ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

26/06/2008 | 00:09 | מאת: חנה

שלום , אני בן 60 עם 3 עורקים סתומים, נקבע לי תור לניתוח מעקפים הרופא אמר לי כי מצבי לא טוב והניתוח יוכל לתת לי עוד 10 שנים לחיים, למעט בעיית הלב האני בריא ללא תרופות/מחלות כלשהן, האם אמר הרופא זאת כדי לגרום לי לנח ולהרגע או שיש בסיס לדברים ואכן ניתוח מעקפים מאריך חיים בכ-10 שנים? תודה

שלום ניתוח מעקפים משפר גם איכות חיים וגם את תוחלת החיים. בחלק מהמקרים לאחר 10 שנים צריך לחזור ולטפל או בצנתור או במיעוט מהמקרים בניתוח לב חוזר. אולם רבים מהחולים לא זקוקים לשום התערבות נוספת שנים רבות. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב