AV CANAL

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/08/2008 | 22:22 | מאת: ליאורה

שלום, לפני שבועיים וחצי ילדתי תאומים, בן ובת, וארבעה ימים לאחר הלידה התינוקת אובחנה ע"י קרדיולוגים כבעלת מום - av canal. הוסבר לנו שידרש ניתוח לתיקון עד גיל 3 חודשים ויש לנו תור לבדיקות והכרות ראשונית בשניידר בשבוע הבא (שם מתוכנן הניתוח). שאלותיי הן: 1. בתקווה ואמונה שהניתוח יעבור בשלום ובהצלחה המירבית האם זה ישפיע על תוחלת חייה (הוסבר לי שלגבי איכות החיים לא יהיה הבדל מילד רגיל האם זה נכון)? 2. מה הסיכויים להצלחת ניתוח כזה והאם המום נחשב מאד חמור/נדיר? 3. בעלי ואני בריאים וצעירים (תחילת גיל ה-30), מדובר בהריון ספונטני (שלישי) - ממה יכול לנבוע המום? (אגב, לא נתגלה בסקירת מערכות ותודה לאל אין תסמונת דאון). 4. לולא שמעו איוושה שבעקבותיה היא נבדקה והמום נתגלה לא ניתן לראות עליה כרגע סימנים - היא אוכלת יפה, עולה במשקל, ללא התנשמויות או עייפות מוגברת אך הוסבר לנו שזה יכול להשתנות בשל לחץ ריאתי/אי ספיקת לב - האם כדאי להמתין מס' חודשים/שבועות לניתוח מתוכנן ולהסתכן שמצבה יורע ויידרש ניתוח חרום או שמא למשקל גוף יש יותר חשיבות כפרמטר לחוזקה ולהצלחת הניתוח? מצטערת על כמות השאלות אבל אחרי שעברנו את ההלם ועיכלנו אנחנו רוצים להבין ולדעת כמה שיותר... תודה

ליאורה שלום שאלותייך חשובות.כדי לתת תשובות טובות צריכים לדעת עוד הרבה פרטים. את צריכה להפנותן לרופאים המטפלים בשניידר, הקרדיולוגים והמנתחים. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב