מהי המלצתך לגבי סוגי המסתמים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/10/2008 | 17:59 | מאת: שירה

אני בת 38 וחצי עם הצרות קשה במסתם אורטלי ומפל לחצים מקסימלי של 105 אמורה לעבור ניתוח אבל מושכת עוד קצת זמן:-) רציתי לדעת מהי המלצתך: אני לא מעונינת לקחת כל חיי קומדין בגללל ההגבלה על חייה יומיום כולל אפשרות לדימומים וסמנים כחולים ותקתוק המסתם המכני בגוף ששומעים אותו במיוחד בעליו. אני רוצה להחליף למסתם ביולוגי ובטוח שהטכנולוגיה תתקדם ועוד 10 שנים לדוגמא יהיה אפשר להחליפו בצנתור מהי דעתך על סוגי המסתמים בגילי ומה מומלץ? תודה וגמר חתימה טובה

שירה שלום כפי שאת יודעת, כרגע עדיין ההמלצה בגילך היא מסתם מכני. אולם זה בהחלט שיקול סביר להחליט על מסתם ביולוגי בהנחה שבעוד 7-10 שנים תוכלי להחליפו בצנתור. צריך לקחת בחשבון שיתכן שזה לא יקרה ואז בעוד 7-10 שנים תצטרכי לעבור ניתוח נוסף. כיום הסיכון בניתוח שני אינו גדול משמעותית ולכן ההימור שלך והעובדה שתחסכי 7-10 שנים של טיפול בקומדין סביר בהחלט. בנוגע לסוג המסתם יש מספר סוגים עם תוצאות טובות יותר לפי מאמרים. אני לא רוצה לתת שמות דרך הפורום, אבל אם תצרי קשר דרך כתובת הא-מייל או הטלפון אשמח לתת לך את שם המסתם שלדעתי נותן את התוצאות הטובות ביותר מבחינת שנים. בברכה דר' גיל בולוטין 04-8542631 [email protected]

מנהלי פורום ניתוחי לב