עורק מורחב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

17/09/2013 | 17:04 | מאת: עידו

שלום שמי עידו,לאחרונה התגלה כי יש לי אבי עורקים מורחב כ 4.7 סמ. לאחר מספר בדיקות נודע לי שזה לא מחלה ולא תורשתי,אלא מולד וכתוצאה מהספורט המקצועי (מרתון) בו אני עוסק ההתרחבות הגיעה מהר יותר.. נאמר לי שאני צריך להיות תחת מעקב ולהפסיק עם הפעילות העצימה,השאלה היא: במידה ואני לא מפסיק עם הפעילות האינטנסיבית העורק עלול להיקרע במהלך הפעילות גם אם רוחב העורק לא עולה על 5.0 סמ ??

עידו שלום חשוב לדעת גם האם יש לך מסתם אאורטלי עם שניים או שלושה עלים. בכל מקרה, מדובר בסטטיסטיקה של מספרים גדולים. לכן אין קר ברור ב 5.0 ס"ם. חשוב להישאר במעקב אקו כל 6 חודשים. חשוב לאזן לחץ דם עם תרופות מקבוצת חוסמי הבטא. מומלץ לא לעשות מאמצים איזומטריים כמו הרמת משקולות. אפשר להמשיך בפעילות ספורטיבית מתונה. אני ממליץ לך להגיע להתייעצות במרפאות האקו ברמב"ם לפרופ' אגמון. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב