דיכאון לאחר ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

18/09/2008 | 21:14 | מאת: שושי

רציתי לשאול את הפורום המכובד, מדוע הרופאים לא מסבירים למשפחה ולמטופל כי קיים חשש שהחולה ישקע בדיכאון עקב ניתוח לב פתוח מעקפים ובעקבות כל התרופות שהחולה ספג במהלך הניתוח, ההחלמה ואחריה. אימי עברה ניתוח לב פתוח - לפני הניתוח אישה פעילה, אנרגטית, חייכנית וכו' לאחר הניתוח, חוסר תיאבון, אין מצב רוח, עצבות וחולשה שנמשכת כבר 4 חודשים. שוחחתי עם המון חולים שטופלו בביה"יח ועברו ניתוחי לב במחלקה ועם בני משפחותיהם המלווים אותם ביום יום וכולם ללא יוצא מן הכלל טענו כי "זה ידוע שישנו דיכאון בעקבות התרופות" אך אף רופא לא טרח לעדכן וליידע שישגיחו יותר על החולה בתקופה שלאחר ההחלמה. מרגיש, מכעיס וחסר אחריות. מה דעתכם ? אשמח לקבל תשובה תודה מראש - שושי

שושי שלום מתנצל על התשובה המאוחרת. כן, יש דיווחים על שינויים במצבי הרוח וגם דיכאון לאחר ניתוחי לב. לא ברור אם זה קורה בגלל תרופות, בגלל הניתוח, או בגלל המתח הנפשי של החולה טרם ולאחר הניתוח. התופעה גם תועדה לאחר ניתוחים גדולים שאינם ניתוחי לב. חשוב להכין את החולה לאפשרות הזאת. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב