ניתוח מעקפים בפעם השנייה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

07/07/2013 | 20:05 | מאת: קרן

שלום רב, אבא שלי בן 74 , עבר השבוע צינטור בו פתחו עורק אחד ( אבי עשה לפני 18 שנה ניתוח של 3 מעקפים) כרגע עורק אחד חסום לחלוטין יש עורק אחד שפתחו בצינטור ועוד עורק שהוא לא במצב טוב... האם ניתוח מעקפים שני הוא מסוכן בגיל הזה? ולמה לא פתחו את העורק החסום בחלקו בצינטור שעשו לו לפני יומיים? אודה לתגובתכם

קרן שלום ניתוח מעקפים חוזר אפשרי ומבוצע כשצריך, אך הוא יותר מסוכן מניתוח לב ראשון. בין הסיבות העיקריות, ההדבקויות של הרקמות מסביב ללב בעקבות הניתוח הראשון ולכן יותר קשה להגיע לחשיפה טובה של הלב והכלים הכליליים. בשנים האחרונות התפתחו טכנולוגיות שמאפשרות ניתוח חוזר יותר בטוח כמו בדיקת CTA קורונרי שנותנת לנו מפה מדוייקת של הלב, המעקפים הישנים וההידבקויות טרם הניתוח ובכך מאפשרת כניסה שנייה יותר בטוחה. בעקרון שצריך לעשות ניתוח חוזר מבצעים לאחר הבדיקות הנ"ל, עם סיכויי הצלחה גבוהים. באופן ספציפי, להעריך את הצורך והסיכון הצפוי של אביך, צריך לראותו ולראות את כל הבדיקות שלו. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב