אני סובל מתעוקת חזה במנוחה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

06/09/2008 | 19:39 | מאת: שימשי

לכבוד ד"ר גיל שלום שמי שמעון אני נכה קשה עם פגיעה רב מערתית סובל מיתר - לחץ דם ממאיר מחלת לב ותעוקת חזה במנוחה משתמש באיזוקת בן 5 עד 6 פעמים ביום מטופל במונונית פעמיים ביום 20 מ"ג + פרוקור לשאלתי האים יש תרופות שיכולות לעזור יותר טוב ? קראתי מאמר רפואי על תרופה קרסטור שגם טובה ללחץ דם ולהורדת קולסטרול וגם משחררת סתימות בעורקים . האם היא נמצאת בסל התרופו%F

שימשי שלום עושה רושם שאתה מטופל היטב, אבל הייתי ממליץ להיוועץ עם קרדיולוג האם יש מקום לעוד טיפול תרופתי. חשוב מאוד לדעת האם ביצעת צנתור של העורקים הקורונרים, יתכן שניתן לעזור לך בפתיחת חסימות בצנתור או בניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין

08/09/2008 | 16:17 | מאת: שימשי

לד"ר גל בולוטין שלום רב תודה לתשובתך המהירה ביצעתי צנתור על העורקים הקורונרים ניסו לעזור לי בצינתור נוסף ה7 במספר האחרון בשנת 2006 ונמצא טרשת הכל העורקים בעיקר בחלקים הדיסטליים לאחר דיון מחלקתי הוחלט כי אינני מעומד לרווסקולריזציה . מחלתי העיקרית הינה לחצי הדם הגבוהים .ונמצא מחלה תלת כליתית. בצנתור האחרון בזמן הצנתור עלה לחץ דם ל 320 ואיבדתי הכרה והונשמתי . הצינתור שעברתי לאחר יעוץ של פרופסור קידר מבית חולים רמב"ם גם הוא לא המליץ על ניתוח מעקפים . גם גרדיולוגים מכרמל לא ממליצים לעבור ניתוח מעקפיים כי עברתי אירוע מוחי . האם טיפול בקרסטור יעזור ליתר לחץ דם ויכל לעזור בפתיחת סתימות והורדת קולסטרול ? תודה לתשובתך מראש בברכה שימשי

מנהלי פורום ניתוחי לב