מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/08/2008 | 13:46 | מאת: אמיר

שלום שמי אמיר אני בן 30 , אני סובל מהיצרות במסתם האורטלי מלידה , כל שנה מגיל 11 אני מבצע בדיקות אקו למעקב. רציתי לקבל ברשותך את חוות דעתך על הממצאים האחרונים של בדיקת אקו שביצעתי לפני מספר ימים התוצאות הן: אוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה62 מסתם האורטלי דו צניפי אסימטרי עם היצרות ואי ספיקה בינונית חדר שמאל מורחב DD-5.0 DS-3.6 SF-34% הודגם מפל 25 ממ"כ ע"פ מסתם האורטלי. דפנות 9 מ"מ האורטה העולה 3.3 מ"מ נשלחתי לבצע בדיקות אקו במאמץ לבדיקת תפקוד חדר שמאל . עדיין לא ביצעתי את הבדיקה. הרופא אמר שלפי הבדיקה במאמץ הוא יחליט אם להמליץ על החלפת מסתם . שאלתי האם על פי הממצאים יש צורך בהחלפת מסתם או שאפשר לתקנו . אשמח לקבל את הערכתך המלומדת תודה , אמיר

05/08/2008 | 19:28 | מאת: אמיר

הנכון הוא 2/6 ולא כפי שנרשם

אמיר שלום חסרים נתונים ובאמת בדיקה במאמץ יכולה לעזור. יתכן מאוד שעדיין לא צריך להתערב וניתן להמשיך ולעקוב. כדי לתת תשובה בנוגע לסיכוי לתקן ולא להחליף את המסתם, צריך לראות את בדיקת האקו. בברכה גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב