בדיקה אלקטרופיזיולוגית

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

02/01/2009 | 18:49 | מאת: שולמית

שלום, אני מושתלת קוצב לב בעקבות AV-BLOCk. לאחרונה התגלו אצלי הפרעות קצב הבאות לידי ביטוי בדופק מהיר בזמן מנוחה. חשוב לציין כי איני מרגישה דופק זה, והוא אינו פוגע באיכות החיים שלי (הוא נדגם על ידי הקוצב). עוד חשוב לי לציין כי אני לא מוגדרת כתלויה בקוצב, ולמעשה אני מנהלת חיים רגילים למדיי. בדיקת מאמץ הייתה תקינה לגמרי, ובדיקת הולטר לא סייעה בבירור מקור הבעיה. הוצע לי לערוך בדיקה אלקטרופיזולוגית על מנת לזהות את מקור הדופק המהיר. אני מתלבטת אם לעשות אותה, מאחר ודופק זה אינו מפריע לי, ואני מעדיפה להימנע מהתערבויות לא הכרחיות. שאלתי היא: האם עצם העובדה שיש דופק מהיר עשויה לפגוע בפעילות הלב, בטווח הקצר או בטווח הארוך? תודה רבה, שולמית

שולמית שלום אין מספיק פרטים במכתבך לתת תשובה מלאה. אם יש דופק מהיר לזמן ממושך יתכן נזק לאחר זמן. בנוסף אם הדופק אינו סדיר (פרפור עליות) יתכן שיש צורך בנטילת תרופות מונעות קרישת שם. בכל מקרה אני ממליץ על בדיקת רופא קרדיולוג שמתמחה בתחום. ברמב"ם מנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה, דר' בולוס. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב