בעיה בכלי הדם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

25/05/2014 | 08:01 | מאת: אביבה מימון

אני בת 44 לאחר בדיקת אנגיו אובחן חסימה של 95% בעורק תת בריחי שמאלי .אני עושה בממוצע 1 לחצי שנה צינטור בלב או בכליה .נאמר לי כי רני סובלת מטרשת עורקים .האם צינטורים חוזרים גורמים לנזק? איך אדע להיות עם יד על הדופק ולזהות חסימה לפני שיהיה מאוחר ... תודה אביבה

אביבה שלום צינטורים חוזרים אינם גורמים לנזק משמעותי אך, יש תמיד סיכון קטן בביצוע שלהם. במקרה שלך נראה לי שבהתאם לשיקול הרופא שמטפל בך, קרוב לוודאי שהתועלת עולה על הסיכון. בחלק מהמקרים ניתן להחליף חלק מהצינטורים בבדיקת CT לב עם חומר ניגוד חשוב לאזן עד כמה שניתן את גורמי הסיכון שניתן להשפיע עליהם כמו: איזון כולסטרול, איזון לחץ דם, איזון סכרת והימנעות מעישון. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב