התייעצות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

23/12/2008 | 16:42 | מאת: nicola

היסטוריה רפואית בקצרה. ב-12.08.06 אוטם בשריר הלב ובעקבותיו ניתוח של שלושה מעקפים. כעבור ארבעה חודשים אישפוז מחשד לדיסקציה אאורטלית . בסי.טי נשללה דיסקציה, נמצא טרומבוס מוראלי קטן. כעבור ארבעה חודשים בוצא סי.טי אנג'יו - קרדיאק גייטינג בו הטרומבוס נמצא שטוח וככל הנראה מאורגן . כל בדיקות הארגומטריה, מיפוי לב, אקו לב מאז ועד היום היו תקינים . אני סובל ממחלת כלי דם פריפריים (היתה לי בשנת 2001 סתימה עורקית ברגל שמאל ) סכרת ,כולסטרול, מחלת בכטרב . מטופל בקרטיה, קרדילוק(חצי כדור- 1.25 ) טריטייס 1.25 , סימוביל (אשר ישונה בקרוב לליפיטור) לוסק , וגלוקופאז' .אני מאוזן פחות או יותר מבחינת בדיקות דם . ל.ד.ל בממוצע 85 בדיקת המוגלובין מסוכרר בין 5.9 ל- 6.8 . שאלתי היא : לאחר כשנתיים וחצי אחרי הניתוח , איזו בדיקה כדי לעשות באופן פרטי או האם קיים מכון עם סי.טי משוכלל יותר מהקיים דרך קופות החולים. אני מודע לזה שהקופות נותות לחסוך בבדיקות. היות ואין לי בעיה של תשלום בדיקות באופן פרטי אשמח אם תמליץ לי על בדיקה משופרת לבחינת מצב העורקים כיום . אני פונה אליך היות ואני לא שוכח שבשנת 2001 היה לי את האירוע ברגל ולמרות שהתחלתי לשמור מכל הבחינות ,זה לא מנה את אוטם השריר והניתוח בעקבותיו .זו הסיבה שאני חושש למצבי אפילו אם בדיקותי תקינות .אשמח לתשובתך .

ניקולה שלום בדיקות CT יכולות להדגים אם המעקפים פתוחים לאחר ניתוח מעקפים. למרות זאת, זו עדיין אינה הבדיקה המומלצת לאחר ניתוח מעקפים. הסיבה, בדיקת ה CT טובה לשלילת מחלה קורונרית, ופחות מדוייקת כאשר יש כבר מחלה. לכן, לאחר ניתוח מעקפים מומלץ לעקוב בעזרת אקו, בדיקת מאמץ ומיפויי לב. במידה ויש חשש קליני או בבדיקות לבעייה, עדיף ללכת לצנתור קורונרי לקבלת תשובה מדוייקת וחד משמעית. אני מאמין שאם אתה מרגיש טוב והבדיקות הלא פולשניות תקינות, אתה יכול להיות רגוע ולהנות מהתוצאה הטובה של הניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב