שאלה בקשר לצנתור של אבא שלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/08/2008 | 02:58 | מאת: אלדד

שלום אבא שלי לקה בהתקף לב מלפני שנתיים והיה לו עורק אחד סתום 99 אחוז ועבר צנתור ושמו לו "סטנד" והוא חזר לשגרה בהדרגתיות. כיום לאחר שנתיים הוא חש טיפש חולשה וכאבים בצד שהזכירו לו את הסממנים הרגילים,והחליט לו לקחת סיכון והלך לבי"הח שם החליטו לצנתר ולא לקחת סיכון לפי שיהיה חלילה התקף ואז עשה צנתור,ולא היה שום עורק סתום כולם היו משוחררים עד שהרופא ראה קריש דם קטנטן על ה"סטנד" הישן והחליט לשים עליו עוד "סטנד" חדש (אחד על אחד) והכניס אותו עם בלון. רציתי לשאול האם זה חמור סטנד על סטנד ? האם יש בזה חומרה יותר מאשר סתם סתימת עורק שכיחה? וממה נוצר קריש הדם הזה?????? מלחץ ועצבים או בלי סיבה? אני מאוד אודה לך אני עם ראש על הכתפיים ואבין כל תשובה

אלדד שלום מקובל להכניס סטנט בתוך סטנט. קריש דם נוצר בדר"כ עקב הנטייה של סטנטים לגרום לקרישת דם. לכן מקובל לטפל תרופתית למניעת קרישת דם: אספירין ולאחר הכנסת סטנטים גם בפלביקס. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב