ICD

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

14/08/2013 | 23:57 | מאת: me me

שלום אני בת 25 אובחנתי לפני כשנה עם HOCM בעקבות כאבים יומיומיים של מספר שנים בחזה. הכאבים אינם מגיבים לתרופות. מבדיקת מאמץ וMRI התגלו 3 גורמי סיכון לSCD והוחלט להשתיל דפיברילטור. אולי זה נשמע שטותי, אבל אני לוקחת מאוד קשה את העובדה שתהיה בליטה או צלקת, במיוחד לאור העובדה שמהורדת שומות קטנטנות קיבלתי צלקות היפרטרופיות מכוערות. נאמר לי כי הצלקת תהיה בין הכתף לחזה, מעט נמוכה מהרגיל והמכשיר יהיה מאחורי השד על מנת להסתירו אך שמעתי על בחורות בארה"ב שעשו אצלן את החתך ממש מתחת לשד (בדיוק בקיפול) כך שהוא מוסתר יותר טוב. איך אוכל לבדוק עם קיים אלקטרופיזיולוג שיעשה זאת בארץ? אני בהדסה אך מוכנה לעשות במקום אחר אם יעשו את החתך במיקום שאני רוצה. תודה על העזרה.

מי שלום ממליץ להתייעץ עם דר' בולוס וסולימאן ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב