בדיקת קרדיולוג

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

19/06/2013 | 14:44 | מאת: מודאגת

שלום! בעלי בן 39 מתלונן בתקופה האחרונה על תופעות של לחץ בחזה במיוחד בעת לחץ בעבודה ולחץ בכלל .{הוא לא מרגיש את הלחץ בחזה בעת מאמץ). הוא מטופל תרופתית בשנתים האחרונות ביתר לחץ דם בתרופה DIOVANCOM 160/25 פעם ביום. הוא סובל לעיתים תכופות ממיגרנות כשהתרופה למיגרנה שמכילה קופאין עןזרת לו.( מנסיונו האישי למד ששתיית משקאות שמכילים קופאין מקלים משמעותית בעת התקף המיגרנה) הוא סובל מכאבים חזקים/דקירות בחזה זמן קצר אחרי שתית אלכוהול ולכן מקפיד לא לשתות אלכוהול אלא בארועים משפחתיים. לרגל התלונות הנ"ל נשלח ע"י רופא המשפחה לקו לב,בדיקת לב במאמץ ובדיקת רופא. בבדיקה הגופנית אצל הקרדיולוגנמצא כדלקמן: מבנה גוף גבוה ,ללא סימני יתר אלסטיות או סימני מארפאן. מצב כללי טוב , דפקים מעט ערים,ללא גודש ורידי צווארי,לא נשמעו אוושות על עורקי הצוואר.ריאות-כניסת אוויר טובה. לב -קולות לב סדירים 1-2/4 EDM ארוכה במיוחד(אוסטין פלינט ??) בטן רכה ,לא רגישה ללא הגדלת איברים. גפיים ללא בצקת. תוצאות א.ק.ג.:תרשים תקין לחלוטין.NSR תוצאות בדיקת אקו לב: אקו לב-TTE-תיפקוד סיסטולי תקין של חדר שמאל,חדר שמאל מורחב עד 6.6/4.0 עם עובי גבולי של ספטום עד1.3 ס"מ ועליה שמאלית 3.9. מסתמים עיבוי קל של שסתום אורטלי בעל 3 עלים וללא סימנים של מחלה ראומטית ברורה. גודל אורטה עולה על 3.9 ס"מ קיים AI בינוני+ ללא נוזל פיריקארדיאלי. בדיקת מאמץ-שלילית לאיסכמיה קלינית ואלקטרוקרדיוגראפית בדופק מירבי של 152 לד' (84%) עומס 924 METS.לא נצפו הפרעות קצב או הולכה. לסיכום: מדובר באי ספיקה אורטלית בינונית (לפחות ) שלא ידוע מה סיבתה.(אגב, הטכנאי שעשה את הבדיקה אמר שמדובר באי ספיקה קשה) אנחנו נמצאים במתח ולא יודעים מה לעשות עם המימצאים מכיוון שרופא המשפחה בחופשה ומבקשים את עזרתכם על מנת שנבין במה מדובר ומה על בעלי לעשות ולא לעשות. תודה רבה!

מודאגת שלום אני ממליץ לפנות לרופא קרדיולוג שמתמחה בבדיקות אקו. בצפון אני ממליץ על פרופ' אגמון, מנהל יחידת האקו ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב