הפסקת שימוש בקומודין לאחר ניתוח החלפת מסתמים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

21/06/2008 | 12:45 | מאת: בן עמי דוד

גיל שלום, שמי דוד בן עמי בן 70 ,נותחתי על ידך בהצלחה רבה,ב-4 לפברואר 2008 בבי"ח רמב"ם. מאז אני נוטל קומדין+אספירין, אולם עדיין אינני מיוצב תוצאות ה-inr האחרונות שלי היו 1.97..בתאריך 19.6 עברתי בדיקת אקו לב בבי"ח כרמל ובה מצאו שהכול תקין. שאלותיי הן: 1.האם במצבי אוכל לחזור לעבוד כנהג הסעות ילדים? 2.מהו הטיפול שאני אמור להמשיך לקבל? והאם עליי להמשיך ליטול קומודין+אספירין לכל חיי? ואם לא אז לאיזו תקופה? להזכירך, בטרם שוחררתי מבי"ח אמרת לי שעליי ליטול כדורי קומודין למשך תקופה של 3.5 חודשים בלבד. האם זה עדיין רלבנטי לגביי לאור הדברים שכתבתי?

דוד שלום שמח לקרוא ששלומך טוב. עברת אצלנו ניתוח להחלפת המסתם האורטלי, תיקון המסתמים המיטרלי והטריקוספידלי וכן ניתוח MAZE לפרפור עליות. מבחינת המסתמים המתוקנים והמוחלף הביולוגי אין סיבה להמשיך לקחת קומדין. במידה ואתה בקצב סינוד מאז הניתוח, ללא אירועים של פרפור עליות מקובל להפסיק את הטיפול בקומדין לאחר שישה חודשים. הייתי ממליץ להיוועץ עם קרדיולוג שעוקב אחריך ולהחליט ביחד איתו. אם יש צורך או שאלות אתה או הקרדילוג שלך מוזמנים לפנות אלי. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב