איסכמיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/09/2008 | 10:52 | מאת: דן

שלום רב אני חולה קרדיומיופטיה היפרטרופית של חוד הלב כבר 8 שנים לערך. כמעט מידי שנה אני מבצע מיפוי לב. כל פעם מופיע אותה בעיה במיפוי : " עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית הפיכה בדופן אפיקלי בהתאמה לחוד ההיפרטרופי הידוע " . ראוי לציין שאני סובל כאבים בעת מאמץ , וכן מקוצר נשימה .(אין לי הצרויות בעורקים הכליליים ). ברצוני לשאול: התופעה של איסכמיה רציפה לאורך שנים , האם אינה פוגעת בלב ? ואם כן מה הפגיעה? הרי אותו אזור אינו מקבל דם באופן סדיר שנים ארוכות. בברכה דן

דן שלום שאלותך חשובות. אין אפשרות לתת תשובה חד משמעית. יתכן נזק ללב, אבל אם המיפוי מראה תפקוד לב תקין וכנ"ל באקו אז קרוב לוודאי שלא נגרם נזק משמעותי ללב. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב