בת 40 עברתי ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

17/09/2008 | 15:56 | מאת: דנה

עברתי ניתוח לב פתוח לפני כ-6 חודשים ברצות הברית, כאן אני גרה. החליפו לי שסתום באאורטה כיוון שהוא לא נסגר טוב והדם זרם גם לכיוון הנגדי במהלך הניתוח "חירום" הלב לא תיפקד והייה צורך לשתי מעקפים (יש לציין שעד היום אני מיתמודדת עם "השוק" על כל מה שעברתי) היום אני מתפקדת הכל כמעט רגיל לוקחת קומידין for the rest of my life... השאלה שלי היא אם הכל כבר תוקן, והפגם תוקן האם אני נקראת "חולת לב"? ואם כן, אז למה? הרי מה שהייה מקולקל תוקן.... מנסה להיתמודד ולהבין תודה

דנה שלום מתנצל על התשובה המאוחרת. קשה לתת תשובה מדוייקת, אך כיוון שהיה צורך בשני מעקפים קרוב לוודאי שהייתה חסימה בכלים הקורונרים או נגרמה חסימה כזאת בניתוח. אם עכשיו את חשה בטוב והלב מתכווץ באופן תקין, צריך מעקב של קרדיולוג רק כדי לוודא שהלב ממשיך לתפקד באופן תקין והמעקפים עובדים בצורה טובה. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב