קרע במפרצת אב העורקים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

06/07/2014 | 00:41 | מאת: אפי

שלום דוקטור לפני ימים מספר אבי בן ה60 חש כאבים בכל הגוף הגיע לביח ושם עשו לו צינתור, הבחינו שהלחץ דם לא מתייצב ומבדיקה נוספת אבחנו קרע במפרצת אב העורקים הכניסו אותו מייד לניתוח שנמשך 10 שעות תפרו לו את הקרע והשתילו מסתם. בתום הניתוח הקשה הדם שלו הפך דליל והחליטו לתת לו אמפולות שיקרישו את הדם והדם נקרש לבסוף. עברו יומיים והוא עדיין לא התעורר. כשמורידים לו את מינון ההרדמה הוא מגיב לא הכי טוב הוא מושך את החוטים. אני מודאגת נורא האם הוא יתעורר בקרוב? יש סיכוי שנגרמה לו פגיעה מוחית? האם היה לך מקרים דומים ואתה יכול לתת לי איזשהו מידע? תודה מראש..

אפי שלום קרע של אבי העורקים (דיסקציה) הוא מצב מסוכן שגורם בהרבה מקרים למוות פתאומי. במידה ואין מוות פתאומי עדיין מדובר במצב מאוד מסוכן הדורש ניתוח לב דחוף ומסוכן. בהרבה מקרים הניתוחים ממושכים ויש סכנה גדולה של דמם. בנוסף הניתוח דורש קירור הגוף והפסקת זרימת הדם בגוף. יש בכך סכנה למוח ובכל מקרה אופייני שההתעוררות אחרי הניתוח אינה מיידית. מקווה שההמשך יהיה טוב ושלא נגרמה לאביך פגיעה מוחית. ניתן יהיה לדעת בוודאות רק לאחר התעוררות מלאה. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב