קוצב לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

14/10/2008 | 21:07 | מאת: מוטי

שלום, אבי עבר התקף לב לפני שנה וחצי שפגע בשריר הלב שלו, אוטם שריר הלב, כך שהפגיעה גרמה לשריר הלב לתפקד רק כ 20%, על פי הבדיקות, הולטר, מיפוי, אקו ועוד . . הרופא המטפל אמר כי יכול להיות שיש מצב לקוצב לב במידה ותהיה החמרה או הרעה במצבו, מה הוא הקוצב לב? מה תפקידו בדיוק בגוף? איפה עושים את ההשתלה? מי ממן אותה? האם יש סוגי קוצבי לב טוב יותר טוב פחות? אשמח לקבל את הפרטים.

מוטי שלום ישנם סוגים שונים של קוצבי לב. קוצב לב ששומר על קצב הלב ומושתל בעיקר בחולים שיש להם קצב איטי או הפרעות במעבר האות החשמלי בין העליות לחדרים. סוג נוסף נקרא CRT. להערכתי מכתבך מתייחס לאפשרות השנייה. CRT מושתל בחולים עם תפקוד נמוך של החדר במידה ויש להם בעייה בתזמון ההתכווצות של הלב. בעייה בסינכרון. יש קריטריונים ברורים אלו חולים עם תפקוד לב מופחת יהנו מקוצב CRT. אני ממליץ לפנות לקרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה לקבלת המלצה מוסמכת. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב