דופק קרדיאלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

10/07/2008 | 09:38 | מאת: nechoshtan

סיפור מקרה: באחת השבתות מוקד מד"א קיבל קריאה לדלקת ריאות לחולה מבוגר. יצא אמבולנס רגיל מהתחנה וכשהגיע אל החולה הזמין נט"ן בגלל שהחובש טען שזה לא דלקת ריאות אלא בצקת ריאות. במהלך החבירה עם הנט"ן שמנו לב כי החולה לא נושם. בנט"ן היה פראמדיק, רופא ( פנימאי ) וחובש בכיר. אחרי חיבור מוניטור ראינו כי יש סיסטולה והכל תקין, בדקנו דופק בקרדיאלי- אין דופק!@ בדקנו ברדיאלי- יש דופק ואפילו נימוש. בדקנו שוב בקרדיאלי, הרופא, הפראמדיק והחובש בכיר ולא מצאנו. לחולה לא היה קוצב לב( מכל סוג כל שהוא). הפארמדיק אמר אם אין דופק קרדיאלי- לתת שוק. אחרי השוק (200J) חזר הדופק הקרדיאלי. חשבנו שזה יכול להיות PEA אבל שללנו את זה.. איך זה יכול להיות שיש דופק רדיאלי ללא דופק בקרדיאלי?

שלום סיפור מעניין, אבל לא מספיק ברור למה כוונתך שאין דופק קרדיאלי (האם פמורלי, או חוד הלב ואולי בקרוטיד?) בכל מקרה אם יש דופק רדיאלי אמיתי, הלב מתכווץ ומספק לחץ דם בדר"כ לפחות 80 ממ כספית. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב