הפסקת מתן טיפול בכדור Plavix - 75 mg

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/08/2008 | 14:39 | מאת: א.מוזס

ד"ר גיל בולוטין - שלום רב , אני עברתי ניתוח מעקפים ל- 4 עורקים בתאריך 07.07.08 ולאחר הניתוח קיבלתי כל יום : PLAVIX 75 MG כדור ליום , SIMOVIL 40 MG כדור ליום , LANTON CAP 30 MG קפסול ליום, NEOBLOC 25 MG פעמים ביום. כמו כן , במכתבי שחרור מומלץ להמשיך טיפול בתרופות הנ"ל. בין התרופות הנ"ל , PLAVIX 75 MG לא נכלל בסל התרופות ואני מבוטח כל ביטוח משלים אשר קיים בקופת החולים שלי ועל כן , הספקה של PLAVIX 75 MG היה טעון אישור של הנהלת הקופה וקיבלתי אישור להספקת PLAVIX לחודש ימים בלבד ועתה בתום חודש ימים נאמר לי עלידי הרופא המטפל שהגיעה הנחייה מרופא המחוזי כי אין יותר צורך במתן PLAVIX לחולה שעבר ניתוח מעקפים ויש לציין כי מאז הניתוח עדיין לא נבדקתי ע"י קרדיאולוג של הקופה כי אין לא פנאי , למרות המלצת בית החולים להיבדק ע"י קרדיאולוג בתוך שבועיים מיום השחרור. חד גיסא בית החולים המליץ ב- PLAVIX לאחר הניתוח ומאידך גיסא בא הרופא המחוזי שמוציא הנחיה כי אין צורך במתן PLAVIX לחולה שעבר הניתוח וכתוצאה אני בדילמה כי הפסקת כדור PLAVIX שלא תגרום נזק ו/או לא ישמור על הישגים שהפקנו מהניתוח. אודה לך אם תוכל לחוות את דעתך בנדון. בכבוד רב , א.מוזס

09/08/2008 | 11:25 | מאת: א.מוזס

והנה ההמשך מידע על אודות הטיפולים שקיבלתי בבית החולים : לפני הניתוח טופלתי ב - ASPIRIN 100 MG וזריקות ENOXAPARIN 60 MG בבטן פעמים ביום למשך 12 ימים וכל הזמן טענתי כי מהזריקות ומהאספרין אני חש ברע , עד אשר החל הדימום פנים וצואה בצבע שחור. לכן הופסק לאלתר טיפול ב- ASPIRIN והזריקות ENOXAPARIN . מיד נעשתה הבדיקה זונדה, לאחר מכן , גסרוסקופיה ו CT - בטן שנמצאו תקינים. היה איבוד המוגלובין , ירידה בלחץ דם - קיבלתי 2 מנות דם.ומאז החלו הטיפול ב- PLAVIX 75 MGו- LANTON 30 MG , כעבור מספר ימים נעלם צבע שחור מהצואה .כל זה התרחש מיום אישפוז שלי ב- 11.06.08 במח' יחידה לטיפול נמרץ לב ביניים ומח' פנימית . בהגיעי למצב נורמל ב- 03.07.08 הועברתי למח' ניתוח לב לבצוע הניתוח. בכבוד רב , א. מוזס

מוזס שלום מתנצל על העיכוב בתשובה. האינדיקציה לטיפול בפלביקס אחרי ניתוח לב עדיין לא חד משמעית. חשוב לדעת מה הסיבה שהחליטו לתת לך פלביקס לאחר הניתוח ובהתאם לקבל המלצה מהמחלקה המנתחת האם להתעקש להמשיך בטיפול או שניתן להפסיקו. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב