסקה? ואיך קלונקס משתלב עם ריטלין? האם אחד מהם עדיף? אני כבר כמה זמן מנסה להתמודד בלי כדורי הרגעה אבל זה חסר סיכוי ואני רק סובלת ונהיה קשה מפעם לפעם, אז אני שוקלת לקחת אבל דואגת שאולי זה לא יעזור מבחינת שילוב החומרים עם הריטלין במוח וגם אני פוחדת להתמכר כי אז הדרך למטה ממש קצרה..אז בקיצור כמו שאתה רואה אני נורא מבולבלת ואובדת עצות בבקשה בבקשה תעזור לי אני רק רוצה שתענה על שאלותיי ואני אודה לך מאוד מאוד..תודה ושבת שלום, מור

שלום טיפול בריטלין/מתילפנידת יכול להחמיר את מצב הרגשי ולגרום להחמרה בחרדה. ניתן לשלב טיפול בריטלין עם תרופות להרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים או נוגדי דיכאון חרדה שונים. לגבי שילוב המתאים באופן אישי ממליץ לפנות לרופא פסיכיאטר המתמחה בהפרעות קשב /הפרעות קוגניטיביות. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים