עלית ה-psa אחרי טיפול בברכיתרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

08/01/2019 | 16:32 | מאת: מוטי

שלום ד"ר ברגר בהמשך לתשובתך .מה כולל טיפול הורמונלי מסרס והאם זה הפיך ?

טיפול הורמונאלי מסרס הינו טיפול בזריקות כשישנם מספר סוגים, שכולם עושים את אותו הדבר בכך שהם מורידים את רמת הטסטוסטרון לרמה נמוכה מאד בדם. פירמגון שזו זריקה הניתהת פעם בחודש פועלת באופן שונה משאר הזריקות בכך שהיא מורידה את רמת הטסטוסטרון תוך יומיים. שאר הזריקות ניתנות אחת ל3 חודשים או אחת לחצי שנה ומורידות טסטוסטרון תוך כחודש ולכן חשוב בחודש הראשון להתחיל במקביל עם כדורים שמעכבים את הקולטנים של טסטוסטרון (ביקלוטמיד - קזודקס) בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית